Közúti baleset okozása

Aktuc # 2012.12.01. 21:09

Üdvözletem-Sziasztok!

Ha ismeretek közúti balesetben károsultakat, akik 5 éven belül 8 napon túli sérülést szenvedtek, vagy akiknek a közvetlen hozzátartozója esetleg elhunyt közúti balesetben, szóljatok nekik, hogy a nem vagyoni kártérítést is megkaphassák, amiért nekik NEM KELL FIZETNI semmit sem! Nem kell sehova elmenniük, nem kell senkinek telefonálgatniuk, nem kell senkinek magyarázkodniuk, mert ez ALAPBÓL JÁR csak a biztosítók ezt elfelejtik megemlíteni! Az sem számít, ha valamennyit fizetett a biztosító, mert biztos, hogy nem annyit fizetett amennyi járt volna! Sok balesetes van, napi szinten halnak meg emberek közúti balesetben! Ügyvédet sem kell fogadni és megfizetni! Nincs veszteni való, nincs fizetni való!Nem húzódik hónapokig! NE HAGYJUK, HOGY A BIZTOSÍTÓK ELTEGYÉK AMI A KÁROSULTAKAT MEGILLETI!!!!!

puskas_melinda@hotmail.hu
vagy
30-607-3998

Remélem sokak segítségére lehetek!

Üdvözlettel: Puskás Melinda

JunkFer # 2013.01.05. 22:06

Üdv mindenkinek,

kis tanács kellene. Előre is bocsánat a vulgaritásért.... de 4,5 éve szopunk egy ügyes sofőr és a hozzá tartozó sleppp "jószándéka" nyomán.

Adott ezen idős büntetőper. Autópályán közúti baleset mintegy 110 km/h-s sebességnél amcsi filmeket / Cobra11-et megszégyenítő jelenettel (többszörös orsó a levegőben), ahol több utas is személyi sérülést (orszi végleges egészségkárosodást állapított meg, minden esetben 15% felett), egyikük egy 7. hónapban levő kismama valamint ezen utóbbi személy még aznapi (kora)szülése. (megelőzően a várandós időszak teljesen problémamentes volt)

Kérdezném, hogy van-e tudomása az itt jelenlevőknek olyan szülész/nőgyógyász - szakértőről a porondon, akinek "ne adja ég", de még neve is van a szakmában és amúgy tökösen le meri írni és szakmailag is képes képviselni azt az álláspontot, hogy igenis közvetlenül játszott közre ez a baleset a koraszülésben. Merthogy ez a cél a perben, hogy ne közvetlen okozóként kerüljön megállapításra a gyerek esetében a sofőr/baleset, csak azért hogy a slepp az itt a büntetőperben figyelembe vett orvosszakértői véleményt hasznosíthassa a baleset folyományaként kialakult polgári perben is....

Avagy nyugodjak bele, hogy orvosi szempontból valójában az összes kismama nyugodtan szülhet normálisan gyereket olymódon, hogy a hetedik hónapban átzavarják őket egy hasonló traumán semmi következmény nélkül....

köszönettel,

jf

guba" # 2013.01.06. 08:09

Itt a kártérítésnek szerintem akkor lenne jó esélye, ha a 7 hónapra született gyermeknél kimutatható lenne maradandó egészségkárosodás a balesettel összefüggésben. De mivel ilyesmiről nem írtál, feltételezem, hogy a gyermek szerencsére egészséges.

JunkFer # 2013.01.06. 12:04

Guba,

mivel eddig az összes orvos csak nagy felhőben képes fogalmazni, mint "talán" vagy "akár" vagy "fennáll a lehetősége", ezért azt gondolom hogy a gyermek 30-35 éves koráig ennek a lehetősége erősen fennál. Ugyanakkor a biztosító már fizetett és fizet mellett, orvosszakértői vizsgálatok után. btw, egyébként azért volt itt dévény torna 1,5 éven keresztül, több agykamrai tágulat agyvérzés következtében, szóval nem a megszülettem és rendben van minden tipikus esetéről beszélünk....

