Online jogi tanácsadás


Bambula # 2004.02.02. 12:16

Valaki tudna segíteni, hogy honnan lehet ingyenes online jogi tanácsadást kérni büntetőjoggal kapcsolatban?

the big cat # 2004.02.03. 18:25

Mondjuk itt.

djuice # 2004.02.04. 05:49

Kedves the big cat!

Igaz, hogy nick name -nek írtam ezt a levelet, de a te véleményedre is kíváncsi vagyok.

Légyszives olvasd el!

Szeretném ha elmondanád a véleményed a következőekről.

Történt, hogy kerestek egy körözött személyt aki ellen álítólag elfogató parancs is van (8db) - a körözött személy élettársának munkahelyén - mert álítólag olyan információjuk van, hogy ott bújtatják őt. Mindenféle papír, igazolvány nélkül berontott 4 rendőr mindent átkutattak, felforgattak és egy csomó nemlétező bizonyítékról beszéltek, hogy azok alapján jöttek.
Természetesen ott nem találták meg a körözött személyt, mert ott nem is járt soha és a bizonyítékok sem voltak valósak.

Következmény:
Az élettárs állása veszélybe került emiatt.

Kérdés:
Szerinted be lehet e panaszolni a rendörséget jó hír veszélyeztetése miatt, illetve jogosan tartottak e házkutatást.

A terepkutatáskor a magánlakást valójában ki van zárva?

Köszi

feribacsi55 # 2012.01.31. 04:53

Munkaügyi több anomáliák miatt a bizonyított jogsérelmek és a vagyoni káraimat a bíróság akkor elutasította indokolás nélkül. Azóta már a harmadik per folyik kártérítés ügyében tehát nem elévült ügy. Kérdezem igényelhetem e újból az el nem bírált vagyoni káraimat? A bírónak miért nem kötelessége az elutasítást megindokolnia ? Akkor amikor mind ezek bizonyítottak máig is . Lehet bíró ellen panasszal élni hol?

ObudaFan # 2012.01.31. 10:34

A bírónak kötelessége megindokolni az ítéletét. A sérelmes ítélettel szemben fellebbezésnek van helye.

petra233 # 2012.02.02. 11:02

Tisztelt fórumozók!

Egy kis segítséget szeretnék kérni: hónap végén meg kellene jelennem a bíróságon szab.sértési ügyben, mint eljárás alá vont személy.
A levélben amit küldtek az áll, hogy a tárgyalás a távollétemben is megtartható, továbbá, hogy védővel is képviseltethetem magam.
Most kezdtem egy új munkahelyen külföldön és több mint valószínű,hogy nem tudok hazajönni.
Ha nem jelenek meg,az mennyiben befolyásolja a büntetést? Vagy inkább fogadjak egy ügyvédet,aki elmegy?
Teljesen tanácstalan vagyok, aki tud kérem segítsen!

Köszönöm

végrehajtó1 # 2012.02.02. 12:24

Nem kell ügyvéd.Írd le a védekezésedet , mondandódat és postán add fel , oszt jó napot.
Ha nem jelensz meg attól még nem lesz súlyosabb a büntid.

KétPötty # 2012.02.02. 12:34

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Zaklatás miatt büntetőeljárás indult egy személy ellen - az ügyet átadták a bíróságnak.

Az illető most felhívta a munkáltatómat és munkakörben elkövetett súlyos vétséggel és egy ember halálával gyanusított meg, illetve rossz híremet keltette a munkáltatómnál. Ez milyen "vétségnek" minősül, ez ellen fel lehet lépni jogi úton, ez súlyosbíthatja a korábban már elindított büntetőeljárás kimenetelét? Ezért is tegyek feljelentést a rendőrésgen és ha igen, milyen jogcímen?

Tudna valaki ajánlani egy jó büntetőjogászt, aki védené az érdekeinket a bírósági eljárás során, illetve a második eset miatt is tud jogi lépéseket tenni?

Előre is köszönöm a segítséget!

panka27 # 2012.02.03. 14:01

segítséget szeretnék kérni.Hamis tanúzás miatt 40nap közmunkát kaptam amit dátváltoztatást,de a kislányom 6hónapos koraig
kérdésem hogy hol kérhetném hogy gyermekemmel vonulhassak be?
mennyi az esélye hogy engedélyezik?
hallottam kecskeméten van ilyen.

köszönöm.

tihi23 # 2012.03.09. 18:06

Segítséget szeretnék kérni! Kiskorú gyermekem nevében egy „ismeretlen személy” (sejtűk, hogy kik voltak) regisztrálta magát. Több személyt bejelölt ismerősnek, és sértő leveleket küldözget a nevében. Már jelentetem a szolgáltató felé, akik még sajnos (72 óra elteltével) semmit nem tettek a profil törlése miatt. Kértük, hogy Ip cím alapján legyenek szívesek beazonosítani, hogy honnan jelentkezhetnek be. Kérdésem, hogy rendőrségi feljelentést van-e értelme tenni, vagy mit lehet tenni az ilyen csalókkal? Megjegyzem, gyermekem egyik közösségi oldalon sincs regisztrálva és nem is volt. Erről is úgy szerzett tudomást, hogy osztálytársai,” a feltételezett gyanúsítottak” felhívták rá a figyelmét, hogy kinek mit írogat.

