nanemaaa
Azért akad példa
a határozat újra gondolására
a méltányosság kérés hatására...
Tekintettel az elmúlt évek építésügyi deregulációjára.
Feltéve, hogy egyébként teljesen szabályos
csak éppen engedély nélküli építés történt.
nanemaaa
Azért akad példa
a határozat újra gondolására
a méltányosság kérés hatására...
Tekintettel az elmúlt évek építésügyi deregulációjára.
Feltéve, hogy egyébként teljesen szabályos
csak éppen engedély nélküli építés történt.
Én nem vagyok jogász, csak laikus-dilettáns olvasó, de ha jól értem, a 10 év akkor számít, ha az építéstől kezdődően az építési hatóság 10 évig semmilyen cselekményt nem végez az ingatlan tekintetében. Te már kaptál bontási határozatot, tehát a 10 év esetedben nem számít. Jó eséllyel az építéshatóság a bontási határozatnak előbb-vagy utóbb érvényt fog szerezni, ha kényszerbontással, akkor annak költségei is téged fognak terhelni.
Neked kell eldönteni hogy itt a névtelen fórumozóknak hiszel inkább, vagy amit az építéshatósági osztályvezető mondott. Ahogy én látom mindenki tévedhet, és valaki téved is...
Köszönöm.Nem állt szándékomban elhallgatni,és már szerencsére csak 3 évem van a 10ig.Akkor ,ha nincs kiskapu,hogy össze tudnám vonni a telkeket,és külön osztani ki kell várjam ezt az idot????És igen másnak a stílusa alpári,de nem annyira okos mint gondolja ????koszi szép napot
marika,
a stílus olyan amilyen, de sajnos igazuk van a hozzászólóknak.
El tudod adni az ingatlant, ha nem hallgatod el a bontási határozatot. Nyilván töredékáron.
Telekmegosztás valószínűleg nem fog menni, legfeljebb, ha végrehajtottad a bontást.
monolet én nem vitazni vagyok itt.Szerintem te állitsál nagyon gyorsan magadon,és tanuljál meg tisztességesen viselkedni egy nővel!!Otthon legyen nagy az arcod,ne itt arc nélkül!!
Boxika : a közös tulajdon mindig szívás. Tudod, a ló meg az ő izzadt háta.
Közigazgatásban már nincs méltányosság, építési ügyben sose volt. A jogszabály kizárta mindig is.
Van egy jogerős és végrehajtható döntés, a kérdés már csak a végrehajtás módja és hogy előtte mennyi eljárási bírságot szabnak ki. Nincs elévülés, legfeljebb, ha a hatóság a végrehajtás érdekében semmit nem tesz legalább 3 évig! De ezt a "szívességet" nem fogják megtenni.
Ezt nekem írtad? Vegyél már vissza az arcodból!A hulye ezek szerint te vagy,mert a 10 év elévülést az önkormányzatba mondta az építéshatósági osztályvezető.Vagy akkor lehet ó is hulye csak te vagy ennyire okos,tele jóindulattal mint egy jó Magyar!Gratulálok!
Köszönöm a választ!
Ez ebben a formában, jó nagy szívás akkor.
Köszi,de segítséget varok nem kioktatást!Sajnos rosszul tudod mért a 10ev játszik szerencsére,és nem akarok elhallgatni a vevő elől!
marika7809
A bontást mindenképpen kikényszerítik rajtad, hiába adod el. Legfeljebb a vevő is beperel, ha ezt a kötelezettséget elhallgatod előle.
Itt már a 10 év nem játszik. Ezek szerint a hatóság még nem jutott el odáig, hogy havonta küldjön neked fél milliós végrehajtási bírságot, amit egyébként simán behajtanak rajtad. Ha végképp megunják a veled folytatott harcot, kirendelnek egy kivitelezőt a költségedre, és azzal bontatják el. Szóval itt már a hajó elment, jobb lesz mielőbb végrehajtani a bontást, mert jól már nem tudsz kijönni belőle.