Laller70 # 2013.02.24. 13:22

Üdvözlet mindenkinek,

Minap rámentem egy gyalogos lábára. Nem gyalogos átkelőn történt, az autóm mellett haladt mikor hirtelen oldalra lépett, szűk utca, kb 3-5km/h sebesség. Mondta átmentem a lábán de elismerte figyelmetlenségét, orvost, kórházba szállitást nem akart, majd elsétált a helyszinről.
Másnap hivott, hogy be kellett gipszelni a lábát 6 hétre kiesik a munkából, szóval kellene egy kis kiegészités a haviba. A kórházban azt mondta, hogy elesett ezért a sérülés.

Milyen büntetésre számithatok ha mégis hivatalos irányba akarja terelni a dolgot?

Köszönettel

Kenderice # 2013.02.24. 18:42

Hát, ha a kórházban azt mondta hogy elesett, az úgy is volt!
Ő főzte, egye is meg...

Véleményem # 2013.02.25. 07:10

Laller70

Mivel a kórházban nem mondta el hogy hogyan történt ez valójában így a hivatalos utat bukta az ember.
Ne foglalkozz vele... Ha áldott jó szíved van és egy kis felesleges pénzed, akkor hagyhatod magad "lehúzni"

Laller70 # 2013.02.25. 11:10

Köszönöm a hozzászólásokat! Kb én is igy gondoltam de azért "rezeztem".

Üdvözlettel

Kisvirag9 # 2013.03.09. 19:25

Szeretettel üdvözlök Mindenkit!Most regisztráltam és azzal a szándékkal szeretnék részt venni ezen a fórumon hogy ha tudok segíthessek Veletek együtt!Amennyiben ismertek olyan közúti balesetet szenvedetteket akik vétlenek voltak és szeretnének megfelelő összegű kártérítést kapni,peren kívül,előzetes költségek nélkül,visszamenőleg 5 évig,akkor is ha már kaptak kártérítést,ajánljatok.Szívesen válaszolok Mindenki kérdésére.

Szeretettel köszöntök Mindenkit!Most regisztráltam és szeretném ha segíthetnék.Ha valaki ismeretségi körében van aki vétlenül közlekedési baleset

kuduri # 2013.03.13. 16:14

A mai nap elütöttem tolatás közben egy idős hölgyet figyelmetlen voltam.Hívtam mentőt rendőrt.Helyszíneltek.Mire számíthatok a néninek semmi baja nem lett el sem esett.Elveszik a jogsim?Pénzbüntetés vagy csak büntetőpontot kapok?A segítségeket előre is köszönöm.

Véleményem # 2013.03.13. 17:54

Nem veszik el a jogsit.

kuduri # 2013.03.13. 18:23

És mekkora pénzbüntetésre számíthatok?

B.Viktoria # 2013.03.14. 16:41

Tisztelettel üdvözlök Mindenkit! Szeretném a segítségeteket kérni a következő ügyben. Sajnos a mai napon árokba csúsztam, személyi sérülésünk nem történt.Nem vigasztaló nem én voltam az egyedüli, aki így járt 500 méteren belül. Az autó az összetört,hívtam az ismerősöm aki autó mentéssel foglalkozik.Míg rá vártam,megjelent egy rendőr autó, a benne ülő rendőr oda jött és közölte, forgalmat fog irányítani és megkezdi az intézkedést. Közöltem vele ne kérem mert már várom az autómentőt aki időközben meg is érkezett. A szondáztatást és az irataim elkérését és ellenőrzését nem kifogásoltam, mert ezt még természetesnek tartom "bár még nem volt balesetem 1977.óta".Gondoltam ezzel minden rendben a szonda negatív.Kérdésem viheti az autómentő az autót? Válasz nem meg kell várni a helyszínelőket. Hmm. A szakadó hóesésben vártuk a helyszínelőt aki végre megérkezett, egy gyors fénykép az autóról az árokban, majd közli a rendőr,sajnos helyszíni bírságot kell kiszabnom, mert balesetet okozott.Valóban saját magamnak okoztam kárt,az úton és környékén egy régen kivágott fatuskón, na meg az autómon kívül senkinek nem okoztam kárt.
A kérdésem valóban büntetendő cselekményt követtem el?
Ha valaki tud segíteni azt köszönettel venném. Üdvözlettel Viktória

