Banki tartozásért börtön?

chooky # 2007.06.14. 15:12

Mit jelent az hogy készfizető kezes vagyok-e?

Lhotse # 2007.06.14. 14:43

chooky! Készfizető kezes vagy?

Egyébként abból a szempontból mindegy, hogy igen, a Te 60.000,- Ft-os fizudból fogják végrehajtani. Csak az a kérdés, hogy előbb, vagy utóbb.

chooky # 2007.06.14. 12:44

Kérdésem lenne hozzáértőktől.
Ismerősöm (illetve szülei) vettek egy autót résztetre kb. 2 éve. Én vagyok a kezes. Az autót elvitték tőlük a napokban nem fizetés miatt. A faterja nevén van az autó, de munkahelye nincs már. Házuk van de az a muterja nevén van és csak élettársi kapcsolatban vannak. Nekem semmi nincs a nevemen viszont van munkahelyem.
Mire számíthatok a következőkben? Tudtommal az az eljárás menete hogy értékesítik az autót és az eladási ár meg a márbefizetett részleteket levonják a visszamaradó banki hitelből és a különbözetet hajtják be. Csak az a kérdésem hogy kitől hajtják be? Az én 60.000Ft-os fizumból?

Köszönöm előre is a válaszokat...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.22. 11:56

Miért hajtanák be rajtatok?! Ne butáskodjunk már!

Ha nincs mit végrehajtani, akkor nincs mit végrehajtani. Majd melegen tartják az ügyet, amíg lesz.

krapek # 2007.05.22. 11:10

Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egyik rokonom felvett hiteleket, de elég nagy összegeket (pl. 1,8 millió, 500e, több helyen 100e, össz.:közel 2,8 millió) különböző bankoknál. Időközben megszünt a munkahelye (felmondtak neki), így nem tudja fizetni a havi közel 100e Ft törlesztőrészleteket. Hozzánk költözött ideiglenesen, mert nincs saját lakása és nem tud albérletet egyedül fenntartani - mert nincs miből. Emellett már kapott többszöri felszólítást, h fizessen.
A kérdésem, hogy ha bíróságra kerül az ügy, mit fognak tőle elvenni, ha nincs semmije, csak pár ruhája? Mit tehet a bíróság, ha pl. kiszab egy összeget, de nem tudja a rokonom fizetni?
Ilyenkor pl. tőlünk is behajthatják az adósságot?
Köszönöm a választ

kicsii # 2007.05.07. 19:17

áh, ahogy ismerem az ismerősöm,tuti nem menne bele.. annyit kellett rágni a fülét már azért is,hogy hozzá már el a cuccait az exétől, de ő még azt sem akarta volna, mert ő amit egyszerre el tudott hozni, azt elhozta, a többivel meg legyen boldog az ex.. (otthagyott nála telefont, számítógépet, számítógépasztalt, autómata kávéfőzőt meg még sorolhatnám...)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.07. 18:00

Ennek ellenére is meg lehetne próbálkozni behajtani rajta a kölcsöntartozás rá eső részét az élettársi vagyonközösségre tekintettel. De valószínűleg hosszú és csúnya per lenne.

kicsii # 2007.05.07. 17:47

hál'isten, nem :) ismerősöm nagyon hozzá akart menni,de az ex már egyszer elvált, és iszonyat háézasságellenes lett, aztán mire meggondolta volna magát, hogy egye fene mégis lehet esküvő, addigra meg már a csaj nem akarta :D a sors iróniája :)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.07. 12:25

Az a legokosabb...
Felteszem az az "ex" nem házastársat jelöl.

kicsii # 2007.05.07. 12:19

nem írtam, igazad van, de már így is hosszúnak éreztem a sztorit :)
köszi az infókat, sokat segítettetek :) (jól befosattam az ismerősömet, és most elmegy, elhoz mindent az exétől,amit otthagyott, eladja, és befizeti a tartozást:))