Udv mindenkinek.A kerdesm az lenne van egy 3000nm-es telkunk a 17.kerben amire epitesi engedéllyel épitkeztunk,használatbavetlit megkaptuk,de hozza épitettunk egy szobat a cs.kályha miatt,mert kevés volt a légkobmetr.Én próbáltam hivatalosan engedéllyel,de nem engedték,igy kaptunk rá egy bontasi határozatot.Ellenben az utcába tobben nagyobb hazat épitettek,vagy szinten hozz,ők kaptak végleges fennmaradást és buntetést.Én folyamatosan kapom a buntetést,és le kéne bontsam amit persze nem szeretnék mivel egy nagy szoba lett belőle,és be van szigetelve szinezve a teteje burkolva.-(
Kérésem az lenne,hogy el szeretném adni a hazat ezt igy,hogy tudom megtenni?Az önkormányzatba ugye azt mondták ez 10év az elévülés?!Ebből még van négy eladhatom bonatni nem fogják,csak nekem jön a birság folyamatosan?!
1000nm szeretnék eladni a hazzal,nem engedik a telket osztani mert bontási határozat van a házon?!
Köszönöm a segitségeket.-)
Elővételi joga van atulajdons társnak.
Azaz, ha megszületik az adásvételi szerződés.
akkor abból kapnod kell és nyilatkozhatsz,
hogy kívánsz-e a vevő helyett te lenni a vevő.
Minden feltétetel marad változatlan, csak a vevő lesz más.
A fizetési feltételeket is tudnod kell teljesíteni!
-
Az idegen tulajdoni hányadban lakhatásért a tulajdonosának joga lenne díjat kérni.
Aki költött rá annak meg joga lenne elszámolni a díjjal szemben a költségei egy részét (ami beruházás jellegű volt).
Szóval, én nem bolygatnám nagyon ezt a részét az ügynek, ha ingyen laktam ott évekig.
Az elővétel azonban jár és megveheted az idegen vevő helyett.
Üdvözlet mindenkinek!
Legyetek szívesek ha tudtok segítsetek nekem is!
13 éve vásároltunk egy osztatlan,közös tulajdonú házrészt 6/24 arányban. A házrészünkkel összeépített házrészben - utánunk - van még 3 tulajdonos 2/24 arányban, de életvitelszerűen csak az egyik él benne. Használati megállapodás nincs. A ház végében volt egy használatlan szoba,fürdőszoba.Gondozatlan,rágcsálókkal teli,leszakadt mennyezetű, egy méter magasságig felázott falú, szeméttel telerakott régen a nagymama által lakott rész.Mivel meguntuk a rágcsálókat rendbetettük,tetőt raktunk fel,felfalaztuk,aztán az élet úgy hozta,hogy párommal szétmentünk és neki megcsináltuk otthonos kis lakásnak,a mellette lévő sufnikból konyhát is kialakítottunk. 4 éve mi használjuk,rendezzük azt a részt is.
Most kitalálta az egyik 2/24-es soha itt nem lakó tulajdonostárs,hogy ő eladja a részét, de nekünk ajánlatot nem tett idegent hoz elsőre.
Azt mondja az az ő része az örökségből.
Be kell e engednem abba a lakrészbe és vajh mitévő tudok lenni,hogy a befektetett idő,pénz,munka ne vesszen kárba?
Köszönöm bármilyen segítségeteket!
De már az ügyvédnek jelezd,hogy fenntartod elővásárlási jogodat.
Hú nagyon szépen köszönöm!
Hatalmas segítség volt, el tudok indulni most már!
Köszönöm még egyszer!!! :)
Az elővásárlási jogról az értesítést a gyakorlatban
az eladó és vevő által már aláírt (de függő hatályú) szerződés formájában szokás megküldeni a jogosultaknak.
(bár a PTK szerint az TELJES!!! ajánlat megküldése is OKÉ)
Akiknek erre a megadott határidőn belül
nyilatkozniuk kell arról, hogy
kívánnak-e a vevő helyébe lépni.
Tehát illett volna a teljes aláírt szerződésből(ajánlatból) egy példányt mellékelni.
Az, hogy az ügyvédnél neked kell kuncsorogni a szerződésért nem túl elegáns megoldás.
A lényeg, hogy kérj egy komplett példányt és határidőn belül nyilatkozz, hogy a TELJES szerződést elfogadva
a vevő te kívánsz lenni az eredeti vevő helyett.
