bolti lopás? mit tehetek?


Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.05.27. 15:58

a következménye ez lesz: örök életedre kitiltanak az összes tescoból, miután megetetnek veled 10 kg tesco túró rudit a többi vásárló előtt, evés közben egy "soha többet nem lopok bugyit a tescoból" feliratú táblát kell majd viselned. :) lopni bűn :) most látom, hogy már a tesco honlapján is fent vagy.

főnix75 # 2014.05.27. 14:09

TISZTELT FÓRUM!TESCOBA JÁRTAM ÉS VÁSÁROLTAM 5 EZER FT ÉRTÉKBEN ,AMIT TISZTESÉGGEL KI IS FIZETTEM.AZONBAN VÁSÁRLÁSI SZÁNDÉKOM VOLT EGY TINTAPATRON IRÁNT IS,AMI 12-EZER FT VOLT,DE UTKÖZBEN ÉSZREVÉTELEZTEM,HOGY LIFEG RAJTA AZ A SZÜRGE ÁRUVÉDELMI AKÁRMI ÉS EGY LAZA CSUKLÓMOZDULATTAL EL IS TÁVOLITOTTAM ÉS ELRAKTAM :( FIZETTEM A PÉNZTÁRNÁL ÉS KIFELE MENET BE IS SÍPOLTAM BIZONY,MERT A TERMÉKBEN BENT IS VAN A DOBOZBAN VALAMI JELZŐ.ODA IS JÖTT A BIZTONSÁGI ŐR ÉN NEM KÉSLEKEDTEM AZONNAL MÉLY BOCSÁNAT KÉRÉSEK KÖZEPETTE MONDTAM MENJÜNK ODA A PULTHOZ MERT EREDETI SZÁNDÉKOM IS AZ VOLT MEGVESZEM CSAK MEGFENEKLETTEM UTKÖZBEN:(.ÍGY IS TÖRTÉN MEGVETTEM ,KIFIZETTEM A TERMÉKET,DE JEGYZŐKÖNYV VOLT,RENDŐRSÉG MEG MINDEN.OTT BENT A JARDON KIHALLGATTAK,RABOSÍTOTTAK,HÁZKUTATÁST KÜLDTEK A CÍMEMRE AZ IS MEG VOLT.....ÉS MOST MINDEN BIZONNYAL BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁST VÁROM,MÉG HA JÓL HALLOTTAM VÉDŐT IS RENDELNEK KI.RETTENETES VOLT ÉS NAGYON SZÉGYENLEM MAGAM,DE EZ VOLT NEM HAZUDTAM MINDENT ELMONDTAM,MEGBÁNTAM,ENNYI.JAH ÉS DOLOG ELLENI SZABÁLYSÉRTÉS LOPÁS VÉTSÉGE -EZT ÍRTÁK A PAPIRRA OTT.AZT OLVASOM 2 ÉV IS KINÉZHET,MOST NEKEM? MIRE SZÁMÍTHATOK KB? SOHA MÉG EGY KÖZLEKEDÉSI KIHÁGÁSOM SEM VOLT.KÖSZÖNÖMA VÁLASZT ELŐRE IS.

Véleményem # 2014.05.27. 14:06

ennek lehet nem lesz semmi következménye, de a lopásnak tetten érést követően miután meg volt a felelősségre vonás lehet, figyelmeztetés, bírság, elzárás...

Okoslány # 2014.05.26. 19:06

akkor legyen az csupán a következményre vagyok kíváncsi!!

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.05.26. 18:03

Okoslány: csűrhetjük-csavarhatjuk, ez akkor is lopás :) az írás 90 %-a meg lényegtelen hantázás...

Okoslány # 2014.05.26. 17:40

Köszönöm a választ!Így ugyebár csak ismeretlen tettes ellen indíthatnak eljárást...hacsak nem a kocsim alapján azonosítanak be....

Véleményem # 2014.05.26. 17:29

Okoslány

Számomra ez az írás egy nagy káosz, nehéz kibogarászni az egészet, hogy mi a fenéről szól ez a "tagolt" írás.

mintha egy robogós biztonsági őr mászkált volna (Van ilyen?)

érdekes, de ilyen kétlem hogy lenne...

mi a fenéért kellett címkét leszedni, árat, meg vállfát eltenni

Lényegében visszavitt egy fehérneműt amit ott hagyott és eltett egy másikat zsebre amit nem fizetett ki. Ez lopás.

Talán üldözési mánia rejlik a válaszban amire vár.