Gabicsek # 2013.03.16. 21:27

Szabálysértés, ha nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetsz. Elvileg a rendőrnek igaza van, más kérdés, hogy nem tartom etikusnak, ha a nagy havazás miatt ilyenkor kiszabják a helyszíni bírságot. Mivel aláírtad a nyomtatványt, azzal elismerted a szabálysértést. A homár blogon is van szó pont ilyenről.

Véleményem # 2013.03.16. 22:51

B.Viktoria

Ez sajnos így van, teljesen szakszerűen és jogszerűn jártak el. Az egész amúgy egy nagy pech, mert ha elviszik időben onnan az autót és pont akkor nem jár arra rendőr akkor semmi sincs... De így sajnos intézkednie kellett a rendőrnek... Ennek ez a menete és az eljárása. Ez egy sima szabálysértés volt.

groszfater@gmail.com # 2013.03.17. 06:45

Gabicsek !
Ilyenkor nem lehet hivatkozni az esetleg kiadott vörös-riasztásra ?

Véleményem.
Te biztos, hogy nemvagy százas, nézd
már meg az M-7, M-1,-en hány-száz autó akadt el azokat mind büntetni kellene
a mentés helyett???

Véleményem # 2013.03.18. 11:12

Vörös riasztásra hivatkozni, minek, miért?

B.Viktoria esete nem egyenlő az autópályán történt dolgokkal nagyon nem.
A két dolgot nem lehet össze keverni!
A tömeg balesetek is először le kell helyszínelni majd a mentés...
De az egész az autópályás viharos dolgot lehetne egy külön topicban vitatni, bár lehet hogy nem pont jogi fórum téma...

Véleményem # 2013.03.18. 12:53
irenke5 # 2013.03.22. 13:43

jó napot érdeklődni szeretnék vagyis segítséget kérni mentem ma a lányomért az iskolába egy lakó övezeten keresztül elötem egy taxis haladt se index semmi megált az út közepén rádudáltam és megkértem hogy legalább az indexet rakja ki hogy tudjam mi a tehendő ő erre rám támadt üvöltözött a kocsimat ütötte és rám vágta az ajtót kérem segítsen mi ilyenkor a tehendő?

irenke

Dore # 2013.03.29. 11:10

Tiszteletem! Szeretnék segítséget kérni.
2011. novemberben a zebrán elütött egy autó. Mentővel vittek az ügyeletes kórházba, ahol megállapították,hogy zúzódásaim vannak és két nap múlva hazaengedtek. Három hét múlva visszamentem, mert szinte semmit nem javult az állapotom.Akkor kiderült, hogy a térdem két helyen és négy bordám van eltörve. (az előbbit nem vették észre mikor bevittek) A rendőrségnek elküldtem e-mailen az orvosi papírt a törésről. Áprilisban kaptam egy jogerőre emelkedett rendőrégi határozatot, amiben 8 napon belül gyógyuló sérülésekről írnak. Akkor ezzel nem is foglalkoztam, de most szóltak a Biztosítótól, hogy nem fizetnek semmilyen kártérítést, mert az orvosi papírok nincsenek összhangban a rendőrségi határozattal. Már volt két műtétem a baleset következtében és több százezer forint kiadásom. Szeretnék igényt tartani a kártérítésre: mit tudok tenni azért, hogy igényemet érvényesítsem?
Előre is köszönöm a válaszokat! Edit

Véleményem # 2013.03.29. 16:20

Dore

Jogi képviselő, ügyvéd kell neked. Egy két hozzá szólás nem fog előbbre vinni szerintem...
Valahol hibáztak vagy átvertek és ezt egy jogi képviselő tudja neked kideríteni ehhez személyesen kellene ezt rendezned.

balesetijogasz # 2013.03.29. 17:17

Dore!