Ehhez teljesítőképesnek kell enned!!!
Azaz tudnod kell fizetni is...
Egynél többen azonban ne nyilatkozzatok lehetőleg,
mert az komoly kavaráshoz vezethet...
-
Azonban az kérdéses lehet, hogy
mire is van pontosan elővásárlási jogotok?
Azt sem kaptam. Csak ezt a szomszéd általi furcsa levelet, amiben szerepel az összeg (meg hogy kinek akarja eladni), illetve hogyha nem reagálunk, akkor az automatikus lemondással jár. Ennyi.
Nem értem. Az adásvételi szerződést nem kaptad meg? Akkor mi van a megkínálásban?
Igen, az ok, hogy nyilatkoznom kell. Csak nem mindegy, milyen formán. A régi lakó elköltözött, velünk papírt nem íratott alá, és mint írtam, az új lakó már kulccsal rendelkezik! A mi megkérdezésünk nélkül már jóformán "beköltözött". Ezek után több, mint egy héttel kaptuk ezt a semmilyen levelet (arról ne is beszéljek, hogy helyesírási hibákkal, formailag milyen arról pláne!) amiben pl. a helyrajzi számon szereplő ingatlan össz nm alapterületére hivatkozva szándékozik eladni a házrészét. (ennek a töredéke mindössze az eladható rész). Lehet ezt így csinálni? Ez igazából a kérdésem lényege. Semmi hivatalosság nincs az egészben.
Nem világos, mi a kérdés, de ha az elővásárlásra jogosult ésszerű határidőn belül nem nyilatkozik, akkor azt úgy lehet tekinteni, hogy nem kívánja gyakorolni a jogát.
Akkor már aláírás sem kell hozzá? Csak így ha nem jelzek vissza, akkor lemondtam róla? Ennyi?
Pár éve a másik szomszédnál még az ügyvéd kint volt a helyszínen és mindenkivel aláíratta, ellenjegyezte, stb.
Már semmi ilyenre nincs szükség?
„ Én úgy tudtam, hogy előre le kellene mondani róla és csak utána lehet vevőt keresni. ”
Éppen nem! Soha nem is ez volt se a szabály, se a gyakorlat.
Üdvözlet Mindenkinek!
Egy nagyon komoly problémával szembesültem a héten. Mi egy 6 házrésszel rendelkező nyeles telken lakunk az egyik lakrészben. Ebből az egyik tulaj a hátunk mögött elindított egy eladást. A kérdésem lenne, hogy megfordíthatja-e a dolgot? Mert ugyanis amikor az új lakó már kulccsal jött birtokba venni a házrészt (amit állítólag 10M Ft-ért vásárolt meg) megfenyegettük a többi lakóval, hogy ebből komoly rendőrségi ügy is lesz (mivel az elővásárlási jogunkról való lemondást egyik lakóval sem íratta alá) és egyébként már volt okirathamisítási ügye a tulajnak, úgyhogy készüljenek fel mindenre. Erre kaptunk egy levelet a minap, hogy ő el akarja adni a házrészét XY-nak 5M Ft-ért (mégsem 10) és ha mi az okiratszerkesztő ügyvédnél nem jelezzük a szándékot, és nem helyezzük letétbe a fenti összeget (milyen formán? ez sem derül ki), akkor azt úgy tekintik, hogy az elővásárlási jogunkkal nem kívánunk élni.
Lehet ilyet?
A levelet nem tértivevénnyel küldték. Szimplán ajánlva. Az okiratszerkesztő ügyvédnek nincs ott a nevén kívül semmi adat. Se cím, se telefonszám, se fejléces papír, se a részéről egy aláírás.
Mi élni kívánunk a vásárlási jogunkkal, de akinek szándékozott eladni már kulccsal rendelkezik, többször járt az ingatlanban.
Nyilván jelzem (netről kikeresve az ügyvéd elérhetőségeit) a vásárlási szándékunkat, de ez így, ebben a formában jogszerű? Én úgy tudtam, hogy előre le kellene mondani róla és csak utána lehet vevőt keresni. Vagy ennyit változott az erre vonatkozó jogszabály?
Nagyon köszönöm a mielőbbi segítséget, szorít a 8 nap.
Tárgyalás
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |