Imp, kacsa! Nem akaork beleszólni a vitátokba, azét leírom a vélemény erről az "eladom magam" dologról. Abban kacsának igaza van, hogy sokan nem tudják eladni magukat, mert gyökerek. Elnézést a kifejezésért,d e nagyon sok olyan ember végez, akinek köze nincs az élethez, 23 éves korukig burokban élnek a szülők szárnyai alatt, stb... Én pl. nem érzem maagm ide tartozónak, állásinterjúkon általában elég határozott ( lehet sokak szerint nagyképű voltam ). Az irodák, ahova behívtak egyértelműen nem az én habitusomnak megfelelők voltak (pl.: halkszavú, mimóza lelkű ügyvéd, aki még szemkontaktust sem mer felvenni; olyan ügyvéd, aki nem tiszetli meg a jelöltet egy hosszúnadrág felvételével), plussz nem volt nekik szimpatikus sok a talán túl sok kérdésem az irodával kapcsolatban. Ez persze nem azt jelenti, hogy a munkáltatók, vagy a jelentkező hülye, hanem meg kell találni azt a helyet, ahol néhány perc alatt kialakul a megfelelő kommunikáció és kölcösnös szimpátia a felek közt. Viszont minél határozottabb elképzelései vannak vkinek a leendő munkájáról és jövőképéről, annál nehezebben tud ez kialakulni, mert nem lesz hajlandó idomulni a felvételiztető stílusához.( igen, így nem adja el magát ) Én sok mindenre azt mondom - és itt is igaz -, hogy a butább, egyszerűbb embereknek sokkal könnyebb érvényesülniük a kezdetekben, hiszen gondolkodás nélkül állnak be a sorba robotnak, aki pedig egyéniség, az küzdjön meg az elején az életben maradásért.
Álláskereső jogászok
Nem baj, Imp is lesz még ügyvédi irodai zöldfülű (greenhorn).
Janoo hozzászólásában is sok igazságot érzek, bár én mindig szerényen viselkedtem az interjúkon.
Sunshine after the rain.
Imp, ha csak fele ennyit írnál a topikba, már megtanultál volna angolul:)
janó,
nagyjából egyetértek veled, viszont szerintem nem kellene baj legyen, hogy egy 23 éves nem tudja eladni magát. Ez csak manapság divat. A normális dolgok helyét átvette a "piac", és ma már azt tekintik normálisnak, aki ennek a piacnak meg tud felelni. A többi meg a "hülye", az "alkalmatlan" stb. Persze, haladni kell a korral, de észre kell venni azt is, hogy nemcsak "piac" létezik, és nemcsak a "piac" a fontos, a piacon emberek vannak, az ember pedig nem áru, hanem ember, úgyhogy ne bánjunk vele áruként, hanem nézzünk rá úgy mint emberre. Ha így nézünk rá, akkor sokkal árnyaltabban és toleránsabban tudjuk felállítani a róla kialakítandó képünket, és segíteni tudjuk ahelyett, hogy kirekesztenénk. A 23 éves emberrel szemben sosem fogalmaztak meg annyi és olyan jellegű elvárást mint mostanában, ehhez képest a 23 éves embert senki sem készíti fel, senki sem ad neki többletet, magára van hagyva, és csak elvárnak tőle. Ez az elvárás ilyenformán nemtörődömségre és korlátoltságra vall, és nem a hibásokat kell folyton keresni, hanem a munkáltatónak is legyen annyi szociális érzéke és empátiája, hogy törekedjen valamilyen formában támogatni a fiatalságot. A fiatalság támogatása közérdek, a közérdekért pedig a magánérdekek bizonyos korlátozásával lehet tenni. Erre nem hajlandóak, mert a piac számít, semmi más.
Imp: persze
Ennél kicsit talán bővebben...:D
Imp, Mohos dr. csak azért szólt hozzá, hogy a saját honlapját reklámozza.
Eweol:-D.
Sunshine after the rain.
na akkor indíthatnánk egy olyan játékot, hogy megtippeljük, hogy Impnek melyik év melyik negyedévében lesz melója, ahol legalább 3 hónapot dolgozik majd
nem a helyzetet akarom ezzel leírni, hanem a hozzáállást
Mit lehet nyerni?:-D
Sunshine after the rain.
Ha Karácsonyig lesz, és dolgozom 3 hónapot, akkor nyerhetek egy rekesz Heineken-t? :D (Minihordó is jó.)
ha karácsonykor már munkába lépsz (a szerződést megmutatod, és dec. 24-től, vagy azelőttől foglalkoztatnak), és 3 hónapot dolgozol legálisan megszakítás nélkül, akkor egy veszek neked egy 5 literes heineken bulihordót, és ketten megisszuk.
DE! egy kis kétdecis unikumot kérek cserébe érte, amit szintén ketten iszunk meg, ennyi kikötésem csak lehet, nem?
ahogy tavasszal megyek felétek, szólok, és fogyasztjuk!
a fentieket úgy kell érteni, ahogy én gondolom, és nem úgy ahogy Imp megpróbálja később a saját érdekében ferdíteni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja, és én választom ki, hogy hol és melyik 5 literes heineken hordót veszem meg!
és azt is, hogy mikor megyek budapestre!
ha mégsem sikerülne a meló, akkor cserébe egy sportszeletet szeretnék csak, amit Imp választ meg hogy hol és mikor veszi meg, és lehet bármelyik ízű
ne mondd, hogy tisztességtelen vagyok, áll az alku?
