1055 Budapest V. kerület hrsz: 24894 ?
Ingatlanügyek
Máris Márton Ottokár,
Akkor ezt bebuktad.
Ha elárverezik az ingatlant, és kilakoltatnak, akkor utána indíthatsz pert a tulajdonos ellen.
Az ingatlannyilvántartás közhiteles, ha nem jegyeztetted be ott a tulajdonszerzésedet, akkor az ezzel járó hátrányokat viselned kell.
A végrehajtási jog elé természetesen nem fogtok tudni bejegyeztetni semmit sem.
Vagy troll vagy nem normális. Ez a Parlament helyrajzi száma.
„Ez a Parlament helyrajzi száma”
:) ipiapacs, azt drbjozsef szeretné megvenni - nem egyszer említette.
Már bocs, de kbs akarja eladni, 2021.05.27. 11:24.
Én ugyan meg nem venném, tök huzatos. Legfeljebb eladásra szoktam én is kínálni szerintem.
Az Eiffel-tornyot esetleg megveszem, ha potom áron lenne. Bár az igaz, hogy az aztán nagyon huzatos. Viszont azt már majdnem kétszer tényleg el is adták... :D
Oh. Kelendő ingatlan :) Van benne úszómedence? Mert akkor engem is érdekel.
wers
„Van benne úszómedence? Mert akkor engem is érdekel.”
Lehet, hogy van. Viszont ahogy hallottam, a dohányzó helyiség nagyon kicsi benne. :-D
Ha megveszem, a második szintre dobok egyet, elég fain onnan a kilátás egy koktéllal a kézben...
„Viszont ahogy hallottam, a dohányzó helyiség nagyon kicsi benne. :-D”
Az meg is szüntetném :D
Minden újévkor az első fogadalmam, hogy nem gyújtok rá :DD és be is tartom.
„Ha megveszem, a második szintre dobok egyet, elég fain onnan a kilátás egy koktéllal a kézben...”
Rendben. Meglátogatlak. Rázva, nem keverve.
Kedves Fórumozók!
Jogos-e a feljelentés, ha 16 éve vásárolt ingatlanomba a volt lakó levelét bedobták hozzám. A levelet akkor átvittem neki. Ezt a rendőrségi feljelentésbe is beismeri saját maga. Ezek után évekig kereste nálunk a postás, de mondtam neki itt már nem lakik, megmondtam az új címét,ott keressék. Most valami orbitális tartozást halmozott fel a volt lakó,és arra hivatkozik,hogy miattam nem vette át a leveleit, megsértettem a levéltitkát.Kérdem én,ha elköltözik,kinek a kötelessége elintézni,hogy elérjék,megadja mimdehol a levelezési címét? Én átvittem neki a levelét, szóltam a postásnak is! Most mégis velem akar takarózni,hogy a tartozását ne kelljen rendeznie... Miféle levéltitkot sértettem meg egyátalán? Nonszensz. Köszönöm a hozzáértő válaszokat.
Ginger1113
Semmilyen levelét nem kellett volna eleve átvenni. Ha pedig csak szimplán bedobták, akkor kukába vele. Legyen az ő dolga, hogy miért ott nálad keresték.
Semmi közöd a levelezéséhez...
Kedves Fórumozók !
Egy olyan dologban szeretnék segítséget kérni hogy:
Hogy adott egy osztatlan közös tulajdonú telek rajta egy házzal , a helyi jogszabályok szerint a természetbeni megosztás nem lehetséges , mert ahhoz a telek túl kicsi.
A teleknek 2 tulajdonosa van a tulajdonrész aránya 50-50 %
Az egyik tulajdonos el akarja adni a tulajdonrészét 3. személynek. z egész telek 2 évvel ezelőtt ért 5 millió forintot , jelenleg még sokkal kevesebbet ér. A 3. személy 5 millió forintot akarna adnia fél részért.
Az lenen a kérdésem hogy nem éri e sérelem illetve nem ütközik e valamilyen sérelembe ez a másik tulajdonostársnak ez az ajánlat , mert ugye az elővásárlási jog miatt ő fogja először megkapni az 5 milliós ajánlatot , annak ellenére hogy a telek fele 2,5 millió forintot sem ér.
Mit lehet tenni ebben a helyzetben ha az 5 millió forintot nem szeretném kifizetni?
Köszönöm hozzá értő válaszokat !
Micsoda kérdés! Hát nem fizeted ki. Valaki azt mondta, kötelező?
Természetesen a telek felének árát hajlandó vagy ki fizetni 2.5 millió forintot , de az 5 milliót ami nyilván egy nem valós ár érte semmiképpen. Viszont ha ő el akarja adni 5 millióért egy idegen személynek abba én kénytelen vagyok e bele törődni vagy jogi úton ez ellen fel tudok e lépni valahogy , mármint hogy ne legyek abba a helyzetbe belekényszerítve hogy az ő részét dupla annyiért vegyem meg mint amennyit ér.
