társasházi közös képviselő

ragyasdezso # 2012.07.06. 09:23

Nuti49

Gondolom a választásnál az olcsóság volt a domináns!

panellakos48 # 2012.07.06. 09:59

Kedves ragyasdezso! Vártam, várom megtisztelő válaszát mint gyakoró Ütk.
(Mindig enyhén zavarba vagyok, hogy a választott nic neve az valójában "ragyást" jelent ha a dezs"ő" ékezetnélküli vagy R."agyas"=agyalós/gondolkodó.dezső :-) )))

és reagálnék az "ólcsóság" kérdésére, mert ugye minden relatív... mi mihez képest!
Igaz, az általános gyakorlat !! :-( az, hogy nem a minőség a tartalom az amire rábólintanak, hanem minnél olcsóbb legyen! ..és ez minden esetben a minőség romlását jelenti = olcsó húsnak híg a leve = a népi bölcsesség jó megfogalmazásában!
DE - így nagybetűvel- DE pl. 90 ezer ha semmit nem csinál... az SOK!! ha dolgozna rendesen, és végezné jó gazda módjára az amúgy maga által szerződésileg is!!)vállalt feladatait akkor kevés!!!

panellakos48 # 2012.07.06. 10:10

Kedves Nuti49!
Sajnos - átárezve az Önök helyzetét - más megoldás nincs, ha saját közösségükben nincs ráternmett agilis ember, hogy keresnek másik KK.-t aki hatékonyan minden tudással felfegyverkezve kézbe veszi az ügyeket, kellő jogi ismeretekkel, vagy olyan jogászt kell igénybe venni - akit persze fizetni kell! - ha ezt nem látják be a tulajdonostársak akkor sajna az marad amivel már most szembesültek... és ez Önöknél is csak a kezdet, mert a bírósági döntésig el fog telni jó pár hónap is! TEHÁT nincs más megoldás, megfelelő embert kell az ügy mögé állítani!
( Zárójelben megjegyzem az "irat-átnemadósat" én is átéltem!! kb. egy évbe tellet! )
Ja és igaz ha a megfelelő közgyűlési döntés jegyzőkönyv, és megb. szerz. !! létezik akkor az új KK már mindent tud intézni! EZ alapkérdés!!!

Mufurc_nagyon # 2012.08.12. 15:37

Kedves Edit22!

Mivel a közös tulajdonú helyiséget kizárólagosan használja ezért a közös terhekből is többet kell vállalnia.
Hívjanak össze közgyűlést és a használt nm után állapítsanak meg közös költséget, amelyet a használatért a tulajdonos társnak fizetni kell;-)

Mondjuk lehet 500 Ft/nm/hó;-)

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

zsuzsa_al # 2012.08.21. 07:50

Tisztelt Hölgyem/Uram,

egy tízlakásos társasházban lakom, 4 lépcsőházzal, azaz összesen 40 lakással.
Tavaly télen feltűnt a lépcsőházba lépve, hogy gázszag van. Később megtudtam, hogy az összes lépcsőházban ez a helyzet, a régi, kiszáradt kötések mellett szivárog a gáz. A probléma az, hogy a közös képviselőnk ezt annyira nem veszi komolyan, nagy nyomásra hozott ajánlatot, amit egy lakó egy idős mérnökember megtámadott, mondván, hogy nagyon drága. A közös képviselő azóta nem foglalkozik a dologgal-ez áprilisban történt. én szeretném ha ez megoldódna, mit tudok tenni? Tavaly télen egyszer kihívtam a Gázműveket, de nem találtak szivárgást, de a gázszagot lehet érezni. (többi lakó is érzi)

üdv
Zsuzsa

kezelő # 2012.08.21. 16:00

Kedves hozzáértők!
Itt is meg kérdezném, látom itt jóindulatú, hozzáértő válaszok születnek.

Ebben az összekutyult, változó világban, milyen törvényes, lehetőség van egy tárasasházban, egy ott lakó nyugdíjas, vállalná a házmesteri feladatokat (heti 1-2 alkalom és 1-2 óra elfoglaltsággal) nem több havonta 10-12 óránál. Milyen, megállapodást, szerződést, érdemes, ill. lehet vele kötni, hogy hivatalosan kaphasson egy kis pénzt.

ragyasdezso # 2012.08.21. 19:15

egyszerűsített foglalkoztatás

Mufurc_nagyon # 2012.08.22. 08:52

Kedves zsuzsa_al!

A teendő a következő.
Ki kell hívni a gázművek ügyeletesét.
Kérni kell egy észlelési jegyzőkönyvet.
A jegyzőkönyv adataitól függően a ház előtti gázcsapot elzárják, így kizárják a házat a szolgáltatásból.

Nagy valószínűséggel az ellátó hálózat még nem hegesztett kivitel.
Egy 35 lakásos th. hálózatcseréje milliós nagyságredű. Plusz a mérőórák le-fel szerelése plombálása.

