nagyszülő láthatási joga


reka003 # 2011.10.09. 12:18

Sziasztok!Olyan problémám van hogy az apuka kamionozik és most vissza dobta a bíróságra a kapcsolattartás hogy szabályozzák újra és egybe köteti a nagyszülői láthatással.Voltam már a gyámügynél a nagyszülő miatt de nem tudtak mit csinálni mert egy hónapba egyszer látja az unokáját.Erre most rá beszélte a fiát hogy menjen be a bíróságra a láthatás miatt.3éves a közös gyermekünk és az apuka nem az én hibámból nem láthatja a gyermeket 2hetente (kamionozik)de nem tudom a bíróságon mi lesz.Nem szeretném oda adni a kicsit a nagyszülőknek hisz eddig sem számolt be az apuka se a gyerekről.Ugyan is mikor elváltunk egyességet kötöttünk,hogy minden második páros héten szombattól vasárnapig nála van.Azért csináltam így mert tekintettel voltam arra hogy kamionozik,de amiket csinál már bánom hogy oda adtam ott alvásra.Ez azt jelenti,hogy amikor az apuka elviszi a kicsit a nagyszülők is látják mert ott tartózkodnak.Most azt akarják hogy a nagyszülők akkor láthassák a kicsit amikor az apuka nincs itthon,minden második héten ott alvással.Ezt nem szeretném mert soha egyetlen egy alkalommal nem közölte velem az apuka hogy a kicsivel mi volt hogy viselkedett.Segítséget kérnék hogy Ti mit csinálnátok a helyembe?

Adrienne31 # 2011.10.09. 15:10

Kedves reka003!
Most vagyok tul egy ilyen procedurán,és a nagyszülönek havi 1 nap jár semmi több!ügyvéddel mentem én is,jobban jársz ha te is viszel magaddal.A nagyszülö nem veheti át az apai láthatást!az én volt aposom is el akarta vinni hétvégére,de nem engedtem,igy megitélt a gyámügy havi 1 napot!És nem egész hétvégét!!!ragaszkodj ehhez,mert a törvényben is így van!ha az apa itthon van akkor pedig azon a napon kell a láthatásnak megtörténnie,tehát nem kérhet másik napot,ezért szorgalmazd azt a szombatot amikor az apjával lenne.remélem segítettem.

Adrienne31 # 2011.10.09. 20:46

Tisztelt Uram!mivel az én esetemben a nagypapa nem nevezhetö annak,igy nem szivesen engedem el vele a lányom.ugyanis 7évig nem volt érdekes hogy van unokája,minden héten másik nöje van alkolista így még ez az egy nap is kinszenvedés lesz a gyereknek,ugyanis utálja,és ez nem az én hibámból történt,hát ezért tiltakozom én ennyire,más helyzetét nem tudom,de az enyémet ugy gondolom meg lehet érteni.

Adrienne31 # 2011.10.10. 10:26

Tisztelt Gyulabácsi!
Túl vagyunk már a gyámügyön a nagypapának joga van látni,és azt mondták hogy beszéljem rá a gyereket ha nem akar menni mert akkor engem fognak pszihologussal vizsgáltatni,mert biztos én beszélem le a gyereket,ennyit a gyámügyröl.Itt mindenkinek jogaik vannak a gyerek érdekei ilyenkor le vannak sz...va!senkit nem érdekel a gyerek sajnos ez a magyar állam,magyar törvényekkel.Mindegy mert én ugy vagyok vele hogy ha nem akar menni nem megy,majd kifizetem a bírságokat.azt is a gyerekemtöl veszik el...no comment.

sió # 2011.10.10. 15:42

Adrienne31

Hát kedves Adrienn azt látom hogy téged egy dolog zavar: idézlek” föleg hogy nem neki vásárol a kedves nagypapa”.

Kissé magadba kellene nézned és elgondolkodnod azon hogy vajon az hogy tiltásra kényszeríted a gyámhivatalt, és elzárod a nagyszülőt, azzal vajon jót teszel –e a gyereknek?

Az hogy mit akar és mit nem az szubjektív kategória, aki látott már kisgyereket az tudja hogy milyen ördögi rafinált módszerek / vagy nevezzem lelketlennek?/ léteznek arra hogy a gyerek azt mondja amit a kedves szülő hallani akar!
Maradjunk abban, hogy ha ez fennáll majd szakértő eldönti hogy nem –e te biztattad fel a gyereket!

Addig is ne gondold magadról, hogy te tudod mi a jó a gyereknek.
Sok szülő belesik ebbe a hibába, és istent játszik a saját gyereke életében.
A gyerek alapvető szükséglete a teljes család, vagy legalábbis azt megközelítő állapot. Ebbe szülők, nagyszülők, testvérek tartoznak. Azért mert te elváltál, a gyerek nem vált el a másik felétől a családjának!

Gabicsek # 2011.10.10. 19:52

ha nem akar menni nem megy,majd kifizetem a bírságokat.azt is a gyerekemtöl veszik el

..és a bírság után jön a büntetőeljárás, mely bűncselekményt úgy hívnak, hogy kiskorú veszélyeztetésének bűntette.

zapa # 2011.10.10. 21:57

Sajnos vannak "rokonok', akik egyszeruen csak zaklatasnak hasznaljak jogaikat, irigysegbol, akarnoksagbol "majd en megmutatom" magatartassal. Egy "igazi" szereto rokon egyuttmukodik a szulokkel, es alarendeli magat a gyermek igenyeinek, a gyermek erdekenek, a szulok keresenek. Milyen rokon az, akinek eroszakkal kell kiharcolnia a lathatast? Az ilyen rokonnal baj van! Nem hiszem, hogy csak a szulo felelos!

Adrienne31 # 2011.10.13. 20:42

Kedves SIo!
Mivel a körülményeket csak nagyvonalakban tudod,igy nincs jogod itélkezni,a lányom nem véletlenül nem szereti a nagyapját,ugyanis 5 évig azt se tudta ki az,mert nem kereste,amikor akarta elvitte én nem tiltottam,de az utobbi idöben megváltozott,piál,mindenhéten másik nöje van,és a kislányomat se azért viszi el mert akarja,csak az éppen aktuális nönek mutogatja mint egy bazári majmot.
a gyerekeket nem lehet becsapni ök tudják hogy ki szereti öket öszintén is ki az aki csak álcázza a szeretetet.Mellesleg az apja 1 éve nem látta a lányát,hát ez egy ilyen család....de nem is magyarázkodom mert én csak a gyerekem érdekeit tartom szem elött,én tölem megkap minden szeretetet,és törödést,és az én szüleimtöl is,ami a másik részröl nem mondható el.

Adrienne31 # 2011.10.13. 20:48

kedves Zapa!
Köszönöm az együtt érzést!Én is így gondolom hogy a nagyszülönek kéne tiszteletben tartania a szülö és a gyerek kivánságát nem fordítva.Igen ez így van hogy ha már gyámügyre megy a nagyszülö annak ellenére hogy nincs eltiltva a gyerektöl,ott már valami nincs rendben."majd én megmutatom" ez így van a mi esetünkben is,nem a gyerek érdekli hanem saját maga.

Ziti # 2011.11.19. 16:44

Tisztelt Fórumozók, Hozzáértők!

