Jogi tanács kérése


Botanicus # 2021.07.23. 17:38

Kukucs78

Vagy a tetőről a sazervíz vagy szellőző aknán keresztül elvezetve (nem ajánlom hatalmas költség) vagy mobil klíma és az erkélyajtó üvegén vágott körnél gégecsővel kivezetve, vagy a kültéri egység az erkélyre szerelten kirakva, vagy felfúratod és kész már vannak olyan dűtelek amik tartanak és csak a helyükön lévő lyuk érintkezik a szigetelt fallal a konzol nem -kell 4 távtartó gumi szilent a dűbel és a tartó konzol közé. Én így tenném fel.

Botanicus # 2021.07.23. 17:51

kistudású

Ügyvéd, hivatalos fizetési felszólítás tértivevénnyel kétszer aztán per.
Ha nem tudsz pert indítani minden évben szólítsd fel a tartozására összegszerűen és tételesen és minden költségedről kérj számlát, hogy vissza követelhesd.
Még az üggyel töltött - munkából kiestél - munkabér kiesést is felszámolhatod,
De ha éppen a vállalkozásod mozgó tőkéje ragadt be a delikvensnél és ezért nem tudtál újabb munkát vállalni akkor az írásban kapott és a keletkezett likviditási problémád miatt elmaradt megrendelésekből elvárt vagyoni előnyt (hasznot) is a perben követelheted.

Ezt a részt tartalmazza az ügyvédi fizetési felszólítás is, hogy lennének megbízásaid te nem tudod elvallani a munkát mert az adós nem fizet ezért az elmaradt hasznot is tőle követeled kamatostól a kifizetés napjáig.

Ezekkel a plusz összegekkel már eléred a 3 millió forintot és pert tudsz indítani.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.23. 18:32

Túltengsz, és zöldségeket írsz. Nincs valami más hobbid?

Botanicus # 2021.07.24. 05:31

De van!
a kártérítési perek és egész jól keresek - lehetne jobban is csak a nagy értékű perekhez kötelező a jogi képviselet kb. 40 ügyvédből 1 volt aki talpraesett a többinek köze nem volt az élethez de még a pereskedéshez sem - már alább írtam az ügyvédem egy nagy értékű kártérítési perben annak az alperesnek az elbocsájtását kérte ( a tiltakozásom ellenére ) aki ellen a jogsértését megállapító jogerős határozat szólt (mint törvényes jogutód) és a per erre lett alapítva és felelős a káraimért 2015 decemberétől a mai napig.
Helyette kérte a jogelőd perbevonását akinek a mandátuma 2011 áprilisától a jogsértés első napja 2015 decemberéig tartott eddig felelt a közüzemi szerződéses ügyfelek felé.

Nem írom tovább pedig tudnám ragozni a hozzászólásodban pedig elég nagy lyuk tátong a "zöldségeket írsz" az nem ellen érv de még az sem derül ki hogy melyik tanács tartozik a nem életszerű zöldség kategóriába.

Kisstimi # 2021.07.24. 06:32

Tisztelt Hozzáértők!

Szeretnék érdeklődni, hogy a fellebbezéseket hogyan befolyásolja az ítélkezési szünet?
Házasság felbontása perben ítélet született július 13-án. Alperes nem vett részt a tárgyaláson. Még nem érkezett értesítő a bíróságról. Akkor meddig fellebbezhet jelenleg? Az ítélkezési szünet végéig? Mikor lesz jogerős az ítélet?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.25. 08:31

A legvalószínűbb, hogy szeptember 4-éig.

Mackó77 # 2021.07.30. 19:44

gerbera317

"De ilyen, amit írsz, nincs, illetve utoljára a Ceausescu-házaspár kivégzésekor volt, azóta sem.”"

Nem? Tényleg? Milyen jó hogy értesz hozzá, és tanácsokat adsz másoknak is!

https://kepkuldes.com/…3f56805e.jpg

gerbera317 # 2021.07.31. 06:41

Tegyen eleget
Eleget tenni vs. végrehajtani: nem ugyanaz. Az eredmény lehet ugyanaz, de maga a cselekmény nem ugyanaz.

Mackó77 # 2021.07.31. 07:53

Ez csak mentegetőzés, ahelyett, hogy becsületesen elismernéd, hogy hülyeségeket írtál. De mindegy, ez legyen a te bajod. Azért kíváncsi lennék rá, hogy van-e jogi végzettséged, vagy te is egy kaputelefonszerelő vagy hasonló vagy, aki jogi dolgokban okoskodik, unalmában. Mert nekem ugyan nincs jogi végzettségem, de legalább van egyetemi diplomám, nem is egy.

gerbera317 # 2021.07.31. 10:03

Gratulálok neked. Egyébként, az érdemi választ megkaptad? Ja igen: és megköszönted?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.31. 12:02

Nem találom, amin vitatkoztok.

