Nuti49
Gondolom a választásnál az olcsóság volt a domináns!
Nuti49
Gondolom a választásnál az olcsóság volt a domináns!
Kedves ragyasdezso! Vártam, várom megtisztelő válaszát mint gyakoró Ütk.
(Mindig enyhén zavarba vagyok, hogy a választott nic neve az valójában "ragyást" jelent ha a dezs"ő" ékezetnélküli vagy R."agyas"=agyalós/gondolkodó.dezső :-) )))
és reagálnék az "ólcsóság" kérdésére, mert ugye minden relatív... mi mihez képest!
Igaz, az általános gyakorlat !! :-( az, hogy nem a minőség a tartalom az amire rábólintanak, hanem minnél olcsóbb legyen! ..és ez minden esetben a minőség romlását jelenti = olcsó húsnak híg a leve = a népi bölcsesség jó megfogalmazásában!
DE - így nagybetűvel- DE pl. 90 ezer ha semmit nem csinál... az SOK!! ha dolgozna rendesen, és végezné jó gazda módjára az amúgy maga által szerződésileg is!!)vállalt feladatait akkor kevés!!!
Kedves Nuti49!
Sajnos - átárezve az Önök helyzetét - más megoldás nincs, ha saját közösségükben nincs ráternmett agilis ember, hogy keresnek másik KK.-t aki hatékonyan minden tudással felfegyverkezve kézbe veszi az ügyeket, kellő jogi ismeretekkel, vagy olyan jogászt kell igénybe venni - akit persze fizetni kell! - ha ezt nem látják be a tulajdonostársak akkor sajna az marad amivel már most szembesültek... és ez Önöknél is csak a kezdet, mert a bírósági döntésig el fog telni jó pár hónap is! TEHÁT nincs más megoldás, megfelelő embert kell az ügy mögé állítani!
( Zárójelben megjegyzem az "irat-átnemadósat" én is átéltem!! kb. egy évbe tellet! )
Ja és igaz ha a megfelelő közgyűlési döntés jegyzőkönyv, és megb. szerz. !! létezik akkor az új KK már mindent tud intézni! EZ alapkérdés!!!
Kedves Edit22!
Mivel a közös tulajdonú helyiséget kizárólagosan használja ezért a közös terhekből is többet kell vállalnia.
Hívjanak össze közgyűlést és a használt nm után állapítsanak meg közös költséget, amelyet a használatért a tulajdonos társnak fizetni kell;-)
Mondjuk lehet 500 Ft/nm/hó;-)
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ
Tisztelt Hölgyem/Uram,
egy tízlakásos társasházban lakom, 4 lépcsőházzal, azaz összesen 40 lakással.
Tavaly télen feltűnt a lépcsőházba lépve, hogy gázszag van. Később megtudtam, hogy az összes lépcsőházban ez a helyzet, a régi, kiszáradt kötések mellett szivárog a gáz. A probléma az, hogy a közös képviselőnk ezt annyira nem veszi komolyan, nagy nyomásra hozott ajánlatot, amit egy lakó egy idős mérnökember megtámadott, mondván, hogy nagyon drága. A közös képviselő azóta nem foglalkozik a dologgal-ez áprilisban történt. én szeretném ha ez megoldódna, mit tudok tenni? Tavaly télen egyszer kihívtam a Gázműveket, de nem találtak szivárgást, de a gázszagot lehet érezni. (többi lakó is érzi)
üdv
Zsuzsa
Kedves hozzáértők!
Itt is meg kérdezném, látom itt jóindulatú, hozzáértő válaszok születnek.
Ebben az összekutyult, változó világban, milyen törvényes, lehetőség van egy tárasasházban, egy ott lakó nyugdíjas, vállalná a házmesteri feladatokat (heti 1-2 alkalom és 1-2 óra elfoglaltsággal) nem több havonta 10-12 óránál. Milyen, megállapodást, szerződést, érdemes, ill. lehet vele kötni, hogy hivatalosan kaphasson egy kis pénzt.
egyszerűsített foglalkoztatás
Kedves zsuzsa_al!
A teendő a következő.
Ki kell hívni a gázművek ügyeletesét.
Kérni kell egy észlelési jegyzőkönyvet.
A jegyzőkönyv adataitól függően a ház előtti gázcsapot elzárják, így kizárják a házat a szolgáltatásból.
Nagy valószínűséggel az ellátó hálózat még nem hegesztett kivitel.
