Nem gondolom hanem mostmár tudom!:))
A felelős örés szabályainak pont az a lényege, hogy engem, mint jóhiszemű birtokost kell kifizetniük a beruházásokért. Ő engem hiába perel lakáshaszálati díjért, mert ő a lakás vásárlásánál nem körültekintően járt el, és ennél az oknál fogva, nem én tehetek arról hogy ő az adásvétel során nem került birtokba.
(aki úgy vesz lakást, hogy tudja hogy az adásvételi aláirásával csak tuljadonos lesz és nem kerül birtokba, az milyen jogalapra hivatkozik?
Egyépként, mivel itt a felelős őrzésnél, lakásról van szó, a használat a lakás fentartásához szükséges, és ettől én még őrző vagyok.
"Felelős őrző az, aki a dolgot más érdekében anélkül tartja magánál, hogy arra külön jogviszonynál fogva jogosult vagy köteles volna, a dolog őrizetéről a jogosult költségére és veszélyére mindaddig köteles gondoskodni, amíg az a dolgot át nem veszi. A felelős őrző a dolgot költségei megtérítéséig visszatarthatja.
A felelős őrzés tartama alatt a felelős őrző a dolgot nem használhatja, kivéve amennyiben a használat a dolog fenntartásához szükséges. Ha a dolgot e tilalom ellenére mégis használja, a jogosulttal szemben minden olyan kárért felel, amely e nélkül nem következett volna be."
De támadd be a dolgot ha azt gondolod ez nem igy van és rosszúl értelmezek!:)
Fel szeretnék készülni a támadásokra!