Gyerektartás és láthatás

remenyhal # 2009.02.28. 15:46

Tisztelt Ügyvédúr!

Olyankor mi a helyzet,ha a lassan volt férjem nem fizeti a kölcsöneit a gyermektartás viszont mivel 3 gyermek van elviszi az 50%-ot?
Akkor mi lesz a tartozásokkal?

Köszönettel: reményhal

Grád András # 2009.02.28. 15:51

Kedves Reményhal!

Ha a 3 gyermek - teljes joggal - elviszi a fizetése 50%át, a bank az alább írtak szerint fog eljárni. De előtte mivel általában van másik kötelezett meg kezes is, ellenük fog elsősorban fordulni, úgyhogy nem szeretnék a helyükben lenni. A különbség az előzőhöz képest, hogy ott átlátszó módon csak fedezetelvonás végett lett 50% a gyerektartás, ezért ott a bank inkább a fedezetelvonót fogja szorongatni, itt láthatólag tényleg nem tud többet fizetni, ezért a többieket. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

remenyhal # 2009.02.28. 15:53

Köszönöm, , így már én is megkaptam a választ! :)
És olyankor mi a helyzet, ha mint emlittem szolgálati lakás, de ő nem lakik itt , bár még be van jelentkezve ide, a kölcsönt ugye nem fizeti, a tartásdíj elviszi az 50%-ot, kocsi, nagyobb érték tárgy nincsen, csak a butorok, innen fogják elvinni, ide jöhetnek lefoglalni?

Üdv: reményhal

remenyhal # 2009.02.28. 15:55

Kedves Ügyvédúr!

Ezek mindegyik kezes nélküli kölcsönk. Igymaradnak a lefoglalások?
Egyszerűen nem tudom megbeszélni vele,hogy a saját gyermekeivel szúr ki, nem velem. annyira rajta van a lila köd az agyán.

Üdv: reményhal

Grád András # 2009.02.28. 15:59

Kedves Reményhal!

Én is tudom, hogy a Reményhal meg utoljára, de ha semmi más nem marad, a bank bizony árvereztethet. Most van valamilyen állami segélyprogram ilyen esetekre, ha valaki nem tud lakás törlesztőrészletet fizetni, de nézze el nekem, a részleteit nem tudom, hasalni meg nem akarok, nézzen utána a bankban! Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

monalisa1 # 2009.02.28. 16:19

Reményhal

Ha a volt férj azokat a kölcsönöket még a házassági vagyonközösség ideje alatt "gyűjtötte össze", akkor azóta bár megtörtént a válás, de a bank akár tőled is követelheti azok egyösszegű és haladéktalan megfizetését - szerencsés esetben a végrehajtó méltányosságból részletfizetést adhat.

Vélem csak van valamiféle jövedelmed amiből a bank/végrehajtó elkezdheti a levonást eszközölni - a t.díj nem a te jövedelmed, az a kiskorúak járandósága.

A volt férj ellen polgári pert lehet indítani és megpróbálni bevasalni rajta amit őhelyette...

Mert ha a kölcsönöket még a házasság ideje alatt vette fel, a jog szerint akár "közösen tapsoltátok el"...

És írtam: a férj szolgálati lakásából próbálj mielőbb kiköltözni (...) mert a férj munkáltatója a munkavállalóval áll jogviszonyban, és nem az ő feleség + gyermekek csapattal. Tehát ha a munkáltató felszólítja a férjet: x időn belül adja le a lakást, akkor sajnos ez van - tekintet nélkül az egyéb körülményekre.

monalisa1 # 2009.02.28. 16:48

A fedezetelvonás egyrészt büncselekmény, a törtvény bünteti, másrészt a gyermekek után jelenleg fizetendő t.díj kötelezettség előbb-utóbb csak lejár - abban a pillanatban a bank/végrehajtó kezdi eszközölni a hiteltartozásból időközben a kamatokkal együtt NAGYON felgyűlemlett adósság havonkénti levonását - mely rossz esetben akár további évtizedekig is eltarthat...

gyöngy2 # 2009.02.28. 17:31

Visszaolvasva az eddigi és a jelenlegi véleményalkotásaikat, Önök itt másból sem állnak, mint a kedves, sokszor türelmetlenül tanácsaikat, józan ítéleteiket váró emberekkel csak kekeckednek, kihasználva esetleges naivitásukat a különböző felmerült jogi problémák terén!

Elkeserítőnek tartom továbbá azt is, hogy ebben az országban olyan emberek merik magukat állítólagosan ügyvédnek, ill. egyetemi tanárnak nevezni, akik idézem: "...tökön rúgja ...." szavakat, kifejezéseket használnak. Ne haragudjon ügyvéd Úr (ha egyáltalán az Ön és kedves kitartó partnere mindebben MONALISA álnéven) én bizonyosan visszaadnám szemlesütve a diplomámat ...

