Bizalmatlansággal új miniszterelnök


Legislator # 2009.04.10. 17:22

SolnesM írta:
"A demokrácia lényege:
a politizálás, mindenkinek."

Ezt még valaki elhiszi ebben az országban? Pár milliárdos kilóra megveszi a pártokat a pártkatonákkal, a pártapparatcsikokkal, és a pártszakértőkkel, meg az x vagy y pártközeli politológusokkal együtt, és aztán azt csinál, amit akar. Az országgal. A néppel. Az emberek kutyaugatása vagy szamárbőgése meg sehová sem hallik egy olyan országban, ahol a "politikusok" gombnyomogató szánalmas figurákká silányulnak "pártfegyelem" címen.


Sunshine after the rain.

Dr.Attika # 2009.04.10. 17:04

Elgépeltem tényleg. Előtte olvastam a Magyar Nemzet cikkét a libatenyésztők átveréséről. Hogy eshetett meg ez az elgépelés?

Dr.Attika # 2009.04.10. 16:54

Mit nem tudok jól a KE jogosítványát illetően?

Az igaz azt sem tudom, hogy van-e jogosítványa, ha van milyen kategóriára szól és érvényes e egyáltalán.

SolnesM # 2009.04.10. 16:36

Dr.Attika !

Ennyire nem ismerni az elnök jogosítványát ! meglepő !

SolnesM # 2009.04.10. 16:34

Lisa !

ideje mit kellene csínálni a gazdaság rendbetételéhez, de lépni egyik se mert –

Lépni csak a jelenlegi garnitúrának volt lehetősége hetes éve.
Két dolog a rendbetétel ill. annak vizsgálata, hogy mi okozta , nyilván a cunami !

SolnesM # 2009.04.10. 16:30

Rexor !!

Érdemi munka helyett sárdobálás folyna meg ígérgetések”.

Miért ? Eddig érdemi munka folyt ??
És miért nem szardobálást írtál ?
Másnak :

aki a politikát kifogásolta valahogy úgy hogy legyen politika mentes a fórum : lehet.
Sőt lehet nem polizizálni is.
De aki nem politizál az balga ember - átengedi a terepet a nálánál gyengéb képességünek, aztán néz mint a moziban.
A demokrácia lényege :
a politizálás, mindenkinek.
A diktatúra : politizáni csak az elitnek, a kiválasztottaknak ( az élcsapatnak, a különleges anyagból gyúrt embereknek ) lehet. A többi kussol, vagy dicsőiti az idoljait.
A kormány kormányoz az ellenzék birál.
Az a kormány amelyik az ellenzékre hivatkozik, szar kormány megérdemli a bukást

dr Zákányi Csaba # 2009.04.10. 15:12

"Libajnai" ?
Elgépelted, ugye?

Dr.Attika # 2009.04.10. 12:32

Egyjogász azt írta, hogy a köztársasági Elnök úr mindíg alkalmas embert jelölt. Ez nem teljesen igaz. Pontosan Ferikét ő javasolta kétszer is miniszterelnöknek. Hagyjuk ezt a dumát, hogy a szokásjog meg a parlamenti erőviszonyok határozzák meg, hog kit jelöljön. Egyrész ezügyben húsz év alatt sem alakulhatott ki szokásjog, másrészt pont az ő felelőssége, hogy abszolút alkalmatlan embert ne javasoljon. Ha Fletó jelölését csak a KISZ-es múltja miatt megtagadja, akkor a szocialisták úgy rázták volna le magukról, mint kutyus a bolhát. Neki is tudnia kellet a szocik meg nagyon tudták, hogy "Piroska bábjáról" van szó. Ha az Elnök úr, akkor sarkára áll, ma azt se tudnánk ki az a Gyurcsány Ferenc.

Ami mostanában bizalmatlansági indítvánnyal alkalmazott kormányfő csere címén folyik az teljességgel alkotmányellenes. Ha Libajnai Gordon kedden a Magyar köztársaság miniszterelnöke lesz, akkor mind az Alkotmányt, mind az alkotmányos alapelveket, az alkotmányosságra hivatkozást fére lehet tenni.

Én egyébként pont az ősszocikban "bízom". Aláírták Gordonkának a hűségnyilatkozatot, mert az személyhez köthető, de a keddi titkos szavzáson úg alávágnak Ferencnek és neki is, hogy csak csodálkozunk.

monalisa1 # 2009.04.09. 18:14

Szerintem akár bal akár jobb mindenik tudta jó ideje mit kellene csínálni a gazdaság rendbetételéhez, de lépni egyik se mert - új választáskor elveszítve százezreket, milliós néptömeget a "tuti" szavazók közül.

