Bizalmatlansággal új miniszterelnök


Egyjogász # 2009.04.18. 00:06

Hallgatom itt a rádiót.....

Szerintetek abban a kártérítési perben, amelyet a Magyar Állam indított - többek között - a Deloitte ellen, a Magyar Köztársaság új pénzügyminisztere kinek az érdekeit fogja képviselni???

A Bajnai valóban nem tudta, hogy a gazdasági miniszterjelöltjét (illetve cégét) kartellezés miatt többször is kaszálták???
(De egyébként a pasas valóban nem való a magyar Kormányba, ha amiatt, hogy ezt megszellőztette a sajtó, rögtön visszalép. Minek? Ha valaki haver, itt bármi lehet, bármit is csinált korábban, és erről a közvélemény bármit is pofázik.)

Ennek az OGY bizottsági miniszterjelölt-meghallgatásnak meg mi értelme van, úgyis xarnak rá, ha a bizottság nem úgy dönt, ahogy szeretnék.
És megint Fletó egy belső embere lett a titokminiszter!

Egyjogász # 2009.04.17. 23:50

Az MDF-ről jut eszembe, most hallom, hogy a pécsi polgármester választáson az MDF az MSZP-t támogatja...

Nem tudom ki mennyire ismerte Antall Józsefet, de szerintem ha legközlebb földmozgás lesz a Fiumei úti temető környékén, az azért lesz, mert egy jelenlegi MDF-es megint ki merte ejteni a száján az "antalli örökség" fordulatot, és szegény Antall forog a sírjában...

Kacsa1111 # 2009.04.17. 22:04

Kedves Peace,

én nem minősítettelek.
nem állítottam, hanem kérdeztem.


Kacsa11

Peace # 2009.04.17. 19:56

Kedves Kacsa!

A minősítést köszönöm.
Örülök, hogy Te így gondolkodsz,
tipikus, ám a klasszikus jogásztól távol álló.

Nyilvánvalóan (hiszen ez egyértelmű)
Neked van igazad abban is,
amiről még szó sem volt.

2002-ben nem szavaztam, nem tartózkodtam Magyarországon szerencsére,
én nem vettem részt közvetetten sem
abban a családokat is szétszakító gyűlölködésben
ami akkor zajlott.

Kacsa1111 # 2009.04.17. 18:53

Kedves Peace,

te is az a fajta idióta vagy, aki 2002-ben az elsőkörben a MIÉP-re szavazott?


Kacsa11

Peace # 2009.04.17. 18:37

Lengyelországban három-négy "jobboldali" párt van a törvényhozásban, nálunk csak egy lenne.

Ez szerintem szomorú.
Nem jó a kétpártrendszer.
Eddig még csak kétszer bukott meg az egy a tábor, egy a zászló.

Rémes, ha csak két párt jut be 2010-ben az ogy-be - akik a színfalak mögött igenis haverok.

Az szdsz-t és az mdf-et senki nem sajnálná, ha eltünnének a sülyesztőben - én személy szerint ezt remélem is.

Új dimenziót kell nyitni. Vagyis egyéb más pártokat (pl. LMP, Jobbik) is be kell juttatni a parlamentbe:
hogy segíteni tudják a biztosan győző fideszt - egyedül a 2/3-ot úgysem szerzi meg

jó is meg rossz is amúgy az, hogy vkinek 2/3-os többsége van (jó mert így nincsen zsaroló tényező, lásd az 1%-os szdsz óriási erejét, és rossz mert veszélyes lehet az a túl nagy kontroll nélküli hatalom)

Impossible # 2009.04.17. 17:10

Van, aki nagyon jól el tudja magyarázni azt is, miért éri meg hülyének lenni. Szóval vannak, akiknek az ember hiába beszél, ez nagyon érdekes dolog, dehát ez van. :D

Kacsa1111 # 2009.04.17. 16:40

egyet kell értenem Egyjogásszal...akinek az elmúlt 7 év nem volt elég, az egyszerűen HÜLYE!!!


Kacsa11

Impossible # 2009.04.17. 16:39

Ja, Rexor, az az öreg néni jut a mondataidról eszembe, aki a piacon azt üvöltözte, hogy ő akkor is Gyurcsányra fog szavazni, ha ezer forint lesz a krumpli. De szerintem Grád András szimpatizálna a véleményeddel, hiszen szerinte is minden rossz, és ha így van, akkor a legjobb, amit tehetünk, az a szomorú bólogatás és kiábrándulás magából az életből is. Namost ez egyszerre szomorú és röhejes - nekem.