Van lehetőség a szabálysértési határozat módosítására, amit a biztosító is el fog fogadni. Erről itt olvashat bővebben:

http://www.balesetijogasz.hu/…zsgalat.html

Üdv:
balesetijogasz

hozzátartozó # 2013.04.01. 15:00

4 éve a fiam az M3-oson megállt egy balesetnél segíteni közben halálra gázolták.3 év elteltével az Országgyűlési képviselőnk közbenjárásának köszönhetően kitűzték a tárgyalást. Az első elmaradt ,másodikra a tanuk egy része nem jött el,harmadikra az ügyész nem jött,negyedik megvolt tartva,az ötödik ismételten elmaradt.Mivel az előzőeken ott voltunk így a következő tárgyalás időpontjáról szóban értesülhettünk.De ekkor itt ez megszakadt.Vártuk az értesítést,de hiába. Teljesen a véletlennek köszönhetően 3 nappal az ítélethirdetés előtt tudtam meg, hogy már volt 2 tárgyalás nélkülünk.Itélethírdetés után a bironak felrótam ,hogy miért nem kaptunk értesítést,mert időkőzben olyan információim lettek,amelyből az is kiderűlhett,hogy a fiamat nem csak egy kocsi ütötte el.Ennek bizonnyítására szakértőt fogattam,beszereztem a nyomozás iratait,tanukat kerestem,ügyvédet fogattam aki előadja az észrevételem./ időközben az ügyvéd is cserben hagyott,valószinü azért,mert megoldhatatlannak látta az ügyet.Bár ezt nem közölte csak éppen elérhetetlenné vált/ A bíró mondhatnám,cinikusan lerázott azzal,hogy az általam felvázoltak csak az ő ítéletét erősíti,mert a gyanúsitott felmentést kapott, a fiamat pedig már nem lehet. Visszahozni.Legszivesebben ordítanék.Mindenkinek csak egy " ügy" és csak abban pillanatban érdekes amikor éppen munkaidejében előveszi néhány percre? A tévedést, hanyagságát nincs ki bevállalja. Rábízza az utána következőre a megoldást. A balesetnél két 24 éves srác vesztette életét,mert egy másik megálló kocsi vezetője is meghalt.Egy olyan nőn akartak segíteni aki 2005-től tudathasadásos betegségben szenvedett.JOgosítványa mégis érvényes volt.A hölgy anyja meg egy közismert orvos mégis engedi,hogy a lánya kocsit tartson. Kódolva volt a tragédia csak kérdés az ,hogy mikor és hol következik be.Azt sem vizsgálták,hogyan jutott 200 km-re Budapestről.Betegségére hivatkozva az eljárásból kizárták és az előzőekben felsoroltak felelősségét sem vizsgálták. A balesetkori és boncolási jegyzőkönyvet elolvasva rájöttem ,hogy a baleset nem lehetett úgy ahogy a vádemelésben felvázolták. A tanuk is beszélnek egy olasz kocsiról,amely összetörve ott volt, de valamiért elengedték bár kártérítést sem kért a totálkáros kocsijáért. A részleteket összerakva biztosan köze volt a gázoláshoz.Öt hónapja ezeket az észrevételeimet a debreceni ügyészségnek elküldtem és várom a fejleményeket. A közlekedőktől elvárják,hogy ne legyenek közömbösek a baleseteknél,mégis a "hősöket" és az igazság keresőket hagyták magukra vagy ők már nem számítanak.Jól van ez így emberek??? A baleset részlete megismerhető m3 baleset 2008.12.20. RTL videón. Tisztelettel egy apa.

Dore # 2013.04.02. 09:43

Véleményem

Igen, jogi képviselő kell. Sajnos van, de úgy látszik nem jól választottam. A szerződést elég jól megírták, ha felbontom, akkor fizetnem kell még így is. Kénytelen vagyok kézbe venni az ügyintézést.

Dore # 2013.04.02. 09:43

Balesetijogász

Köszönöm!!!