Sándor123456 !
Eléggé zavaros az írásod.
Hol telekről és hol az azon lévő házról beszélsz.
„természetbeni megosztás nem lehetséges , mert ahhoz a telek túl kicsi.”
nézz jobban utána.
Nincs valószínűleg ilyen szabály. Egyébként is nincs olyan kicsi épület és nincs olyan kicsi telek amit ne lehetne felezni.- Csak akarni kell és néha valamicskét költeni az elképzelésre.
.„ A 3. személy 5 millió forintot akarna adnia fél részért.”
ha akar ennyit adni miért ne. Természetesen mint elővételi joggal rendelkező tulaj neked jár ennyiért, de ha nem értékeled ennyire hát lemaradsz a buliról.
Sőt hogy egy kicsit képben legyél, volt az 'áldott' jó emlékű szociálizmusban olyan szabály, mely szerint a megváltó fél mindig magasabb árat fizetett mint egy harmadik. Már mint a vélt érték után az illetéket.
Tehát az esetetekben a FIK / a fővárosi ingatlan /közvetítő akár többféle árat is megállapíthatott az ingatlanotokról.
Az egész telek akkor házzal 5 milla.
Ha ketten egyszerre adjátok el egy 3. személynek.
Ha te vagy a társad értékesíti a részét akkor nem fele az ár, hanem valamivel kevesebb.... mondjuk 2 milla.
marad a felállás 50 -50 5 csak az A és B helyett lesz A és C vagy B és C.. 50 - 50 % ban. Viszont ha te vennéd meg neked nem 2,5 milla lenne hanem pl. 3 milla... csak a fele. Tehát A és a vagy B és B lesz az új tulajdonosi konstrukció. illetve anno akkor is annyiért adták vették az ingatlanokat amennyiért akarták / megegyeztek... csak az illeték hivatal ezzel nem törődött az illetéket az általa vélt érték után szabta ki.
Ja a FIK azért nem dolgozott ingyen... 2,7 % volt a jussa. + az állam illetéke.
Érdekes ez is :
„de az 5 milliót ami nyilván egy nem valós ár érte semmiképpen. ”
Néha az eladó és a vevő teljesen mást gondol egy valós árról !!
Főleg egy önjelölt vevő !!
„Egyébként is nincs olyan kicsi épület és nincs olyan kicsi telek amit ne lehetne felezni.”
Legkisebb kötelező teleknagyság?
Köszönöm a válaszokat :)
Voltam a jegyzőnél ő mondta nekem hogy ebben a faluban nem lehet elfelezni a telket , ahhoz hogy el tudjam felezni még vásárolni kellene hozzá. Mert meg van szabva hogy egy telek egy bizonyos méretűnél kisebb nem lehet , és a felezéssel alá esnénk. A telken egyébként van egy ház is , azért zavarodok bele néha az írásba.
De akkor lényegében a legegyszerűbb mód ad 1 ) élek az elővásárlási jogommal és megveszem én 5 millióért . A telek ennyire lett felbecsültetve 2 éve.(az egész telek ) Azóta az állaga sokat romlott. 2) Vagy ha a testvérem el adta a részét akkor az új tulajdonossal talán jobban szót értek mint vele . A probléma az hogy teljesen elzárkózik a kommunikációtól.
És tényleg köszönöm a válaszokat.
Sándor123456,
Nem tehetsz semmit.
Ha ez van a szerződésben, ezt fogadhatod el. (egyébként, ennyi után fog illetéket fizetni a vevő, csak a te szívatásodra csak nem dobna ki százezreket)
Egyetlen lehetőséged, ha bizonyítani tudnád, hogy a szerződés színlelt, és az elővételi jog kijátszására irányul. Mondjuk azzal, hogy a valódi vételár csak kétmillió, ennyit fizetett a vevő. De ehhez igazán nagy balfasznak kellene lennie mindkét félnek. Szóval erre az esélyed igencsak csekély.
Köszönöm Szépen a segítséget és a válaszokat :)!
Végrehajtási joggal terhelt ingatlan esetén a külső villanyóra szekrényt eladhatja-e tulajdonos? Áramszolgáltató azt mondta hogy ha ki van kapcsolva az áram akkor eladható, kiszerelhető. Rémlik hogy itt is azt írtátok A törvényi felsorolásban nem szerepel tehát eladható akkor is ha árverés alatt van a ház.
Szekrény nem a lakásokban van, még csak nem is a ház falban hanem az udvaron önmagában.
Tisztelt Fórumozók!
Segítsetek! Külföldi kiskorú tulajdonos esetén hogy működik az adásvétel? A földhivatali bejegyzéshez szükséges gyámhivatali záradékolást honnan kellene kérni? Kinek van egyáltalán erre joghatósága?
Nem ügyvéd jár el a szerződéskötésben?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02