No látja T. "ügyvéd Úr", ezért is hagynám el mindenáron ezt az Ön által oly "becsesnek" tartott országot, ahol az állítólagos ügyvédek, orvosok és sorolhatnám még politikai vezetőink stb. tartoznak az abszolút csőcselékhez, akik tényleg csak nagyon mélyen szégyellhetnék magukat, és nem ilyen fórumokon alkothatnának véleményt. Mindaddig, amíg ezt az országot ilyen emberek "uralják", addig nekem sem ezen az oldalon, sem ebben az országban nem túl sok keresnivalóm van. Ameddig ebből az országból az Önhöz hasonló emberek nem tűnnek el végleg, és ehhez nagyon sok generáció kihalására van szükség, addig ne haragudjon Öntől én nem várok semmilyen tanácsot, információt. Úgyhogy köszönöm, hogy ezt a pár órát itt tölthettem, majd ha itt lesznek normális véleményalkotó igazi ügyvédek, bírók stb., akkor talán ismét "felnézek" ide .....

Addig is próbáljanak mélyen magukba nézni és a "kis emberek" igazi, mély problémáin ne a mindig támadok oldalról csámcsogni Monalisa barátjával egyetemben ....

Üdv. egy olyan ember, aki úgy érzi méltán vehette át diplomáját és talán külföldön is méltán fogja mindezzel a tudással megállni a helyét, szégyelve, hogy ilyen emberek vallják ebben az országban magyarnak, mint Ön

monalisa1 # 2009.02.28. 19:30

Tudnék rá válaszni - de minek, valamint aki olvasta zavaros írásodat gondolom osztja véleményemet: nem fogsz hiányozni itt a Fórumon senkinek.

Helyette kívánom, hogy elképzeléseid szerint boldogulj majd külországban, egyben további jó egészséget!

latamata # 2009.02.28. 21:17

Kedves Monalisa1
Most élünk kicsi faluban,eddig mindig városban éltünk,de ide másfél éve 1 munka miatt költöztünk,az ex innen lépett le,kiköltöztünk városból falura,majd Ő 2 hónap múlva lelépett,mi meg maradtunk,mert nincs más lehetőségünk.Természetesen én is inkább városba költöznék ha innen el kell menni,de ugye érthető ha nem éppen abba a városba ahol Ő lakik,bár azt hiszem meglepődne.El tudnék helyezkedni,és mivel ők munkanélküliként éldegélnek nagy vidáman,lenne aki hazaviszi a gyerekeket,meg tanul velük stb amig én dolgozok...nem is olyan rossz ötlet :DDD
De komolyra forditva a szót,józanul gondolkodom és éppen ez miatt megyek majd városba lakni,csak éppen a szüleim közelébe.
Jellemhibái közé tartozik,hogy küldött 1 képet magáról.Itt egy kép a gyerekeknek....ennyit írt csak...no comment...

monalisa1 # 2009.02.28. 21:36

Köszönöm, értem.
Adott sajnálatos helyzetben valóban fontos lenne a nagyszülők közelébe költözni., sajnos soha nem lehet tudni kinek mit szán a Sors, és esetleges nehézség- baj esetén közel lenne a segítség. Ezt a gyámhívatal bizonyára megérti és tolerálja majd.

Addig is, illetve jelen idő szerint a gyermekek tiszta- friss levegőn vannak, sokat mozoghatnak, a kertből meg ez-az csak megterem.

Kívánok minden jót, jobbat.

marcika # 2009.02.28. 21:39

Gyöngy,

Nem kenyerem megvédeni sem a Tanár úrat, sem Monalisat, DE.
Ön idejött tanácsot kérni(?!), de nem azt kapta amit hallani akart, így sérteget és mocskolódik. Olyan embereket bánt, akik önzetlenül segítenek akár tapasztalatból, akár tudásból. Emlékeztet egy Tamás nevű forumózóra...
Nem tudom (és most már nem is éredekel) mit végzett, de a diploma nem minden. Rendkívüli ostobaságra vall ha ismeretlenül véleményt formál emberekről, és mérhetetlen önzőségre ha a gyerekét aki szeret(?) elszakítja az édesapjától.