Amennyiben az ütk. a gáz hálózat kötelező ellenőrzését több mint öt éve végeztette el, akkor a rendőrségen feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen "foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés alapos gyanúja" miatt.

Segítség az alanti linkben.

Egy mérnökember nem csinál nyarat;-)
Ha a többiek megszavazzák, mehet a menet. Ha nem lesz gáz, lesz szavazat.

--------------------------------------------------- ---------------------------------------------------

{autodidakta}

ragyasdezso # 2012.08.22. 12:02

Mufurc_nagyon
Ha a Te ajánlatodat követi, jobb ha el is költözik, mert egy fél év múlva sem lesz meleg víz és fűtés.

Mindig csak a feljelentést tudod ajánlani? Valami szint vihetnél a dologba!

kezelő # 2012.08.22. 15:04

Dezső azért Mufurc, hogy mufurc legyen. Igaz Mufurc nagyon.
Zsuzsa, a gázszag időről időre érződhet főleg akkor mikor az előírásoknak megfelelően a szolgáltató biztonsági előírások miatt szagosít, (melkaptánt kever a gázhoz) Szerintem higgyél a szakembernek Ők felelősséggel állítják amit állítanak. Feleslegesen ne vidd bele a házat ekkora költségbe (no para)
Ha továbbra is félsz hívd a gazosokkal újra és újra, amíg meg nem nyugszol.

Mufurc_nagyon # 2012.08.22. 17:35

Kedves Hozzáértők!

Szerintem az, hogy a "szolgálat" nem találja a szivárgás helyét és a melkaptán a levegőben van két különböző dolog.
Mivel a szagosító a gázhoz van keverve csak avval együtt tud "büdösíteni". Tehát valahol ereszt a rendszer.
A kiállított jegyzőkönyv a mért pp% megadja.
Ha az a robbanási szint alatt van, akkor nagy "baj" nincs.
De a törmörségi vizsgálat a hálózat kompaktságát vizsgálja, vagyis azt, hogy egy adott nyomást amegadott időszakon keresztül megtartja vagy sem.

A tömörségi vizsgálat az időszakos vizsgálat része.
A tv. a felhasználót bízza meg evvel a feladattal.
A felhasználót (th.) az ütk képviseli.
Amennyiben ezt nem végezte el, akkor törvényt sértet.

cih...emberszagot érzek, mondja a sárkány (orosz népmesék)

--------------------------------------------------- ---------------------------------------------------

{autodidakta}

Gabbie # 2012.08.22. 19:18

Kedves Fórumozók!
A társasházunk közös képviselője a társasházzal szembeni tartozás esetén leszereli a lakások vízóráját. Kérdésem, hogy mit lehet tenni ez ellen? Hol jelenthetem ezt be? Milyen jogi szabályozás van erre?
Köszönöm!
Gabri

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.22. 19:32

Birtokvédelmet kérhetsz a jegyzőtől. Jó hogy nem viszi a plazmatévét meg a fagyasztót.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.22. 19:32

De egyébként is: be se engedd, vagy hívd rá a rendőrséget, ha szerelni kezd.

Egyjogász # 2012.08.23. 00:19

"Jó hogy nem viszi a plazmatévét meg a fagyasztót."

Nekünk volt olyan közös képviselőnk, aki kitalálta, hogy szerez kerékbilincseket, és a társasháznak tartozó tulajdonostársaknak kerékbilincset rak a kocsijára....

Azt nem fejtette ki, hogy a kocsival nem rendelkező tulajdonostársakat hogyan bünteti meg, de szerintem ha nem zavarjuk el a kissé cezaromániás bácsit (úgy járkált a társasházban, mint ha ő lenne a tulajdonostársak ura és parancsolója), előbb-utóbb kitalálta volna, hogy az adósokat felnégyeli, és kitűzi őket a társasház négy sarkára elrettentésül...:)))

ÜTK # 2012.08.23. 04:50

"úgy járkált a társasházban, mint ha ő lenne a tulajdonostársak ura és parancsolója" Lehet hozzánk választották ezt a bácsit meg utánatok, mert a miénk is pont ilyen. :) Szakmabeliként gyakran üt a guta tevékenységétől...

kezelő # 2012.08.23. 06:45

Gabbie.
Az ÁNTSZ -hez jelentés is jó megoldás. Ugyanis víz nélkül lényegében lakhatatlan a ház.

