Osmi!
Igazad van, nagyon fontos, de erre korábban 2/3-os támogatás volt, most meg a fele. És itt van a hitel még 5 évre. Ha nem kapom meg a hitelekről szóló információt, nem fogom megszavazni.
Az új ablakom most is húz, pedig már kétszer javították, a javításra meg 1-1 hónapot kellett várni.
Nem teszek ki semmit, hanem bedobom a postaládákba.
Miért ne kérdezzem meg az ombudsmant?
társasházi közös képviselő
- mert mi tudjuk a választ
- mert hosszú idő
- mert az ajánlása nem kötelez senkit semmire
- mert ha az ajánlást bedobod az X tucat levélládába az jobb esetben a szemétben fogja végezni olvasatlanul
- és , mert mire ez megtörténik már rég az újabb hitelt is nyögitek
- Ja, és mert most már az ügyészség járhatóbb út.
osmi:
Panelfelújítás ügyben sajna nem sokat tehetünk - egyelőre. Ennek már utánajártam.
De sok más gond is van itt, pl. átláthatatlan elszámolások, nem valós beszámoló, a kk. a közösség tudta nélkül vesz fel különböző jogcímen pénzeket, melyek a beszámolóban egész más soron vannak feltüntetve.
Plusz állandóan trükköznek a fűtési ktg. megosztásával, a cimboráknak érdekes módon kisebb a szorzójuk, a maradékot ráosztják a többire (különösen a hangoskodókra)...
És emellett teljesen feleslegesen végeztet el munkákat - természetesen a fia cégével, aki ráadásul képtelen normális minőségű munkát végezni...
A megszavazott kisebb felújításokból soha semmi nem lesz, mert mindig másra költi (amit előzetesen nem egyeztet senkivel), gondolhatod, hogy ki végzi el a munkát...
sorolhatnám még...:)
profana:
Eleinte csak páran voltunk, aztán (némi utánajárással) összejött a 10%. Rk. közgyűlést is összehívtunk, de ott nem sikerült leváltani a kk-t.
Mint kiderült, a meghatalmazásokkal variáltak nem is kicsit... Plusz igyekeztek összezavarni a kételkedőket. Szóval nem csoda, hogy maradt.
De nem adjuk fel :))
http://www.helyitema.hu/…epvisel.html
„a ház műszaki bizottságának egyetlen tagja és a gondnok ugyanis plusz 38 508 szavazattal érkezett. Ezt meghatalmazások formájában gyűjtötte be a lakóktól. Így szavazataival a közös képviselő tábora elsöprő fölénybe került, napirendre sem vették a képviselő, illetve a műszaki és számviteli bizottságok lemondatásának kérdését. ”
Sziasztok. Hát ujra vissza kellett térnem ehhez a jó kis fórumhoz . Szeretnék ismét kérdezni.Júliusban leváltottuk a k.képviselőnket, de a mai napig nem adta át a ház papirjait mert ő még mindig azt gondolja,hogy ő a k.képviselő nálunk, milyen módón kaphatnánk meg a papirokat? milyen lehetőségek vannak erre? A másik. Az uj k.kviselő aki meg lett választva a társasházunk lakója, és én mint számlavizsgáló bizottsági tag megkérdeztem tőle , hogyan számláz majd a háznak? ő erre azt válaszolta, mivel gyeden van neki nincs a ház felé elszámolási kötelezettsége!!!lehetséges ez??csak odairja havi 30000 ezer k.képviseleti dij aztán annyi? számlával nem kellene ez igazolni? ő válltig állitja hogy nem csak a havi dijnak kell stimmelnie az elszámolásban. De ő nem vállalkozó csak egy lakó. mivel nincs képesitése nem sok ez a képviseleti dij egy kicsit?/30000ft/hó/ 30 lakásos társasház. Hát kiváncsian várom válaszaitokat.Köszönöm 1976
1976
Lehet, hogy kár volt leváltani az előző k.k.-t! Ilyen tudással mit vártok az újtól? Vak vezet világtalant?
Köszönöm válaszotokat, én is úgy érzem elég rossz választás lett ez így , de nem gondolom, hogy nincs tovább , a k.k viselőt már juniusban felszólítottuk írásban mellékeltük a leváltását, a közgyűlésen is jelen volt, de nem fogadja el ezt sem, pedig hallotta a szavazást is. Az új lakó/k.képviselő/ közgazdász a számokhoz ért, és nem lopja meg a házat mint az előző, de ezzel az Eho és bejelentett dologgal mi nem leszünk akkor kisegítve, mivel akkor a bérezése többe kerül , mint a régié. Azt hiszem tényleg a két szék között a földre ültünk. De azért köszi a tájékoztatást.1976
Mazsola! Egyszerü az eset. Mint tulajdonos jogosult vagy betekinteni az elszámolásokba. Egyszerűen nézd meg hogy veszi fel a pénzét. A Gyed mellett csak korlátozottan lehet munkát végezni. A kőz0s képviseleti dij a- szakmában 1000 ft/lakás én is ennyiért dolgozom, de erről számlát adok, s bből 25 % az áfa.
