Kampánycsend!!!


guba # 2010.04.12. 14:48

Ha jól emlékszem azért Krisztina tisztességén is folt esett, amikor zsíros megbízásokat fogadott el szoci kormánykörökből. Azért az is érdekes, hogy a vélhetően a balliberális szimpátiákkal rendelekező Balóval is össze tudta egyeztetni a házaséletet.
De ez tényleg csak rosszindulatú pletykálkodás...ettől még lehet jó politikus, jó jogász is, csak akkor miért adja a nevét olyan ötletekhez, amiről tudja, hogy jól hangzik, de soha nem lehetne megvalósítani őket. Épeszű jogász nem hozakodik elő olyan elképzelésekkel, hogy a képviselőket, vagy más politikusokat kétszeres büntetési tételkeretben büntessük. (akkor az orvosokat meg felére leszállított keretben, mert olyan keveset keresnek, hogy szinte rászorulnak a lopásra)

cat981 # 2010.04.12. 15:05

én úgy látom, ha a parlament ölbetett kézzel ült és nem csinánt volna semmit az elmúlt 20 évben már azzal kevesebb kárt okozott volna az országnak. A jobbik programjába is van rengeteg ökörség, szükség van nekik is a hatásvadászatra, hogy megnyerjék a "buta" embereket, ha már az értelmiségi elfordul tőlük. MErt 5 évvel ezelőtt rendelkezésre állt és még most is ott vannak azok a (nem alattvalló, nem bológató és nem korrupt) jogászok és közgazdászok által összeállított kopmlett reformprogramok, melyek azok közül akik döntéshelyzetben voltak annó, vagy lehettek volna senkit (a alattvalló, bólogató, korrput jogászok közgazdászok) nem érdekeltek, annak ellenére hogy más országokban, térségekben működtek ezek az elgondolások. Morvainak pl. az összes felszólalása megtalálható a honlapján kivétel nélkül mindegyik, amelyekben ezeket a programokat próbálja csepegtetve előadni már 5 éve, brüsszelben is. Mondj még egy politikust/képviselőt a 400 nem tudom hányból aki ilyet tett, vagy akár az elmúlt 20, vagy akár 60 évben.

Valóban szíved jogod, hogy kit nézel le és kit nem, de ezek szerint akkor lenézed korábbi önmagadat is, pedig akkor korábban se voltál Te sem hülyegyerek.

Berényi Miki # 2010.04.12. 15:10

beleolvastam.

Guba, azt hiszem pont egy jogi fórumon nem kell magyarázni hogy ha egy jogász mint JOGÁSZ végez el egy munkát az szakmai alapon történik, még ha a kormánynak is készül a tanulmány... A magánéletébe meg tényleg ne menjünk bele senkinek...

cat981 # 2010.04.12. 15:15

guba: ezért írtam, hogy jóval könnyebben és jóval korábban is simán bekerülhetett volna már a parlamentbe ha a húsosfazék lett volna az elsődleges célja... De majmajd a következő 4 évben kiderül.
A második kérdésedre pedig megintcsak a hatásvadászatot tudom válaszul adni, amit a ha más nem kényszerből alkalmazni kell hogy a tanulatlan embereket felébresszék valamivel, ha már az értelmiség nem akar ébredni. hasonló baromságokkal kampányolt a korábbi 4 parlamenti párt is, amivel meg lehet nyerni az embereket, ezért írtam hogy már csak kényszerből is fel kell venni a "versenyt" e téren.

Még visszatérve arra, hogy ha azzal a programmal jönnének elő hogy hogyan lehet az államadóságtól egy csapásra, vagy 5-10 év alatt megszabadulni, hát nem tudom hogy megélték-e volna a választásokat...

Legislator # 2010.04.12. 15:17

http://barikad.hu/node/44937

Utóbbin összevethetjük Göncz Kinga és Morvai Krisztina kiejtését és hangsúlyozási képességét.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.12. 15:20

A szinkrontolmács szépen tevékenykedik.


Sunshine after the rain.

kaméleon # 2010.04.12. 15:40

cat981 # e-mail 2010.04.12. 16:25
"A szekértelemről már nem is beszélve”
igazad van, arról inkább ne is beszéljünk…

Emlékszik erre valaki?
Riporter: - volt valamilyen porbléma?
Válasz: - nem kérem, semmiféle porbléma nem volt. Egy szál porbléma sem. Egyáltalán, porbléma semmi.
Riporter: khmm, elnézést, nem porbléma, probléma.
Válasz: - Ja? Probléma? Hát probléma az rengeteg volt!

A fenti régi L’art pour l’art jelenet nyomán:

  • Morvai Krisztian szekértelme vitathatatlan. A szekértelme felülmúlhatatlan.
  • Ja? A szakértelme? Hát, az már nem.
Kacsa1111 # 2010.04.12. 15:50

Kedves cat981,

de ezek szerint akkor lenézed korábbi önmagadat is, pedig akkor korábban se voltál Te sem hülyegyerek.

mint azt már kifejtettem: ezt ismét csak nem te fogod eldönteni:)


Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.04.12. 15:53

Kedves cat981,

egyébként eszem ágában sincs megpróbálni olyan embert meggyőzni, aki hisz, és pláne nem a hitével ellentétes dologra.
szóval nem célom, hogy meggyőzzelek.

nekem az is elég, hogy a debilek nem jutottak közel a kormányrúdhoz:)


Kacsa11

hunfrakk # 2010.04.12. 20:29

megjelent az Egyesült Államok nagykövete az LMP kampányrendezvényén

ez nagyon sok mindent elárul arról, hogy valójában kik is ezek a bölcsész-ökológus-kerékpárút-szimpatizáns
alakok

az új nagykövet kb. 2 hónapja (max) tölti be ezt a pozíciót...

és rokonszenvéről biztosít a 7%-os kis pártot, amiről alig lehet érdemlegeset tudni...

http://index.hu/…i_nagykovet/

http://galamus.hu/index.php?…

http://www.gyakorikerdesek.hu/…-tegnap-este

justizmord # 2010.04.12. 20:41

Szerintem ez TÖKÉLETESEN az NBH-ra tartozott volna, és mog is rájuk tartozna, hogy mit csinált ott egy másik ország nagykövete.

Egy másik ország, alapos a gyanú, hogy befolyást akar és akart gyakorolni a dolgok folyására, a Magyarországon való történéseket vagy így vagy úgy, de befolyásolni akarja.

Alapos a gyanú, hogy Magyarországot másik útra akarja vinni, mint ahová a beavatkozás, a befolyásolás nélkül menne.

Alapos a gyanú, hogy ez egy befolyásolás egy idegen hatalom részéről.

Az NBH-nak pontosan ezzel kellene foglalkoznia ahelyett, mint amivel ma foglalkozik!!!!

Minden tevékenységét, amivel ma foglalkoznak, fel kéne számolni, és erre, az ilyen irányokra kellene ráállítani az NBH-t.

Félreértés ne essék, ez nem USA ellenes a részemről, sőt, hogy őszinte legyek, még soha nem voltt annyira szimpatikus számomra az USA, mint Obama vezetése óta.

De!!!!

Ha az oroszok jelentek volna meg egy pártnál, AZ IS a magyar NBH-ra, és az egész közvéleményre tartozna.

NE LEGYEN egyetlen pártnak sem külön kapcsolata egy másik ország vezetésével, pláne egy nagyhatalommal!

Persze ez ilyen feltűnő kapcsolatfelvétel nélkül is lehetne, ez csak pimaszság netovábbja, amikor ilyen nyíltan és feltűnően csinálja valaki...

USA-nak csak, CSAK a magyar állammal legyen kapcsolata, az éppen regnáló kormánnyal, és ne külön alkukba menjen, ne befolyásoljon semmilyen módszerrel pártokat vagy egyes kulcspozíciót betöltő emberekkel.

És ha van ilyen kapcsolata, azt derítse ki az NBH, hogy mi a szar az!!!

És az NBH minden más tevékenységét számolják fel!!!


Iniuria non excusat iniuriam

Legislator # 2010.04.12. 21:12

Mit kell vacakolni? Az LMP az új SZDSZ.


Sunshine after the rain.

cat981 # 2010.04.12. 21:50

"NE LEGYEN egyetlen pártnak sem külön kapcsolata egy másik ország vezetésével, pláne egy nagyhatalommal!"

pedig a "rendszerváltás" óta ez megy...

az is érdekes, hogy Orbán a 2/3-a mellett mennyire aggódik a Jobbik miatt, amikor gyakorlatilag abszolút hatalmuk lesz. Vajon miért ez az aggódás teljhatalom mellett. Valahányszor kérdezték a Jobbikról láthatóan idegesen nyilatkozott. Ha komolyan gondolja a Jobbik, hogy át akarja világítani az egész eddigi politikai elitet és ez ellen a Fidesz ellenkezni fog, már eleve gyanút kelt, hátha még el is indulnak az átvilágítások, akkor csúnyán megütheti a bokáját ugyan úgy a Fidesz is, mint az MSZP, MDF, SZDSZ. Szerintem emiatt aggódik Viktorka. Nem véletlen kampányoltak kéz a kézben az MSZP-vel (hirtelen milyen nagy barátok lettek) a Jobbik ellen.
Szerintem lesz itt tüzijáték a javából, legalábbis remélem, illetve alig várom :).

websas # 2010.04.13. 06:16

Kampámycsendcsőd!

(a továbbiakban Kcscs)

Úgy gondolom: a "vendég szavazók" bárhol szavazhattak volna. Amikor pártra szavaz teljesen mindegy hol szavaz. Az izgalmas a névre szóló. (területi lista)
Na itt már azt kellene csinálni: kapjon a vendégszavazó egy lakhelye szerinti területi listát, és szavazzon. ( a kivitelezése: az átjelentkezett kéri a saját lakhelye listás lapját amit a szavazókörben vonalkóddal nyomtatnak kb.: úgy mint az APEH nyomtatványokat, de ekkor már csak a lakhelye szerinti listára tud szavazni). Szerintem így a szavazóturizmus megcsappanna, és a különböző anomáliák elkerülhetőek lennének.(Pl.: 500 fős településen 1000-ren szavaznak XY-ra akit egyébként a település nem akar).

websas

Kacsa1111 # 2010.04.13. 06:31

Kedves websas,

a területi listán szavazol pártra...

Kedves cat981,

Vajon miért ez az aggódás teljhatalom mellett.
Szerintem emiatt aggódik Viktorka.

nem túl konzisztens a gondolatvilágod...

a magyar gazdaság fellendítésében fontos szerepet játsza(ná)nak a külföldi befektetők...
a jobbik őket riaszt(hat)ja el...
szerintem inkább emiatt lehet aggódni.


Kacsa11

cat981 # 2010.04.13. 06:49

hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy külföldi befektetők. Sajnos az egyetemeken is ezt oktatják a rendszerváltás óta... Ez akkor lenne igaz, ha az itt szerzett busás hasznot,a magyar gazdaságba forgatnák vissza, és tisztességesen leadóznák, de erről szó sincs, akkor mit fektet itt be Mo-n? Arról nem is beszélve, hogy nem vagy alig fizet adót a nyereségéhez képest. Annyi haszna van legjobb esetben is hogy néhány embert foglalkoztat rabszolgamunkába, és hú de milyen jó ez nincs munkanélküliség. Ugyanakkor egy hazai kis és közép, vagy nagyvállalatnak is ugyan annyi emberre van/lenne szüksége ugyan arra a feladatra, munkára mint a külföldinek, tehát a foglalkoztatottság sem írható a multik számlájára.

Rexor # 2010.04.13. 06:54

Én is arra gyanakszom, hogy az USA (és természetesen Izrael) be akar avatkozni a választásokba, hiszen Magyarország kulcsfontosságú mindkét állam számára. Gyanítom, hogy az LMP, valójában idegenszívű párt, akik belülről fogják bomlasztani a szittya nemzet egységét. Remélem közbelép ez NBH és a hazát mételyező idegenszívűeket időben meg fogja fékezni. Hunfrakk remélem tájékoztatsz a fejleményekről időben :)

cat981 # 2010.04.13. 07:01

"a magyar gazdaság fellendítésében fontos szerepet játsza(ná)nak a külföldi befektetők…
a jobbik őket riaszt(hat)ja el…
"
A tények távolról sem ezt igazolják...
Kiválóan láthatjuk, hogy a külföldi befektetők (privatizáció) mennyire fellendítette a magyar gazdaságot...
Eddig miért nem készült egy "mérleg" arról, hogy mennyi vagyona volt az országnak a rendszerváltást megelőzően és a privatizációt követően? Import/export arány? pénzügyi, energetikai kiszolgáltatottság? hagy ne soroljam tovább... Hogy alakultak mindezek az elmúlt 20-30 évben?

