Online jogi tanácsadás


ObudaFan # 2014.08.11. 13:26

manocsi86

Valószínűleg pénzbüntetésre, ha még nem voltál büntetve.

Lelkiismeretes # 2014.08.07. 10:40

Tisztelt Jogi Fórum!

Nagyon szépen köszönöm a válaszukat. Elnézést kérek, hogy kérdésemet nem a megfelelő topicban tettem fel, de mentségemre szóljon, hogy nem vagyok gyakorlott fórumozó.

Tisztelettel:

Jucika

Agent Cooper # 2014.08.07. 10:20

Kedves Jucika!

Visszakérheti, de ha önként nem adják vissza, akkor perelnie kell. De írásbeli szerződés nélkül fölösleges utalniuk, ráadásul a szerződést kizárólag közjegyzőnél vagy ügyvédi ellenjegyzéssel köthetik meg.

Egyébként pedig ez a kérdés nem a büntetőjog topicba tartozik.

Vagy ki tudja...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Lelkiismeretes # 2014.08.06. 16:16

Tisztelt Cím!

Az alábbi ügyemben kérem szíves tájékoztatásukat.
Nemrég megkeresett egy idős néni, akivel évtizedek óta barátságban vagyunk, hogy megromlott egészségi állapota miatt és mivel nincsen közeli hozzátartozója, családunk nyújtson mindennapi életével kapcsolatban neki segítséget. A részletes megbeszélés alapján ez a segítségnyújtás azt jelenti, hogy igénye alapján meleg ételt viszünk otthonába, orvoshoz, fodrászhoz, s oda, ahova még ő kéri szállítjuk saját gépkocsinkkal, valamint hozzájárulunk a havi rezsi-költségéhez 25.000 Ft-tal, amit banki átutalással teljesítünk.
Mindezek fejében nekünk adná örökösödési szerződés keretében a saját lakását, de a szerződést egyenlőre nem akarja megkötni velünk.
Az lenne a kérdésem, ha mi 2014. augusztus 1-től a fentieket teljesítjük, de különösen a 25.000 Ft átutalása miatt izgulok, ha az örökösödési szerződés megkötése előtt a nénivel valami történne, akkor a részére megküldött pénzemet elveszíteném, vagy a törvényes örököstől visszakövetelhetném-e, nem arról van-e szó, hogy úgy veszik, hogy mi ezt ajándéknak szántuk, és az ajándék nem követelhető vissza, holott mi másik helyen lakunk, nem közös a lakásunk a nénivel, mi csak azért adjuk ezt az összeget, hogy az általunk nyújtott szolgáltatás és a lakás értéke összhangban legyen.
Várom szíves válaszukat.
Jucika

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.04. 20:28

Minek kellene az a vádirat annak, aki azt sem tudja, hogy ez a bűncselekmény törvényszéki hatáskör?

Agent Cooper # 2014.08.04. 09:29

Kedves bandi11111!

Javaslom, hogy keresse meg a vádlottat vagy a jogi képviselőjét.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2014.08.04. 09:27

Kedves Mari65!

Kérdezze meg a leendő munkáltatóját, hogy milyen igazolást szeretnének. Egyébként nem kell tartania semmitől, tiszta lesz az erkölcsije.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

bandi11111 # 2014.08.01. 20:29

Tisztelt Jogi Fórum!

Segítséget szeretnék kérni,hogy tudnék egy vádirat
másolatát megszerezni,úgy,hogy semmi közöm nincs az ügyhöz.
Egyáltalán lehetséges-e illetve milyen költségekkel jár.

PL.: Budakörnyéki Járási Ügyészség Rezesova ügyről szeretnék többet tudni.

Előre is köszönöm.

Mari65 # 2014.07.31. 15:34

Tisztelt Jogi Fórum!
Munkahelyet szeretnék váltani, amihez erkölcsi bizonyítvány szükséges.
2003-ban kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt főbüntetésként 6 hó börtön, 2 évre felfüggesztve ítélt a bíróság.
Ha erkölcsi bizonyítványt szeretnék kérni, hogyan kell kitölteni a kérő lapot?

" A bűnügyi nyilvántartási rendszer adatai alapján kérem annak igazolását, hogy

  • büntetlen előéletű vagyok
  • nem állok közügyektől eltiltás hatálya alatt
  • nem állok foglalkozástól vagy tevékenységtől eltiltás hatálya alatt

A választ előre is köszönöm!

