Lederer_Gy
„Vagy ha sikerül is, akkor a haszonélvezőnek is járni fog még a pénzből, tehát kvázi ők együtt jobban járnak, miközben a lakás fele az enyém.”
Téves az infó, nagyon téves! A másik tulajdonos azt csinál a saját részével, amit akar, viszont a haszonélvezőt is majd ő fogja kifizetni, semmivel se jár jobban, mivel a haszonélvezet megváltása kizárólag az ő részéből lesz levonva.
„Az is nonszensznek tűnik, hogy 42nm-es lakásnál egyértelmű, hogy a haszonélvező az egész lakást használja, amibe én nem egyeztem bele.”
Az ön részéért szerintem használati díjat lenne köteles fizetni, mivel annak a használatára ő valójában egyáltalán nem jogosult, csakis a másik tulajdonos részére. De ezt egy olyan lakáson elég nehéz lekövetni, ahol a két tulajdonrész csak papíron létezik, a valóságban meg nem nagyon.
A közös tulajdon megszüntetésére indított peres eljárás az egyetlen megoldás. Az nem lesz szabadon választott, viszont azt tudni kell, hogy sokba kerül és nincs győztes vagy vesztes, a felek a tulajdonrészük arányában - jelen esetben fele-fele alapon - állják ennek a költségét.