Egyjogász # 2009.04.17. 16:38

Viccen kívül, a hölgy tényleg azt adta elő nagy tudálékos képpel, hogy az elmúlt hét évért, és a jelenlegi helyzetért a FIDESZ legalább annyira (ha nem jobban) felelős, mint azok, akik kormányozhattak.
Kb. olyan, mintha egy autó vezetője - miután a pirosban elgázolt két gyalogost - azzal védekezne, hogy a hátsó ülésen ülő, megkötött kezű utas legalább annyira felelős a balesetért, mint ő.

Viszont azt értékeltem, hogy a hölgy az okfejtése közben egyszer sem röhögte el magát, nagyon jól játszotta a szerepét.....

Kacsa1111 # 2009.04.17. 16:38

Kedves Rexor,

pedig hogy megvoltál sértődve, amikor a dante-i értelemben vett közönyösök közé soroltalak...
ezután meg kell kérdeznem, hogy mire fel kérted ki magadnak, amit anno írtam???


Kacsa11

Egyjogász # 2009.04.17. 16:34

Azt azért talán nem kellene figyelemen kívül hagyni, hogy a Maszop-Szadesz koalíció van hatalmon 7 (hét) éve és az ország jelenlegi helyzetéért, eladósításáért ők a felelősek. (Nem tudom a FIDESZ mennyi hitelt vett fel az ország nevében az elmúlt hét évben?)

Lehet, hogy a FIDESZ-nek is vannak nem helyénvaló dolgai, de attól még egy polgárnak sem lett rosszabb, mert pl. 2006. ősze óta nem voltak hajlandóak meghallgatni Fletó aktuális meséit a Parlamentben.

De persze - mint a Szadesznek a FIDESZ démonizálásáért felelős hölgyeményétől tudjuk - a mohácsi csatát is a Viktor miatt veszítettük el, mert nem volt hajlandó II. Lajost támogatni.....

Impossible # 2009.04.17. 16:31

Hát ehhez csak gratulálni tudok, ez tényleg már a no comment kategória, csak legalább ne mondanád, hogy mossam meg a szemem, ha nem látsz. :D

Rexor # 2009.04.17. 15:10

Imp: szép beszéd volt :). De intelligens embernek tűnsz, ezért javaslom, hogy kicsit mosd meg a szemedet. A két nagy pártról az az egyszerű hasonlat jut az eszembe, hogy egyik kutya és a másik is :).

websas # 2009.04.17. 14:49

Kedves Sz.Márton!

Tényleg hibásan írtam 2p-vel a repülő nevét köszi a javítást látom a lényeget vetted észre.

websas

Impossible # 2009.04.17. 12:53

Lehet jönni azzal, hogy a kissebb pártok is ezt akarják, de azok ehhez túl kicsik.

Impossible # 2009.04.17. 12:51

A fidesz már mutatott fel eredményeket, amik az országot jó irányba vitték, támogatták a nagycsaládosokat, egyáltalán az életet, a gyerekvállalást, az iskolát, a munkát, az egyházakat fontosnak tartották és tartják. Emberközpontú a szemléletük, nem pénzközpontú, ez nagyon fontos, a mai helyzetben különösen fontos, hogy azt, ami nem mérhető pénzzel, ne pénzzel mérjék. Lehet a kákán is csomót keresni, kukacoskodni, mindig lehet találni valamit, ami nem tetszik, csak vegyük észre már, hogy 2 út van, az egyik a pusztulás felé, a másik a boldogulás felé vezet, és a fideszen kívül nincs másik erő a politikában, amelyik valóban az emberek boldogulását akarná szolgálni.

Rexor # 2009.04.17. 11:22

Kedves Imp: a Fidesz csakugyan mondogatja az adócsökkentést, de érdekes módon csak akkor, amikor nincsenek hatalmon... Elárulom, hogy a regnálásuk alatt semmilyen adót nem csökkentettek. Nem baj, majd jövőre bizonyíthatnak.

