"Annak fedezete az LTP vagy Fundamenta megtakarítás,"
Aha, inkább a kis rókás vagy egyéb pénzintézetekkel kötött lakástakarékpénztári szerződések.
társasházi közös képviselő
Osmi
Azt hiszem, intelligens ember, fegyvertelennel nem vitatkozik.
Kedves ÜTK!
Az intelligens ember az állításokat cáfolja.
--------------------------------------------------- -----------------------------------------------------http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ
Kedves ÜTK!
Köszönöm, hogy közzétetted ismereteidet és álláspontodat néhány dologban. Én ugyanezt tettem.
Remélem, mindkettőnk hasznára volt.
Bocs,term.: kezesség
Kedves Mindenki!
Szeretném azoknak akik közös képviselőt keresnek a figyelmébe ajánlani, az alábbi közös képviseletet, maximálisan elégedettek vagyunk, ŐK TÉNYLEG FOGLAKOZNAK A TÁRSASHÁZZAL!!
Ez itt a reklám helye ?
Kedves Mindenki!
A th. tulajdonosok iratbetekintési joga mindig vita tárgya a fórumon.
Idézet egy jelenleg folyó polgári peres eljárás jegyzőkönyvéből
„
Alperes :
.......Kérem, hogy a bíróság kötelezze arra a felperest, hogy az iratok közé hadd tekintsek be és nézzem meg, hogy megérkeztek-e ezek az iratok a felpereshez, ill. a felperes előző közös képviselőjéhez.
A bíróság tájékoztatja az alperest, hogy az iratokba jogosult betekinteni a társasházi törvény alapján, ennek alapján időpontot kérhet a közös képviselőtől. Amennyiben a közös képviselő ezt nem biztosítja, ezt a perben bejelentheti, amit nyilvánvalóan a bíróság a felperes terhére fog értékelni. ”
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Ki mondta hogy nem tekinthet be? Alkalmanként.
De nem az év 365 napján, és nem éves ellenőrzést!
És hol rögzíti ezt a társasházi törvény ?
„De nem az év 365 napján, és nem éves ellenőrzést!”
Hanem? Havonta? Hetente? Hol van rögzítve ez a korlátozás?
Neked meg rövid a memóriád, MD, ezerszer elmondtuk, hogy a Ptk. alkalmazandó, és ott sincs expressis verbis szabályozás. Nem lehet mindenre.
És mi is elmondtuk már vagy ezerszer, hogy az ellenőrzés szabályozva van a TH tv-ben, ezért a PTK nem alkalmazható. Továbbá azt is, hogy már 80 albetétnél is csak arról szólna az életünk, hogy valaki mindig ellenőriz...
"A bíróság tájékoztatja az alperest, hogy az iratokba jogosult betekinteni a társasházi törvény alapján, ennek alapján időpontot kérhet a közös képviselőtől"
Ez hol van a Th tv -ben?
Kedves ÜTK!
Természetesen sehol.
A bíró is ember;-)
Viszont az ítélkezési gyakorlatból érdemes következtetéseket levonni.
Úgy tűnik KBS magyarázata a helytálló.
A lényeg, hogy a bíróság, a betekintés megtagadását a képviselet terhére értékeli;-)
{autodidakta}
Bocsi...
érdekes ellentmondás.
A közgyűlésekre a kutya sem jön el, az érdeklődés minimális.
Viszont egy 80 lakásos házban minden munkanapra jut egy éves ellenőrzési KÉRELEM;-)
{autodidakta}
Kbs
Kívánok neked olyan memóriát mint amilyen nekem van,hiszen nálam ez munkaeszköz is.
Emlékeim szerint a ptk-van van egy olyan mondat hogy ,,a társasjátékra vonatkozó előírásokat külön jogszabály tartalmazza,,.
Na ebben mutasd meg, hogy a 325 lakásos házból naponta jöhet valaki betekinteni.
Helyesen: a társasházakra a Swype ,,előnyei,, !
