Jogi tanács kérése

remeler # 2021.02.28. 14:08

Kedves Sándor,
Volt. A másodfokot már nem vállalja. Azt hittem itt kap segítséget az ide forduló.

oligaliga # 2021.02.28. 16:46

remeler

Akkor másik ügyvédre van szükséged, de sürgősen, nem ingyenes jogi tanácsra.

drbjozsef # 2021.03.01. 05:07

remeler,

Most, hogy már az elsőfokú ítéletre vártok, nem relevánsak ezek a kérdések "mit lehetett volna".
Ha még nincs ítélet, nincs másodfok, kellene legyen ügyvéded...

Csuklósbusz # 2021.03.01. 17:42

Ügyfelekkel foglalkozó iroda munkatársai koronavírusosan dolgoznak és fogadnak ügyfeleket, azt bizonyítani nem tudom hogy ott kaptam el, de legalább bezáratni vagy valami van esély?

drbjozsef # 2021.03.02. 05:20

Ha nem tudod bizonyítani, mire hivatkozással "záratnád be" ?
(de még az is kevés lenne, ha bizonyítod, hogy ott kaptad el. Az lenne a minimum, hogy bizonyítod hogy ott kaptad el ÉS ők tudták is, hogy fertőzőek ÉS ennek ellenére dolgoztak ÉS nem védekeztek megfelelően)

Csuklósbusz # 2021.03.02. 08:55

De amíg nincs teszt addig nem tudják hogy fertőzöttek, mert ugye csak megfázás... xd

Ja hogy a kollegina pozitív lett? Az nem baj, Ő már otthon van, tünetek megjelenése előtte 2 nap meg nem volt bent, így a többiek hirtelen és egyszerre megbetegedéséhez nincs köze.

Magyarul teljes nyugodtan meg lehet tenni, sose sehogy be nem bizonyítja senki.

gerbera317 # 2021.03.02. 09:05

Például a vérbaj olyan, hogy visszakövethető, honnan indult. Kezdetben a Covid19 is ilyen volt, de hamar elérte azt a határt, hogy már nem lehetett, és fölösleges is volt visszafejteni az útvonalat. Ha úgy gondolod, hogy tudod a tutit, tegyél bejelentést az ÁNTSZ-nél, aztán vagy rajtaütnek azon az irodán, vagy nem. Majd az eredményről számolj be itt.

bimbus # 2021.03.04. 12:42

Kedves Szakértők! Tanácsot szeretnék kérni.
Kölcsönösszeg végrehajtását kértem még 2013-ban. Most a végrehajtó kért, hogy nyilatkozzak a tartozásról, fenn áll-e a követelésem, és az pontosan mennyi. Én válaszomban közöltem, hogy a követelésem megszűnt. (Rokonról lévén szó elengedtem a tartozását.) A végrehajtó most felszólította a(z volt) adóst, hogy fizessen meg 8 napon belül egy jelentősebb összeget (180 eFt). Ez az összeg a végrehajtás költsége. Jogos ez? Hisz a fennmaradó tartozás nem került végrehajtásra. A korábbi részleteknél a nekem utalt összeg mellett a végrehajtó is megkapta a maga járandóságát.
Mi ilyenkor a jogi helyzet? Valóban jár a végrehajtónak az elengedett tartozásra felszámolni a végrehajtási költséget? Az adós nem fogja tudni ezt megfizetni, akkor a végrehajtó szerint nekem kell ezt megelőlegezni. Magyarul elengedtem egy jelentősebb tartozást és még én fizessek a semmiért 180 eFt-ot.

gerbera317 # 2021.03.04. 12:45

A végrehajtót megilleti a végrehajtási költség. Nem kellett volna végrehajtást kérned, ha tudtad, hogy el fogod engedni.

SolnesM # 2021.03.07. 15:44

A végre hajtó egy fillért sem enged ki a kezéből.

Az egyik legjobb monopol helyzetű vállalkozás Mo.-on.

drbjozsef # 2021.03.07. 16:32

Te mennyi pénzt engedtél el eddig, ami törvény szerint jár neked?

gerbera317 # 2021.03.07. 19:13

A patvarkodóknak és végrehajtást kérőknek meg kell érteniük, hogy a pereskedés és végrehajtás nem játék. Vagy ha mégis annak tekintik, hát fizessék meg az árát.

piou-piou # 2021.03.11. 11:21

Kedves Szakértők!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen okirat lenne a legjobb megoldás, ha én magánszemélyként elvállalnám egy ingatlan felújítását több millió Ft értékben? Vállalkozási szerződés?

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2021.03.11. 13:34

Hú, de rossz ez a kérdés!
Egyébként igen, válallkozási szerződés.

piou-piou # 2021.03.11. 14:46

Miért rossz?

És ha aláírjuk ezt a szerződést, kell a NAV vagy bármilyen hatóságnak jelezni?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.03.11. 17:33

(Azért rossz a kérdés, mert ez nem így megy. A szerződés nem egy szerszám, vagy gyógyszer, amelyet az alapján választunk ki, hogy milyen munkát kell elvégezni, milyen betegséget kell gyógyítani. A felek ügyleti akarata maga a szerződés - nem nagyon lehet választani, hanem az ami.)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.03.11. 17:34

kell a NAV vagy bármilyen hatóságnak jelezni?
Igen. Vállalkozni csak vállalkozásban lehet.

piou-piou # 2021.03.12. 08:09

Lehet rosszul fogalmaztam. Magánszemélyként úgy szeretném elvégezni a munkát, hogy nem vagyok vállalkozó, nem végzek rendszeresen üzletszerű tevékenységet.

drbjozsef # 2021.03.12. 08:31

Megbízási szerződés miért nem jó?

Kogeza # 2021.03.12. 08:46

Nyugodtan köthetsz magánszemélyként is vállalkozási szerződést. A NAV-nak nem kell bejelenteni ezt külön, majd ha ebből bevételed származik, arról nyilván tudniuk kell(ene).

A vállalkozási szerződés eredménykötelmet alapoz meg, míg a megbízási szerződés gondossági kötelmet, aki veled szerződik, nyilván eredményt (felújított ingatlan) vár el.

wers # 2021.03.12. 10:15

Építőipar. Nemhogy vállalkozónak kellene lennie, de még kamarai regisztráció is kell igazolva a megfelelő szakipari végzettséget. A regisztrációs számot be kell írni a szerződésbe és a számlára is.

Szomorú örökös # 2021.03.12. 11:06

wers

A regisztrációs számot be kell írni a szerződésbe és a számlára is.

A kamarai regisztráció semmi több, csak pénzlenyúlás, ott semmit nem kérnek, kötelező viszont fizetni, mint vállalkozónak.

A NAV kéri a szakképzettséget, az ott kapott vállalkozói regisztrációs számot kell feltüntetni a számlán.

wers # 2021.03.12. 11:13

Nem. Én úgy tudom, hogy nem törölték el. Téged szerintem nem érint.

wers # 2021.03.12. 11:16

Vagyis...
Igen, első körben mint vállalkozó kérik a tevékenységhez előírt végzettség igazolását.

Másról beszélek, akár egy Kft-nek is kell a nyilvántartásba vétel a kamaránál.

wers # 2021.03.12. 11:18