Impossible # 2009.04.17. 10:39

wasp,

még akartam neked 2 dolgot írni korábban.
Szóval

  1. a "kormány" tagjai nem a fizetésükből gazdagodtak/gazdagodnak meg, szóval tényleg nem szorulnak rá arra, hogy felvegyék, ez nagyon jó látszat, hogy ezen "spórolnak", csakhogy közben rengeteg pénzhez jutnak hozzá máshonnét. Egyébként ha belegondol az ember, miliárdokat kellene spórolni, sőt százmiliárdokat, szerencsétlen nyugdíjasokból és nagycsaládosokból (ebből is egyre kevesebb lesz sajnos, hála a szuper megszorításoknak...) nem lehet ennyi pénzt összespórolni, ez is csak ámítás, közben meg tönkreteszik az embereket.
  2. ha a FIDESZ kerülne hatalomra, nem kellene - ahogyan írtad - "kemény" intézkedéseket hoznia (most még), pénz az van, csak megfelelően kell bánni vele, és adót kell csökkenteni minél leőbb. Ezt a "túloldalon" is belátták már jópáran (de a FIDESZ már marharégóta mondogatja).
Sz.Márton # 2009.04.17. 10:20

Kedves Websas!

A gripen egy "p" betűvel írandó, mert amúgy influenza lenne, egyébként meg a svédek névadóként egy vadászrepülő típusnak nem hiszem, hogy egy betegséget szántak volna a mesebeli madár helyett felvenni. Egy rakás olyat írtál aki mások nyugalmát biztosítva lett nyugdíjas, Ők nem léptek fel médiákban kiabálva az etikai szabályokról (esélyt sem hagynak, persze a délutáni kikefélő gagyi show műsorok szereplőit kivéve) és sokszor kerülve a valódi számla kiadását. Mindezt luxusszínvonalú létük magamutogatásával, nap mint nap megcélozva a népet és mindezért fontos díjakért, elismerésekért sóvárogni és szidni minden közérdekért is munkálkodót.Legalább ne hivalkodnának, mert a maffia sem mutogatja úgy magát ahogy egyesek ezt teszik irritálva a tömegében tisztességes de ma (főleg nyugdíjasként)lenézett dolgozókat.

websas # 2009.04.17. 09:52

Kedves Sz.Márton!

Itt kevesen fizetnek adót: művészek, TV-sek, képviselők, Rendőrök, Katonák, Közterületfelügyelők, MÁV, BKV. STB. Ha a költségvetés a "zöldségeseket" is megtámogatja több 100 mlárd f.t-al lelkes adófizetők lesznek. Az adók jelentős része elmegy "nemzeti gödörre", 40-50-éves "meggyötört" katona, rendőr, tábornokok nyugellátására, BKV szakértő (40 milla) leváltására, Tocsikra, Princz-re, Kulcsárra, Grippenre, metró-ra. Hülye aki fizeti. A következő lépés, kötelező felszállni a 6-os villamosra,tele pénztárcával, és hagyni, hogy a zsebtolvajok kiraboljanak.

Talán ezt már nem kellene!!!

websas

Sz.Márton # 2009.04.17. 08:55

A nagy előadóművészekről ne is beszéljünk akik osszák az észt és az erkölcsi tartásra utalásokat a televíziókban, miközben abszolút adómentesen minimális bevallással villákat és luxusautókat tartanak fenn és villognak a médiában a szép tengerentúli luxuskirándulásaik vitorlázásaik bemutásával. De megfelelő irányban nyalnak a politikusok felé, főleg mikor honnan kapnak több állandó média biztosítékot számlamentes, vagy álszámlázott, sokszor silány playback felkérést. (tisztelet néhány színházi igazi művészt érintő kivételnek. Sajnos sok már nem él köztünk.)

Rexor # 2009.04.17. 07:19

Imp: túlköltekezés is van, és az adótartozások végrehajtása sem megfelelő. Hétköznapi találós kérdés: ha kijön egy szakizseni és megjavít egy elromolott mosógépet hány esetben állítanak ki automatikusan számlát ( a válasz. 0%)? A ravasz kérdés a szakizsenitől (esetek 5%-ban): áfás számlát kér?

Röviden és tömören: fenti szakizsenik súlyosan alkotmánysértő módon nem járnak hozzá a közterhekhez jövedelemarányosan :)

Impossible # 2009.04.16. 15:24

Leg,

NEM! :D

Legislator # 2009.04.16. 12:09

Tény, hogy sokkal több adót lehetne beszedni, tény, hogy van túlköltekezés, és sem az állam, sem a társadalom nem túl takarékos, hanem értelmetlenül pazarolnak. Ezt kellene először belátni, és feltenni a kérdést: Ti még mindig ezt akarjátok?


Sunshine after the rain.