A problémám a következő. Jogerős határozatom van nagyszülői kapcsolattartással kapcsolatban. Péntektől vasárnapig lányom a nagyszülőknél tartózkodhat, lakóhelyemtől 120 km-re. Nagyon rossz a viszonyom a nagyszülőkkel, a válásom már két éve folyamatban van, el akarják perelni tőlem a lányomat, az apai nagyszülők szeretnék nevelni. Hozzáteszem: a lányom semmilyen kapcsolatot nem szeretne velük tartani, rendszerint sírva jön haza, hogy hiányoztam neki. Öt éves. Minden egyes alkalommal úgy kell "rábeszélnem", hogy biztosan jól fogod magad érezni, szeretnek téged stb. Pszichológushoz jár, mert amióta elviszik a nagyszülők előfordult, hogy izomgörcsöt kapott. Kitalál betegségeket, hogy ne kelljen mennie. /Fáj a hasam, hányingerem van, ez valós, csak feltehetőleg a stressztől/.
A kérdésem a következő:
a tegnapi nap elvitték lányomat, de ugye elég hideg és fagyos volt az idő, ráadásul késő délután vitték el, tehát sötét volt. A nagypapának rosszindulatú daganata volt, egyik szemére rosszul lát, valamint a 4-es számú utat használják az utazásra. kértem a nagypapát, hogy ha odaértek, akkor legalább csak csörgessen meg, hogy minden rendben van, szerencsésen megérkeztek. Nagy nehezen megígérte, hogy jelezni fogja. Nem hívott, nem küldött sms-t. Írtam nekik, hogy odaértek e, nem válaszoltak. A mai nap felhívtam őket és a lányommal akartam beszélni telefonon. Hozzáteszem, hogy nem szoktam felhívni, ne legyen még rosszabb neki, de most úgy éreztem, hogy beszélnem kell vele. A nagypapa közölte, hogy nem adja oda lányomnak a telefont, nem beszélhetek vele. Most nagyszülői kapcsolattartás van.
Tudomásom szerint jogom van a lányommal ilyen helyzetben is kapcsolatot tartani, jogom van tájékoztatást kérni hogy létéről. Természetes helyzetben azt hiszem, hogy működik is az alapvető kommunikáció családoknál, az én esetemben, ahol csak tudnak "betesznek" nekem. Tehetek ilyenkor valamit? Van erre kifejezetten törvényi előírás?
Máskor egyébként előfordult az is, hogy lányomnak 39,5 fokos láza lett náluk, délelőtt bevitték a kórházba, mert rosszul volt, és 500 mg Algopyrint adtak a lányomnak, amitől allergiás reakciói lettek, a kezéről, lábáról lehámlott a bőr. Csak este hívtak fel, hogy lányom sír, anyát akarja, haza akar menni, hozzák haza. Aztán egy óra múlva felhívtak, hogy mégsem hozzák haza. Három hétig könyörögtem az ambuláns lapért, mert az orvosok nem tudták felállítani a pontos diagnózist. A végén kiderült, hogy gyógyszer túladagolás. Kétszer megszúrták a kórházban a lányomat /allergiavizsg./, mert nem voltak hajlandóak felhívni telefonon, hogy megkérdezzenek,allergiás e rá. Azóta lányom retteg, nehogy beteg legyen náluk./Hozzáteszem, egy öt éves gyereknek amúgy sem adnék Algopyrint. /
A gyámhivatallal már többször beszéltem, de igazából nem reagáltak semmit. Ráadásul ők is tudják, hogy a nagypapa agresszív, több hivatallal önkívületi állapotban ordibált, agresszívoskodott. Csak senki nem mer vele szembeszállni.
Van megoldás? A gyámhivatalon kívül kihez fordulhatok még?
Előre is köszönöm a válaszokat.

sió # 2011.11.21. 05:33

Ziti

Azt kérded van-e megoldás?
Van.
Nézz magadba, hogy milyen érzéseket plántálsz egy 5 éves gyerekbe.
Aztán tedd fel a kérdést, hogy jól teszed-e amit teszel.

Ha egy, esetleg két dologban, vagy csak azért mert el akarják perelni fenntartásaid vannak, az még ok. Ill. nem ok de érthető.
De te gyakorlatilag az egész repertoárt behozod, talán a tömeggyilkosság az amit nem említesz negatívumként.

Innentől ez az egész sírósdi amit előadsz hiteltelen.

Az nem lehet hogy jobb helyen volna náluk, talán helyes értékrendet kapna tőlük, és te ezt nagyon jól tudod?

Egyetértek mosza val.
Nézze meg szakértő a gyereket, és döntse el hogy igazak-e azok amiket írsz.
Vigyázz! Az is kiderülhet hogy befolyásolod a gyereket, és te magad vagy alkalmatlan arra hogy felelős felnőttképet közvetíts, és egészséges felnőttet nevelj a gyereketekből!

hazoltan # 2011.11.21. 10:14

Kedves Mindenki!
Azt gondolom, a JOG VILÁGOS:
72. § (1) A szülői felügyeletet a szülők együttesen gyakorolják - ellentétes megállapodásuk hiányában - akkor is, ha már nem élnek együtt.

(2) Ha a házasság felbontása vagy a gyermek elhelyezése iránti perben a gyermeket a szülők megegyezése vagy a bíróság döntése alapján valamelyik szülőnél elhelyezték, a felügyeletet ez a szülő gyakorolja, kivéve, ha a szülők kérelmére a bíróság a gyermekelhelyezéssel egyidejűleg közös szülői felügyeletet rendelt el, illetve a szülőknek a közös szülői felügyeletre vonatkozó egyezségét jóváhagyta.

73. § (1) Ha e törvény másként nem rendelkezik, a szülői felügyelet körébe tartozó olyan kérdésekben, amelyekben a szülői felügyeletet együttesen gyakorló szülők nem tudnak egyetértésre jutni - a lelkiismereti és vallásszabadság körébe tartozó kérdések kivételével -, a gyámhatóság dönt.

Tehát világos 73., hogy ha a szülők EGYETÉRTENEK, akkor a gyámhivatalnak sincs joga beleszólni, nemhogy a nagyszülőnek!!!

Egyetértek Adrienne31-gyel és Zapával, sajnos vannak nagyszülők, akik csak zaklatásra használják a törvényt...

sió # 2011.11.21. 15:37

mély értelmű volt ez az egész.
azonban baromság..
az elidegenítő szülő nagyszülő szidási akciói nem találhatnak megértésre sehol.

azt is írja a csjt. hogy a gyerek érdekei mindenekfelett!
ezt nem olvastad?
a gyerek érdeke pedig a létező összes nagyszülőjével való kapcsolattartás is!
tehát zárjuk ki a gyerek életéből a létező összes személyt akit egy-egy debil szülő nem kívánatosnak ítél?

Truth wears a different face to everybody.

Ziti # 2011.11.22. 13:40

Kedves Sió!

Nem említettem, hogy készült már pszichológiai szakvélemény,/megállapította, hogy lányom érzelmileg nem kötődik a nagyszülőkhöz/, mert a kérdésem nem is erre irányult. A kérdés az volt, hogy megtilthatják e,hogy beszéljek a lányommal.
Azt sem említettem, hogy újraszabályozást kértem.
Az első gyámhivatali eljárásnál a nagypapának kapcsolatai voltak, elintézte az első körben, hogy láthatási joga legyen. Az újraszabályozásnál már másik gyámhivatal járt el.
A lányom a nagyszülői kapcsolattartások, és az apai láthatások kapcsán pszichológushoz jár, aki egyértelműen megállapította, hogy nem érzi ott jól magát, és nem azért, mert ellenük nevelem, hanem azért, mert nem kötődik hozzájuk érzelmileg, rosszul érzi magát, mert tőlem távol van. Hiányzok neki.

Az apának a dolgait még nem is említettem, pedig neki is van elég szép listája. pl. velem szemben zaklatás vétség miatt elítélték és ehhez hasonló dolgok.
Tudod az egész elpereskedő dolog nem a lányomról szól, hanem egy bosszú, ami ellenem kötettett, és a lányom csak eszköz. Ideiglenesen már nálam helyezte el a bíróság, és a válásom kapcsán is készült szakértői vélemény, ami azt állapította meg, hogy egyértelműen az anyai környezet biztosítja lányom számára a megfelelő testi, lelki, erkölcsi fejlődést.

