Állandó lakcímbejelentés


Ingeras # 2017.08.25. 22:00

De abban az esetben is ha az okiratban az van hogy csakis és kizárólagosan ideiglenesen lehet bejelentkezni?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.25. 19:48

Nem kell a hozzájárulásuk, a szerződés elég. (Ha viszont ténylegesen nem ez a lakóhelyed, akkor a bejelentése közokirat-hamisítás.)

Ingeras # 2017.08.25. 18:47

Sziasztok!

2017.04.01-jén költöztem, párommal és az ő édesanyjával a XIII. kerületbe. Közjegyző által van hitelesítve a bérlet szerződésünk amiben az áll, hogy ideiglenesen bejelentkezhetünk, időközben autót vásároltam, így kértem az engedélyüket arra hogy a parkolás miatt állandóra jelentkezhessek a lakásba, ők ezt elutasították. Meg tehetik-e ezt ha a törvény szerint én jogosult vagyok állandóra bejelentkezni a lakásba csak az okiratot kellene vinnem magammal az okmányirodába.

Beryl21 # 2017.05.29. 15:29

Wers, koszonom! Tehat - ha jol ertem - ha a szulok nem valtak el, akkor a jogszabalyi eloiras szerint a kk. gyermek lakcimenek valamelyik szulo allando lakcimevel azonosnak kell lennie. Esetleg tudnal segiteni, hogy ez melyik jogszabalyhely? Sokat segitenel az ugyben.


Beryl 21

wers # 2017.05.29. 15:15

Ha a gyerek ténylegesen a nagyszülőknél lakik, akkor természetesen jogszerű

Nem. Valamelyik szülővel azonosnak kell lenie. (ameddig nem váltak el) Csodálkozom, hogy bejegyezték. Ráadásul szerintem mindkét szülő hozzájárulását kérik, ha a másik szülőnek más a lakcime.

Beryl21 # 2017.05.29. 14:17

Pazs, koszonom a valaszod, ertheto, amit irsz.
Ugyanakkor: a lakcimkartyan szereplo cimnek az ovodai elhelyezes szempontjabol van most jelentosege, mivel eszerint veszik fel a gyermeket az ovodaba. Tehat erdekel a jogszablyi oldal IS!


Beryl 21

pazs # 2017.05.29. 13:19

Ez nekem olyan ismerős...

Ha a gyerek ténylegesen a nagyszülőknél lakik, akkor természetesen jogszerű, hogy a lakcímkártyáján is az a cím szerepel lakóhelyként. A gyerek lakóhelyének megválasztása viszont a szülők közös döntését igényli, ha nincs köztük egyetértés, a gyámhatóság dönt.
Mivel válófélben vannak, én az apa helyében nem azon aggódnék, hogy mi van a lakcímkártyán, hanem hogy hol van a gyerek. Az anya helyében meg azon, hogy nehogy a terhemre róják fel ezt az akciót (mármint a gyerek lakóhelyének önkényes megválasztását) a gyerekelhelyezésnél.

Beryl21 # 2017.05.29. 12:51

Anya a kiskoru gyermeket sajat szulei lakcimere jelentette be, tehat a nagyszulok cime szerepel a gyermek lakcimkartyajan. Az anya bejelentett lakcime masik keruletben van, azonos telepulesen belul. Jogszeru ez igy, vagy utkozik ez valamilyen jogszabalyba? Szulok valofelben vannak, targyalas meg nem volt.


Beryl 21

Zoltanuss # 2017.05.29. 01:56

Más . megoldódott a bejelentkezési problem. Előkerült az adásvételi.

Zoltanuss # 2017.05.29. 01:55

Probléma-e, illetve milyen jogoktól esek el, ha nem vagyok a lakásba bejelentve?
Kérdezi z. gekko

pl. ha valami miatt - mondjuk bomba miatt lezárja a rendőrség azt a helyett ahol ez a lakás van nem engednek be. Csak lakcím kártyával !

pazs # 2017.05.24. 12:50

Zoltanuss: akkor ez sima ügy, nem kell csatolni semmit a nyomtatványon kívül.

pazs # 2017.05.24. 12:50

Nem :) Azt kell lakóhelynek megjelölni, ahol laksz és azt tartózkodási helynek, ahol a lakóhelyed elhagyásának szándéka nélkül huzamosabb ideig (3 hónapot meghaladóan) tartózkodni kívánsz. Nem is biztos, hogy van tartózkodási helyed. (Szerinted mi van azokkal, akiknek kettőnél több ingatlana van és/vagy közben máshol laknak? Na ugye.)

A lakcímkártyán bejegyzett adatokhoz nem fűződnek jogok (csak vélelmezik, hogy ott elérhető vagy, ez akkor probléma, ha nem igaz, ellenben a hivatalos szervek ott leveleznek veled). Éppen ezért nem célszerű amúgy sem olyan adatokat feltüntettetni rajta, amik nem igazak. A lakcímkártya nem a tulajdonodban lévő ingatlanok felsorolásának helye.

zoldgekko # 2017.05.24. 12:14

Üdvözletem!
Kérdésem a következő lenne:
Van a tulajdonomban egy budapesti lakás, jelenleg ott van az állandó lakhelyem is.
Hamarosan veszünk a párommal közösen egy házat egy másik budapesti kerületben, amit természetesen állandó lakóhelyként be is fogok jelenteni. Amennyiben két ingatlan van a tulajdonomban, kötelező-e tartózkodási helynek is megjelölni a tulajdonomban lévő lakást? Probléma-e, illetve milyen jogoktól esek el, ha nem vagyok a lakásba bejelentve? (a kiköltözés után egy felújítást követően albérletnek szeretném majd kiadni).

Zoltanuss # 2017.05.21. 12:48

Köszönöm az előző válaszokat .

A helyzet az hogy a tulaj maga a bejelentkező !!

Sherlock # 2017.05.20. 06:03

Semmilyen. Ki kell tölteni a nyomtatványt, tulajdonosoknak alá kell írni. A hivatalban lekérik az adatokat ellenőrzésként.

Zoltanuss # 2017.05.20. 05:40

Üdv !

Állandó lakás bejelentkezéshez milyen tulajdoni lap kell ? Az egyszerűbb, olcsóbb vagy a drágább ?
Vagy elég az adásvételi szerződés ? Igaz azt már elkallódott.
Majd 6 éve történt az ügylet ideje lenne bejelentkezni.
Előre is köszönöm az infót
Z.

maczi0 # 2017.03.21. 20:09

Kedves nonolet!
Különben meg sz...ok a véleményedre.Nem is tudom hogy miért írkálok itt neked.Olyan mint ha egy megrögzött kommcsival vitatkoznék.Pfujj.

maczi0 # 2017.03.21. 18:54

Kedves nonelet!
Belőled a rosszindulat beszél és nem a segíteni akarás.Bárhogy csűröd-csavarod a dolgot igen is az én nevemen van a biztosítás.Lehet hogy a kedvezményezett szót nem jól használtam és tényleg nem vagyok egy biztosító fan,de az biztos hogy a feleségem,a két gyermekem és édesanyám belefoglaltatott az életbiztosításba.És ha nincs ez a lakcím átjelentés procedúra,a pénz zokszó nélkül kifizette volna a biztosító.Szerintem Te szerintem azt sem tudod hogy milyen rendezvényen vagy!Csak a dolgok rossz oldalát nézed és röhögsz magadba más baján.

maczi0 # 2017.03.20. 20:46

Kedves nonolet!
A biztosítás az én nevemen volt.Édesanyám csak mint családtag úgy szerepelt a szerződésben.Mivel ez egy lakásbiztosítás+csoportos családi biztosítás,ő csak kedvezményezett volt.Én mint örökös meg kaptam volna a biztosítótól az utána járó összeget ezt mondták a biztosítónál.

elfmage999 # 2017.03.19. 21:14

Ez egy nehéz ügy, mert senki nem fogja megérteni hogy miért fáj ez neked.

Én hasonlóan jártam amikor a közös felügyelet alatt lévő gyermekeimet az ex tudtom és beleegyezésem nélkül átjelentette egy másik címre.

Lefutottam a köröket és mindenhol azt mondták hogy ez teljesen rendben van akkor is ha anyuka nem volt jogosult aláírni a gyermekek nevében.

Egy hamis magánokirat felhasználás vétség és/vagy közokirat hamisítás bcs lehetne ami veled (édesanyáddal) történt, de maga a tény hogy ott lakott az nem hamis, csak a bejelentés jogosultsága lehet hamisított.

maczi0 # 2017.03.19. 21:00

Kedves elfmage999!
Nem tud vagy nem akar olyan dokumentumot felmutatni az idősek otthona amit aláírt édesanyám hogy hozzájárul a lakcímátjelentéshez.Mivel Ő személyesen nem ment el a hivatalba elintézni az átjelentkezést ezt Ők is elismerték.

elfmage999 # 2017.03.19. 20:21

Miért hibázott volna? Ott lakott nem?

maczi0 # 2017.03.19. 19:44

Kedves nonolet!
De le van írva fehéren feketén az üzleti szabályzatukban hogy csak azok a családtagok vehetik igénybe akik azon a lakcímen tartózkodnak ami a szerződésbe foglaltatott.Ez egy lakásbiztosítás családi biztosítással kombinálva.Ha tudom hogy átjelenti az idősek otthona,akkor intézkedtem volna a biztosítónál.De csak akkor szembesültem a lakcímváltozásról amikor elhalálozott.Azt szeretném meg tudni hogy hibázott-e az idősek otthona?

maczi0 # 2017.03.19. 17:41

Üdvözletem!
Édesanyám 2017.01.15-én elhalálozott.Volt életbiztosítása,és én mint egyetlen örökös igénybe szerettem volna venni az utána járó összeget.De ekkor jött a feketeleves.Nem fizet a biztosító,mivel át lett jelentve a lakcíme a helyi idősk otthonába,ahol haláláig tartózkodott.Én panasszal fordultam az idősek otthona vezetőjéhez ezzel kapcsolatban.Hogy nem gondolták-e arra hogy a lakcímváltozás bejelentés kötelelezettséggel jár?Pld bankok,szolgáltatók,biztosító,stb.Szerettem volna beletekinteni minden olyan dokumentumba ami a lakcím átjelentéssel kapcsolatos.És hogy van-e olyan dokumentum édesanyám aláírásával,ami bizonyítja hogy Ő kérelmezte a lakcímváltozást?De elutasítottak hogy nekem ehhez nincs jogom.Amúgy meg csak szóban tájékoztatták őt.Kérdem én,hibázott valamit az idősek otthona?Nem kevés pénzről van szó.Köszönöm a válaszokat.

monolitium # 2017.02.11. 08:12

Pont erről beszélek!

A kukásautó nem volt itt, de a pénzt azt az építkezés idejére visszamenőlegesen (a lakcímkártya kiállításától)követelik tőlem öt év eltelte után, de szerintük még az elévülési időn belül.

Annak ellenére, hogy írásban, telefonon, az itt volt kirendeltségükön jeleztem a szolgáltatónak hogy nem laktam még itt.

A szolgáltató arra hivatkozik, hogy nem volt tudomása arról hogy mikortól volt megadva a házamra a lakhatási engedély.

A fogyasztóvédelem kérésére az önkormányzat azt a tájékoztatást adta, hogy a terület be van vonva a hulladékszolgáltatásba.

És ezzel a kör bezárult, az senkit nem érdekel hogy a szolgáltatás nem valósult meg. Videó felvételem van róla hogy a kukásautó nem ment el az ingatlanomig.