Mert a "... fájni fog mindenkinek, minden családnak..." az főleg a néptömegre értendő.

Politika...

Legislator # 2009.04.09. 16:29

Egyjogász írta: „(Ahogy a nagy klasszikus Gyurcsány mondta Öszödön: „Majd mehettek vissza dolgozni…“).

Én örülnék, ha látnék expolitikusokat dolgozni.:-D


Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2009.04.09. 15:52

"addig húzta volna az időt alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb jelöltekkel,"

Miért, a szocik jelöltállítási bohózata az mi volt?

A Köztársasági Elnök Úr pedig mindíg szakmailag alkalmas jelöltet állított (lsd. LB elnöke) csak éppen a nagyokos politikusok nem voltak hajlandóak megválasztani.

"Ennél jobb a helyzet ha a másodtiszt átveszi a kormányzást, mert legalább valaki ért a kormányzáshoz :)"

Konkrétan kire is gondolsz?:)

Ha Gordonka (a várható tüntetésekre tekintettel: Kordonka) eddig is tudta, hogy mit kellene csinálni, de kormánytagként nem mondta meg a Fletónak, akkor azért alkalmatlan miniszterelnöknek, ha pedig eddig sem tudta, akkor most mitől világosodott meg?

Ha minden nap számít, eddig miért nem csinálták, amit kell? A Fletó 2004 óta folyamatosan hatalmon van....

(Persze egy szadeszes pártnyik nő épp most magyarázgatta a TV-ben, hogy tulajdonképpen 1849-ben az Orbán Viktor hívta be az oroszokat...:) )

Rexor # 2009.04.09. 15:08

Impossibel,

Egyet is értenék Veled, ha nem olyan helyzetben lenne az ország mint most, amikor minden nap számít, hogy milyen lépéseket teszünk.

Ha előrehozott választások lennének a pártok elkezdenének kampányolni, az Országgyűlés és a Kormány nem végezné a munkáját. Érdemi munka helyett sárdobálás folyna meg ígérgetések. Ezzel szépen el is menne néhány hónap a választások kitűzött időpontjáig, úgy hogy addig sincs kormánya az országnak.

Ez olyan, mint mikor egy hajón fellázad a legénység, fellógatják a kapitányt, akit utál a legénység, de nem tudnak újat választani. Ebben a helyzetben megy a hajó, amerre lát, a szél szétviszi a tákolmányt, a legénység meg csak azzal van elfoglalva, hogy egymást csesztesse. Ennél jobb a helyzet ha a másodtiszt átveszi a kormányzást, mert legalább valaki ért a kormányzáshoz :)

Impossible # 2009.04.09. 13:44

Rexor,

szerintem meg épp az előrehozott választás lenne a legjobb az országnak, mert akkor lenne az új kormánynak felhatalmazása, így meg nincsen, ez így nem demokrácia, hanem röhej.

Rexor # 2009.04.09. 13:26

Másképpen fogalmazok: alkalmas jelölt az, aki átmenne a politikai alkufolyamaton is. Mert hiába jelölnek valakit, ha végül nem szavazzák meg. És ebből a szempontból én nem túl sok esélyét láttam volna annak, hogy valaki átment volna a rostán, akit a köztársasági elnök javasol.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.04.09. 13:14

Már elnézést, de Sólyomnak nem szokása alkalmatlan jelölteket állítani.

Rexor # 2009.04.09. 13:08

Szerintem alkotmányosság ide vagy oda nem feltétlenül baj, hogy nem a köztársasági elnök úr kezébe került a választás joga. Gyanítom, ha így lett volna - és ezt nagyon jól tudta a kormánypárt is - addig húzta volna az időt alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb jelöltekkel, amíg tényleg előrehozott választás lett volna a dolog vége. És ez a jelenlegi helyzetben tényleg nem használt volna az országnak.

Egyjogász # 2009.04.09. 11:24

Gyurcsány éppen azért nem mondott le, mert akkor már jó királyhoz méltón nem ő jelölhette volna ki a trónörököst (mint a konstruktívnál), hanem a Köztársasági Elnök jelölt volna, az ő jelöltjét meg úgysem választotta volna meg a Ház, és annak a Parlament feloszlatása lett volna a vége.

Annak meg az, hogy néhány száz pártnyik poszt és zsíros állás nélkül maradt volna. (Ahogy a nagy klasszikus Gyurcsány mondta Öszödön: "Majd mehettek vissza dolgozni...")

Ez volt az egyetlen jogilag rendben lévő alkotmányos megoldás, hogy Gyurcsány és az MSZP úgy maradjon, mintha elment volna. (Ha alkotmányjogilag bármi nem lenne rendben a KE jelezte volna, szerintem ehhez ő azért elég jól ért.)

Csak azt nem értem, ha a Gordonka ilyen baromira jól tudja, hogy mit kell csinálni, eddig miért nem csinálta? Ha jól hallottam nem az Északi Sarkról tért vissza több éves felfedezőútról, hanem mintha a Kormány gazdasági (!) minisztere lett volna....
Ő is most világosodott meg??

De egyébként a legjobb poén az volt, amikor a milliomos-milliárdos nagytőkés szoci elit elkezdte danolni, hogy ők az "éhes proletárok". Ha nem a mi bőrünkre menne, jót röhognék...

Legislator # 2009.04.09. 11:16

Gondold meg, a japánok nem túl rég jöttek ki egy "helyi" gazdasági válságból, ami nyolc évig tartott. Két év csak a válság kiteljesedéséhez kell
:-), de ne legyen igazam.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.09. 10:13

Rexor,

szerintem kulturált emberek képesek egymást közt megfelelő módon beszélni politikáról IS. Persze nem ragaszkodom ahhoz, hogy erről legyen itt szó.

Rexor # 2009.04.09. 09:17

Hát ha arra gondolok, hogy a 29-33-as válságot a 2. világháború oldotta meg teljesen, akkor tényleg nem túl fényesek a kilátások. Azért 10 évnél szerintem rövidebb lesz, más volt a világgazdaság ereje akkor és más most. Én max. 2 évet saccolok még ennek.

Legislator # 2009.04.09. 09:09

Szerintem ebben a helyzetben sehol senki nem tudja a megoldást, a közgazdászok meg főleg nem. Most fogjuk meginni a levét annak, hogy ebben az országban 1989 óta nem tudták megcsinálni azt a globális reformot, ami mára már az életbenmaradásunkhoz kell. És ez nemcsak gazdasági, jogi, közigazgatási, hanem össztársadalmi reform kellene hogy legyen. És ez a mostani világgazdasági válság szerény véleményem szerint még rosszabb lesz, mint az 1929-33-as, és legalább tíz év kell, hogy kijöjjünk belőle.


Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2009.04.09. 09:03
Rexor # 2009.04.09. 09:02

Javaslom, hogy a politikát illetve a politikai véleménnyilvánítást továbbra is zárjuk ki erről a fórumról. Sajnos ennek általában mocskolódéás a vége...

Rexor # 2009.04.09. 09:00

Röviden az én véleményem, anélkül, hogy politikai véleményt mondanék hogy alkotmányos, de mégis alkotmányellenes. A konstruktív bizalmatlanság lényege, hogy az országgyűlés megvonja a bizalmat a miniszterelnöktől és egy új miniszterelnökre tesz javaslatot. Tartalmilag azonban a miniszterelnök lemondott a tisztségéről, ezért elvileg ez lemondásnak minősül. Lemondás esetén pedig a köztársasági elnök jelöli ki az új miniszterelnökjelöltet, amit ezzel akartak elkerülni.

Impossible # 2009.04.09. 08:39

Orbán Viktor elképzelése teljesen más, az tényleg új irány. Nem tudom, miért mondod, hogy nem fejtette ki, ugyanis szájbarágósan ismételgette ugyanazt rengetegszer, de nemcsak ő, hanem a többi FIDESZ-es is. Tud majd "fájdalommentes" lenni, mert úgy akarja kezelni a válságot, ahogyan Ny-Európában is kezelik, nem pedig olyan szemmellenzős, hozzánemértő módon mint ez a mostani "kormányzó párt". Pénz kell a gazdaságba, ami munkahelyek növelésével érhető el, másfelől jelentős adócsökkentésre van szükség. Orbán Viktor ezt rengetegszer elmondta, Európában is ezt csinálják, egyedül nálunk nem. Az ország akkor lesz igazán nagy szarban, ha Bajnai (vagy a 25 lehetséges jelölt közül valaki más :D) folytatja az eddigieket, sőt megfejelik még pár antiszociális inézkedéssel, úgy mint családi pótlék, szocpol megnyirbálása, látható az ő irányuk, így pont hogy nem kifelé jövünk majd a szarból, hanem méginkább belesüppedünk. Szerintem pofátlanság azt terjeszteni a FIDSZ-ről, amit sokan terjesztenek, hogy nincsen programja. Van programja. Tessék utánanézni, és tessék észrevenni, hogy mi történt idáig, és kik miatt.