Sziasztok,
Segítségre szorulok. Van egy szeptemberben 15 évet betöltött gyermekem. A kislány az édesapjával nincs jóban(nagyon), sok-sok év ment el a nagyon rosszemlékű láthatásokkal. Az édesapja hangoztatottan szereti, csak nem tudja kimutatni az érzelmeit, hirtelen haragú, üvöltözős típus, a láthatásokon általában ment a lelki gyötrés, nyomásgyakorlás, a "majdénmegmondomhogymilesz". Kb 2 éve a gyerek egyre ritkábban ment a láthatásokra emiatt, illetve volt egy nagyon komoly üvöltözésük, mert engem ócsároltak, a gyerek meg kiállt mellettem, meg elmondta, hogy nem akar odamenni többé. Az idén nyáron a kislány úgy gondolta, hogy ő többet nem megy az apjáékhoz. Én is és a szüleim is kértük, hogy menjen el, ki lehet valahogy bírni, próbáljon pozitívan hozzáállni, majd mostanság már úgy, hogy nem kellene megvárni, míg kitör az országos botrány, mert akkor tényleg csak üvöltözés lesz, stb, stb... Hát most úgy néz ki, hogy ki fog törni...
A kérdésem az, hogy a gyermek (illetve én) meddig vagyunk kötelesek rendelkezésre állni a láthatás ügyében, illetve ha a gyerek nem akar menni, meddig lehet erre kötelezni? Milyen lehetőségei vannak ellenünk, illetve kikényszerítheti-e, hogy a gyereknek mennie kelljen? A volt férjem nem fizeti a gyerektartást a nyár óta, de ez nem is érdekel, csak hagyjon békén.
Kérem a segítségeteket ebben: Varga Gabriella (varga.odor@hdsnet.hu)
Köszönöm