Lehet tesznek feljelentést, ha volt lopás és erre bizonyíték van, a tesco nem gyanúsít senkit. Ennek a lopásnak ha jól értem az volt, annyi hátránya lehet, hogy lelkiismereti problémák és üldözési mánia lesz úrrá attól a perctől kezdve amikor legközelebb a tescoba megy. A tescoba bemehet, felkeresést várhat, de lehet nem keresi fel senki...

Okoslány # 2014.05.26. 17:09

Kell-e attól tartanom, hogy pl közúti ellenőrzéskor megfognak? Mert ugyebár a kocsim alapján mert tudnak azonosítani... vagy az alapján küldenek idézést??

Okoslány # 2014.05.26. 15:00

lehet, hogy detektív tükör van felszerelve?

Okoslány # 2014.05.26. 13:58

1800 Ft-os fehérneműről beszélek...

Okoslány # 2014.05.26. 13:43

Kedves tanácsadó!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a mai nap folyamán egy fehérneműt cserlétem ki a tescoban amit előtte megvetem csak kicsi lett rám (természetesen fehérneműre próbáltam)tudom hogy nem cserélnek fehérneműt sehol sem higiéniai okokból...Visszavittem (a terméken rajt volt az ár) levettem a megfelelő méretűt és egy másik ruhadarab kíséretében bevonultam a próbafülkébe... a fehérneműt kicseréltem az árát letéptem és a zsebembe tettem miközben lehajoltam egy földön heverő válfáért.. nem tom hogy bevan-e kamerázva az öltöző ( szerintem nem lenne szabad)... majd visszatettem mind2 ruhadarabot és további vásárlásba kezdtem... a vállfát és a cetlit amit leszedtem a fehérneműről véletlen a kosaramban hagytam...majd a kézi kasszánál fizettem, de azok a kosárban maradtak majd elindultam kifelé...lehet hogy gyanús esetnek gondolnak mert nem vettem semmiféle ruhadarabot akkor...de mégis ott a bizonyíték a feltételezésre (a cetli+vállfa) a bizitőr kiszúrt, de lehet hogy csak halucináltam elindultam az ellenkező irányba majd sikeresen távoztam...kint mintha egy robogós biztonsági őr mászkált volna (Van ilyen?)...amikor elhajtottam onnan autóval!
Bemehetek-e ezekután úgy a tescoba, hogy nem gyanúsítanak vagy várhatom a további felkeresést a hatóságtól...???

Válaszát elöre is köszönöm!

nati0305 # 2014.05.08. 14:31

Köszönöm szépen a választ!

Agent Cooper # 2014.05.08. 08:34

Kedves nati0305!

Befizeti a pénzbírságot és tanul az esetből, más következménye nem lesz. A rendőrség senkit nem értesít a helyszíni bírságról.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

nati0305 # 2014.05.07. 17:06

Jó napot! Nekem olyan kérdésem lenne,hogy sajnos abba a hibába estem,hogy loptam egy kisebb áruházból,2100 ft értékben! A biztonsági őr észre vette,kihívták a rendőröket,jegyzőkönyvet vett fel a biztonsági őr. A termékeket kifizettem,a rendőrök pedig helyszíni bírságra köteleztek,hogy ne vigyenek be a rendőrségre,ami 30000 ft! Milyen következménye lehet,rám,és a munkahelyemre tekintettel,ha a bírságot befizettem 30 napon belül??? Kérem segítsenek,nagyon kétségbe vagyok esve,hogy megtudják a munkahelyemen,és kirúgnak ez miatt!!!

-praetor- # 2014.05.07. 09:23

Ha a bíróság pénzbírságot szab ki, a jogerős végzést megküldi az Ön lakóhelye szerint illetékes kormányhivatal járási hivatalának (ami nem azonos az önkormányzattal). Azaz hivatalosan elvileg nem értesülnek róla, kivéve, ha folyosói pletyka szintjén elterjed a hír.

Ha figyelmeztetést kap, akkor ők sem kapnak a végzésből.

Agent Cooper # 2014.05.07. 08:58

Kedves KissCica!

Az önkormányzat nem kap értesítést. A rendőrség az előkészítő eljárás anyagát megküldi a bíróságnak, és a bíróság valószínűleg meghallgatás nélküli eljárásban büntetést szab ki (pénzbírság várható).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

KissCica # 2014.05.06. 21:05

Köszönöm a segitsѐget!Engem fôkѐpp az ѐrdekelne az önkormanyzat kap-e ѐrtesìtѐst mivel ott dolgozom???A jegyzô ùr fog-e ѐrtesülni róla?
Várnám mielöbbi válaszukat mert aludni se tudok annyira rettegek hogy elveszitem az aállásom!