Kedves Impossible,
te ezt úgy képzeled, hogy az interjún a leendő munkáltató értékel, hogy mennyire tudtad jól eladni magad???
neked ennyire nincs fogalmad az életről???
nem értékel eszerint.
egyszerűen azt veszi fel, aki neki jobban tetszett...aki jobban el tudta nek iadni magát!
és NEM TÖK MINDEGY KI A HIBÁS???!!!
nem te vagy a hibás...bravó, gratulálok!...ettől most lett munkád?
a többire nem is reagálok, mert akkor zöldségek, hogy aranysárgarépa díjra érdemesek...
Kacsa11
"te ezt úgy képzeled, hogy az interjún a leendő munkáltató értékel, hogy mennyire tudtad jól eladni magad???"
Igen. Magában értékel. És ha rosszul értékel, akkor hülye, és ha egy hülyének nem nyerem el a tetszését, az nem baj, ugyanis hülye főnök nem kell.
"és NEM TÖK MINDEGY KI A HIBÁS???!!!"
Nem tök mindegy. Mert ha én vagyok a hibás, akkor igyekszem javítani a hibámon, ha pedig nem én vagyok a hibás, akkor nem kell javítanom.
"nem te vagy a hibás…bravó, gratulálok!…ettől most lett munkád?"
Nemcsak az a fontos, hogy legyen munkám, az legalább annyira fontos, hogy milyen munka, és az is fontos, hogy milyen ember a főnök. Az általad szívesen emlegetett piac túlkínálati jellege miatt sok ember gondolkodása odáig torzult, hogy azt hiszi, a munkáltató kegyet gyakorol, amikor alkalmaz, a munkavállaló egyetlen dolga pedig a megfelelő alkalmazkodás. Szerintem viszont nem szabad mindenáron ehhez a torzuláshoz igazodni, mert annak a munkavállaló is kárát látja.
Nem akarlak elkeseríteni, de alább egy felvételi szűrési "módszer" (megtörtént eset, legalább is szavahihető embertől hallottam):
Jónevű ügyvédi irodában jelölteket kerestek, kb. 100 önéletrajz szépen feltornyozva az irodavezető asztalán.
Irodavezető be, a kollégák legnagyobb megdöbbenésére a kupacot feldobja a levegőbe, kb. a háromnegyede széthullik a szobában, a többi visszaesik az asztalra.
Irodavezető: no kollégák megvolt az első szűrő, akinek az életrajza az asztalon maradt, azt hívjátok be, a többi életrajz: kuka.
Később kifejtette, hogy ez a szűrő szerinte tökéletes, egyrészt ahhoz, hogy valaki megkapjon egy jó állást, szerencse kell, másrészt ha egy fél napot azzal tölt, hogy végigolvassa a sok "fellengzős, öntömjénező" (sic.) életrajzot, akkor is pont annyi esélye van, hogy egy jogászzsenit hív be, mint, hogy egy tök kokit.
Mondjuk, akinél ez a "kiválasztás", az meg is érdemli azt, akit kap.
Sunshine after the rain.
Imp, Bajussz,
Ha Imp teljesíti a feltételeket, én is beszállok a sörbe valamilyen módon (ez attól is függ, hogy veszek-e addig lakást, vagy sem), viszont a másik verziónál a sportszeletről (bármely ízű is legyen, bár én ezt a diós tuningoltat bírom:-D) lemondok.
Sunshine after the rain.
nono, akkor nem jut elég, ha harmadolni kell:)
ajánlj fel te is valamit neki, mondjuk másnapra algopirint:))
"ajánlj", de hülye szó ez leírva
Arra gondoltam, hogy én is beszállok egy nagyobb mennyiségű sörrel (egy újabb 5 literes bulihordóval)-így több is jut mindenkinek, bár cserébe engem is el kell viselnetek:-D, bár ha lakást veszek, hidegvízre sem marad zsém:-D.
Sunshine after the rain.
"ajánlj“, de hülye szó ez leírva-mondá a jó bajussz mester.
És leg reáfelel:
A pólóló viszont a legkirályabb magyar szó:-D.
Sunshine after the rain.
Leg,
nagyvonalú emberként ismerlek, nade azért igazán ne túlozzuk el. Igaz, ideje lenne elköltöznöm. Ha már mindenképp ragaszkodsz hozzá, elég egy garzon. Amúgy elég lett volna a sör is. :D
bajusz,
"„ajánlj“, de hülye szó ez leírva"
Másnap minden szó nehéz...:D
Egyébként kicsit szigorúnak találom a feltételeidet. Úgyhogy még nincs konszenzus a felek között. :D
Hehehe Impiboy, a lakás magamnak lesz, ha lesz... Te max. sört kapsz, ha egyáltalán...
Sunshine after the rain.
Ha egyáltalán felvesz valaki?
Szerintem fel fog, én bizakodó vagyok. Ha pedig már felvett, simán megcsinálom, amit egy átlagember meg tud csinálni. Még kácsa helyén sincs szükség zsenikre, szóval én nem aggódnék miattam ebből a szempontból. Csak kerüljek már be valahova, kezdem unni magam. :D
Na akkor majd 3-an sörözünk tavasszal, ha minden igaz.
Ja az előző hozzászólásom kicsit félreérthetőre sikeredett, kis korrekció:
Én az átlagember fölé sorolom magam a képességeim tekintetében. :D
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02