Mielőtt nekem esne, tájékoztatásul: Monalisa férfi én pedig nőként élem az életem.

bfz1 # 2009.03.01. 00:13

Tisztelt Monalisa1!A páromnak a volt párja(nem volt a férje hivatalossan)BOSSZUBÓL csinál mindent!!!!Ezzel az emberrel nem lehet értelmessen beszélni!!Tisztelt Grád András!Az igaz,hogy senki nem kényszerit minket ,hogy külföldön éljünk!!CSAK ITT JOBB AZ ÉLET MINT OTTHON!!nem véletlen jöttem el otthonrol.Mert dolgozoik az ember a semmiért és nem halad sehova!!!A 10millio ember otthon csak vegetál!!Ön biztos,hogy jol keres otthon én nem.Ezért jöttem ki,hogy jobban éljek és ezt szeretném biztositani abarátnöm gyerekének.A barátnöm 80000ft keres és egydül neveli a gyerekét.Kérdem én Öntöl elég ez a pénz gyereket nevelni?A volt párja 10000ft küld gyerektartásként de volt,hogy 1ft utalt át!!Ahoz mit szol,hogy ez az ember szo szerint azt mondta nekem,hogy meg fog ölni!Normális az ilyen?Na nem félek töle.Sajnos ahogy észrevettem ez az oldal itt elfogult!Nagyon itt mindenki apapárti!!Én csak ide tanácsért jöttem de ahogy látom itt "leugatják az embert".Mindent bosszubol csinál ez az ember.Az anyának mi a joga?Csak az,hogy megszülje a gyereket és fölnevelje?Nála van elhelyezve hivatalossan és nem tehet semmitt?

Szuszka # 2009.03.01. 07:15

Jó napot kívánok!

Szeretnék érdeklődni, hogy tartásdíjat lehet e letiltatni táppénzből. Ha valaki tudja segítsen. Előre is köszönöm!

Grád András # 2009.03.01. 09:23

Kedves Szuszka!

Lehet! (A szülőnek a gyermek tartására a saját szükséges tartásának a terhére is mindenét meg kell osztania.)

Grád András # 2009.03.01. 09:43

Kedves bfz1!

Akár hiszi, akár nem, itt senki sem apapárti vagy anyapárti, hanem gyermekpárti! Ugyanis a felnőttek jól-rosszul meg tudják védeni az érdekeiket, csak éppen közben láthatólag a gyermek érdekei sikkadnak el. A gyermeknek pedig egyértelműen az az érdeke, hogy mindkét szülőjével tarthassa a kapcsolatot. Ez nem valami jogi fórumos, netán magyar népbetegség vagy téveszme, erről szólnak egyebek közt a Hágai és a New Yorki Egyezmények is, aminek nagy valószínűséggel az Önnek éppen otthont adó ország is tagja, és többek közt ez akadályozza elképzelésük valóra váltását. Önök a gyermek kedves édesanyjával (Gyöngy2?) éppen valami olyasmire készülnek, ami Önöknek bizonyára nagyon jó lenne, csak éppen a gyermek legalapvetőbb érdekeit veszi semmibe, mondhatni átgázolna rajta. A pénz ugyanis természetesen fontos, de nem minden. Most éppen nem keresek rosszul, de amikor bíróként (sok évig) nagyon rosszul kerestem, akkor sem fordult meg egy pillanatra sem a gondolat a fejemben, hogy elhagyjam a hazámat. Danton mondta, hogy az ember nem viheti el a hazáját a csizmája talpán. Az, hogy Önnek a pénz fontosabb, mint a családja, barátai stb. az Ön magánügye, lelke rajta! De a gyermektől nem várhatja el ugyanezt. Csak azért írtam le mindezt, mert elfogultsággal vádolja a fórumozókat. Emlékeztetném ezzel kapcsolatban az ősöreg viccre, amikor a rádió bemondja, hogy "Figyelem, figyelem, egy őrült száguld szembe a forgalommal az M1 autópályán." Mire emberünk: "Egy? Mind!!!"

Javasolnék valamiféle empatikus szemléletváltást, próbálja magát a gyermek helyébe képzelni, örült volna-e Ön annak idején ennyi idős korában, ha hirtelen kiragadják a környezetéből és arrébb viszik párezer kilométerrel. Üdv:

verde # 2009.03.01. 09:58

Tisztelt Grád Ügyvéd úr

A következő linken: http://iwiw.hu/…magedata.jsp?…
&userID=14062171 - volt anyósom egy közösségi portálon két kk gyermekünkről úgy tett fel egy fotót, a képen az apjuk és annak pár hónapos barátnője és annak gyermekei is rajta vannak, hogy a kép aláírása: Boldog család lettünk.
Felháborítónak, és megalázónak tartom ezt, a portálon én is, közös ismerőseink, és gyermekein is fent vannak néha, értetlenül állnak a dolog előtt. A gyerekek édesanyja én vagyok, velem élnek egy háztartásban, én gondoskodom róluk teljes mértékben, apjuk pár hónapja ismeri a barátnőjét... nem hiszem, hogy egy családot alkotnának. Számomra nagyon sértő ez. Talán kicsinyes dolognak tartja ügyvéd úr, de tudom, hogy volt anyósom csakis az én megbántásomra írta ezt a kép alá. És igazából azt sem tudom, hogy a gyerekekre hogyan hathat ez.
Már többszöri alkalommal jelentettem a portál moderátorának a dolgot, aki intézkedett is, először felszólította a hölgyet, majd, mivel nem tett eleget annak, törölték az adatlapját, most a férje adatlapjára tette fel a képet.
Ön mit tanácsolna?

