Igen. Ők csak az aláírást tanúsítják, illetve hogy magatokénak ismeritek el az aláírásokat; a tartalomhoz nincs közük.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Igen. Ők csak az aláírást tanúsítják, illetve hogy magatokénak ismeritek el az aláírásokat; a tartalomhoz nincs közük.
T.Fórumozók!
Öröklési szerződést kötöttem 2 éve a lányommal. Ebben vállalta, hogy havonta 30 ezer forintot fizet nekem a halálomig, az öröklakásomért cserébe.
Közben férjhez ment.
Nem fizet, de nem is akartam.
Kérdéseim:
Ugyanis most jobbnak látom, ha simán majd megörökli, de lehet, hogy a férje máshogy látja, és nem hagyja a felbontást. A vőmről hamar kiderült, hogy mennyire számító, mennyire számon tartja minden vagyonunkat, "érzelmi" alapon már szeretett volna tulajdonjoghoz jutni, stb
Köszönöm a választ.
Csipkebokor
1 Igen.
2. Első sorban a teljesítést kérheted. De ha bizonyítani tudja, hogy valójában ajándékozás volt, akkor azt is hiába. (Viszont az ajándék különvagyon, és bizonyos esetekben visszakövetelhető - illetve az ígért dolog átadása megtagadható.)
A lányod az egyedüli leszármazód?
Nem, van egy örökbefogadott fiam is, akinek vettem egy lakást, és úgy gondolom, ennyi elég neki, a többi legyen a lányomé, de csak az övé, a férjéé ne!
Csipkebokor
Az Öröklési szerződés egyik pontja szerint "a szerződéses örökösre csak az örökhagyó halálával, öröklés jogcímén száll át."
Ha öröklés jogcímén száll át, akkor a vőm miért kap belőle?
Vagy ez a szerződés rosszul van megírva?
Mert ez nem törvényes és nem is végrendeleti öröklés (dogmatikailag talán egyáltalán nem is öröklés), hanem visszterhes szerződés alapján történik. Akkor pedig közös vagyon - ha az eltartónak házastársa van.
Ugy latom nem csak egy olyan anyos van mint az enyem.
Tisztelt MajorDomus!
Nagyszüleim, szüleim (és az én) munkája, takarékossága van a lakásom hátterében. Rossz anyós vagyok, mert csak a lányomnak szeretném adni halálom után, nem pedig a vőmnek, akinek semmi, de semmi köze hozzá?!
Pláne, hogy a vőm túlságosan számon tartja az én és a lányom vagyonát, pénzét?!
Csipkebokor
Mennyi az ügyvédi munkadíj?
Az az ügyvéd, aki annak idején írta az öröklésit, és nem tájékoztatott, hogy majd a vőm (akit akkor még nem is ismertem) is örökli a lakásomat, nem kell, hogy ingyen visszacsinálja?
Kedves Csipkebokor,
a munkadíjat az ügyvéd állapítja meg.
„Az az ügyvéd, aki annak idején írta az öröklésit, és nem tájékoztatott, hogy majd a vőm (akit akkor még nem is ismertem) is örökli a lakásomat, nem kell, hogy ingyen visszacsinálja?”
Gondolja hogy az ügyvéd ismerte a vejét már Ön előtt, vagy hogy gondolja? Nem kell visszacsinálnia egyébként.
T.Sherlock!
Nem kellett, hogy ismerje a vőmet, anélkül is kötelessége lett volna tájékoztatni, hogy ha a lányom férjhez megy, akkor a férje is jogosult lesz a lakásomra!
Öröklésnél csak a lányom örököl, a férje nem; kellett volna mondja, hogy öröklési szerződés esetén nem így van! Ezt nem nekem kellene kinyomozni, hanem az ügyvéd kötelessége lett volna felhívni rá a figyelmemet.
Csb
Mit kell ebbol ekkora ügyet csinálni? Bontsd fel az öröklési szerződést s ajándékozd a lányodnak a lakást. Pont. Akkor az az ő különvagyona lesz. A vejed nem fér hozzá.
Csakhogy nem tudja egyoldalú nyilatkozattal felbontani. A lánya meg nem osztozik a veje iránti ellenszenvében. Elvégre neki a férje.
Nem az ellenszenv a döntő. A lányom benne lenne a felbontásban, hiszen ránézve nem hátrányos.
Kérdés:
Meg lehet úgy oldani, hogy a vőm MOST tesz valami nyilatkozatot, hogy nem fog igényt tartani a lakásra? Ha igen, akkor ehhez is kell ügyvéd?
Csak elvi kérdés: ha még élek 20 évet, NETÁN a lányomék elválnak 15 év múlva, akkor a volt férje igényt tarthat a lakásomra?
akkor is, ha nem tudja igazolni, hogy fizettek nekem havonta?
Tisztelt tanácsadó
Sajnos abban a helyzetben vagyok, hogy nagymamámnak van egy ingatlan a nevén. Ő sajnos nagyon beteg. Van egy nagybátyám aki 10 éve kint él külföldön telefonon tartjuk a kapcsolatot. Az én anyukám, (mamám lánya) meghalt.
Mamám az ingatlant rám akarja hagyni, de ebbe biztos nem egyezne bele a nagybátyám.
Milyen módon lehetne azt megoldani, hogy a nagybátyám, ha hazajön külföldről ne tudja tőlem elvenni az ingatlant vagy megtámadni a mamám akaratát?
Válaszát előre is köszönöm.
Még meg szeretném kérdezni, hogy illetékileg hogy járok jobban? adás-vétel, öröklés, ajándékozás stb...?
Az ajándékozás, öröklés illetékmentes, az adásvétel nem. Ráadásul az adásvétel színlelt is lenne, hiszen nem fizetsz vételárat.
Akár végrendeletet ír a nagymamád, akár még életében neked ajándékozza az ingatlant, a nagybátyád köteles részre lesz jogosult.
(Ilyen ügyekben én jobb' szeretem, ha az kérdez, aki juttatni akarja azt az ingatlant, és nem az, aki egyedül kívánja megszerezni. Így kételyeim vannak, hogy tényleg a nagyi is ki akarja-e zárni a gyerekét a jussból.)
Köszönöm szépen a választ.
Megértem, de mamám már idős 77 éves a látása sem jó, de egyébként sem űlne géphez.
Tisztelt Ügyvéd Úr/ Hölgy!
Jelenleg a második házasságomban élek.
Van egy fiam aki a törvény szerinti örökösöm.
Ennek ellenére én azt szeretném ha a feleségem szerezné meg tulajdon jogot a kizárólagosan nevemen lévő ingatlanra és a közösen szerzett ingóságokra!
Elsősorban olyan megoldás érdekelne ami lehetőleg illeték,de mindenféle kép adómentes.
Köszönettel!
rufi
Mivel a feleséged úgyis haszonélvezetet kap... akkor minek más ?
Kizárni a törvényes örököst a köteles részből is, illetéket, adót se kelljen fizetni...
Mit is mondott a parádi pap?
A megszólításból tisztán kivehető, hogy kitől várom a választ!
Kedves rufi,
pont attól kapta, akitől várta. Ilyen megoldást szerencsére nem tesz lehetővé a jogrend.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |