Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Kötelező biztosítás

efi99 # e-mail 2013.01.03. 20:56

Margherita
Már ne haragudj, de egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért kell a 3.évezred 13 évében még mindig sárga csekkezni csoportos beszedési helyett ? Kismillió (rém)történet kering itt a fórumon is, hogy nem jött a csekk, későn jött, kiesett, elfelejtettem, összefogtam, késve ért oda a pénz. És még sorba is kell vele állni. Munkaidőben. Ez tényleg olyan jó szórakozás idegeskedni rajta?
Azt már meg sem említem, hogy mindegyik biztosítónál ingyen lehet regisztrálni, aztán a szerződéseket a honlapjukon megsasolni és az ember egyből képben van, nem éri meglepetés.

guba" # e-mail 2013.01.03. 19:33

Igen, ez így van, viszont a károkozó jármű üzembentartójától követelhetsz kártérítést.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Véleményem #   2013.01.03. 14:02

Laptopra nem fizetnek, nem arra volt a biztosítás kötve. Rakomány nem tudom mi volt, de gondolom az sem volt külön biztosítva így arra sem fizetnek. A szállítás költségeire sem szoktak fizetni...
Mindenesetre nézd meg/át milyen biztosításod van pontosan.

Sandrix # e-mail 2013.01.03. 11:49

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy baleset részese voltam még tavaly, melyben tönkrement az autóm, a rakomány és még a laptopom is. Mindezt a kászakértő fel is vette a jegyzőkönyvbe. Sőt, még az autóm hazaszállítását is én fizettem, melyről számlával rendelkezem. A biztosító most küldött egy levelet, hogy mennyit akar fizetni a kárra, de itt csupán az autóról tesz említést, semmi másról. Köteles-e a biztosító a szállítás, a rakomány és a laptopban keletkező kárt kifizetni?

Köszönettel: Varga Sándor

Atis77 # e-mail 2012.12.30. 07:52

Margherita

cseréljetek üzembentartót és lehet uj biztosítást kötni.

Margherita # e-mail 2012.12.29. 02:47

Üdvözletem!
Nekem is hasonló gondom van.Tudom ebben én is hibás vagyok,mert bármennyi is a gondom hogy nem jött csekk a kötelezőre észre kellett volna vennem.Mint utóbb kiderült az Alianz már 1 éve felmondta a kötelezőmet dij nem fizetés miatt.Azt persze elfelejtették közölni hogy van ez a fedezetlenségi dij.A felszólitásokat , valszeg a felmondást is, nem az általam megadott tartózkodási helyemre küldték,tehát semmiről nem tudtam.
Most akkor is 120 ezer fedezetlenségi dij halmozódott fel,ami nem csak az én hibám.Mabisz az Alianznak megküldte a panaszomat, igazoltam hogy én a Bp-i cimet adtam meg,de ide semmi levél nem jött.Alianz azt irta kivizsgálják,de biztositást sos kéne kötnöm mielőtt kivonják a forgalomból,és vizsgáztatnom is kellene.
A fedezetlenségi dijat meg részletekben sem lehet kifizetni ( segélyen élek), nem tudom mi lesz.JA és előtte lakásbiztositást is kötöttem, akkor rendeztem a kötelezőt és ott is a pesti cimet adtam meg, nem tudom mennyi havi elmaradás volt.

Sherlock # e-mail 2012.12.28. 11:30

B.László,

Keress ügyvédet. Alkusszal kötötted az új kötelezőt? Mert ha igen, akkor ő fizeti a különbözetet.

devilfisch,

el kellene, mivel mással nem tudod igazolni.

www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/

devilfisch # e-mail 2012.12.03. 14:47

A következő ügyben lenne szükségem útbaigazításra:

Az önkormányzattól levelet kaptam,hogy a gépkocsimat kivonják a forgalomból,fedezetlen kötelező b. miatt.
A biztosítómnál érdeklődve kiderőült,hogy a kötelezőmet felmondták díjnemfizetés miatt(2 nappal később adtam fel mint a határidő).A biztosítást újrakötöttem,alkuszon keresztül(a biztosítónál mondták,hogy csak így lehet,a tel.számot is ők adták).Kaptam egy igazolást,hogy van érvényes kötelezőm,ezzel bementem az önkormányzathoz,de nem fogadták el mert nekik egy olyan papír kell,amivel igazolom,hogy rendeztem a tartozásom.Felhívtam a biztosítót,ott azt mondták,hogy a biztosításom feldolgozás alatt van(30 nap a határidő),addig nem tudom rendezni a tartozást,de véleményük szerint az igazolást az önkormányzatnak el kéne fogadnia,mivel díjnemfizetés miatt szűnt meg a biztosításom,a törvény szerint csak ugyanott köthettem újat,és az új szerződéssel vállaltam a tartozásom kiegyenlítését is(külömben nem is kötötték volna meg)Az volna a kérdésem,hogy el kellene e fogadnia az ök.-nak az igazolást?(az ök.határozat 4 nap múlva emelkedik jogerőre,jelenleg még használhatom az autót)

CsSz #   2012.12.03. 13:32
CsSz #   2012.10.30. 14:30

Üdv Mindenkinek!

Többen kérdezték e-mailben, sikerült-e megoldást taláni a fedezetlenségi díjra (januári fórum hozzászólásomban ismertettem a sztorit). Sajnos továbbra is változatlan a helyzet...

S.Á. # e-mail 2012.10.01. 15:48

Kedves kgfbkgfb!

A biztosítónak a meghirdetett tarifák alapján azon a díjon kell befogadnia az Ön ajánlatát, azaz nincs mérlegelési joga. Sajnos nálunk is több esetben előfordul, hogy egyes biztosítók nem küldik év végén a biztosítást váltó ügyfeleknek időben a csekket, kötvényt stb. Van úgy, hogy négyszer, ötször kell a biztosítót figyelmeztetni mire csinál valamit az ügyben.
Nálunk a riskonline.hu-nál alapkövetelmény, hogy ha az ügyfél jelzi, hogy nem érkezett meg valami a biztosítótól, akkor még aznap felvegyük a kapcsolatot az ügyben az adott biztosítóval. Tudjuk, hogy több alkusz cégnél ez nem bevett gyakorlat, különösen mióta a díjak ilyen alacsony szintet értek el. Valahogy úgy vannak vele, hogy ilyen alacsony jutalékért nem áldoznak kapacitást a bonyolultabb ügyekre. De meggyőződésünk, hogy a kismotor kgfb-t kötő ügyfél is ugyanolyan ügyfél, mint az a cég aki ötven autó biztosítását köti meg flottában.
Még egy gondolat 2010 óta az a gyakorlat a biztosítóknál, hogy az ügyfélnek kell gondoskodnia a díjfizetésről, ha nem érkezik csekk akkor is. Sajnos ezzel több pert is nyertek az ügyfelekkel szemben.
Mióta felére-negyedére csökkentek a díjak azóta nagyon "vadnyugati" lett a piac, mind biztosítói, mind alkusz, mind ügynöki részről. Tisztelet a kivételnek!

riskonline.hu

kgfbkgfb # e-mail 2012.06.12. 17:48

Vajon nehezet kérdeztem?

kgfbkgfb # e-mail 2012.06.05. 22:09

Tisztelt Forumtagság!
Segítséget kérnék az alábbi ügyben.
Történt, hogy 2010 év decemberében alkuszon keresztül váltottam "kötelező felelősség" biztosítót korábban is tulajdonomat képező szgk-mra 2011. január 01 érvényességgel. A biztosító 2011. márciusában postázta az első küldeményét ( kötvény, csekk, számla ), azonban akkorra, mivel semmit nem kaptam tőlük, már kötöttem és fizettem a konkurenciánál ugyanarra az autóra kgfb-t. A késedelmes biztosító 2011. március 01-ével a szerződést díjnemfizetéssel megszüntette és fedezetlenségi díjat írt elő. Most éppen a fizetési meghagyást várom.
Milyen határidők kötik a kgf biztosítót a postázásra?
Érvényes-e a szerződés, ha késedelmesen küldik a csekket? Hiszen a kockázatviselés kezdetétől max. 60. napon be kell érkeznie a díjnak, és ez nem teljesülhetett.
Fenn áll-e "díjnemfizetés" ha nem érvényes a szerződés?
Jogosan hivatkoznak fedezetlenségre? Érvényes, igazolt kgfb-m volt már másik biztosítónál.
Mit tehetek most (még)? Biztosítóval felvettem a kapcsolatot - válasz még nincsen. Közjegyző végrehajtásban nem mérlegel -> bíróság pp. Milyen esélyekkel állhatok a törvényszék elé?
Köszönöm szépen a választ.

Kalmi20 # e-mail 2012.05.10. 20:36

Üdv Mindenkinek!

Az előzmények:
2010 júliusban vettem egy autót, az autó ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból. Sajnálatos módon még aznap balesetet szenvedtem az autóval. Nem volt rajta biztosítás, se forgalomba. A másik félnek az autója 2007-óta ki volt vonva a forgalomból, így ő se közlekedhetett volna. A rendőrség nem tudta megállapítani hogy ki volt a baleset okozója. Mindketten kaptunk büntetést hogy forgalomból kivont autóval közlekedtünk.

Jelen:
A MABISZ-tól kaptam egy levelet amin felszólítanak hogy fizessem be a másik fél kárát. A levélben az áll hogy kárügyben 50%-50%-os kármegosztást állapítottak meg.

Kérdésem hogy jogos-e a MABISZ-nak a követelése 2 év után, és annak tudatában hogy a másik félnek sem volt forgalomban az autója.

További kérdésem hogy kihez forduljak pontosabb segítségért, van e valami amit tudnék tenni.

Köszönettel!

Polika # e-mail 2012.04.13. 14:15

Üdvözlöm!
A történet 2006 júliusra nyúlik vissza.Ekkor történt,hogy belémjöttek.Elismerte a felelősségét,a papírokat kitöltöttük,stb...Az ügyintézést a megbízott független biztosítási kárügyintézőm intézte (persze nem ingyen)
Menet közben kiderült,hogy az okozónak nem volt érvényes kgfb.-je. Ez egy kicsit elhúzta,bonyolította a dolgot,de kb 4-hét múlva kifizették a megítélt összeget nekem.
Ma (5 és fél év elteltével) kaptam egy levelet,hogy tanúként meghallgatnak a MABISZ kontra XY(az okozó) ügyében.Hogy ne legyen túl egyszerű a sztori,akkoriban egy bt-ben voltam beltag,és a bt autóját érte a kár.A bt tulaja is kapott most egy idézést,ami perbehívásról szól.
Mi a teendőnk? Rajtunk mit akar behajtani a MABISZ?
Köszönettel:P

Esztera # e-mail 2012.04.13. 13:07

Akkor én félre értettem a kérdést. Ha úgy mentél hozzájuk, hogy a baleset utáni besorolással szerintem így nem emelhetik meg. És azért nem ennyire későn küldik a bónusz igazolást. Több mint egy év? Ennek utána kell járni személyesen. Ha erre az évre megint váltottál volna, akkor már csak a KÖBE küldte volna a bónusz igazolást a következőnek, az előző biztosítók nem.

Judmi #   2012.04.12. 17:56

Engem pontosan nem a besorolás érdekel,hanem az hogy két év eltelt már a baleset óta pontosabban 2010 februárjába volt a koccanásom,és 2012 márciusába kaptam meg ezt a Köbe,holott ők a balesettel együtt vettek át engem 4015-ért negyedévente 2011-ben... És ha most esetleg 2011 év végén váltottam volna megint és nem a köbénél maradok,nem küldte volna el a Generali megint egy évig káreseményt az új biztosítónak??? Nem értem ... Én úgy tudtam hogy kárral együtt fizetem a 4015 ft-ot 2011-ben végig (mondom így vették át),és ezek szerint nagyon félre voltam vezetve. De ezt nem hagyom míg értelmes magyarázatot nem kapok,mert sajnos még mindig nem értem őket.

Esztera # e-mail 2012.04.12. 15:16

A KÖBE-nél mindig is volt éves tagdíj, ezt hozzá kell kalkulálni a biztosítási díjhoz, ezt közzé is teszik.
És váltáskor az előző 2 év káreseményét veszik figyelembe a besorolásnál, meg új szerződés kötésekor is, vagyis ez vissza felé is igaz: ha eladsz egy autót akkor 2 évig érvényes a megszerzett bónuszod, vagyis ha 2 éven belül másikat veszel akkor nem A0-ból indulsz, hanem a megszerzett bónusszal.
A bónusz igazolás mindig hosszú idő alatt érkezik az új biztosítóhoz, ezért az első időszakra azzal a besorolással küldik a csekket, amit te bevallasz, és beleírják a levélbe, hogy ha megkapják a bónusz igazolást annak alapján átsorolhatnak.
Nekem ezt eddig az összes biztosító leírta a feltételeknél, és mivel minden évben váltok volt már néhánynál kötelezőm. Mondjuk kárt sosem csináltam, úgyhogy ezt csak elméletben tudom.