Igen pont ez a célja a Jobbiknak. Ha a külföldi befektetők nem jönnek, de igény/piac azonban van, mert ez megmarad, akkor biztosra vehető, hogy ennek kielégítésére alakulnak rá hazai kis és kövépvállalkozások, ma olyan már nem fordul el hogy bárki hiányt szenvedjen valamiből, amire van igény, kereslet arra egyből ugranak a vállalkozók a haszon érdekében.

websas # 2010.04.13. 07:07

Kedves Kacsa1111!

Úgy gondolom: Ha az egyéni jelöltként induló XY-ra szavazok (Pl.: mert jó Iskolaigazgató) akkor már nem pártra.

websas

Rexor # 2010.04.13. 07:15

Kedves Cat,

Sajnos tényleg nagyon agymosó a Jobbik kampánya, mert nagyon nagyon elferdít bizonyos dolgokat (illetve csak részigazságokat közöl).

Külföldi befeketetőkre bizony szükség van. Mivel kis és tőkeszegény ország vagyunk különösen. Senki se mondja, hogy magyar kis és középvállalkozások képesek lennének foglalkoztatni a magyar munkaképes lakosságot. Az sem igaz, hogy nem adóznak Magyarországon (halkan súgnám meg, hogy a társasági adóbevételek zöme tőlük származik, továbbá ők legalább megfizetik a munkavállalók utáni horribilis adó és járulékterheket). Attól nem félek, hogy a Jobbik elriszatja őket, de azzal teljesen egyetértek, hogy támogatni kell őket. Vannak bizonyos adókedvezmények, de ezek mindig valami feltételt írnak elő (pl. meg kell növelni a munkavállalói létszámot, beruházni kell, stb.)

Az megint egy másik igazság, hogy törekedni kell arra, hogy a magyar vállalkozások is megerősödjenek, és ne kényszerülejenek arra, hogy feketén, vagy minimálbérre jelntsenek be munkavállalókat, hogy életképesek legyenek.

Rexor # 2010.04.13. 07:19

Az sem egy elhanyagolható tényező, hogy a magyar vállakozások is jórészt külföldi társaságok beszállítói, alvállalkozói. Ha valaki annyira a szívén viseli a sorsukat, akkor talán azon is el kellene gondolkozni, hogy az ő sorsuk mi lenne megrendelők nélkül.

Röviden nekem az nem szimpatikus, amikor fellőnek a levegőbe valami szimpatikusnak tűnő dolgot, ami szép és nagyot pukkan, de értelme nincsen.

Kacsa1111 # 2010.04.13. 07:49

Kedves websas,

Úgy gondolom: Ha az egyéni jelöltként induló XY-ra szavazok (Pl.: mert jó Iskolaigazgató) akkor már nem pártra.

jól gondolod, de azt nem területi listának hívják:)


Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.04.13. 07:52

Kedves Rexor,

ezért kérdeztem meg minden alkalommal az itten jobbikos fórumozókat, hogy elolvasták-e a programjukat...és ha igen, akkor végiggondolták-e...
eddig mind elakadt az első kérdésnél...vagyis fingjuk sincs mire szavaztak!!!


Kacsa11

Berényi Miki # 2010.04.13. 08:01

Valószínű hogy a multik kivonulnának a Jobbik miatt, ha nem kapnának kedvezményeket... még így is bőven megérné nekik...

De ha mégis, nos, az tragédia lenne, ha a Tesco helyén magyar üzletek nyílnának, ahova az itthon is megtermelehtő árut nem a prágai központból hoznák a kamionok...

Kacsa1111 # 2010.04.13. 08:15

Kedves Berényi Miki,

szállj le a földre:
a tesco helyén nem nyílna magyar üzlet.
ha nyílna mégis, akkor kétszer annyiba kerülne minden. (mint ahogy kerül is az éjjel-nappaliban)
ergó az emberek nem mennének oda vásárolni és tönkre menne.
vagy minden tescot, madaras tescot stb. kisöprünk, és ezért mindenki kétszer annyit fizet a tejért és a kenyérért...
ez biztos jó lenne?

másik:
a nívósabb éttermek kishazánkban külföldről szerzik be az alapanyagot...
szerinted miért??? flancból biztos...


Kacsa11