vízóra akna!


jakuza # 2006.08.08. 11:23

Hali

a vízórában nem vagyok biztos, de sztem 10 év után erre már nem kötelezhet
De erre hátha tudja más a választ!!
Az, hogy lopja a vonalat, áramot...stb vki az viszont büntethető!!!függetlenül attól, hogy a kábelt ki vitte be hozzá!!
sztem a legegyszerűbb felhívni a szolgáltatókat és elmondani a problémát, hogy mit lehet ilyenkor tenni, mert nem tart 10 percig sem kizárni az öreget, hacsak nem vmi nagyon gázos módon vannak összehozva vonalak, pl mindenképpen be kell menni hozzá, aztán ő persze nem fog beengedni senkit. Nyissz, aztán behúznak egy új kábelt..kábeltv-nél még szerelő se nagyon kell!
gondolom jogi segítséget vártál, de ha nem haragszol, akkor én inkább megpróbálnék megegyezni vele, hogy használja a kbtv-t, mert azzal úgysem fizettek többet, cserébe az aknáért....mivel láttam már cimboráknál egy-két ilyet és pár éves feljelentgetéses baromság lett az egészből: szolgáltatók kihívása, levél önkormányzatnak, jegyzőnek, aztán esetleg bírósági ügy egy apró hülyeség miatt..sztem nem éri meg!!!

ha más típusú segítséget vártál, akkor bocsi

üdv

Bibia # 2006.08.07. 17:25

Jó estét!Lenne egy kérdésem!
Osztatlan közös tulajdonú házrészben lakom,a közüzemü órák le vnnak választva tehát nekünk is van saját és a másik tulajnak is!A próbléma azzal van,hogy a mi vízóránk is az ő aknájában van!És ez zavarja de ez már vagy tíz éve így van!Mi már úgy vettük a lakást hogy akkor is ott volt!Most pedig fel akar minket jelenteni hogy vigyük el a vízóránkat mert őt zavarja!!!!!
Tényleg kötelezhet minket erre?Mivel az akna télleg az ő részén található!
Ráadásul lopja a telefont és kbtv is tőlünk tehát csapolja a vonalat!Azt mondta mivel 70 éves nem ő kötötte be magához ezért nem is büntetik majd meg őt!!!Ez is igaz? Köszönöm:Betti