Üdv Mindenki!
Előre elnézést, ha olyat kérdezek ami már ezerszer lerágott csont, és ha esetleg hülyeséget kérdezek, de valahol el kell kezdenem.
A személyi kölcsönömet felmondta a bank, a tartozás több mint kétmillió. Munkahelyem megszünt, jelenleg munkanélkülit kapok kézbe, meg családi pótlékot a számlámra.
Mi jön most???
Bírósági végrehajtás, ez pontosan mit jelent, ingatlanom nincs, viszik az ingóságaim? Mit vihetnek, jobban mondva van olyan, amit nem? Mennyi idő múlva kerül erre sor körülbelül mégis, értesítést kell kapnom, hogy mi történik ügyemben ilyen téren?
Inkasszó: a bankszámlámról leveszik minden hónapban a családi pótlékot,(ennyit tudnék havonta nagy nehezen mellőzni) és a többit hajtják végre, vagy hogy? A férjem fizetéséhez is hozzáférhetnek, vagy ilyesmi?
Az adóstársam anyukám, neki van jövedelme, ingatlanja, ha az én ingóságaim, és lefogható pénzem(csp a számlámon) nem fedezik a tartozásom, akkor tőle tiltják, és addig tiltják a fizetését, még nekem nem lesz, vagy amíg van tartozás, vagy fizetéstiltás mellet viszik a vagyonát, vagy hogyan működik egy ilyen folyamat?
Azért itt kérdezem, mert a bank nem hajlandó erről mondani semmit, a behajtó cég pedig ezzel már nem foglalkozik, akkor ki foglalkozik ezekkel a dolgokkal, kit kérdezzek, mire számítsak?
Nincs miből fizetnem, nem találok munkát, de! amikor felvettem volt miből és négy évvel ezelőtt igenis nem gondoltam arra, hogy válság lesz, és nem lesz munkahelyem, vagy ha lenne sem keresnék annyit sem, hogy a havi megemelt törlesztőrészletet kifizessem, de a bank sem gondolt erre, mert adott az akkori feltételek szerint hitelt, mert akkor minden adott volt.Ezt csak azért, hogy tudja mindenki, hogy van ez így.
Előre is köszönöm a válaszokat, a türelmét mindenkinek, meg mindent. Igazán köszönöm!!!
Banki tartozásért börtön?
Hááát, engem nem győztél meg az igazadról... Ha már végrehajtási szakaszba került az ügy, akkor az nem intéződik el egy-két nap alatt.
A másik pedig az, hogy végrehajtani csak végrehajtható okirat alapján lehet (jellemzően bírósági határozat, közjegyzői okirat), és ha ez megvan, onnantól igen kevésbé számít az, hogy jogos-e a tartozás vagy sem...
Nem kitalált,megtörtént és gondolhatja,hogy nem az a szórakozásom,hogy hülyeségekkel zaklassak másokat.
Csak négy embert szivatott a kitalált hülyeségeivel:(
Kedves segítőkész emberek!Ma sikerült kiderítenem mindenre a választ,ami ilyen egyszerű:adminisztrációs hiba történt .A pénzem egy részét visszakaptam,minden hiteltörlesztési módot sikerült tisztázni,és sűrű elnézéseket kértek a kellemetlenségekért.Én pedig köszönöm szépen a válaszokat,és bocsánat,ha azt hitték bolond vagyok,vagy csak szórakozok.Köszi mégegyszer mindenkinek!
Kedves Kriszta5!
Az alapvető hiba az, hogy Ön egy "behajtó cégnek" egyáltalán fizet. A fogalmakat pedig tényleg komolyan kell venni. Mást jelent a jog világában az elkobzás, a végrehajtási jog, végrehajtás során történő értékesítés. Adok egy tanácsot. csak olyan vagyoni követelésre vonatkozó levélre válaszoljon és foglalkozzon vele, amelyik tértivevénnyel érkezik. Vélhetően ez a "behajtó cég" sima levelet- legfeljebb ajánlottat- küldött, amelynek joghatása nincs, csak akkor, ha Ön reagál rá.
Ha részletfizetési megállapodást kötöttél a végrehajtást kérővel, akkor a végrehajtás szünetel mindaddig, míg fizetsz.
Lehet, hogy más tartozás miatt más valaki indított végrehajtást. De erről a végrehajtó küldene értesítést.
„kaptam egy végzést a bíróságtól,amin teljes vagyoni elkobzás szerepel.”
Kizárt dolog!
Megbocsáss, kriszta5, de te tényleg nem tudod, mit írsz össze. Vagy önsorsrontó mértékben tájékozatlan vagy, vagy szórakozol velünk.
A fogalomzavar pedig azért van,mert mindezek tetejébe kaptam egy végzést a bíróságtól,amin teljes vagyoni elkobzás szerepel.Tény,hogyha tudtam volna,hogy nem fogom tudni fizetni a részleteket,nem veszek fel kölcsönt,de 8éve dolgoztam azon a munkahelyen,ami hipp-hopp bezárt.Elköltöztem azért,hogy legyen munkám,de fél éve már az sincs.Albérletben,két gyerekkel,ilyen végzésekkel...