Köszönöm a segítségét.

bookman # 2012.03.10. 14:29

Baleset ért a munkahelyemen.A munkáltató nem ismeri el a felelőséget,mivel nem volt tanúja a balesetnek.Ellenben kórházba kerültem és pár napig kezeltek.De a zárójelentésen is az áll,h "elmondása szerint baleset érte a munkahelyén".

Hogyan tudom bebizonyítani azt,h a munkavégzés közben ért baleset?

bubus23 # 2012.03.12. 17:27

jó napot! segítséget szeretnék kérni! hogy egy rendőrségi tanukillahgatásról készült hangfelvétel, ami bizonyítja hogy a kihallgatást végző rendőr korrupt és direkt nem vesz be a jeggyzőkönyvbe olyan fontos vallomásokat ami az ügyet merőben befolyásolná, és mikor ezt szóváteszi a gyanusított akkor ordibálva trágár szavakkal illeti a gyanusítottat! ilyen esetben hol lehet feljelentést tenni, és az ilyen hanganyag hol használható fel a korrupt rendőr ellen?

feribacsi55 # 2012.03.25. 12:06

Érdeklődöm hogy kik számítanak tisztségviselőknek ?

Gabicsek # 2012.03.25. 12:12

bubus23!
Azt javaslom, első körben előzetes időpontegyeztetés után keresd meg a kapitányság vezetőjét. Ha ő úgy látja, hogy a rendőr fegyelmi vétséget követett el, intézkedni fog. Ha pedig úgy látja, hogy bűncselekményt, akkor meg fogja tenni a feljelentést az illetékes nyomozó ügyészségen.

bogarock # 2012.03.25. 13:17

Sziasztok!
Az alábbi kérdésem lenne:
van egy kábelTV szolgáltató, akivel az ügyfél szerződést köt, (illetve a meglévőt módosítja) az alapcsomagra, de a szolgáltatáshoz kell majd egy dekóder doboz, amit majd hoz a szolgáltató és beszerelik. Emiatt az előfizetői szerződés "Hatálybalépés" rubrikája üresen maradt, majd akkor töltik ki, amikor, megérkezett a doboz, hisz onnantól biztosítják a szolgáltatást. A papírt aláírták.
De az is oda van írva, hogy a szerz.módosítás akkor lép hatályba, ha az előfizető az általa aláírt szerz.módosítást a szolgáltató részére aláírva visszaküldte és a szolgáltató azt rögzítette (ez nyilván akkor, ha postán küldték ki a módosítást)

Ez esetben ugye még nem hatályosult a szerződés, mert a hatálybalépés időpontja nincs kitöltve, még minden következmény nélkül elállhat az előfizető, ha meggondolja magát?

Lynn # 2012.03.27. 15:26

Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni Önöktől az alábbi jogi ügyben:
az élettársam megkért,hogy nyissak egy bankszámlát amire három millió forintot utalt át,amely összegről a rendőrségi kihallgatás során kiderült,hogy csalásból származik.
Én erről nem tudtam semmit,csak utólag lettem tájékoztatva.
Én kaphatok ezért büntetést,és szükségem lesz ügyvédi védelemre?
Előre is köszönöm a segítséget!
Lynn

érdeklődöm2012. # 2012.03.29. 08:33

Az elévülési időket mi alapján kell számítani? Nekem egy személyességi jogsértésem miatt ami 2000. év IV. 6. okozták nekem, ez 2005. IV. 6. az ügyben én felszólítottam postai ajánlott levélben az elkövetőt a káraim megtérítésére , válaszában azt ígérte egyeztetni kíván velem írásban tette ezt 2005. IV. 18. án. Viszont semmi nem történt az ügyben. 2010 . IV. 18. postára adtam a bíróságra az ügyet a kár igényemmel együtt. Két tárgyalás volt már a második tárgyaláson a sértést adó személye alperes az elévülésre hivatkozik, a bíróság kötelezett arra hogy az elévülés megszakításait bizonyítsam. Kérdezem a fenti dátumok alapján az elévüléseket megszakították e azon eljárások?

ObudaFan # 2012.03.29. 09:02

Szerintem már 2005-ben elévült, mert aznap biztosan nem kapta meg azt a levelet.