Egy 35 lakásos th. hálózatcseréje milliós nagyságredű. Plusz a mérőórák le-fel szerelése plombálása.
Amennyiben az ütk. a gáz hálózat kötelező ellenőrzését több mint öt éve végeztette el, akkor a rendőrségen feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen "foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés alapos gyanúja" miatt.
Segítség az alanti linkben.
Egy mérnökember nem csinál nyarat;-)
Ha a többiek megszavazzák, mehet a menet. Ha nem lesz gáz, lesz szavazat.
{autodidakta}
Mufurc_nagyon
Ha a Te ajánlatodat követi, jobb ha el is költözik, mert egy fél év múlva sem lesz meleg víz és fűtés.
Mindig csak a feljelentést tudod ajánlani? Valami szint vihetnél a dologba!
Dezső azért Mufurc, hogy mufurc legyen. Igaz Mufurc nagyon.
Zsuzsa, a gázszag időről időre érződhet főleg akkor mikor az előírásoknak megfelelően a szolgáltató biztonsági előírások miatt szagosít, (melkaptánt kever a gázhoz) Szerintem higgyél a szakembernek Ők felelősséggel állítják amit állítanak. Feleslegesen ne vidd bele a házat ekkora költségbe (no para)
Ha továbbra is félsz hívd a gazosokkal újra és újra, amíg meg nem nyugszol.
Kedves Hozzáértők!
Szerintem az, hogy a "szolgálat" nem találja a szivárgás helyét és a melkaptán a levegőben van két különböző dolog.
Mivel a szagosító a gázhoz van keverve csak avval együtt tud "büdösíteni". Tehát valahol ereszt a rendszer.
A kiállított jegyzőkönyv a mért pp% megadja.
Ha az a robbanási szint alatt van, akkor nagy "baj" nincs.
De a törmörségi vizsgálat a hálózat kompaktságát vizsgálja, vagyis azt, hogy egy adott nyomást amegadott időszakon keresztül megtartja vagy sem.
A tömörségi vizsgálat az időszakos vizsgálat része.
A tv. a felhasználót bízza meg evvel a feladattal.
A felhasználót (th.) az ütk képviseli.
Amennyiben ezt nem végezte el, akkor törvényt sértet.
cih...emberszagot érzek, mondja a sárkány (orosz népmesék)
--------------------------------------------------- ---------------------------------------------------http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Kedves Fórumozók!
A társasházunk közös képviselője a társasházzal szembeni tartozás esetén leszereli a lakások vízóráját. Kérdésem, hogy mit lehet tenni ez ellen? Hol jelenthetem ezt be? Milyen jogi szabályozás van erre?
Köszönöm!
Gabri
Birtokvédelmet kérhetsz a jegyzőtől. Jó hogy nem viszi a plazmatévét meg a fagyasztót.
De egyébként is: be se engedd, vagy hívd rá a rendőrséget, ha szerelni kezd.
"Jó hogy nem viszi a plazmatévét meg a fagyasztót."
Nekünk volt olyan közös képviselőnk, aki kitalálta, hogy szerez kerékbilincseket, és a társasháznak tartozó tulajdonostársaknak kerékbilincset rak a kocsijára....
Azt nem fejtette ki, hogy a kocsival nem rendelkező tulajdonostársakat hogyan bünteti meg, de szerintem ha nem zavarjuk el a kissé cezaromániás bácsit (úgy járkált a társasházban, mint ha ő lenne a tulajdonostársak ura és parancsolója), előbb-utóbb kitalálta volna, hogy az adósokat felnégyeli, és kitűzi őket a társasház négy sarkára elrettentésül...:)))
"úgy járkált a társasházban, mint ha ő lenne a tulajdonostársak ura és parancsolója" Lehet hozzánk választották ezt a bácsit meg utánatok, mert a miénk is pont ilyen. :) Szakmabeliként gyakran üt a guta tevékenységétől...
Gabbie.
Az ÁNTSZ -hez jelentés is jó megoldás. Ugyanis víz nélkül lényegében lakhatatlan a ház.
Még a szolgáltató sem kapcsolhatja ki teljesen, max szűkítheti.
Reklám ujság a postaládában. Mit tehetünk ez ellen?
A társasházunk bejárati ajtaja mellé van szerelve egy nagy reklámujság tartó. Aki szeretne, onnan vehet el ujságot igénye szerint.
Hogy lehetne azt a reklámujság bedobojával megértetni, hogy ne a postaládába, hanem a tartóba dobja?
