Kampánycsend!!!


guba # 2010.04.12. 08:56

Azért jutott ide az ország, mert az utóbbi nyolc évben egy gátlástalan és tehetségtelen kormány irányította.
Azért felelős érte mindenki, aki rájuk szavazott, mert négy év nem volt elég nekik, hogy ezt észrevegyék.
(korábban idéztem egy viccet erről, ha emlékeztek)

Legislator # 2010.04.12. 09:04

A tippek:

A)HUNFRAKK
1.Fidesz 45%
2.Jobbik 25%
3.MSZP 20%
4.Egyéb (MDF, SZDSZ, LMP, Munkáspárt, MSZDP): 10%

B)EFI 99
1.Fidesz 55
2.MSZP 20
3.Jobbik 20
4.LMP 5

C)LEGISLATOR
1.FIDESZ 40%
2.MSZP 27%
3.Jobbik 19%
4.MDF 8%
5.Egyéb pártok összesn 6%


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.12. 09:05

Forrás: Viccek és ami belefér topik jelenleg 6. oldal


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.12. 09:12

Kedves Guba!

Én azért felvetném, hogy a rendszerváltástól kell vizsgálni a dolgot, és aszerint beszélni felelősségről. Az SZDSZ-nek jelentős bűnei vannak, Antall József legnagyobb tévedése volt, hogy ezekkel koalíciót kötött. Az elmúlt 8 évet az MSZP vitte tévútra, valamint 1994-1998-at is (de ott volt az SZDSZ keze is akkor is, most is), ámde a válság sem jött jól. A FIDESZ is lekezelően kormányzott, nekik azt nem bocsátom meg, hogy liberálisból lettek jobboldaliak. Az én szememben ma sem azok.


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.04.12. 09:17

az ideológia mentén való gondolkodást meg kéne szüntetni, mert csak a megoldási lehetőség tárházát szűkíti be...

ki nem szarja le, hogy liberális, konzervatív, jobb- vagy baldoldali?

problémák vannak és arra megoldást kell kínálni. ne arra szavazz, aki szimpi, ez nem a csillagszületik! szavazz arra, aki szerinted a legjobb megoldást nyújtja!
bizonyos problémákra a "liberálsi", bizonyosakra meg a "konzervatív" megoldás a legjobb. ennyi.

antall jóska legnagyobb hibája, amiért ki kéne ásni az öreget és utólag is seggbe rúgdalni, nem az, hogy összeállt a szadesszel, hanem, hogy nem számolt le (nem feltétlenül fizikailag) az előző rendszer maradványaival és ezáltal lehetővé tette, hogy a privatizáció során az történjen, ami...


Kacsa11

guba # 2010.04.12. 09:27

Nagy vonalakban igen! Szerintem is az ősbűn az hogy az elrontott privatizácóval kialakult ez a duális gazdaság. (multik kontra magyar kis és középvállalkozások)Illetve, hogy a az akkori politikai elit minden további nélkül konvertálta át a politikai tőkét gazdasági tőkévé. (Fletó és társai)
Azt azonban ne feledjük el, hogy a privatizációt Antall csak elkezdte és a Hornék vitték gyakorlatilag végbe.

A kormányzáshoz pedig többség kell, ha nincsen meg, akkor koalíciós kényszer van. Ebből jönnek létre rossz egyezségek. Nehéz aztán gúzsba kötve táncolni... Hát, most erre legalább nem lehet hivatkozni.

Legislator # 2010.04.12. 09:31

"antall jóska legnagyobb hibája, amiért ki kéne ásni az öreget és utólag is seggbe rúgdalni, nem az, hogy összeállt a szadesszel, hanem, hogy nem számolt le (nem feltétlenül fizikailag) az előző rendszer maradványaival és ezáltal lehetővé tette, hogy a privatizáció során az történjen, ami…"

Akkor az új hatalmon lévők egy részével is le kellett volna számolni. A sok volt MSZMP-taggal, volt ügynökökkel, ÁVH-sokkal, és ÁVH-s gyerekekkel. Meg azzal a néhány volt nyilassal, aki még pozícióban volt.