Mackó77 # 2021.07.31. 16:10

Nem kaptam meg az érdemi választ, mert hülyeségeket írtál, és nem mindegy, hogy egy jogvégzett embertől kapok választ, vagy egy unatkozó, de annál lelkesebb laikustól.

De még mindig nem ismerem a választ a kérdésemre, ezért megismétlem: végeztél jogi egyetemet?

Köszönöm a választ!

gerbera317 # 2021.07.31. 17:37

Tehát arra, hogy a határozat meghozatalát, illetve az arról való tudomásszerzést - jellemzően a határozat kézhezvételét - követő nap az első nap, és onnantól kell sorszámokban számolni az eltelt napokat a határidő végéig, azt mondod, hogy hülyeség? Vagy csak szelektív a látásod? Nem baj ám, nyugodtan bevallhatod, szokva vagyunk mink az ilyenhez.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.31. 19:38

Érdem és helyes választ kaptál, Mackó. Csak mint általában a sértődős laikusoknak, az nem jutott el a tudatodig, csak a mellesleg mondottak. Fordítva kellene.

Tom Breitkopf # 2021.08.12. 11:14

Kedves Fórumtársak!

A véleményeteket kérném.

Remélhetőleg hamarosan, első fokon a bíróság kimondja, hogy a kivitelezést vállaló kft. jogszerűtlenül nem fizette vissza nekem, hibás teljesítés okán, azt az összeget, amiért nem teljesített semmit.

A cégnek persze nincs vagyona, 60.000 forintot tudott behajtani a végrehajtó a többmilliós tartozásból, így az ügyvezetője a cégnek sz.rik bele az egészbe.

A kérdésem: első fokú, elmarasztaló ítélettel megkereshetem azon munkáltatóit, akik foglalkoztatják, és ahol ráadásul idős emberekkel van kapcsolatban? Úgy gondolom, amennyiben a bíróság kimondja, hogy jogosulatlanul vette el a pénzt, megvan arra az okom, hogy felhívjam figyelmét azon intézmények vezetőinek, ahol őt alkalmazzák arra, hogy milyen ügyben folyik ellene eljárás. Józan ésszel úgy hiszem, hogy minimum fel kellene függeszteni a munkavégzés alól egy jogerős ítéletig.

Ezt megtehetem, vagy járhat-e részemre ez bármilyen felelősségre vonással a későbbiekben?

KÖszönettel üdv.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.08.12. 15:15

Na, álljon meg a menet! Az ügyvezetővel szemben semmiféle eljárás nem folyik. Te a céget perled.
Tényleg nem érzed, mi a különbség?

gerbera317 # 2021.08.12. 16:13

Csak be akarja feketíteni. De az visszafelé sülhet el, és nagyon fájdalmas lesz. Én nem javasolnám.

Tom Breitkopf # 2021.08.12. 18:49

A cég egyszemélyes. Semmilyen más munkavállalója nincsen, hivatalosan sem.

Vele írtuk a szerződést is, ő kapta a pénzt. Mit kellene éreznem?

De abban mi sülhet el visszafelé, hogy egy bírósági ítéletet a munkaadó tudomására hozok? Semmi mást nem teszek, csupán egy tényt osztok meg. Ez mibe ütközik?

Tom Breitkopf # 2021.08.12. 18:59

Egyébként öregek otthonában dolgozik a jóravaló teremtés, úgy gondolom, hogy mivel rászoruló emberekkel dolgozik, akár még védhető is lenne, hogy a fenntartó tudomására hozom az ítéletet. De persze nem tudom a vonatkozó jogi passzusokat, ezért is kérdezem.
Rosszul gondolom, hogy ilyen esetben, hiszen egyértelműen volt köze, mint ügyvezető az eltulajdonításhoz, pláne ha egyszemélyes cégről van szó, a munkáltatónak van joga felfüggeszteni a munkavégzését a másodfokú ítéletig? (Ha egyáltalán fellebbez.) Nincsen olyan paragrafus, ami ilyen esetekről rendelkezne?

Köszönettel

Szomorú örökös # 2021.08.13. 03:58

Tom Breitkopf

A cég egyszemélyes. Semmilyen más munkavállalója nincsen, hivatalosan sem. Vele írtuk a szerződést is, ő kapta a pénzt.

