Mazsola66
Biztos, hogy így volt? Vagy így mondták? Mert az nem ugyanaz! Én például másként hallottam!
társasházi közös képviselő
Mazsola66
Az, hogy mit sejtesz, még messze lehet a valóságtól! Csak az igaz hogy nagy város, de a világ kicsi!
Szóval a néni aláírás gyűjtés közben azért elég sok helyen lecsalózta, tolvajnak nevezte a k.k.-t. És ezt visszamondták neki, sőt ezt írásba is adták! Az illető meg komolyan is vehette, mert a munkája elég jelentős a városban. Tehát ezért kérdeztem, hogy mindent tudsz, vagy csak hallottad? + Szerintem valaki félrevezetett mert Őt még sehonnan sem rúgták ki, és nem is akarják lemondatni!
Az utolsó hozzászólásoddal egyetértek, de nem tudom, hogy nem e volt előzménye!
Mazsola66
Ebben egyetértünk!
Visszatérve a mai hozzászólásokra: a könyvvizsgáló anyagi felelősséggel tartozik az általa adott szakvéleményről! Eddig az SZB a tévedéseiért csak akkor volt perelhető, ha megbízási szerződést kötöttek velük. A könyvvizsgáló csak megbízási szerződéssel dolgozhat, tehát más a leányzó fekvése! Biztos vagyok benne, ha kell még feljelentést is tesz a csaló k.k. ellen!
és akkor már sok ilyenfajta munkával nem igen lesz "leterhelve" a jövőben, hisz ezt elintézte...
Mazsola66
Én nem közvetítek. Ez az illető és a ház ügye! Illetve a bíróságé. Nem tisztem beleavatkozni, rám nem tartozó ügybe! Véleményem lehet (és van is!) de semmi több!
A véleményemet meg akkor is el szoktam mondani, ha az nem mindenki egyetértésével találkozik! (de ezt már kitárgyaltuk egyszer-kétszer!)
Részemről nem hiszem el -hogy 370-lakásban ne legyen egy- jogvégzett ember aki elolvassa-a-th.-törvényt- arról hogyan lehet a kgy.-összehivását kezdeményezni, s ezen a k.k leváltásáról dőnteni majd elszámoltatni. Az erre vonatkozó részt "egyjogász" is elolvashatná. Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, de ha a fele igaz ami itt elhangzott. akkor nincs más-megoldás. Jól látom a törv-ben hogy az ügyészségi felügyelet végül nem került be ?
MajorDomus
2010 január 01-től indul.
Tudnál- segiteni abban melyik $-ba kerűlt be. Már nem vagyok az irodámban holnap megpróbálok letölteni egy-trv.t egységes szerkezetben. Még csak a módositások vannak az Ogy. Honlapról. Előre is köszönöm.
Sziasztok,
leváltanánk a közös képviselőt, s a társasházban élő egyik lakó látná el a feladatait.
Ennek kapcsán kérdezném:
Kell-e ehhez szakképzettség? Mintha olvastam volna olyat, hogy el kell végezni valamilyen tanfolyamot, de ennek költségét a társasház állja?
A díjazás az hogyan történik, ha nem számlaképes a jelölt? Lehet-e egyáltalán számla nélkül?
köszönöm a válaszokat előre is.
v.
Köszönöm mindkettőtöknek ! Vajonmilesz ! Sok jó nem az biztos! Ha a házban lakik és tulajdonos akkor lehet k.k, nem kell a tanfolyam, de tapasztalat és rutin nem ártana. Ha kicsi a házatok akkor elboldogul vele,előbb utóbb belejön. de nagyobb gond hogy fogtok neki fizetni. Ha nem vállalkozó, akkor a járulékokkal sokba -kerül.
MajorDomus, hülyeség. Legalább 50%-ot, ha nem többet meg lehet takarítani ha nem külső cég végzi, aki többnyire szarik az egészbe mi történik a házban. Arról ne is beszéljünk, hogy akár ingyen is végezheti.
Egyetértek -Mazsola-! Szintén kűlsős vagyok 20 éve, csak ezzzel foglalkozom, minimum annyit illene rólunk feltételezni,hogy lelkiismeretesen elvégezzük a feladatunkat amiből élünk. Azt elhiszem hogy a házban lakó képviselő házmesterként is -funkcionál mig -meg nem unja. Inkább drágább 50 %-al mert egy házból-akar megélni, mig mi több tucat épületet kezelünk, s ezé
S ezért olcsóbbak vagyunk,nem kell utánunk adót s járulékot fizetni,arról nem beszélve, hogy mi erkölcsileg s anyagilag is felelűnk a munkáért, az amatőr esetében a lakók fizetik meg a tanulópénzt. A vége-lemaradt pótoltam.....
r.dezső merre vagy? Lehet hogy én-vagyok a csökkent értelmü medvebocs de én nem találok semmi ilyent a törvényben hogy ügyészi felügyelet elmentettem könyvjelzőnek is itt van a telefonban, de csak nem látom.
27/A. § (1)
kadaj01
Te is ingyen jársz be dolgozni? Hogy örülnek neked a főnökeid! Ritka ember vagy! Vagy csak a többieket nézed hülyének?
Mazsola66 meg MajorDomus és bárki, ha tetszik ha nem, ez így van. Mellesleg, egy normális házban valóban ingyen végzik, általában nyugdíjas lakó. De megértem, hogy féltitek az állásod, csak éppen egyre több embernek már elege van a külsős közös képviselőkből, akik ilyen stílussal rendelkeznek, mint ti.
Hmmm. kadaj, nem ártana pihenned egy kicsit... pont azokat sértegeted, akik itt már rengeteg embernek segítettek - nem mellesleg teljesen ingyen.
Sőt, szívesen látnék Tőled már releváns, jogi hozzászólást is, nem csak a keserűséget, oktalan kritizálást...
bocs, ha most megsértettelek.
Ja, és én is gratulálok azoknak, akik a nyugdíjas bácsikát megválasztják kk-nak csak azért, hogy úgy olcsóbb legyen....
Számtalanszor kiderült már, hogy pl. a számvizsgáló Bizottság tagjai is mekkora károkat tudnak okozni pusztán azért, mert ingyen, minden előképzettség nélkül elvállalják a posztot... bizony, sok millióba fájhat ez egy th. közösségnek.
Hát nandy, inkább TE meg se szólaltál volna, azt hiszem jobban jártunk volna. Ha te ezt sértésnek vetted, akkor egyszerűen pepita vagy. Olvashattál volna már elég sokat, szóval ez a kioktatás nem jött be. Megint buktad.
kadaj01
Nézd én tudom, hogy hülyének lenni állampolgári jog, és hogy már Cipő is megénekelte, de szerintem nem áll jól neked!
Mazsola66, most mondhatnám azt, hogy nem véletlen ázott az be, ugyebár... mondjuk azért, mert el volt hanyagolva. Biztos másra kellett a közös költség pénz, nemde. Gondolom örülnek azok a lakók neked, és tapsolnak a teljesítményedért. Inkább hagyjuk szerintem.
Kadaj:
Ne haragudj, lehet, hogy rövid az emlékezetem, de nem emlékszem, hogy mostanában bármi használhatót is írtál volna...
bocs, ha mégis nekem van igazam.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02