Tisztelt ügyvéd Úr!
Nagyszüleim 3 hónapja haláloztak el. Mi a testvéremmel nem tartottuk velük a kapcsolatot, mióta meghalt édesanyánk, ami ugyan rajtunk múlott, de csak halasztgattuk, hogy majd meglátogatjuk néha. Soha nem kedvelt minket nagyszüleink, mert régimódiak, és édesanyánk is beszámolt nekik a testvéremmel való húzásainkról. Valóban sok rossz dolgot tettünk, de a következő dolog kissé kellemetlenül érintett bennünket.
Mivel a köteles rész ránk esett (édesanyánk után), úgy gondoltam öröklünk onnan. De nem így van, vagyis nagyon úgy néz ki. A temetés után közölte velem a nagyszüleim gyermeke, hogy eltartási szerződést kötöttek... Mondtam neki mutassa meg, hiszem, ha látom. A helyzet az, hogy már 8 hónapja megkötötték, az illetéket befizette a 2 gyerek az ingatlanok után, és a szerződésben is az áll, hogy 99 óta ők viselik gondjukat a szülőknek. Tudjuk nagyon jól a testvéremmel, hogy ez így van, hiszen szerették a nagyszüleim, mi meg nem, de akkor is igazságtalanságnak tartom. Az ingóságokról is van papír kb 10 milliós készpénzről. Nekem egy ügyvéd azt mondta teljesen feleslegesen fordul bírósághoz, mert nem szeretik az ilyen ügyeket bolygatni, főleg, hogy jogosan kötötték, minket kitagadva a teljes öröklésből.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e reményünk?
Köszönöm!