Válás utáni közös ingatlan és annak eladása


monalisa1 # 2010.07.16. 16:13

Vélem az APEH illetékfőosztálya által a vásárolt ingatlanra kiszabott (tulajdon)szerzési illetékre gondolt, vagyis hogy ezen összeg megfizetését is kéri a volt feleség.

Azt kell megnézni hogy a vagyonmegosztási- ill. a bíróság előtt is bevállalt 10 M Ft-on felül, a juttatott/vásárolt ingatlannal kapcsolatban felmerülő járulékos költségek is benne foglaltattak-e megállapodásban?!

A 840e Ft lehet hogy már az ex feleséget terheli, azonban megpróbálja a volt férjet utoljára még lenyúlni...

Mindentől függetlenül az összeget meg kell fizetni - miközben a késedelmi kamat valószínűleg külön ketyeg, és az APEH-t nem érdekli hogy a csekket kettőjük vitájában végül is melyikük fizeti be...

A kiszabott összeg megfizetésére a lakás tulajdonosa kérhet részletfizetést.

"Mona"
laikus hozzászóló

Kovács_Béla_Sándor # 2010.07.16. 14:37

Milyen apeh-illetéket?

pityuka3d # 2010.07.16. 14:27

Gondoltam felteszem ide a kérdésem, mert az ügyvédem két hétig szabin van én pedig tiszta ideg leszek mire visszajön.
Elváltam és a közös ingatlanról a volt feleségem lemondott, annak fejében, hogy vettem neki egy másik házat. Viszont a tulajdon jogot mindaddig fenntartva, amíg az új házra, felújítás címén nem fizetek ki 10 millió forintot. Eddig rendben is van, de jött a válság és mivel építőiparral foglalkozom az említett összeget nem tudom kifizetni. Így el akarom adni a mostanra már csak papíron közös ingatlant, hogy kifizethessem. Viszont nem akarja aláírni az ingatlan eladási papírokat, sőt még a meghatalmazást sem. Vagyis igen amennyiben a vagyonmegosztásban és bíróság által is kimondott 10 millió felett még kifizetem az APEH illetéket és még valamit. Tehát plusz 860 000 forintot. Erre nem vagyok hajlandó.
Hogyan tudom helyettesíteni az aláírását?
A válaszokat előre is köszönöm.