Tisztelt Szakértők!
Az lenne a kérdésem, hogy nekem vagy a haszonélvezőnek lenne egyszerűbb kitenni innen tőlem a tisztelt rokon-albérlőt? Sajna egyre nehezebben fizet - lehet nem is akar - és én így nem szeretnék a télbe belemenni, mert nemhogy a bérleti díjat, már rezsit se nagyon kapok tőle.
A kedves rokonnak velem van szimpla albérleti szerződése, nekem pedig a haszonélvezővel van bérleti szerződésem. Mivel így láttam értelmét, hogy én "béreljem" vissza tulajdonosként az ingatlant és ettől kezdve úgy adhatom bérbe, ahogy csak akarom. A röhej, hogy semmit sem kerestem rajta, amit a rokon adott, azt minden hónapban tovább adtam a haszonélvező felé és mindössze a rezsit kellene nekem fizetnie korrektül, csak hát ez már most nyáron se megy. Mi lesz, ha még a fűtés-gázszámla is befigyel? Akkor végképp csődbe visz. Ha bármilyen szolgáltató lekapcsolja a szolgáltatást, akkor azzal nekem is ártana. Szó szerint ez egy 22-es csapdája...
Szóval mire számíthatunk egy lakáskiürítési eljárás során? Pl. lekapcsolhatom-e az áramukat, ha nem fizetnek továbbra sem? Vagy egyáltalán korlátozhatok-e bármilyen szolgáltatást feléjük?