Előre köszönöm a válaszokat, de a mai nappal megoldódott a problémám. Az újraszabályozási kérelmemnek helyt adtak, és a nagyszülő többet nem viheti el a lányomat. Kizárólag telefonos kapcsolattartási joga van. Bár ez még nem jogerős, meg úgyis fellebbez, de bízok benne, hogy a másodfok is helybenhagyja. Csak meghallgattak és mérlegeltek.

Szóval képzeld el Sió, az általam leírtak nem hiteltelenek, csak sajnos valóban léteznek ilyen emberek.

zapa # 2011.11.22. 15:47

Eljen!

sió # 2011.11.22. 17:46

Ziti

Zavar, ha valaki lányomnak írja, és nem lányunknak. Nem a te tulajdonod! Két ember produktuma egy gyerek, tehát minimum lányunk, gyerekünk!

A következő tőled idézett szöveg, erősítő jellegű:

„A lányom a nagyszülői kapcsolattartások, és az apai láthatások kapcsán pszichológushoz jár, aki egyértelműen megállapította, hogy nem érzi ott jól magát, és nem azért, mert ellenük nevelem, hanem azért, mert nem kötődik hozzájuk érzelmileg, rosszul érzi magát, mert tőlem távol van. Hiányzok neki.”

Ez a mondat elárul szinte mindent. A „„hiányzok neki”” a ponton az í.

Magadhoz láncolod, és talán magadnak sem vallod be, de amit leírsz az egyértelműen, alátámasztja.

Az hogy ki-ki ellen folytat bosszú hadjáratot nem megállapítható, mert csak” az egyik oldal nézőpontja villan fel.

A felvillanásból ítélve azonban nem lennék olyan biztos benne, hogy ellened folytatnak hadjáratot!
Nem esetleg fordítva?

sió # 2011.11.22. 17:59

az előzőhöz:

Egészséges 5 éves gyerek simán kibír jó pár napot a gondozó szülő nélkül.
Egészséges szülő is kibír jó pár napot az 5 éves gyerek nélkül.

tarjani # 2011.11.22. 18:06

Ti mit vártoka pszihológusi szakvéleménytől?Én is meg a gyermekeink is voltunk ilyenen.Egy kalap sza...r .De az én véleménynem .Aki nem drogozza halálra magát és nem ölt embert arra azt mondják alkalmas a gyermek nevelésre.Az exemnél 70es értékek felett jött ki skizoid , skrizofén hajlam, a gyerek elmondta mit él át nála és mi az eredmény: alkalmas.A másik gyerek akiről azóta már a láthatás jogáról is lemondott szintén elmondta mi a helyzet mi jött ki: alkalmas, ambár azért elég erősen befolyásolta a gyermeket.A biróság szabadon mérlegel vagy figyelembe veszi a pszihológusi véleményt vagy nem.Úgyhogy bátran előre, ebben az anyaközpontú itélkezési gyakorlatban az apának semmi esélye pszihológusi vélemény ide vagy oda.Aki anya és jól játszik a biróságon meg a máshol az nem veszithet.Bocs ez a gyakorlati tapasztalatom.Én másodfokú tárgylásomon három anyatigris/nagymama/ biró döntött szerintetek milyen eredmény született...

hazoltan # 2011.12.06. 00:21

Sió!
Mi is hasonló cipőba járunk mint itt sokan. A nagyszülő csak kekeckedik velünk, és nem a gyerekünket akarja látni. Mi is járunk gyámügyre, mert a mostan törvény sajnos teret enged a nagyszülő gonoszságának. Az a nagyszülő, AKI NEM TUD A GYEREKÉVEL (SZÜLŐKKEL) KÖZÖS NEVEZŐRE JUTNI, NE SZÓLJON BELE AZ ÉLETÜKBE ÉS GYÁMÜGYI TÖRVÉNY NE ADJON TERET, HOGY BELESZÓLHASSON A CSALÁDNAK AZ ÉLETÉBE!!!!