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.07. 04:55

Ezt mintha nem mondtad volna. Csak azt, hogy nem tudja fizetni, mert nincsa munkahelye. Ebből - ha csalás nem is, de - egy hitelezési bűncselekmény összejöhet esetleg.

kicsii # 2007.05.06. 21:58

de ennyi erővel az ismerősöm is ezt csinálta, azzal a kivétellel, hogy neki nem volt a nevén semmi.. de felmondott a munkahelyén, és elköltözött egy másik városba :)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.06. 21:56

Az nem ugyanaz. Az már csalás.

kicsii # 2007.05.06. 21:53

hát remélem igazatok van... de akkor nem vili most ez igazából. ennyi erővel én is vehetnék fel hitelt, jól elköltöm, mindent átiratok a nevemről, a fizetésemet kézbe kérem, nem fizetek vissza semmit a banknak, és nem tudnak velem kezdeni semmit?
király :D

Cola # 2007.05.06. 21:03

rendes simába sem ... ha nem követett el bcs-t... ha "csak" nem fizeti a tartozását, akkor nem megy börtönbe!

kicsii # 2007.05.06. 20:47

de nem adósok börtöne, hanem a rendes simába :)
mivel, ha a bíróság szab ki bírságot, és nem fizeted, azt sztem le kell ülni.. nincs itt egy ügyvééééd?:)

tomas64 # 2007.05.06. 18:50

Magyarországon az adósok börtöne intézmény megszünt.

Az ismerősöd ezért nem csukhatják le.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.06. 18:49

Értető, de nem. Nincs ilyen.

kicsii # 2007.05.06. 18:34

Sziasztok!
nekem is van egy ismerősöm,aki vett fel egy banknál hitelt az exének a saját nevére.. amióta szakítottak, a srác cseszi fizetni.. oké, az ismerősöm volt a hülye, hogy ennyire megbízott az exében.. persze az ex nem jelentette be, hogy ő nem fizet, egyszercsak jöttek a figyelmeztetések az ismimnek, hogy fizessen! az ismim fizetne is, de nincs munkahelye,sem ingatlanfedezete, se semmije, ami az ő nevén lenne... szóval nem tudja fizetni a hitelt...
sztetek tényleg létezik olyan, hogy a bank eladja a tartozást egy bahjtó cégnek, aki ugye megnézi, hogy mi van az ismerősöm nevén, és ugye mivel nem talál semmit, ezért bíróságra viszi az ügyet, ahol a bíróság kiszab valamennyi pénzbüntetést, mivel nincs jövedelme, ezért a büntetést sem tudja fizetni, és így lecsukhatják-e?!
húú, ezt jólmegkérdeztem,remélem érthető..

varagaba # 2006.08.17. 19:11

Értem. Köszönöm a válaszokat. Majd felkészítem a nagybátyámat. Nem hinném hogy kitörő örömmel fogadja.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.17. 19:06

Azt, hogy rendszeresen megszakítja az elévülési idő folyását: felszólítással, bírósághoz fordulással, stb.

varagaba # 2006.08.17. 19:01

Hát, remek kilátások. Az információk szerint angliába ment. De hogy ott van-e még, ill. meddig marad ott, nem tudni. Perelni? És ha sose jön vissza? Vagy 10 év múlva? Érdekes dolgok ezek...
Mit jelent az, hogy a bank vigyáz, hogy ne évüljön el egy kölcsön?

_Wasp_ # 2006.08.17. 14:57

Viszont nagybátyád majd perelheti az adóst... kérdés hogy mit és hogyan lehet majd rajta behajtani.

EU tagországban él az adós?

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.17. 14:15

És igen, az ilyen kölcsönnek a kezese is megbízhatatlan adósnak minősül és így listázzák.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.17. 14:14

Arra bank vigyáz, hogy a kölcsönből eredő követelése ne évüljön el. Egyébként bármikor követelhetik a kezestől, hogy teljesítsen az adós helyett. Sőt, adott esetben végrehajtást is kérhetnek.