Még a szolgáltató sem kapcsolhatja ki teljesen, max szűkítheti.

kolibri52 # 2012.08.23. 08:01

Reklám ujság a postaládában. Mit tehetünk ez ellen?
A társasházunk bejárati ajtaja mellé van szerelve egy nagy reklámujság tartó. Aki szeretne, onnan vehet el ujságot igénye szerint.
Hogy lehetne azt a reklámujság bedobojával megértetni, hogy ne a postaládába, hanem a tartóba dobja?
Sajnos a lakók, a fecsengetés után beengedik a reklámujságost a lépcsőházba, aki arra hivatkozik, hogy az ujságot neki a postaládába kell dobnia, ezt az utasítást adta neki a terjesztő.
Mi pedig mérgelődünk, mert a levelek nem férnek el a reklámujságtól, illetve meggyűrődnek, az értesítések a tértis levélről pedig eltünnek , mert belecsúsznak a reklám anyag közé, és így kidobodhat.
Kinek milyen megoldás vált be? Hohy oldotta meg más th. ezt a helyzetet?

Mufurc_nagyon # 2012.08.23. 08:01

Kedves Hozzáértők!

Szóval csúnya dolog a kár......

Nem tehetek róla, de amikor a hóhért akasztják;-)

{autodidakta}

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.23. 08:22

Ennyire nem lehetsz beszűkült. Nem érted, hogy nem az általad pusztán a tisztsége miatt zsigerből utált közös képviselőnek okoznál kárt, hanem a társasház közösségének?

Mufurc_nagyon # 2012.08.23. 11:17

Kedves KBS!

Amennyiben a megjegyzés nekem szól....

Én nem a tisztségviselőt útálom zsigerből.
A kiszolgáltatott helyzetben lévő tulajdonosokat látom el infóval, mert annak hiányában vannak.

Nem kell utálni az ütk. (üzletszerű társasház kezelést), hogy tudjam a th. és köztük az érdekellentét kibékíthetetlen.
Ami az ütk.-nál a sikert jelenti, az a th. tulajdonos számára a tehetetlenséget és kiszolgáltatottságot.

Természetesen mindkét oldalon vannak extrém egyedek, de a jelenlegi törvényi szabályozás a tulajdonosok hátrányos helyzetét betonozza be.

Hülye (angyal lelkű) volna az az ütk. aki ezt nem használná ki.

Ami a gázszivárgást illeti. Kíváncsi volnék, hogy ha Ön is tulajdonosa volna a felrobban pesti th.-nak szintén feleslegesnek ítélné a házban található csőhálózat cseréjét.
A felelősséget vizsgáló rendőrség összehúzott szemöldöke pedig jár annak, aki a th. pénzén a kötelező felülvizsgálatot nem rendeli meg;-)

{autodidakta}

ÜTK # 2012.08.23. 15:24

Te Muff mi lenne neked a tisztességes törvényi szabályozás? Kalodába zárnál minket a főtéren, és minden nap eljönnél megmondani a tutit, hogy dolgozzunk? :)

Nem kétlem én, hogy vannak meredek kollégák...és hiába a szakértelem, sajnos a mi bácsinkkal én se boldogulok:)
4 hónapja lemondta a kártevőirtást, mert hogy drága. Azóta levelezést folytatok vele, melyben felvilágosítom a csótányok szaporodási sebességéről, életviteléről, emberi szervezetre gyakorolt kártékony hatásáról. Hiába. Spórolunk.
A héten, a villannyal kezdtünk spórolni akként, hogy napközben kikapcsolják a lépcsőházi világítást. A folyosó egyik végén nem olyan nagy gáz, de én a másik végén.... elmegyek venni egy elemlámpát, hogy eltaláljam a kulcslukat.)
Hiába érvelek én, hogy kevéske ráfordítással meg lehet oldani, hogy ne égjen egyszerre 40 égő, ha valaki bemegy a lépcsőházba...azért fizetni kell előre, már el is van vetve. Hiszen spórolunk.
Én előre látom, a bácsi két év alatt gettót csinál a házból, ők meg majd meglátják...
A ház egyik fele nyugdíjas, aki ettől a szótól, hogy spórolunk, elalél, és mindent be is nyel ezért, a másik fele meg bérbe van adva.
Muff szerinted milyen törvényi szabályozás kellene ehhez a bácsihoz? Mert hogy szerintem ez a bácsi azért lehet itt, mert a tulajdonosok többsége szarik rá, mi van körülötte.
Én meg tavaszig már féllábon is kibírom...zseblámpával:):)

osmi # 2012.08.23. 17:05

Kedves ÜTK!
Tanácsot kérsz?

ÜTK # 2012.08.23. 18:55

Nem Osmi, nem azt. Arra próbáltam rávilágítani, hogy ahol olyan a kk, az azért élhet, mert a tulajdonosi többség hagyja, és bármilyen tv-t hoznak, hagyni is fogják.
Ahol meg tudatos tulajok vannak, ott ez a bácsi már repülne, és a jelenlegi tv i és belső szabályozás is elegendő lenne, hogy a rendben menjenek a dolgok.

osmi # 2012.08.23. 20:16

Ja, hogy panaszkodsz, de miért szidod a k.k.-t azért, mert Te nem vagy elég "tudatos"?