Dr.Attika!Kérem nézze el nekem,hogy úgymond össze-vissza írok,de én nem a "loptam a tescóból"kategóriába sorolom magam.Egy snassz mezei háziasszony vagyok,jogi képesítés nélkül.Történetem gondolom a "típus esetekhez" tartozik.Munkahely megszűnése miatt nem tudtam fizetni személyikölcsönöm,és hitelkártyám törlesztését.Megegyeztem egy behajtócéggel,hogyan tudnám törleszteni-mert hiszen ki szeretném fizetni a tartozásom,de az alapfeltételekkel nem ment.Kaptam 5évre való csekket,amit becsületesen fizetek.Ezért nem értem,miért van letiltás a bankkártyámon?Kérdeztem a végrehajtót,Ő "átpasszolt" a követelőnek.Kérdeztem a követelőt,Ő pedig a behajtócéghez küldött.A behajtó cég nem tud semmiről,de kéri fizessem tovább a csekkeket.Fizetném én,de hogyan?Igazából nem értem az egészet,még ha a józan paraszti eszemmel próbálok gondolkodni,akkor sem.Gondoltam,talán okos tanult emberek tudják mit kell ilyenkor tenni,és talán tanácsukkal segíthetnek nekem.
Javítás: "két jogági fogalom"
De tudják itt a választ. Ön nem tudja, hogy a foglalás és elkobzás két büntetőjogági fogalom. A foglalás polgári jogi, az elkobzás büntetőjogi jogintézmény.
Értelmes ( józanparaszti) kérdésre bizonyosan kap megfelelő jogi választ.
Egyébként e jogifórumot tekintse nyugodtan egy ingyenes jogsegély szolgálatnak.
Nem ennek indult, hanem jogászok vitafórumának. Sajnos az üzemeltető fenntartási érdekei miatt átalakult ilyen "Loptam a Tesco-ból mit csináljak?" fórummá. Sok tisztességes jogász ennek elenére segíteni kíván az ilyen eltévelyedetteknek is.
Én már nem nagyon. Néha nézek be ide, de az Ön reakcióját látva még ritkábban fogok.
Hát,itt se tudja senki a választ.Jó éjszakát!
Nem így van.
bocs gyerektartás esetében még annak sincs helye
Nem a bankba kell menni mert a bank nem vizsgálhatja az inkassó jogosságát.Ellenben ha nem teljesíti felel érte.
Hanem a végrehajtónál (elrendelő bíróságnál) kell vh kifogást beadni .Ha igazat adtak a pénz összeget visszakövetelni kamatostul a végrehajtótol.Ugyanis a végrehajtó ha "ész nélkül" adja ki az inkassót nem jár el körültekintően mert lehetősége van lekérni az Apehtől hogy milyen jogcímen kap kifizetést az adós.És akkor látja hogy munkabér gyerektartás stb..ilyen esetben csak letíltásnak van helye...
A családipótlék nem vonható végrehajtás alá. Nyilván a bank minden jóváírást "bekebelez". Annyi a teendő, hogy be kell menni a bankba és közölni- amit ők is tudnak- hogy ez családipótlék jogcímen került átutalásra és ezt nem "vételezhetik be". nyilván az ügyintéző ezt nem fogja érteni és felfele mutogat.
Feleőtlen kölsönszerződésnek ez a következménye.
Én egy konkrét ügyben átolvastam többször egy ilyen svájci frankos ingatlanra vonatkozó szerzőést. A kölcsönt felvevő mindenben "lefeküdt" a banknak. És mivel ezek standartizált szerződések, így feltételezem, hogy minden "deviza hiteles" ebbe a "hibába" esett, ezért talán idézhetem azt a mondást, hogy "Hülyének lenni alanyi jog, de ha ezzel az alanyi joggal él valaki, akkor ne panaszkodjon."
„Igazából én azt szeretném megtudni,hogy ha egy banknál van kétféle tartozásom,és ezért teljes inkasszót tettek a bankkártyámra,még teljes vagyoni elkobzást is végrehajthatnak?”
Ez nem büntető eljárás.Csak ott van ilyen.
bocsánat,igen ez így van
Az inkasszó nem végrehajtás. Az inkasszó azonnali banki beszedési megbízás.
végrehajtást jelent
Igazából én azt szeretném megtudni,hogy ha egy banknál van kétféle tartozásom,és ezért teljes inkasszót tettek a bankkártyámra,még teljes vagyoni elkobzást is végrehajthatnak?És ha igen,mit nem vihetnek el?/albérletben neveljük két kiskorú gyermekünket/
mit jelent amúgy az az inkasszó?
Jó estét!A munkanélkülit valóban célszerű postai úton kérni,mivel én most jártam pórul.Munkanélküli,családipótlék,gyerektartás bankszámlára érkezett,de felvenni már nem tudtam egy inkasszó miatt.
nem azért írtam hogy sajnálni kellene őket én tudom hogy ők a hibásak csak kérdeztem hogy ez hogy működik
de köszönöm a válaszokat
jó éjszakát nektek
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02