Kedves Ziti!

Csak gratulálni tudok a harcodhoz. Nagyon örülök, hogy győztél!!! Remélem, hogy mostmár béke és nyugalom lesz nálatok. Pedig most még a régi szar törvények vannak érvényben. Most fogalmazták meg és nyújtották be a parlamentbe az új Családvédelmi törvényt:
http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…
Remélem ez már segít a szülőknek, hogy ha ők nem akarják, akkor a nagyszülők ne taposhassanak az életükbe.
Én csak azt remélem, hgoy a jog IGAZSÁGOT szolgáltat, és nem enged teret a családok szétzúzásának

Rozi4 # 2011.12.06. 08:22

Kedves Ziti!
Ne foglalkozz azzal, amit itt rossz-szándékkal írnak a fórumozók, mint alább olvashattad, hasonló cipőben járunk! Csak mi nem hagytuk, hogy az első fokú - nagymamának mindenben kedvező, gyermeket egyáltalán nem néző - határozat jogerőre emelkedjen.
Mi most megyünk szakértőhöz, ennek ellenére sok jóban nem bízok, csak még több pénzt fog a zsebünkből kihúzni az ügy (aminek nagymama nagyon örül, mondván, legalább ezt is a gyerektől vesszük el).
Kitartás, harcolj!
Kérj újraszabályozást, kérj újabb szakértői véleményt, a nevelési tanácsadóból állásfoglalást, kérd, hogy a Te lakhelyedhez legközelebb eső kapcsolati központban találkozhassanak csak.
Fordulj családjogászhoz!
Tudom, mi legalább együtt vagyunk, közösen neveljük a gyereket, ezért is hihetetlen az ítélet, és ebből is látszik, hogy egyáltalán nem számít a gyerek!!!!!!!!!!!!!!
Igenis egy öt éves gyereknek az anyja a világ közepe, ha bele van kényszerítve egy anyától távoli muszáj kapcsolatba, sokat sérül! ÉS 10 év múlva nem lesz ott drága nagyszülő, hogy segítsen a kamasz gyerek körül!
BIZTONSÁG! A legfontosabb az egészséges fejlődéshez! És ezt a jog nagyon elfelejti.....

SIÓNAK ÜZENEM: fogalma sincs, mire van szüksége egy gyermeknek, remélem, nem nevel egy gyermeket sem!
És kérdezem, milyen háttérrel rendelkezik, Ő szabadon járt-kelt-e a világban 4-5 évesen? Nem fogta-e anyukája kezét akár egy családi eseményen, akár egy kiránduláson, ahol "ismeretlen" volt számára a világ??????????? itt nem a rossz anyákról van szó, akik magukhoz akarják láncolni a gyereket!!!!!!!!!!!! itt életkori sajátosságok vannak, fejlődési szakaszok, amibe a jog egyáltalán nem jól avatkozik bele!

Gabicsek # 2011.12.06. 09:30

Rozi4! Nem értek egyet a hozzászólásoddal. Több gyerekes anya vagyok, de egy gyereknek lehet az apa is ugyanúgy a világ közepe (a nagyszülők is!), ugyanúgy, ahogy az anya! A szeretet több felé el tud oszlani.
Sió hozzászólásaiból azt veszem le, van gyereke, amit imád, (vagy gyerekei), és nem nagyon akarják közel engedni hozzá, ezért vannak a megkeseredett hozzászólásai. Tény, hogy nem minden anya ilyen, amilyennel ő pórul járt.
Láttam a gyerekeimnél (kettő már huszonéves, de az egyik csak 13), amikor a nagyok kicsik voltak, milyen sokat számított nekik az apai láthatás, kapcsolattartás, és a nagyszülőkhöz való ragaszkodás.
A 13 éves fiam is ragaszkodik az apjához, a kapcsolattartáshoz, más kérdés, hogy itt az apa nem akarja elvinni (nem is akarta, pedig boldogan adtam volna azért, hogy a gyereknek (!) jó legyen)
Igenis, egy öt éves gyereket elvihet az apja, ha jó kezekben van, és el lehet engedni a nagyszülőkhöz is, ha azok igazán szeretik és ott jó dolga van, hiszen tapasztalom, hogy a nagyszülők imádják kényeztetni az unokákat.