verde # 2009.03.01. 09:59
Grád András # 2009.03.01. 10:12

Kedves Verde!

Teljesen megértem a felháborodását, és lehet, hogy tényleg csak az Ön bosszantására csinálják. Jogi értelemben elvben a képmással visszaélés polgári jogi felelőssége jöhetne szóba, de nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet a gyerekekkel bepereltetni a saját apjukat, úgyhogy én ezt nem tanácsolnám. Feltehet saját magukról egy "ellen-képet", de ezzel meg egy számomra értelmetlennek tűnő adok-kapokba menne bele. Lehet, hogy a legelegánsabb megoldás nem foglalkozni a dologgal: ha az Ön bosszantását lenne hivatott szolgálni, de láthatólag nem bosszankodik rajta, akkor az egésznek semmi értelme a számukra. Ugyanezért nem szoktam válaszolni az itt - szerencsére ritkán - nekem címzett mocskolódó kirohanásokra. Az illető saját magát minősíti vele, és úgy veszem észre ezt mások is így látják. Önt eddig egészen bölcsnek ismertem meg emberi intelligencia terén. Legyen hű magához! Üdv:

verde # 2009.03.01. 10:34

Köszönöm Ügyvéd Úr! Egyetértek Önnel, szivesen írnék neki egy hozzászólást, de tudom, hogy nincs értelme. Ő csak is saját szemszögből látja a világot, és empátia készség hiányában bele sem gondol, neki vajon hogyan esne, ha én tennék ilyet...
Én tudom, hogy élnek CSALÁDBAN a gyerekek, és a gyerekek is tisztában vannak ezzel - ők csak legyintettek a dolog felett: apa már csak ilyen.
Az igazságérzetemet bántja, hogy én soha semmit nem teszek apa ellen, igyekszek mindent úgy tenni, hogy a lehető legjobban menjenek a kapcsolatartások, fejet hajtok a sértő szavai és tettei előtt, és mégis -szerintem míg él - őt csakis az érdekli, hogy megbántson, megalázzon sértettségének hangot adva.

Grád András # 2009.03.01. 10:44

Kedves Verde!

Tényleg megértem, szerintem se helyes amit tesznek, de ha valóban a gyerekek érdekét nézi (márpedig a korábbiak alapján láttam, hogy ezt teszi), akkor nem megy bele egy ilyen értelmetlen vitába. Sose voltam híve annak, hogy az ember bármit tűrjön el, sőt, de ez nem jelenti azt, hogy mindig konfrontálódni kellene. Ebben az esetben nem érzem a gyermekek sérelmét, Ön is mondja, hogy egy kézlegyintéssel elintézték, én legfeljebb a volt férjjel beszélnék erről az Ön helyében, de akkor is békés keretek között. Az úgynevezett énközlések (pszichológia) jót szoktak tenni: Pl. Tudom, hogy nem egy nagy ügy, de nekem mégis rosszul esik, kérlek, máskor ne tegyél ilyet, úgy érzem, nem szolgáltam rá! Üdv:

josipa # 2009.03.01. 10:48

Sziasztok!
Érdeklödnék hogy gyerektsrtás és láthatás ügyében hol tudnék beszélni valakivel, ingyenesen mert az én problémámat ide leirni nagyon sokáig tartana és ez az ügy elég komplikált.
Elég sürgös lenne.

Elöre is köszönöm

marcika # 2009.03.01. 11:00

Kedves Josipa,

Ha nagyon sürgős leggyorsabban itt talál tanácsot, de ahhoz körvonalakban le kell írnia az esetet. Ezenkívül sok helyen van (lakóhelytől függően)ingyenes tanácsadás. Ott szerintem időpontot kell kérni vagy egyeztetni.

_Wasp_ # 2009.03.01. 11:01

pl a gyámhatóság - jogsegély-szolgálat segíthet

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

marcika # 2009.03.01. 11:01

A másik megoldás, hogy visszaolvasol a fórumon, hátha találsz hasonló esetet.