2003. évi CXXXIII. törvény
a társasházakról1
4/A. §3 A társasháztulajdonnal kapcsolatban a Polgári Törvénykönyv (a továbbiakban: Ptk.) rendelkezéseit az e törvényben nem szabályozott kérdésekben kell alkalmazni.
A tulajdonosok ellenőrzési lehetőségei nincsenek szabályozva és kizárva sem;-)
Csak a SzVB kötelezettségei;-)
fölülről a 14. nyilacska, balra
{autodidakta}
Megint olyanról vitatkozunk, amit a szakmában egyszerűen meg lehet oldani: ha nem alkalmankénti az ellenőrzés, meg kell tagadni és 2 év múlva visszatérhetünk az ügyre.
Nálam az SZMSZ-ben van szabályozva, oszt jó napot!
Na és mi van akkor ha betekint, aztán nem érti, mert nem folyamatában látja, csak egy részét, abból téves következtetéseket von le, laikus, és aztán hülyeséggel fújja tele a házat? Én már jártam így...gondolom más is. Az én jogaimmal mi van? Vagy azzal hogy kk lettem kuss a nevem, és nincs olyanom?
Hm...?
"Emlékeim szerint a ptk-van van egy olyan mondat hogy ,,a társasjátékra vonatkozó előírásokat külön jogszabály tartalmazza,,."
Huhh, a gyerekek nálunk pont most játszanak valami társasjátékot (nem tudom mi, de valami nyuszi meg süni az van benne), akkor arra is van valami jogszabály?:)))
Főleg, ha a könyvvizsgálat után szeretne betekinteni! :lol:
Ezt megoldja:A tulajdonosok nem adhatnak utasítást, feladatot, megbízást a közös képviselőnek, jogaikat a közgyűlésen és az SZVB - én keresztül gyakorolhatják. Ezen SZMSZ alapján a tulajdonosok ellenőrzési jogköre az általuk teljesített befizetések és
kötelezettségcsökkentések helyes elszámolására terjed ki.
Ez semmit nem old meg. Ez egy törvénnyel ellentétes szmsz norma, ezért semmis.
Azt azért nem mondanám, hogy semmis, mivel senki nem támadta meg (2 év) és a közgyűlési határozat jogszabályba ütközéséhez a Ttv. nem a semmisséget fûzi, hanem a megtámadhatóságot.
A semmis feltétel megtámadás nélkül is az.
Na,szóval onnan indult a történet,hogy egy laikus bírósági jegyzökönyvböl citálva hivatkozott a t.törvényre ami jogot ad a betekintésre.
Ugye nem elfelejtendő,hogy a betekintés azt jelenti hogy bármikor bárki betekinthet,mert ez sehol nincs szabályozva hogy éjjel kettőkor Mariska néni nem nézheti meg a takarító szerződését,hogy mikor kell a havat ellapátolni.
Mi csak azt állítjuk hogy az ellenkezője sem!
Aki mást állít,az bizonyítson.
Ugye az már megdőlt,hogy a t.törvényre hivatkozunk,abban ilyen nincs.Van Szmsz viszont,ami minden olyan kérdést szabályoz,amit a törvény illetve az Alapító Okirat nem szabályoz.
Tehát akár a betekintési jogot is.
R.Dezsö álláspontja tehát helyes.
B
társasház-tulajdon
149. § (1) Épületen úgy is lehet közös tulajdont létesíteni, hogy az épület
meghatározott részei - elsősorban a lakások - a tulajdonostársak külön
tulajdonában vannak (társasház-tulajdon).
(2) A társasház-tulajdon létesítéséhez a tulajdonostársak alapító okiratba foglalt
megállapodása és a társasház-tulajdonnak az ingatlan-nyilvántartásba való
bejegyzése szükséges.
(3) A közös tulajdonnak társasház-tulajdonná való átalakítását bármelyik
tulajdonostárs kérelmére a bíróság is elrendelheti. Ebben az esetben az alapító
okiratot a bíróság ítélete pótolja.
(4) A társasház-tulajdonra a közös tulajdon szabályait a külön jogszabályban
meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02