Sajnos a lakók, a fecsengetés után beengedik a reklámujságost a lépcsőházba, aki arra hivatkozik, hogy az ujságot neki a postaládába kell dobnia, ezt az utasítást adta neki a terjesztő.
Mi pedig mérgelődünk, mert a levelek nem férnek el a reklámujságtól, illetve meggyűrődnek, az értesítések a tértis levélről pedig eltünnek , mert belecsúsznak a reklám anyag közé, és így kidobodhat.
Kinek milyen megoldás vált be? Hohy oldotta meg más th. ezt a helyzetet?
Kedves Hozzáértők!
Szóval csúnya dolog a kár......
Nem tehetek róla, de amikor a hóhért akasztják;-)
{autodidakta}
Ennyire nem lehetsz beszűkült. Nem érted, hogy nem az általad pusztán a tisztsége miatt zsigerből utált közös képviselőnek okoznál kárt, hanem a társasház közösségének?
Kedves KBS!
Amennyiben a megjegyzés nekem szól....
Én nem a tisztségviselőt útálom zsigerből.
A kiszolgáltatott helyzetben lévő tulajdonosokat látom el infóval, mert annak hiányában vannak.
Nem kell utálni az ütk. (üzletszerű társasház kezelést), hogy tudjam a th. és köztük az érdekellentét kibékíthetetlen.
Ami az ütk.-nál a sikert jelenti, az a th. tulajdonos számára a tehetetlenséget és kiszolgáltatottságot.
Természetesen mindkét oldalon vannak extrém egyedek, de a jelenlegi törvényi szabályozás a tulajdonosok hátrányos helyzetét betonozza be.
Hülye (angyal lelkű) volna az az ütk. aki ezt nem használná ki.
Ami a gázszivárgást illeti. Kíváncsi volnék, hogy ha Ön is tulajdonosa volna a felrobban pesti th.-nak szintén feleslegesnek ítélné a házban található csőhálózat cseréjét.
A felelősséget vizsgáló rendőrség összehúzott szemöldöke pedig jár annak, aki a th. pénzén a kötelező felülvizsgálatot nem rendeli meg;-)
{autodidakta}
Te Muff mi lenne neked a tisztességes törvényi szabályozás? Kalodába zárnál minket a főtéren, és minden nap eljönnél megmondani a tutit, hogy dolgozzunk? :)
Nem kétlem én, hogy vannak meredek kollégák...és hiába a szakértelem, sajnos a mi bácsinkkal én se boldogulok:)
4 hónapja lemondta a kártevőirtást, mert hogy drága. Azóta levelezést folytatok vele, melyben felvilágosítom a csótányok szaporodási sebességéről, életviteléről, emberi szervezetre gyakorolt kártékony hatásáról. Hiába. Spórolunk.
A héten, a villannyal kezdtünk spórolni akként, hogy napközben kikapcsolják a lépcsőházi világítást. A folyosó egyik végén nem olyan nagy gáz, de én a másik végén.... elmegyek venni egy elemlámpát, hogy eltaláljam a kulcslukat.)
Hiába érvelek én, hogy kevéske ráfordítással meg lehet oldani, hogy ne égjen egyszerre 40 égő, ha valaki bemegy a lépcsőházba...azért fizetni kell előre, már el is van vetve. Hiszen spórolunk.
Én előre látom, a bácsi két év alatt gettót csinál a házból, ők meg majd meglátják...
A ház egyik fele nyugdíjas, aki ettől a szótól, hogy spórolunk, elalél, és mindent be is nyel ezért, a másik fele meg bérbe van adva.
Muff szerinted milyen törvényi szabályozás kellene ehhez a bácsihoz? Mert hogy szerintem ez a bácsi azért lehet itt, mert a tulajdonosok többsége szarik rá, mi van körülötte.
Én meg tavaszig már féllábon is kibírom...zseblámpával:):)
Kedves ÜTK!
Tanácsot kérsz?
Nem Osmi, nem azt. Arra próbáltam rávilágítani, hogy ahol olyan a kk, az azért élhet, mert a tulajdonosi többség hagyja, és bármilyen tv-t hoznak, hagyni is fogják.
Ahol meg tudatos tulajok vannak, ott ez a bácsi már repülne, és a jelenlegi tv i és belső szabályozás is elegendő lenne, hogy a rendben menjenek a dolgok.
Ja, hogy panaszkodsz, de miért szidod a k.k.-t azért, mert Te nem vagy elég "tudatos"?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02