Sherlock # 2014.07.30. 19:04

Igen, annyi.

kampo22 # 2014.07.30. 18:56

Tisztelt ügyvéd úr!
1 hónapja kinéztem a párommal egy kertes házat.A ház fő része vályog ház / 2 szoba, egy fürdő, nappali /,ehhez lett építve 1.5 éve egy új épület itongból / 3 szoba / Amikor a házban jártam a párommal az eladó a feleségével- közölte hogy festeni kell és lehet költözni. Azután jöttek a problémák: Kiderült hogy az új rész nem található a földhivatal térképmásolatán, nincs oda bejegyezve. Ennek utólagos pótlását elkezdték az eladók.Megegyeztünk egy korrekt árban, abban maradtunk hogy az engedélyek elkészüléséig nem vesszük meg a házat de igényt tartunk rá. Ezt követően 2.5 hete közölték hogy elmennek külföldre 2 hétre nyaralni, mivel a ház már 1 éve nem lakott, felajánlották hogy nyugodtan költözzünk be, újítgassuk, amíg nem jön meg az engedély. A lényeg: közölték hogy átadják a kulcsot, szóban pedig már megegyeztünk az eladásról. A házba természetesen nem költöztünk be, viszont elkezdtük a festés előkészítését, minimális javítási munkálatokkal. Ekkor jöttek ki olyan hibák hogy a laminált alatt nem volt fólia, a laminált mindenütt a falig volt vágva, sőt néhol a beton alapot is talaj kiegyenlítővel kellett utólag rendezni.Ezután a falban egyszer csak szétégett egy villanyvezeték, amit csak azért észleltünk mert pattogást halottunk a falban. Bárkit megrázhatott volna z áram, ill leéghetett volna akár a ház is. Ekkor hívtam egy villanyost aki közölte hogy 200.000 Ft az újravezetékelés. A padloponozás, laminált felszedés, majd visszarakás ára 300.000 Ft körül volt. A festésről nem is beszéltem még. Írtam nekik egy emailt: hogy engedjenek az árból, mivel nem erről volt szó. Ők anno azt mondták hogy fessük ki és költözhető. Erre jött a fordulat: közölte hogy adjuk vissza a kulcsokat meggondolták magukat a ház eladását illetően. Kértük őket hogy ebben az esetben küldjék el a munkások díját, az anyagköltéget, mindent amit a más házára kellett költenünk. Erre nem válaszoltak csak azt hajtogatták hogy adjuk vissza a kulcsot minél hamarabb. Számlák készültek az anyagokról. illetve több tanú is látta hogy kb két hétig ott dolgoztak emberek. Természetesen minden hibáról fotót készítettem, arról is amikor azt bejavították. Az lenne a tiszeletteljes kérésem, hogy mennyi esélyem van ezekkel a "gerinces" emberekkel szemben egy esetleges polgári peres eljáráson visszakapni a pénzemet?
válaszát előre is köszönöm.

Mirelit87 # 2014.07.30. 16:50

ius latratus nagyot tévedsz

Mirelit87 # 2014.07.30. 16:49

Részletfizetési kérelem + rányalva az illeték és ennyi?

ius latratus # 2014.07.30. 14:56

Kb. 4 levelet maga elé vehetett, s megírta segélykiáltását.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.30. 14:52

A szabálysértési törvény 42. § (1) bekezdésének nincsenek is alpontjai.

Sherlock # 2014.07.30. 14:30

Azt nemtudom, hogy a Szab. tv. hogy került oda (meg a végrehajtó, meg az összes többi), de bemész a postára, kérsz 5000 Ft-ért illetékbélyeget és azt rányalod a részletfizetési kérelemre amit írtál, majd elküldöd a bíróságnak(?).

Mirelit87 # 2014.07.30. 14:17

Tisztelt Jogi Fórum!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy telefon tartozás miatt fizetési meghagyást kaptam a sok költözés miatt csak most ért utol a levél!
A bíróságtól ezt a szöveget kaptam!
Az eljárás jelen szakaszában részletfizetés iránti kérelem benyújtására van lehetőség.
Kérelmében adja elő milyen összegű részleteket tudna vállalni havonta.
Kérelmére rójon le 15 napon belül az (Szab.tv.)42 paragrafus (1) e./ pontja alapján 5000 forint eljárási illetéket.

Arra lennék kíváncsi hogy hova kell befizetnem az illetéket mert semmi számlaszám vagy valami, vagy a végrehajtónak aki kezeli az ügyet? Kérem segítsen hogy eltudjak indulni valamilyen irányba.
Köszönöm!!!

howr2@freemail.hu # 2014.07.28. 16:02

A problémám a következő:

augusztus 4-től behívtak közmunkára egészen február 28-ig. 8 órában 50.000-ért. Én szerettem volna visszautasítani, mert 3 hét múlva indulni fog egy idénymunka, ami igen jól fizet, viszont csak két hónapos időtartamra. DE: Ha vége lesz ennek az idénymunkának, 80 % a valószínűsége, hogy kapok egy határozatan idejű állást a közelben. Csakhogy ezt nem tudom a helyi önkormányzatnak bizonyítani.

