Neki csak szellemi van.
Jól van köszönöm a segítséget. :)
gondnokság alá helyezés
A testi fogyatékosság nem egyenlő a szellemivel.
Mennem kell.
Tudom hogy a bíróság. De ő tényleg nem tudja ellátni magát, 85 %-osan rokkant.
Hát elég drága. Sajnos szegények vagyunk.:(
Ajándékozásnak nincs valamilyen hátránya? Milyen költségei vannak?Esetleg ha valaki tudná?
Cselekvőképtelenséget, vagy korlátozottan cselekvőképességet nem az orvos, hanem a bíróság mondja ki.
Tájékoztatás 20.000.- Ft.
Ajándékozási szerződés 40.000.- Ft
Gondolom jó drága az ügyvéd, hogy ezekben tanácsot adjon.
De ha ő nem beszámítható akkor hogy ajándékozhat.
Kár hogy nincs ügyvéd ismerősöm.
A földet ajándékozással megszerezheted.
Csak a saját bevételéből lehet állni. Gondolom elveszi az otthon akkor a vagyonát is.Mert mint kiderült rokkantságira nem jogosult csak segélyt kaphat ami olyan 27000 körül van.
Otthonba is kerülhet, ugyanúgy gondozásnak számít, ha a költségeket te állod.
Most várakozó állásban vagyunk a föld eladásában. VAn egyébként már vevő rá.Előzőleg azt mondtuk mindenkinek hogy már elindítottuk a gyámság alá helyezést.Közben nem volt időm rá mert sok mindent kellett intéznem apám és a papám halála miatt.
Akkor még lehet hogy jobb is hogy nem indítottam el.
Most nagy dilemmában vagyok.
És mi van ha otthonba kerül? Nekem kis gyerekem van, kicsi a ház nem tudom ápolni, a testvérem se tudja.Esetleg rövid ideig.
Ez a kötelezettséged, de igen, nem kell vele laknod és ügyvéd köt ilyen szerződést.
„6:492. § [A tartásra kötelezett kötelezettsége]
A tartásra kötelezett kötelezettsége kiterjed a tartásra jogosult lakhatásának biztosítására, élelemmel és ruházattal való ellátásárára, gondozására, betegsége esetén ápolására és gyógyíttatására, halála esetén illő eltemettetésére.”
Tartási szerződést akkor is köthetek ha nem velem lakik?
Ügyvéddel tudok tartási szerződést kötni?
A tartási szerződést ajánlanám, ebben az esetben már most mindent tulajdonba kaphatsz, és rendelkezhetsz is vele. Pld. eladhatod.
Földet a legbonyolultabb értékesíteni. 1 év az átfutása.
Ne kövesd a gondnoksági utat.
Ajándékozással, tartási szerződéssel megszerezheted a földet.
Nyilvántartás mit jelent? Számlát kell kérnem ha veszek neki valamit? A házára költhetek még ha nem lakik benne akkor is?
Csak én maradtam neki és a testérem , de ő nem 100 %-os.
Apja, férje most halt meg. Szeretném ha tudnék a föld árával a testvéremnek is segíteni , aki anyukám házában lakik. Nem gondoltam hogy ez ilyen bonyolult lesz.
Immaculata
Nem a testvére venné meg csak ő is tulajdonos a fölben.
Anyukám teljesen cselekvőképtelen , 85 %-ot állapítottak meg neki. Nem tudja saját nevét se.
Nem biztos, hogy lehetsz gondnok. A tárgyaláson kiderül, hogy pontosan miért indítottad a keresetet.
Pert kell indítanod édesanyád ellen.
Elképzelhető, hogy a bíróság csak részben korlátozza, némely vagyoni ügycsoportra.
Gondnoknak csak olyat rendelnek ki, aki a gondnokság alá helyezett személy érdekeivel nem hoz ellentétes döntést.
A gondnoknak a gondnokolt vagyonát kell gondoznia, ha a gondnok olyan döntést hoz, ami a gondnokolt döntésével ellentétes, a gyámhatóság dönt a kérdésben. Ha gondnok a gondnokolt vagyonában kárt okoz, azt a gondnoknak meg kell térítenie.
A gondnok tevékenységét a gyámhatóság felügyeli, a gondnoknak nyilvántartást kell vezetnie, el kell tudni számolnia.
Föld értékesítésre pedig számos érdemi hozzászólást találsz az ingatlanügyeknél. Ha az édesanyád testvére veszi meg a földingatlant, akkor könnyen eladható, ha nem akkor 1 év alatt, ha van rá vevő.
Ha én lennék a gondnoka úgy olvastam hogy nem rendelkeznék szabadon a vagyonával. Ez igaz?
Sziasztok!
Anyukám demens beteg. Gondnokság alá helyezését szeretném elindítani. Mi a menete és mennyi idő kell hozzá? Szeretnénk eladni földet, ami az ő és a testvére tulajdonában van.Megélhetés miatt muszáj lenne.
köszi
Zsuzsa
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02