A cég akkor is elkülönül mindig a magánszemélytől. Amíg cégbíróság ki nem mondja, hogy kizárólag ő felel cégvezetőként a felelőtlen gazdálkodással felhalmozott tartozásért, addig bizony ő ugyanolyan egyszerű és ártatlan magánszemély, mint te. Ráadásul a magánvagyona az sohasem volt a cég vagyona, tehát nem vagy jogosult rátenni a kezed csak azért, mert a cége tartozik neked. Arról meg nem is beszélve, hogy ő személyesen kellett volna, hogy dolgozzon, vagy esetleg egy alvállalkozót bízott meg a feladattal, amivel ti megbíztátok a céget? Hallottál már valaha a bírósági ítélet előtti ártatlanság vélelméről?

Eleve már az első hozzászólásodban alapvető ellentmondás van:

Remélhetőleg hamarosan, első fokon a bíróság kimondja, hogy a kivitelezést vállaló kft. jogszerűtlenül nem fizette vissza nekem, hibás teljesítés okán, azt az összeget, amiért nem teljesített semmit.

Tehát most hibás teljesítés vagy nem teljesítés történt? Nem mindegy.

Úgy gondolom, amennyiben a bíróság kimondja, hogy jogosulatlanul vette el a pénzt, megvan arra az okom, hogy felhívjam figyelmét azon intézmények vezetőinek, ahol őt alkalmazzák arra, hogy milyen ügyben folyik ellene eljárás. Józan ésszel úgy hiszem, hogy minimum fel kellene függeszteni a munkavégzés alól egy jogerős ítéletig.

Ha a bíróság jogosulatlanul kimondja, akkor majd ők azt is eldöntik, hogy mi lesz a sorsa, neked nincs jogod megtenni, amit írtál, mert az egyfajta önbíráskodás, és nem kicsit a jogerős ítélet előtt szeretnéd mindezt. Arról esetleg hallottál-e már, hogy ha te egy „hamarosan kihirdetendő ítéletről” - aminek a tartalmát alapvetően még nem is ismered - „tájékoztatod” a jelenlegi munkaadóját az illetőnek, akkor esetleg megfordulhat a történet és a végén még becsületsértésért, jó hírnév megsértéséért, rágalmazásért állsz majd te ugyanott a korlátnál a bíróságon? Akár még sérelmi díjat is fogsz neki fizetni úgy, hogy a milliós tartozását kénytelen leszel benyelni, mert a bíróság esetleg másként ítél, mint ahogy te számítasz rá? Egyébként is semmi mást nem takar az itt leírt, eltervezett cselekményed, mint szimpla bosszúállást, amihez semmilyen jogod nincs ellene, mint magánszemély ellen. Neked a cég tartozik továbbra is és nem ő személy szerint.

Szomorú örökös # 2021.08.13. 04:54

Természetesen így helyes a szöveg az előbbi hozzászólásban (sajna a javítás még mindig nem lehetséges).

Ha a bíróság jogerősen kimondja

Kovács_Béla_Sándor # 2021.08.13. 05:27

Milyen eltulajdonításhoz?
HIbás teljesítés miatt tartozik neked egy fizetésképtelen cég. Máskor fizetésképtelen cégekkel ne szerződj.

Tom Breitkopf # 2021.08.13. 08:02

Köszönöm a válaszokat!

Alvállalkozót nem bízott meg. Sok hibát elkövetett, így remélhetőleg egyenes út vezet a magánvagyon megszerzésére. Így a polgári megnyerése után elindítom a személyes felelősség megállapítására az újabb pert. Ezek szerint akkor azt követően kereshetem meg a munkáltatókat.

Szomorú örökös # 2021.08.13. 09:24

Tom Breitkopf

Így a polgári megnyerése után elindítom a személyes felelősség megállapítására az újabb pert. Ezek szerint akkor azt követően kereshetem meg a munkáltatókat.

Valamit még mindig nem értesz! Ahhoz semmi közöd, hogy ő hol dolgozik és ahhoz meg végképp nincs jogod, hogy a te személyes ügyed miatt ott lejárasd őt. Neked polgári ügyed van a céggel szemben. De ha így folytatod, akkor büntető ügyed is lesz vele, csak már mint vádlott leszel annak a részese.

Tom Breitkopf # 2021.08.13. 10:42

Értem én.

De a személyes felelősség megállapítása már büntető, ha jól tudom. Így annak lezártakor, abban az esetben, ha elmarasztalják és kimondják a felelősségét, mint magánszemély, már más a helyzet, nemde?

Habár sajnos, gondolom, erre pár évet még úgyis várni kell.