A hivatalban közölték velem, hogy ha visszamondom ezt a hét hónapot, akkor többet ne is számítsak szoc. segélyre, mert az nekem innentől fogva nem jár. Döntsem el hogy elmegyek két hónapra dolgozni(az nem számít hogy utána lesz-e munkám és meddig), vagy vállalom az állandó civakodást és hajtépést a közmunkások tömeges létszámú csapatához csatlakozva. Erre a döntére kaptam két napot, pénteken kaptam meg a behívó levelet, mára már választ kellett adnom.
Augusztustól 55-en lennénk közmunkások egy 650 főt számláló kis faluban, még télen is, amikor aztán tényleg nincs munka ennyi embernek. Egyetlen egy üzem sincs helyben, mert folyton csak közmunkára pályázik a falu.
Lehet tenni valamit, hogy megkerüljem a kötelező(!) közmunkát úgy, hogy ha véletlen nem lesz munkám, azért ne zárjanak el a szoc. segély lehetőségétől?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.23. 10:19

Sikkasztás lesz az, nem lopás.

lakbt69@gmail.com # 2014.07.23. 08:27

Tisztelt Jogi tanácsadó !

Olyan irányú kérdésem lenne, hogy a lányom vásárolt ez év májusában egy mobiltelefont, előfizetéssel. A barátjának adta kölcsön a telefont, valamint megegyeztek abban,hogy a számlát a barátja fizeti. Sajnos a kapcsolat nem tartott sokáig,mert szétmentek, de a számla tartozása a barátjának 70.000 Ft-int volt amit a mai napig nem fizetett ki.
A lányom abban hibás volt, hogy minden az ő nevén szerepel,csak a számlázási cím volt megadva a barátjának. Tudom,hogy a számlát a lányomnak kell kifizetnie,de arra van-e mód,hogy a telefont visszakapja bár ő már kérte tőle,de kiderült,hogy a barátja azt már eladta valakinek.

Ezek alapján van-e mód arra, hogy feljelentést tegyünk ellene, mivel a kölcsön adott telefonnal sajátjaként rendelkezett.

Előre is köszönöm a segítséget.

lakbt69@gmail.com # 2014.07.23. 08:19

Tisztelt Jogi Fórum !

Olyan irányú kérdésem lenne, hogy a lányom vásárolt ez év májusában egy mobiltelefont, előfizetéssel. A barátjának adta kölcsön a telefont, valamint megegyeztek abban,hogy a számlát a barátja fizeti. Sajnos a kapcsolat nem tartott sokáig,mert szétmentek, de a számla tartozása a barátjának 70.000 Ft-int volt amit a mai napig nem fizetett ki.
A lányom abban hibás volt, hogy minden az ő nevén szerepel,csak a számlázási cím volt megadva a barátjának. Tudom,hogy a számlát a lányomnak kell kifizetnie,de arra van-e mód,hogy a telefont visszakapja bár ő már kérte tőle,de kiderült,hogy a barátja azt már eladta valakinek.

Ezek alapján van-e mód arra, hogy feljelentést tegyünk ellene, mivel a kölcsön adott telefonnal sajátjaként rendelkezett.

Előre is köszönöm a segítséget.

András61 # 2014.07.04. 18:09

Sziasztok! Egy furcsa kérdésem lenne. :) Lehet vásárolni az interneten "RENDŐRSÉG" feliratú pólókat. Amennyire tudom, ez nem számít hivatalos egyenruhának, mégis gyakran látni, hogy hordják a rendőrök.

A kérdésem az lenne, hogy a lentieket megsértem-e azzal, ha egy ilyen pólót például:

  • Jól láthatóan kiteregetek az erkélyre "száradni".
  • A leparkolt autó ülésén jól láthatóan ottfelejtem.

Hisz: nem hordom, nincs rajtam.
Másrészt megtévesztésből teszem? Nyilván, de ezzel másoknak kárt nem okozok.

A rendelet, amit találtam:
Jogosulatlan címhasználat

14. § (1) Aki mások előtt őt meg nem illető címet használ, illetőleg kitüntetést vagy egyenruhát jogosulatlanul visel,

húszezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Aki mások előtt

  1. a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényben meghatározott szervek rendszeresített egyenruháját, rendfokozatát, jelvényét, kitüntetését, ezek utánzatát jogosulatlanul viseli, továbbá az e szervekre utaló feliratot, matricát ruháján vagy járművén jogosulatlanul feltüntet(...)

ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

fabiola22 # 2014.06.28. 06:17

A távfűtő művekkel is a haszonélvező szerződött, az Ő nevén volt a számla is. A tulajdonos sehol nem szerepel. Amikor a lakás adás-vételi szerződését írták, a tulajdonos még kiskorú volt. Így is kell fizetnie????

Betyárkörte # 2014.06.27. 19:16

Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.27. 15:01

A távfűtés biztosan, a többinek a konkrét szerződésétől meg az általános szerződési feltételeitől függ. (Az azért biztosan nem igaz, hogy a tulajdonos nem írt alá semmit, mert ha nem tette volna, akkor nem szerződnek az ő ingatlanán mással.)