T.KBS
Utólag a tanuk elmondásából derült ki.(A piacon irták alá)
Nem én utaltam,hanem a vevők ügyvédje(akit tájékoztattam a szerződésről de azt mondta hogy őt
csak az érdekli ami az ingatlan tul.lapján van).Azért az ő számlájára mert az ő pénze,s az ingatlan vásárláshoz nem lett volna szükség a teljes összegre.
Tisztelettel. neuro
Ui. az egész fake szagú.Hihetném hogy jól kitervelt volt.
Készfizető kezesség SOS
T.KBS
Miután leirtam nem is banki kölcsön volt!!!
Vevők? Szó se volt vevőkről. Kölcsönadóról volt szó.
T.Kbs
Talán végig kellene olvasni.
Üdv
Talán szabadvers helyett egy áttekinthető tényállást és egy konkrét kérdést kellene előadni.
Egyébként meg: én kérek segítséget tőled vagy fordítva?
T kbs
sajna én nem tanultam ügyvédnek.....
Konkrét kérdés:A kezesi szerződés 4.pontja tartalmazza hogy ..a fedezet az ingatlan s a kölcsön annak majdani vételárából történik....
A kiegyenlítés nem történt meg,a pénzt idegen számlákra elutaltatták.
Büntető jogi felelősség?Csalás a fedezetelvonás miatt?
Üdv
....a kölcsön kiegyenlítése.......Bocs
Akkor hadd kérdezzek inkább én.
- Eladtad az ingatlant? A vevő tulajdonjogát bejegyezték?
- Kifizetted az ingatlant terhelő, jelzáloggal biztosított kölcsönt?
- Pontosan hogyan szól a szerződésnek az a pontja, amelyet emlegetsz? Hogy tudniillik az ingatlan a fedezet, és hogy az eladási árból történik a kölcsön visszafizetése? Szó szerint, ha lehet.
- Mitől volt hamis az a meghatalmazás? Nem édesanyád írta alá?
T kbs
Igen,eladásra került.Tulajdonjog bejegyezve.
Rendezve lett a ...bank felé a tartozás .
Pontosan: 4.a kezes hozzájárul s tudomásul veszi hogy a kölcsön fedezete ...hrsz.../tulajdonában álló ingatlan,s a kölcsön visszafizetése annak majdani vételárából történik.(ügyvéd írta)
A korházban azt monták neki hogy azért kell aláírni hogy majd ők is látogathassák(elolvasni nem tudta)a tanuk a Hmvhelyi piacon írták alá (két idős asszony)
A dátum rajta 43 nappal korábbi vot mint a tanuk állítják az aláírás időpontját.
Köszönettel:neuro/Csányi Antal/
SOS
Tehát.
Felvetted a kölcsönt, kifizetted belőle a jelzáloggal biztosított kölcsöntartozást. A maradékot - ahelyett, hogy az általad felvett kölcsönt is kifizetted volna, édesanyádnak utaltad. Ő pedig meghatalmazta a testvéreidet a bankszámlája feletti rendelkezéssel, azok pedig maguknak utalták a pénzt.
Továbbra sem világos, miért édesanyádnak utalgatsz, ahelyett, hogy a kölcsönödet törlesztenéd. Az viszont világos, hogy tartozol. A tartozást a jogosult bíróság előtt érvényesítheti, ha kell végrehajtathatja.
Szeretnéd, ha a testvéreid visszafizetnék az összeget. Kinek? Neked? Hiszen nem tőled kapták. Édesanyádnak? Azt ő maga követelheti, te helyette nem - hacsak nem vagy a gondnoka.
Tehetsz büntető feljelentést; de egyrészt nem vagyok meggyőződve arról, hogy édesanyád fellépése nélkül ez bűncselekménynek minősül; másrészt neked ebből pénzed nem lesz.
