Tisztelt Jogi Fórum!
Szüleim két éves koromban váltak el, édesapámmal a kapcsolat ekkor gyakorlatilag megszakadt. Kb. 1,5, de inkább 2-3 évente "látogatott", gyerektartást pedig csak minimálisan fizetett (a példa kedvéért 2003-ig, amíg be nem fejeztem a főiskolát 8 ezer Ft-ot/hó, ez volt a legmagasabb összeg). Érzelmi kapcsolat semmilyen téren nem alakult ki közöttünk. Kb. fél éve megkerestem, többszörös könyörgés után volt hajlandó velem találkozni. Mivel érzelmi kapcsolat kialakulására ekkor sem láttam még minimális esélyt sem (minden próbálkozásom ellenére), megjegyeztem neki, hogy azért az anyagi támogatása is hiányzott. Nagyszülőknél nevelkedtem, főiskolát diákhitelből, esküvőt hitelből álltam, stb.
Ő annyit közölt velem, hogy az új családja (feleség,kettő gyerek) "nem tart igényt" a velem való kapcsolatra. A beszélgetésből "lejött", hogy ő sem igazán.
Kérdésem lenne, hogy - tekintettel arra, hogy neki csak az új családja számított és számít is jelenleg - számíthatok-e bármilyen örökségre tőle, vagy ezt megelőzve - köthetek-e vele olyan alkut, hogy előre lemondok mindenről, azonban állapodjunk meg egy bizonyos pénzösszeg kifizetésében? Van-e erre hivatalos megoldás, illetőleg joggyakorlat, hogy valaki efféle alkut köt?
Válaszát tisztelettel megköszönve előre is!