Kedves Sándor,
Volt. A másodfokot már nem vállalja. Azt hittem itt kap segítséget az ide forduló.
Jogi tanács kérése
remeler
Akkor másik ügyvédre van szükséged, de sürgősen, nem ingyenes jogi tanácsra.
remeler,
Most, hogy már az elsőfokú ítéletre vártok, nem relevánsak ezek a kérdések "mit lehetett volna".
Ha még nincs ítélet, nincs másodfok, kellene legyen ügyvéded...
Ügyfelekkel foglalkozó iroda munkatársai koronavírusosan dolgoznak és fogadnak ügyfeleket, azt bizonyítani nem tudom hogy ott kaptam el, de legalább bezáratni vagy valami van esély?
Ha nem tudod bizonyítani, mire hivatkozással "záratnád be" ?
(de még az is kevés lenne, ha bizonyítod, hogy ott kaptad el. Az lenne a minimum, hogy bizonyítod hogy ott kaptad el ÉS ők tudták is, hogy fertőzőek ÉS ennek ellenére dolgoztak ÉS nem védekeztek megfelelően)
De amíg nincs teszt addig nem tudják hogy fertőzöttek, mert ugye csak megfázás... xd
Ja hogy a kollegina pozitív lett? Az nem baj, Ő már otthon van, tünetek megjelenése előtte 2 nap meg nem volt bent, így a többiek hirtelen és egyszerre megbetegedéséhez nincs köze.
Magyarul teljes nyugodtan meg lehet tenni, sose sehogy be nem bizonyítja senki.
Például a vérbaj olyan, hogy visszakövethető, honnan indult. Kezdetben a Covid19 is ilyen volt, de hamar elérte azt a határt, hogy már nem lehetett, és fölösleges is volt visszafejteni az útvonalat. Ha úgy gondolod, hogy tudod a tutit, tegyél bejelentést az ÁNTSZ-nél, aztán vagy rajtaütnek azon az irodán, vagy nem. Majd az eredményről számolj be itt.
Kedves Szakértők! Tanácsot szeretnék kérni.
Kölcsönösszeg végrehajtását kértem még 2013-ban. Most a végrehajtó kért, hogy nyilatkozzak a tartozásról, fenn áll-e a követelésem, és az pontosan mennyi. Én válaszomban közöltem, hogy a követelésem megszűnt. (Rokonról lévén szó elengedtem a tartozását.) A végrehajtó most felszólította a(z volt) adóst, hogy fizessen meg 8 napon belül egy jelentősebb összeget (180 eFt). Ez az összeg a végrehajtás költsége. Jogos ez? Hisz a fennmaradó tartozás nem került végrehajtásra. A korábbi részleteknél a nekem utalt összeg mellett a végrehajtó is megkapta a maga járandóságát.
Mi ilyenkor a jogi helyzet? Valóban jár a végrehajtónak az elengedett tartozásra felszámolni a végrehajtási költséget? Az adós nem fogja tudni ezt megfizetni, akkor a végrehajtó szerint nekem kell ezt megelőlegezni. Magyarul elengedtem egy jelentősebb tartozást és még én fizessek a semmiért 180 eFt-ot.
A végrehajtót megilleti a végrehajtási költség. Nem kellett volna végrehajtást kérned, ha tudtad, hogy el fogod engedni.
A végre hajtó egy fillért sem enged ki a kezéből.
Az egyik legjobb monopol helyzetű vállalkozás Mo.-on.
Te mennyi pénzt engedtél el eddig, ami törvény szerint jár neked?
A patvarkodóknak és végrehajtást kérőknek meg kell érteniük, hogy a pereskedés és végrehajtás nem játék. Vagy ha mégis annak tekintik, hát fizessék meg az árát.
Kedves Szakértők!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen okirat lenne a legjobb megoldás, ha én magánszemélyként elvállalnám egy ingatlan felújítását több millió Ft értékben? Vállalkozási szerződés?
Köszönöm
Hú, de rossz ez a kérdés!
Egyébként igen, válallkozási szerződés.
Miért rossz?
És ha aláírjuk ezt a szerződést, kell a NAV vagy bármilyen hatóságnak jelezni?
(Azért rossz a kérdés, mert ez nem így megy. A szerződés nem egy szerszám, vagy gyógyszer, amelyet az alapján választunk ki, hogy milyen munkát kell elvégezni, milyen betegséget kell gyógyítani. A felek ügyleti akarata maga a szerződés - nem nagyon lehet választani, hanem az ami.)
„kell a NAV vagy bármilyen hatóságnak jelezni?”
Igen. Vállalkozni csak vállalkozásban lehet.
Lehet rosszul fogalmaztam. Magánszemélyként úgy szeretném elvégezni a munkát, hogy nem vagyok vállalkozó, nem végzek rendszeresen üzletszerű tevékenységet.
Megbízási szerződés miért nem jó?
Nyugodtan köthetsz magánszemélyként is vállalkozási szerződést. A NAV-nak nem kell bejelenteni ezt külön, majd ha ebből bevételed származik, arról nyilván tudniuk kell(ene).
A vállalkozási szerződés eredménykötelmet alapoz meg, míg a megbízási szerződés gondossági kötelmet, aki veled szerződik, nyilván eredményt (felújított ingatlan) vár el.
Építőipar. Nemhogy vállalkozónak kellene lennie, de még kamarai regisztráció is kell igazolva a megfelelő szakipari végzettséget. A regisztrációs számot be kell írni a szerződésbe és a számlára is.
wers
„A regisztrációs számot be kell írni a szerződésbe és a számlára is.”
A kamarai regisztráció semmi több, csak pénzlenyúlás, ott semmit nem kérnek, kötelező viszont fizetni, mint vállalkozónak.
A NAV kéri a szakképzettséget, az ott kapott vállalkozói regisztrációs számot kell feltüntetni a számlán.
Nem. Én úgy tudom, hogy nem törölték el. Téged szerintem nem érint.
Vagyis...
Igen, első körben mint vállalkozó kérik a tevékenységhez előírt végzettség igazolását.
Másról beszélek, akár egy Kft-nek is kell a nyilvántartásba vétel a kamaránál.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02