Szóval szépen belemásztál a lekvárba. (Ha igaz ez a történet.) Nem nagyon tudsz mit tenni, mint rábeszélni édesanyádat, hogy követelje vissza az összeget. Neki sincs túl sok esélye, de még mindig több, mint neked.
Tényleg: ő hol lakik?
T kbs
A történet igaz,de félreértés van .
Engem egy dolog érdekel:
hogy tudom érvényesíteni a kezesi szerződés 4.pontját?
4.a kezes hozzájárul s tudomásul veszi hogy a kölcsön fedezete …hrsz…/tulajdonában álló ingatlan,s a kölcsön visszafizetése annak majdani vételárából történik.(ügyvéd írta)
„ A maradékot – ahelyett, hogy az általad felvett kölcsönt is kifizetted volna, édesanyádnak utaltad.”
Szerintem a vevő nem az ő számlájára utalta a pénzt, hanem az édesanyáéra. Aki "meghatalmazást adott" a másik két csakádtagnak, akik szépen lenyúlták a lóvét a számláról.
A kérdező nem utalt semmit, hanem várta az utalást...:)
Hodmezővásárhelyen
T nandy
Igen és nem fizették ki a tartozást .
4.a kezes hozzájárul s tudomásul veszi hogy a kölcsön fedezete …hrsz…/tulajdonában álló ingatlan,s a kölcsön visszafizetése annak majdani vételárából történik.(ügyvéd írta)
„hogy tudom érvényesíteni a kezesi szerződés 4.pontját?”
Sehogy. A kölcsönadó jogosult tudja érvényesíteni, ha akarja. De neki valószínűleg jobban megfelelsz te adósként, mint a beteg, vagyontalan mama.
Az ügyvéd kollégát viszont csókoltatom. Szépen behúzott a csőbe. Ha nem titok, mit mondott, miért te legyél az adós és édesanyád a kezes. Miért nem fordítva?
T.kbs
merthogy korházban fekvő beteg,mikor most megkerestem azt mondta "sajnos nem az én asztalom"
A fedezetelvonással tudok kezdeni valamit?Per?
köszönettel.
Az egésznek olyan átverés-szaga van...
"magánkölcsön" helyett meg lehett volna másképp is oldani, pl. megegyeznek a bankkal, hogy hitellel terhelten értékesítik az ingatlant, akár úgy is, hogy a vevő átvállalja a hitelt.
A vételárból kiegyenlítik a tartozást, és ami marad, abból lehet kicsiházat venni.
T.kbs
Merthogy korházban fekvő beteg.Amikor most megkerestem mosolyogva közölte hogy "sajnos semmit nem tud tenni"
A fedezet elvonással tudok kezdeni valamit?Per?
T nandy mint utobb kiderült nemcsak szaga....
A magánkölcsön azért kellett mert a bank kilátásba helyezte a hitel felmondását és még vevőnek szaga sem volt.
Mig rendbe nem hoztam s nem találtam vevőt senki nem jelentkezett a családból hagyták hogy intézzem.
Ha normális bankkal kötöttetek szerződést, és vételi opciót sem kötöttek ki, akkor azért azt jó tudni, hogy a szerződés felmondásától számítva van még 6-8 hónap az árverezésig. Ha ez idő alatt találtok vevőt, akkor - akár árverési hatállyal is - eladhattátok volna az ingatlant.
Kár, hogy nem kérdeztél előbb :((
nandy, anyámról volt szó és nem vagyok jártas ilyesmibe. nem tudtam hogy erre megy ki az egész. Jogilag van e valami erre hisz mégiscsak eltüntettek egy fedezetet!
Vehetjük akár úgy is, hogy az édesanyád kölcsönt kért tőled, bár ezt nem foglaltátok szerződésbe. Ha már előre tudta, hogy a vételárat másnak fogja adni (nem adja vissza neked a kölcsönt), akkor az talán lehet csalás.
Nem tudom, nem vagyok jogász.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02