Judmi #   2012.04.12. 13:28

Üdv Mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni kgfb ügyben. Április 5-én megkaptam a negyedéves csekkemet,ami több volt a megszokottól. Eddig 3000 pár száz forintot fizettem nagyon max 4000ft-ot. Most kijött egy közel 6000 forintos csekkem,amibe nagyon furcsállottam a 1800 Ft-os tagdíjat... Felhívtam őket,nem is mondtak erről a csekkről bővebb információt. Mondta a hölgy hogy tartsam a vonalat,mikor visszakapcsolták elnézést kért a rossz csekk kiküldése miatt,azt mondta a jövőhéten kiküldik az új csekket ami 10.161 ft-ról szól. Meglepődtem! (Kicsit visszatérve az időben 2010-ben volt egy koccanásom akkor a Generali biztosítónál voltam,ott emiatt 16.000 ft-ra emelkedett volna a negyedéves biztosításom,így váltottam az év végén,és átmentem a Köbéhez ami a balesettel együtt átvett 2011-ben 4015 ft-os negyedéves díjjal.) Mikor a hölggyel beszéltem azt mondta nekem hogy azért rossz a csekk mert a Generali most küldte el nekik (2012 március elején) a 2010-es káreseményt. Lehetséges ez hogy másfél év után kapták meg tőlünk? Ha ők március elején megkapták ezt miért nem volt beleépítve már az áprilisi csekkembe az összeg? És kérdem én hogy akkor hogy eshettem vissza A00-ba,ha a balesetem nem volt belekalkulálva? Mert a hölgy úgy mondta hogy a baleset miatt visszaestem,ezt ő látja a gépben ...

Már bánom hogy felhívtam őket,inkább fizettem volna be azt a 600 ft-os csekket.

Kihez forduljak pontosabb segítségért? Vagy mi a teendőm???

balek123 # e-mail 2012.04.06. 15:47

Érdemes akkor egyösszegben kifizetnem a biztosítónak, vagy vállaljam a malusz visszasorolást? Mennyi időre szól az? Jelenleg B0-ban vagyok.

balek123 # e-mail 2012.04.04. 14:03

Szó nincs sufnituning műhelyről, az Alianz boztosítóval szerződött műhely volt.

Atis77 # e-mail 2012.04.04. 06:45

A márkaszerviz és a sufni tuning műhely nem egy árkategóriába tartozik. Én is jártam úgy hogy hogy egy 10 éves lanosnak neki koccoltam, semmi baja nem lett mégis 270e ft-ot felvettek rá. Az enyémen se volt nyoma, szemlére sem hívtak. Ez van túl kell lépni.

balek123 # e-mail 2012.04.03. 01:48

Nekem ősszel nyomták meg az előző autóm elejét, de úgy hogy nagyon behorpadt a sárvádő, és nem hagyott betétlapot és elérhetőséget sem. Nekem ez a karosszériás és festő munkával 40 ezerbe került.
Az általam okozott kár a nyomában sem jár! Egy kis felületi horzsolás. Az én autómon szinte semmi nyoma nem maradt a pasztázás után. Nem a besorolással van a bajom, hanem a jogtalan eljárással, bár az sem mindegy.

TomSecret! #   2012.04.02. 22:18

ha egy komplett elemet újrafényeznek, akkor az ennél többe kerül. A másik fél is dühönghet, ha avultatják neki a károsult elemet. Amúgy meg ha 25ezer akkor megérné kifizetni? 2-t romlik a besorolás, de ez független a kár nagyságától.

jogvédö

balek123 # e-mail 2012.03.31. 08:45

Nem új, és nem is egy olyan márka ami indokolná. Suzuki.
És elírtam mert nem 60, hanem 79 ezer.