Bocs! Az üzenet 1976 nak szól, csak a telefonomról szerencsétlenkedek. A lényeg. Vagy számlát ad vagy bérként veheti fel a pénzt harmadik út nincs. A kérdés az hogy az összeg nettó vagy a 30000 tartalmazza e a járulékokat is ?
Sziasztok,
nyáron a társasházunk komplett (hanyag) vezetősége le lett váltva, és alakult helyette ideiglenes "válságstáb". Mivel a házban őskövületnek számítok, felkértek, hogy legyek intéző bizottsági tag. Elvállaltam, (egyelőre csak szóban) mert elkél a segítség, de igazából nem tudom mit is jelent intézőbizottsági tagnak lenni, jogilag. Feladatok, kötelességek, felelősségek?
Ja ez lemaradt:
A válaszokat előre is köszi
- jogszabálykereső - abban minden benne van.
U.i. A házban vagy Intéző Biz, van vagy közös képviselő a 2 együtt soha .nem lehet nagy a házatok ha már-nyár óta I.B tag vagy és még nem tudod mit kell csinálni.
Szia,
Majdnem 100 lakásos társasház, de az igazság az, hogy tényleg nem sokat tudok a dologról, inkább csak a segítség miatt vállaltam el (nonprofit pozíció, fizu nincs) Hivatalos dolgokban eddig nem vettem részt, inkább gyakorlati problémák elhárításában segítek (pl; valami elromlik, intézni a megjavítást, -effektiv gondnok funkció)
A formáció úgy néz ki, hogy van egy új közös képviselő, könyvelő, és van az intézőbizottság, ami áll intétőbizottsági elnökből, és IB tagokból. Én az egyik tag lennék, de igazából most kezdett el foglalkoztatni a dolog, hogy végülis milyen poszt ez, és mi lenne papírforma szerint a dolgom?
Mint mondtam a kettö együtt-nem lehet. Alakuljatok át Számvizsgáló Bizottságggá az már-működhet a képviselö mellett söt 100 lakásnál kell is hogy müködjön. Ez-nem zárja ki hogy- segits. Sokkal kevesebb-a-feladat mint az I. b-nek de fontos. A törvényben részletesen le van irva a feladatod.
Royal
Ha nem értesz hozzá, mit tudsz segíteni? Csak olyat kell elvállalni, amiben szakember vagy!
„Ha nincs vállalkozóija, akkor Szja előleget, és EHO-t kell utána fizetnetek, úgy kifizethető számla nélkül is.”
Havi 30 ezer után már nem eho-t, hanem TB-t kell fizetni (26%), plusz levonni a járulékokat.
De gyed mellett egyetlen napot sem dolgozhatna, sem vállalkozóival, sem megbízás alapján, szóval erősen sántít az egész....
„A Gyed mellett csak korlátozottan lehet munkát végezni.”
Ne, a gyed mellett egyetlen napocskát sem szabad dolgozni!
Úgy látom, hogy ez az új kk. alapvető dolgokkal nincs tisztában.
Nem ártana másikat keresni, de nagyon gyorsan!!!
nandy
Vak ló bátorságával vállalta el! Nem a munka érdekli, csak a pénz!(az is adómentesen!) :lol:
Nandy! Jogi fórumon vagyunk. A gyed mellett nem a munka tilos,hanem a kettős-pénzfelvét! A gyeden lévő- vállalkozó nem vehet fel vállakozói kivétet,illetve vállalkozását csak alkalmazottai utján végezheti. A gyed mellett a keresőfoglalkozás tilos,de ha a kereset többszöröse vagy több a jövedelemnél lemondhat a gyed összegéről de a státuszról nem kell. 1997.évi LXXXVIII.törvény. Változatlan véleményem mint tulaj, nézd meg a könyvelést hogy veszi ki a pénzt.
Ja és persze nem mindegy hogy gyesen vagy gyeden van csak lusta vagyok visszalapozni. Nézd meg hogy veszi fel a pénzt. Ha a házban lakik és tulaj akkor nem kell képesités-lehet-közös képviselő. Minden más esetben ha kűlsős-társasházkezelőröl beszélünk és- kell az OKJ képesités.
MajorDomus:
Elárulom neked a nagy titkot, én nem jogász vagyok, hanem könyvelő...:)
Maradjunk annyiban, hogy GYEd mellett semmilyen formában sem lehet dolgozni.
Amire te gondolsz, az az egyéni vállalkozás, csakhogy ha közös képviselet ellátására köt szerződést, ott meg kell jelölni a személyt is - aki praktikusan saját maga lesz... Egyébként ev-ként sem lehet keresőtevékenységet folytatni, főleg akkor, ha a szükséges végzettséggel csak a vállalkozó rendelkezik. ill. a körülményeket vizsgálva egyértelmű, hogy ő dolgozik.
Tehát A GYED MELLETTI MUNKAVÉGZÉS ERŐSEN ELLENJAVALLOTT!!
Nincs olyan, hogy gyed-en van, de közben dolgozik. (Kevered a keresőképtelenséggel...) Bocs.
„nézd meg a könyvelést hogy veszi ki a pénzt.”
Hiába nézem, gyed mellett sehogyan sem vehet ki pénzt. :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02