Jogi segítségkérés


Skatter # 2018.09.23. 10:32

Nem egyenleg feltöltéssel fizetem a gyermektartást.
Az ő számjára kapja az üzenetet és stb.Úgy tudja felvenni a pénzt.
Az anya kötelezve van hogy láthassam a gyerekeimet vajdaságban.Minden birósági úton történt.
Elhagyta az országot a tudtom és aláirásom nélkül.
Ez hogy lehetséges?Szerepelek a gyerekek anyakönyvi kivonatában,biróságon arra is döntés született hogy a gyerekeim átkell hogy vegyék a vezetéknevem.De még erre se került sor.Vajdaságban nemtudnak semmit tenni se rendőrség se senki.Ez pedig gyermek rablásként minősűl szerintem.De a gyermektartást meg fizetni kell persze.
Nem értem ezt az egészet...Senki sehol semmi de fizessek.Gyerekeimet nemláttam lassan egy éve.Magyarországon mi volna a lépés?Annyit kideritettem
hogy Budapesten vannak én meg Sárosdon az kb.100km.
Hogyan tovább mit tudnák lépni?

hidas # 2018.09.20. 05:23

Az alábbiak miatt kérem a segítséget: Kibéreltünk egy budai, csendes, belső nagy kertre néző, zöldövezeti lakást, szerződéssel, melyben szerepel, hogy "megtekintett állapotban". Beköltözés után 2 héttel megtudtuk, hogy a külső homlokzat hőszigetelését kezdik hamarosan, ami néhány hónap. A munka megkezdődött. Reggel fél7-du fél6-ig dolgoznak becsületesen, szombaton is, bár ekkor kb4-ig. Leverik a régi vakolatot és így kerül rá a szigetelés....Első emeleten lakunk, előttünk egy nagy öltözői-tároló konténer, innen hordják az anyagokat, itt esznek, itt beszélnek és bámulnak be, ez a kisebb baj, de akkora porral, kosszal, zajjal járnak a munkálatok, hogy már 2.hónapja csukott ablaknál élünk a hőségeben,az ablakokon nem lehet kilátni, olyan állapotban lettek, az ablakokon a felállványozott oldalon, bebámulnak...Kértem a bérleti díj csökkentését, vagy felmondást, hisz nem ezt a lakást vettük ki, megváltoztak a körülmények. Tulajdonos: "örüljön, hogy csinálják ezt a munkát, szebb lesz a ház", úgysincs otthon egész nap, nem mindegy magának, hogy mit csinálnak?" "azért mert por van, azért nem lehet alacsonyabb a bérleti díj" "kiszakadt a fal az ablak alatt? majd megcsináljuk"...vita után kb 10%-kal kevesebb bérleti díjat fizettem. Most még folytatódik a munka, pont a hálószobai homlokzat felújítása kezdődött. Újra a csökkentett díjat akartam fizetni, nagy vitát kezdett a tulaj, hogy ezt nem lehet, hogy képzelem....Kérdésem természetesen, hogy ebben az esetben , jogos e az igényem, hogy kevesebbet fizetek, vagy hogyan lehet felmondani a szerződést, ami 1 évre szól? Köszönöm

Qasimodo # 2018.09.19. 09:41

Tisztelt Fórumozók!

Egy kis segítséget kérnék eljárási illeték ügyben.
Van egy bírósági határozat alapján megosztott közös tulajdon,melynek rám eső részét szeretném eladni.
Miután az eladás jóval könnyebb lenne, ha társasházzá nyilvánítanák az ingatlant, így ezirányban kérvényeztem a bírósághoz.
A gond nem is a 6 százalék befizetésével van, hanem azzal, hogy anno a megosztás egyik feltétele az volt, hogy a másik rész tulajdonosa a későbbiekben hajlandó lesz aláírni a társasházzá nyilvánítást. Vagyis közös megegyezés történt ezen dologban is.
Mégsem teszi, PEDIG A BÍRÓ A MEGOSZTÁS KIHIRDETÉSÉVEL EGYIDEJŰLEG SZÓBAN KÖTELEZTE A MÁSIK TULAJT ANNAK BETARTÁSÁRA.
Hát ennek fényében tűnik a (per)illeték kiszabása érthetetlennek. Hiszen perről szó sem volt ez ügyben.

Köszönöm az esetleges segítséget.

gerbera317 # 2018.09.18. 08:58

A bíróságtól kell kérni, hogy kötelezze az anyát a láthatás biztosítására. Ha már van ilyen határozat, akkor kérni kell annak a végrehajtását.

gerbera317 # 2018.09.18. 08:55

Egyenlegfeltöltéssel teljesítesz? Az naon komoly.

Skatter # 2018.09.17. 13:47

Igen tudom az ő telefon számjára,és ugy tudja is felvenni.

gerbera317 # 2018.09.17. 08:58

Annyit csak tudsz, hogy kinek fizeted a gyermektartást, nemde?

Skatter # 2018.09.16. 09:49

Jó napot kivánok.
Volt élettársam kettő közös gyermekünkel Vajdaságból Budapestre költözött a tudtom és aláirásom nélkül.
Fizetem a gyerektartást rendszeresen,de a gyermekeimet már lassan 1 éve nem láttam.
Énis magyarországra költöztem de kb. 100 kilóméterre Budapestől,semmi infó róluk. ????
Mi a teendő ilyenkor?
Köszönöm a választ előre.Tibor

b_tom09 # 2018.08.23. 21:54

Szisza75!
Semmit nem kell tenned!
Sot, uj alkatreszekkel sem javithatja az autot, a te koltsdegedre, ezt kozold vele!

Inci72 # 2018.08.23. 18:07

Szép estét!

Olyan kérdésem lenne, hogy meddig vagyok köteles gyerektartást fizetni? A nagyobbik gyerek már 20 éves és főiskolára jár.

Válaszokat előre is köszönöm!

Inci

misimokus1234 # 2018.08.17. 08:10

2 év gyári garanciával vásárolt, nagy értékű notebook akkumulátora 1 héttel a garancia lejárta előtt hibát jelez, a gép a gyártó által kijelölt szervizbe kerül (futárral, ingyen, mivel ez a szolgáltatás része). Majd másfél hét múlva visszaküldik annyi megjegyzéssel (e-mail), hogy Bios frissítve, akksi feltöltve. Nem adnak semmilyen dokumentációt (sem elektronikusan, sem papíron) az elvégzett munkáról, nem tudni, egyáltalán ellenőrizték-e az akksi állapotát, megmértek-e áramköröket stb. 3 héttel később ugyanaz a hiba visszatér, megkeresem a szervizt, de azonkívül, hogy rám akarják hárítani a visszajuttatás költségét (választhatok a futár fizetése vagy 1 nap szabi kivétele között), közlik, hogy a szervizelési költségeket meg kell fizetnem, ideértve pl. ha cserélni kell az akksit, mivel a gyári garancia arra már lejárt. Más szerviz (pl. okostelefon garanciális szervizelése esetében) konkrét műszaki dokumentációval (mérések eredménye stb.) adta vissza a terméket.
Elvileg a szervizelési munkáért járna 3 vagy 6 hónap garancia. Szeretném tudni, hogy ebbe mi tartozhat bele és mit követelhetek tőlük? Jogszerű-e, hogy semmilyen dokumentációt nem kaptam?
Köszönöm a segítséget

Kata1957 # 2018.08.15. 19:00

Tisztelt Szakértők!
Fogyatékos nővérem egy ápoló-gondozó otthonban van elhelyezve. Gondnoka én vagyok. Tekintettel arra, hogy a jövedelme havi 65.770.- Ft + 20.300.- Ft családi pótlék, összesen: 86.070.- Ft. Az összes vagyona a nemrég eladott családi házból 327.000.- Ft (ez gyámhatósági betétkönyvben van elhelyezve, ezt majd a temetésére szeretném fordítani), kértem az otthon vezetőjét, hogy a havi 95.000.- Ft térítési díjat (+5.700.- Ft költőpénz) csökkentsék a jövedelmével arányosan. Az én nyugdíjam 90.000.- Ft, ebből kell a rezsit fizetnem, a megélhetésemet biztosítanom, és a kéthetente történő látogatásokra édesség, sütemény, gyümölcs, stb.) vásárlást is finanszírozni nem csak a nővéremnek, hanem édesanyámnak is, mivel ő is otthonban van elhelyezve. Az otthonból olyan nyomtatványt küldtek, melyben az én vagyoni helyzetemet, a bankszámla kivonatomat és a megtakarításaimat kellene feltüntetnem.
Mivel az otthon (szerintem) nem hatóság, van-e joguk a számlavezető bankomtól a megtakarításomat lekérni, ill. a bank kiadhatja-e nekik? Véleményem szerint NEM! Én nem azért kuporgattam egy életen keresztül, hogy az otthon igényt tartson rá, mert attól tartok, hogy nemhogy csökkentenék, inkább felemelnék a térítési díjat. Kérem szíves állásfoglalásukat, melyet előre is tisztelettel köszönök.

Szisza75 # 2018.08.12. 19:55

Tisztelt fórumozók
Gépjármű eladás ügyében kérem a segítséget. A vevő megtekintette kipróbálta a járművet. 1 hét elteltével jelezte hogy az autó jobbra húz kéri vissza a pénzét. Vagy a javítàsi költséget. Mit tegyek?

docgyujt # 2018.07.24. 20:08

nem volt kihez fordulni segítségért....
olvastam, hogy volt aki 15 év múlva kezdeményezett eljárást a vele történtek miatt.
van aki sokáig hallgat, mert megviselték a vele történtek. mert túl igazságtalanul bántak vele, és senki sem segített.
itt nem bosszúról van szó.
hanem egy orvos vállalja ha hibázott.
és ne a betege életét tegye egy életre tönkre.

docgyujt # 2018.07.23. 08:10

Kérdésem, hogy mennyi határidö áll rendelkezésre,
ha valakit a járóbeteg-ellátás keretében sérelem ért?

az általam feltett kérdésre a következö választ kaptam:

Sajnos, amit Ön leírt, az szakmai szabályszegés, ami ellen az EU-hoz való csatlakozás óta csak fél éven belül lehet eljárást kezdeményezni.

sehol nem írnak semmilyen fél éves határidöt.

http://www.szoszolo.hu/…erv_gyak.htm

https://www.hazipatika.com/…120423145517

Köszönöm elöre is.