Véleményem # 2014.05.05. 07:23

priva

Olvasson vissza a topicban, nagyjából arra számíthat mint bármelyik "sima bolti lopó" amelyikből rendőrségi ügy lett. Különbség lehet, hogy akár a munkahelyét is elvesztheti ha a főnöke úgy ítéli meg.
A leírásból nem derül ki, hogy a rendőrség gyanúsítja vagy csak a munkahely.

KissCica

A bíróság jár el az ügyben, ők mindenképp tudni fogják.

KissCica # 2014.05.04. 12:24

Segítséget szeretnék kérni!

Tegnap az Auchan áruházban elkaptak hogy az egyik kozmetikumból elraktam, pénztárból kimentem jöttek a biztonsági őrök elvittek kipakoltam mindent kifizettem a kárt azt mondták elküldik a jegyzőkönyvet a rendőrségre hozzátűzték a blokkot hogy kifizettem az árut.
Mondtam, hogy köztisztviselő vagyok, nem szeretnék belőle gondot a munkahelyemen. Kérdésem az lenne kik kapnak értesítést a szabálysértésről? Önkormányzat? Bíróság?
Várom mielőbbi válaszukat.

priva # 2014.05.02. 15:55

Az alábbi a problémám:
Kereskedelmi egységben dolgozom 14 éve, ahol munkaidőben levettem a polcról 2 db. ceruzaelemet (értéke 899 ft.) azzal a szándékkal, hogy munkaidőm letelte után megvásárolom. A polctól távozva teljesen véletlenül, minden hátsó szándéktól mentesen a ruházatom zsebébe tettem, majd az áruház más területén valahol kiraktam a zsebemből.Kamerafelvétel csak arról van hogy a zsebembe teszem. Sajnos, a helyre ahol kitettem, nem emlékszem, mivel több vásárlóval is egymás után foglalkoztam. A munkaidő leteltekor a kilépésnél szokásos procedúra: detektoros illetve vizuális ruházat-táska átvizsgálás, majd miután kérdezték hogy hol az elem, amire nem tudtam válaszolni, az öltözőszekrényem is átvizsgálásra került. Természetesen nem volt nálam, hiszen az áruház területéről nem vittem ki, most mégis lopással gyanúsítanak, mivel a termék még nem került elő. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mire számíthatok?

Agent Cooper # 2014.04.22. 08:57

Kedves H. Robin!

Nincs helye felelősségre vonásnak, ha a szabálysértés elkövetése óta hat hónap eltelt.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

H. Robin # 2014.04.21. 17:21

Mennyi időn belül kell megindítani az eljárást egyszerű, 25 000 Ft-os, nem tárgyra irányuló erőszakkal elkövetett bolti lopás esetén.
Mennyi tehát az az idő, ami után már nem lehet eljárást indítani, ha később derül ki?

ObudaFan # 2014.04.17. 10:36

Ha még nem voltál büntetve, akkor elzárás nem lesz ebből. Ez a priusz meg nem az a priusz, szabálysértési nyilvántartásba kerülsz be, ez nem a bűnügyi nyilvántartás.

ann654 # 2014.04.16. 17:09

Üdvözlöm,
egy ruházati üzletből kifelé menet figyelmetlenségből a nyakamban maradt egy 1990 ft értékű bizsu nyaklánc. megállítottak, elmondtam, hogy véletlen volt, nem akartam ellopni, kifizetem ha kell. A következmény: behurcoltak a rendőrörse, megszégyenítettek, felajánlották, hogyha szexuális igényeiket kielégítem a rendőröknek, elengednek. ezt visszautasítva bezártak egész délutánra. ezután kihallgattak, majd közölték, hogy pénzbírságot kapok majd, talán elzárást is és 2 ÉV priuszt. A kérdésem az lenne, hogy tudok e valamit az ellen tenni, hogy enyhítsem ezt a büntetést? még nem zárták le az ügyet, tehát még be kell mennem újra tanúskodni. Nagyon megköszönném a hasznos tanácsokat!

Agent Cooper # 2014.04.14. 09:50

Kedves pufoka!

Majdnem biztos, hogy letöltendő szabadságvesztést fog kapni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…