Ez tartozik hozzá az egészséges fejlődéshez és nem az, hogy az anya magához próbálja a gyereket láncolni!

Rozi4 # 2011.12.06. 09:49

Kedves Gabicsek!
Én a jog által kikényszerített kapcsolatról beszéltem.
Természetesen a normális, kompromisszumon alapuló és a gyermek érdekeit is figyelembe vévő kapcsolatról nekem is az a véleményem, hogy a gyermek érdekeit szolgálja, fejlődéséhez nagyon sok pluszt tud adni.
Mint írtam, mi is együtt neveljük a gyereket, közösen döntünk, közösen vállaljuk a feladatokat, közösen éljük meg az élményeket.
Másik nagyszülő rendszeresen látja a gyereket, nála egy-egy hetet is eltölt nélkülünk! Megbízunk egymásban, és ezt a gyerek is érzi.
De a jog kilöketné a gyerekem az ajtón egy levél kiséretében egy neki vadidegennek (mert a nagymama nem hajlandó a szülőkkel beszélni, a saját gyerekével sem)! Szerinted ez mit tesz a gyerek életéhez? Sosem volt tiltva, de nem akarta látni két évig, egy hónappal ezelőtt is felajánlottuk a gyámügyes előtt, hogy jöjjön el, nézze meg. NEM-neki kell "a kisgyerek". Még a nevét sem mondja ki sosem!

Őszintén, ebben az esetben is tartod a véleményed, hogy ez plusz dolgot tesz a gyerek életéhez?

Minden jót kívánok,

Rozi4 # 2011.12.06. 10:01

Siótól elnézést kérek a kirohanásomért, itt a nagyszülői láthatásról van szó!
Szülői dolgokban nem tudok nyilatkozni, mi nagyon jól megvagyunk, habár nagymama nagyon dolgozik, hogy szétessünk, és belefáradjuk a gyerek műteteibe és a vele való esztelen hadakozásba.

hazoltan # 2012.01.10. 22:57

Sziasztok!

Magyarországon végre új CSALÁDVÉDELMI törvény született :-) 2011/166 41703 alatt találjátok a Magyar Közlönyben:
http://www.kozlonyok.hu/…ne/index.php?…
Ez végre a családokat védi!!!
Egy-két részt kiemelnék:
"A családok védelme és a családok jólétének erõsítése az állam, az önkormányzatok faladata"
"Az állam védi a család és a házasság intézményét" "2) A rendezett családi viszonyok védelme különös jelentõséggel bír"
"A generációk közötti együttmûködés ösztönzése érdekében az állam törekszik arra, hogy a család tagjainak egymás iránti felelõsségvállalása erõsödjön, és ez a felelõsségvállalás elismerést nyerjen" - szerintem ez egyértelmű, hogyha a nagyszülő leszarta a gyerekét, akkor nincs felellősségvállalás.
A törvény semmilyen nagyszülői láthatási jogról nem beszél!!!
Mindenkit arra biztatók, hogy a gyámügyön kezdje a kapcsolattartás újraszabályozását az új hatályos törvény alapján!
Remélem minden családban béke és nyugalom lesz, és az a nagyszülő, aki nem békével és nyugalommal közeledik a családhoz, az nem kap láthatási jogot!

hazoltan # 2012.01.11. 06:49

Mindnkinak javaslom, hogy nézze meg a az új CSALÉDVÉDELMI TÖRVÉNYt, és kezdeményezze a gyámhivatalnál a kapcsolat újraszabályozását.