"problémák vannak és arra megoldást kell kínálni. ne arra szavazz, aki szimpi, ez nem a csillagszületik! szavazz arra, aki szerinted a legjobb megoldást nyújtja!
bizonyos problémákra a „liberálsi“, bizonyosakra meg a „konzervatív“ megoldás a legjobb. ennyi."

Az egyéni véleményem meglehetősen eltér az egyes politikai szekértáborok álláspontjától. Megalapozatlan dolgokat erőltetnek szakmaiatlanul, csakhogy ha a másik párt Á-t mond, ők B-t mondhassanak, és keresztülviszik, bármilyen hülyeség is az. Az ötleted jó, de a politika nem így működik. Egy nem politikus, hanem szakmai kormány kellene akkor, aki szakmai döntéseket hoz. Ebbe egy politikus sem menne bele. És ha a választás nem "csillagszületik", akkor joggal mondom, hogy nem is svédasztal, ahol kedvedre válogatsz a megoldások közül. (Az ötlet amúgy jó.) Itt árukapcsolás van, ha tetszik az A, és nem tetszik B, de az A és B-t propagáló Hupilila Pártra szavazol, akkor A-hoz elválaszthatatlanul hozzájár B is. Azaz: Te hiába akarnád a beluga kaviárt felmarkolni önmagában, ahhoz, hogy azt a két dekát megehesd, előtte meg kell enned a ötnapos penészes kenyeret, amire fél kiló rothadó hagymaszeletet szórtak, és amin csak díszítés az a frankó kis kaviár.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.12. 09:38

OFF

Úgy megéheztem, hogy el is megyek ebédelni.
Húváyeee:-D

ON


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.12. 09:40

Na igen, a privatizációnak nevezett rablás nagy merénylet volt... Ebben Antall is felelős, de inkább Horn, és mindazok, akik még utána privatizáltak.


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.04.12. 09:50

Kedves Legislator,

nyílván nem lesz olyan párt, amelyik az egyéni elgondolásokhoz 100%-ban igazodik...azt válaszd, amelyik a legközelebb van hozzá:)
de pont ezt írtam le lentebb...

Kedves guba,

Azt azonban ne feledjük el, hogy a privatizációt Antall csak elkezdte és a Hornék vitték gyakorlatilag vég­be.

ez így van. de antall hibája, hogy résztvehettek benne...hogy véghez vihették...


Kacsa11

cat981 # 2010.04.12. 09:50

én a korábbi hozzászólásomban értelmiségi, illetve értelmiségi elit alatt az értelmes, tanult, művelt (értelmiségi) embereket értettem, leginkább - és most nem személyeskedni akarok itt(!) - jogászokat, közgazdászokat, politológusokat és minden olyan tanult embereket akiknek az intelligenciájukon és tudásokon, műveltségükön, tájékozottságukon keresztül tisztában vannak, vagy legalább lehetnének mi zajlik valójában a rendszerváltás óta mégsem tesznek, tettek ellene semmit, mégsem szólaltak fel. Egy szerencsétlen írni és olvasni is alig tudó parasztot úgy lehet átverni akámilyen papírokkal, szerződésekkel, számlákkal, ígéretekkel, statisztikákkal stb. ahogyan csak lehet, mégis ezek a vidéki parasztok mindössze a józan paraszti eszükre hagyatkozva eszméltek rá mi zajlik is valójában, és hajlandóak tenni is valamit, nem pedig a tanult, kiművelt emberek sorakoznak az öteltekkel, javaslatokkal, sőt követelésekkel.
Szégyennek tartom, hogy jogászok, közgazdászok, politológusok beadványai, jelzései, felszólalásai helyett az utolsó szerencsételeneknek kell kivonulnia az utcára, ők sajnos műveltségük híján nem tudják másképp kifejezni tiltakozásukat.
Távol álljon tőlem hogy a tanulatlan embereket fel akarom menteni a felelősség alól, demokráciában papíron ugyanakkora a felelőssége mindenkinek, de azért mgéis van különbség aközött hogy valaki nem érti mi zajlik körülötte, vagy félrevezetik és ezért hoz rossz döntést, meg aközött aki tisztában van, vagy lehetne a dolgokkal és elnézi ami megy.
Másrészt meg ezért utálom a demokráciát, mert döntőrészt olyan emberek szavaznak, akiknek fogalmuk sincs semmiről, azt sem tudják mi zajlik körülöttük, felültethetők az ígéreteknek, átverhetők, elszámoltatás ismeretlen fogalom számukra, 4 évre se tudnak visszaemlékezni, sőt még ugyan úgy rájuk is szavaznak mégegyszer, és sokadszor...

Rexor # 2010.04.12. 10:22

Kedves Cat,

Nem kell ahhoz tanult embernek lenni, hogy meglegyen valakinek a józan "paraszti" esze. Nagyon sok olyan ember van, aki nem végzett el nyolc egyetemet, és mégis megvan a magához való esze. Az ilyen embert nem lehet átvágni, sőt jókat röhög valószinűleg az őt kiszolgáló buzgómócsing sztárügyvédeken, jogászokon, bankárokon... És aokan vannak, akik nyolc diplomával sem tudnak semmivel sem boldogulni, csak osztják az észt és szerencsétlenkednek.

Az megint más kérdés, hogy a tanult művelt emberek valószinűleg jobban értenek az emberek manipuláláshoz mint mások. Alapvetően a sok párt sikere is abban kereshető, hogy ügyesen tudták manipulálni azokat a szerencsétlen embereket, akik elvesztették a munkájukat, egzisztenciájukat és már minden kicsúszott a lábuk alól.

Már csak arra vagyok kiváncsi mikor lesz itt is kampánycsend :)

Legislator # 2010.04.12. 12:00

Kedves Cat,

Az ember írhat akármit, tiltakozhat, legfeljebb diliházba zárják. Régóta nem érdekli a politikusokat az értelmiség véleménye (már azé a páré, aki kompetens). Aki meg sokat ugrál, azt ellehetetlenítik.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.12. 12:03

Kedves Kacsa!

Nincsenek ekkora elvárásaim. Nem kell beluga kaviár, megteszi egy kis ruszli is:-D. De hogy a nagy pártoktól viszolygok, az biztos, ezért azokra nem is szavaztam.


Sunshine after the rain.

Rexor # 2010.04.12. 12:04

Legislator: boldog névnapot, füled érjen bokáig :-). Mikor ünnepeljük meg? :)

Legislator # 2010.04.12. 12:06

Kedves Rexor!

Köszönet és hála a kedves megemlékezésért.:-D Majd a következő fórumtalin lehet egy szerényke napirendi pont.


Sunshine after the rain.

cat981 # 2010.04.12. 12:52

Legislator: Tökéletesen tiszában vagyok ezzel , kimunkálták ennek rendszerét az elmúlt 20 év alatt... És valóban összefogás nélkül elhetetlen szembemenni egy korrupt rendszerrel, de aki nem adja fel lásd mégis sikerül egyeseknek, pl. Morvai. Nő létére neki kell kiállni és neki volt bátorsága nem tudom hány ezer férfi jogász helyett. Ott tettek keresztbe neki ahol csak tudtak, ott igyekeztek lejártani ahol csak tudták, ott magyarázták félre a nyilatkozatait ahol csak tudták, de nem adta fel és sikerült neki. És gyakorlatilag ugyen ez elmondható magára a Jobbikra. Ha ugyan olyan elbánást kap mint a többi párt és nem folyik ellene minden téren gőzerővel lejáratókampány 25-30%-ot, vagy akár többet is elérhettek volna (szerintem).

Legislator # 2010.04.12. 13:24

Nem is tudom... Nekem ez nem tűnt fel.


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.04.12. 13:27

Kedves cat981,

Ha ugyan olyan elbánást kap mint a többi párt és nem folyik ellene minden téren gőzerővel lejáratókampány 25–30%-ot, vagy akár többet is elérhettek volna (szerintem).

szerencsére nincs ennyi elmebeteg az országban...:)

És valóban összefogás nélkül elhetetlen szembemenni egy korrupt rendszerrel, de aki nem adja fel lásd mégis sikerül egyeseknek, pl. Morvai.

muhaha...ehhez inkább nem mondok semmit...


Kacsa11

Rexor # 2010.04.12. 14:01

Kedves Kacsa ez nem rád vall. Mondj valamit :).

Egyébként egy dologban egyetértek. Morvai Krisztinával kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy tényleg ügyes volt, mert jó helyen tűnt fel jó időben, és jól ismeri az embereket is, akiket ügyesen használ fel eszközül ahhoz, hogy ő is a húsosfazék közelébe kerüljön :)

cat981 # 2010.04.12. 14:25

Kacsa,
egyszer egy hozzászólásodban olvastam, hogy régebben, vagy fiatalkorodban (már nem emlékszem pontosan hogy fogalmaztál) ki akartad venni te is a részed az ország és a társadalom épításében, de már nem akarod. Azért mert te feladtad (ergó legyőztek), még ne nézd le azokat akik még nem adták fel és nem hajolgatnak a rendszernek.
Lehet hogy a Jobbik is elzülled és olyan lesz mint a többi párt (bízom benne hogy nem), de az eddigi négy párt egyszer már biztosan átverte a szavazóit (legfeljebb nem veszik észre ezt a szavazók), én pedig olyannal nem kötök mégegyszer üzletet aki egyszer engem már átvert. Ezért nem szavaztam már 4 évvel ezelőtt sem egyik parlamenti pártra sem.

Krisztinán jót nevetsz, de akkor mondj legyél kedves a képviselők közül még egy olyan jogászt aki legalább annyit tesz politikusként mint Ő. A szekértelemről már nem is beszélve, mert a parlamentben ülő hát ezt most saccolni fogom képviselők fele legalább valamilyen jogi végzettségű lehet, de úgy szavazzák meg a szarabbnál szarabb törvényeket mint a karikacsapás.

cat981 # 2010.04.12. 14:29

Rexor: hidd el annál jóval könnyebb úton is be lehet kerülni a parlamentbe mint amit Morvai választott.

Berényi Miki # 2010.04.12. 14:36

Kacsa, mi baj van a Jobbik programjával? Miért vagyok én, és az orvos, rendőrtiszt ismerősöm elmebeteg, ökör?

Kacsa1111 # 2010.04.12. 14:39

Kedves cat981,

de akkor mondj legyél kedves a képviselők közül még egy olyan jogászt aki legalább annyit tesz politikusként mint Ő.

szerintem már így is túl sokat tesz...
kezdve például az ország lejáratásával...bár abban szegedi csanád is kivette a részét.:)))

stílusát nézve egyébként néha emlékeztet a korai torgyánra:)))

A szekértelemről már nem is beszélve

iagazad van, arról inkább ne is beszéljünk...

Azért mert te feladtad (ergó legyőztek), még ne nézd le azokat akik még nem adták fel és nem hajolgatnak a rendszernek.

úgy gondolom, abszolút szuverén jogom bárkit lenézni, akit csak akarok...ebbe senki sem szólhat bele.

egyébként abban egyetértek, hogy a jelenlegi "rendszer" az elmúlt 8 évben megmutatta fonákságait, és ezért reformokra szorul...
de baszki, a jobbik szerintem képes egy életképesebb "rendszert" megalkotni??? te elolvastad a programjukat, vagy csak az agymosásaikat hallgattad végig??? (utóbbira tippelek abból kiindulva, hogy elhitted esélye lehet a jobbiknak a parlamenti többségre...vagy akár 25-30%-ra.)


Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.04.12. 14:40

Kedves Berényi Miki,

elolvastad? vagy legalább beleolvastál?


Kacsa11