ObudaFan # 2012.03.29. 09:03

Lynn

Elképzelhető, hogy igen. Látni kellene azért a számlakivonatokat minimum.

érdeklődöm2012. # 2012.03.29. 09:44

Én arra alapozom azt hogy megszakították az elévülést a levelek hogy volt egy pénztartozás miatti végrehajtási ügyemben végrehajtást kérő szerepeltem. A végrehajtótól kapott 2010. május 5. én az intézkedései miatt végrehajtási kifogást terjesztettem elő amit 2010 május 20. napján adtam postára. Az ügyben a végrehajtó a kifogás elévülésére hivatkozott, a bírósági titkár erre utalásában elutasította végrehajtási kifogásomat elévülés miatt. Az elutasítás miatti fellebbezésemre a Megyei bíróság hatályon kívül helyezte az elutasító végzését mivel bizonyított hogy a kézhezvételtől számított 15 napon belül fellebbezéssel éltem mert a 15. napon a postai bélyegző bizonyította hogy a kifogással határidőn belül éltem . De ügyvédek is azt mondják hogy a postai bélyegzők dátumok mérvadók. A határidőben való postai feladásának dátuma a döntő, nem az hogy mikor kapja meg az ellenfél az ügyben való fellebbezést. Én erre gondoltam ez ügyben is.

ObudaFan # 2012.03.29. 10:28

Peres eljárásban a feladás napja számít. Az elévülés szempontjából peren kívül viszont a megérkezés dátuma. Az egyik eljárási határidő, a másik anyagi jogi. NEm ugyanaz.

érdeklődöm2012. # 2012.03.29. 13:06

Igen akkor azért ítélkezett a megyei bíróság úgy hogy nem csúsztam ki az elévülési időből. Ugyanis a 2010. május 5. én postára feladott levelet e dátum útján kaphatta csak meg a címzett viszont a bírósági eljárásban, igényem az már a postára adás időpontjától számít. Jól értelmezem ? Egyébként nagyon köszönöm válaszát.

ObudaFan # 2012.03.29. 19:51

Hogy a megyei bíróság hogy ítélkezett, azt én nem tudhatom, de a leírtak szerint ez már 2005-ben elévült.

Moyra # 2012.04.02. 17:56

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni minek minősül a következő történet.
Illemhely takarítással foglalkozom. A munkáltatóm nem jelentett be. (többieket sem). A szórakozóhely havonta ad számlára bizonyos összeget a munkáltatómnak a szolgáltatásért. Mi megállapodtunk, hogy hány forintos órabérben dolgozunk és heti fizetés van. Ehhez képest jó ha 3 hetente fizet. A fizetésünkért könyörögnünk kell. Akkor is azzal vág vissza, hogy ha sokat piszkáljuk, akkor kirúg mindent és nézhetünk. A fizetéseket mindig úgy adta, hogy csak 10-20 ezret fizetett és annyit tartott vissza ami miatt biztos nem fogsz nem dolgozni neki. A februári fizetésem utolsó 2 hetét ma kaptam meg sokadik kérésre(átutalva).A vécéknél borravalót kapunk, amit pontosan meg kell számolni és egy széfben elhelyezni vagy én hazahoztam és az egészet pénz nemenként szétválogattam és beváltottam. Minden kérésem ellenére sem hajlandó változtatni és a megállapodáshoz tartani magát. Ezt megunva, két napi borravalót hazahoztam ami nem fedezi a fizetésemet, de nekem már mindegy csak legyen vége ennek az egésznek. Írtam levelet a munkáltatómnak, hogy váljunk meg egymástól békével. A két napi bevételt leírtam mennyi és márciusi jövedelmem mennyi. Így úgy gondolom elég korrekt, hogy megelégszem kevesebbel is csak váljunk meg egymástól. Ő erre közölte, hogy nem vagyok bejelentve és ez lopásnak minősül és majd ő eldönti mikor és mennyit fizet.No és fenyegetőzik mindennel. Szerintetek is lopásnak minősül?

gecko4 # 2012.04.04. 19:52

Sziasztok!
Jogi dologban kérném a segítséget egy jogásztól.

Egyik ismerősünknek kölcsön adtunk egy telefonos előfizetői simet,amit átvállalt azzal hogy ö fizeti. Ennek ellenére,nem fizette ki már az első hónaptól sem,sőt,feltöltéseket vásárolt az előfizetésből,amit szintén nem egyenlített ki.
A rendőrség azt mondja ez nem bűncselekmény,pedig akikkel én beszéltem,azt mondták,onnan hogy ö vásárolt is más terhére amit nem közölt vele,s ki sem egyenlítette,az már,csalás,sikkasztás.
Még ki se hallgatták a tanukat mikor elutasította a rendőrség a nyomozást. Az egyik fő tanú én lettem volna,innen tudom.
Bűncselekmény vagy polgári per?