Gyerektartás és láthatás

kisokos # 2009.06.12. 11:58

Nem, visszadáskor az anya ott lenne időben és átvenné a gyermeket. Elvitelkor késne a gyerekkel együtt.

Szerintem sem gáz a késés, ha eseti, nem rendszeres és jön egy telefon, hogy bocs, de ez és ez van, emiatt várhatóan ennyit késünk. Such is life. Nem kell havernak maradni a válás után, de civilizáltnak talán igen.
Ugyanakkor vannak, akik sportot űznek abból, hogy késnek. Van, aki csak laza csávó és még életében nem ért oda sehová, és van akinél ez szándékos, és a másik megvárakoztatása pontosan azt a célt szolgálja, hogy kifejezze a hatalmát, éreztesse a másikkal, hogy ő mennyire lesajnálja. "halottal nem hajlandó beszélni"... ez sokat elmond. Szánalmasan megmosolyogtató... Én ez utóbbi esetre javaslom azt a megoldást, hogy a kölcsönkenyér visszajár.

Az a helyzet, hogy a 20-30 perc késésért, mégha rendszeres is, a hivatal jó eséllyel nem fog semmit sem tenni. Elméletileg bírságolható... de ez egy olyan ország, ahol az elmélet és a gyakorlat sokszor jelentősen elválik. Nem beszélve arról, hogy a gyereknek sem esne jól, ha még a hivatal is belépne a szülei vitájába.

verde # 2009.06.12. 13:59

Wasp, a gyerek csak 9 éves:)
Egyébként a rendszeres késés, az állandó bizonytalanság iszonyatosan idegesítő lehet, de tény a hivatal ebben nem nagyon tud segíteni- valószínű az apa tőlük sem fél...
A két szülő közötti kommunikálás szerintem, alapvető dolog kellene, hogy legyen, a gyerek érdekében.
Persze van szülő, aki a saját érdekeit előtérbe helyezi, hát még a sérelmeit... Sajnos.
Az ilyenen az idő sem segít - tapasztalatból tudom.
Meg kell tanulni a helyzettel együtt élni.

_Wasp_ # 2009.06.12. 14:04

kevertem egy másik hozzászóló gyermekével :)

9 éves gyerek még tényleg ne mászkáljon egyedül sehova.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kalamalyka # 2009.06.12. 14:44

:)

Ajánlott levélben meg kell írni az összegyűjtött késések időtartamát, és "kiváltani". Ekkor és ekkor ide-oda megy a gyerek. Ekkortól gyűlik, összesen x óra késés. Ennyivel rövidül a kapcsolattartásod. Aláírattam 2 tanúval, igen, ennyi idővel hoztad később haza. Menj a GYH-ba ha nem tetszik, a tanúk jönni fognak, igazolnak : PONT.

Máskor betartja ne félj!!!!

Szánalmas.....

honeybear45 # 2009.06.12. 15:04

Kedves Kicsiszilvi!
"Maga mit tenne, mikor fél órát, órát állva az erkélyen azon izgul, hogy, most csak apa kicsit késik a gyerekkel, vagy történt velük valami? "
Azonnal bejelenteném a gyámügyön, majd a ők kivizsgálják, de legyen rá tanuja, hogy indokolatlanul késett.
"nem normális az sem, hogy páros péntekeken a gyereket délben kell elhoznom a suliból, hogy meg tudjon tanulni du -ra, mire az apja érte jön – hiszen apához nem vihet házit, mert az apa idejét csökkentené…"
Ez valóban nem normális hiszen apukánál is vannak kötelességek tekintettel arra, hogy az apai kapcsolattartás nem kötelesség mentes játszóház, lehetőség nyílik az apának, hogy szülői jogokat gyakorolhasson a gyermeke felett.
Önnek a kapcsolattartásra fel kell készíteni a gyermekét ebbe beletartozik a lelki felkészítésen kívül, hogy bepakolja a gyermeke tanulni valót, és figyelmezteti az apukát, hogy sport foglalkozása van a kicsinek- mely mellesleg a kicsi érdekében áll legfőképpen- hol mikor és meddig tart.
Fenyegetősekkel ne foglalkozzon, ha a gyermek betegsége miatt marad el a kapcsolattartása az apukának azt pótolni kell, értelemszerűen, ha a gyermek iskolába tud menni, úgy már apukához is.

Niki20 # 2009.06.15. 12:28

áprilisban megszületett a kisfiam,de rá két hétre az apjával szakitottam.próbáltam vele kompromisszumot kötni,de nehéz eset.sajnos nem érdekli a gyereke.csak az az érdeke hogy engem tönkre tegyen.amikor jön nem a fiunkhoz jön hanem hozzám és hozzám is csak azért hogy bosszantson.mi ilyenkor a teendö?,ráadásul mióta megvan a fiunk egy fityinget nem költött rá!vagyis nem fizet gyerektartást!!de azt elvárja hogy bebngedjem!
segitsenek!!!!!!!!!!

kisokos # 2009.06.15. 13:17

Niki20,

biztos vagy benne, hogy jogi lépéseket kell tenned és nincs más lehetőség, csak a válás? Talán még lehet vmi mást is megpróbálni... Lehet, hogy egy képzett terapeuta, párkapcsolati tanácsadó most jobb választás lenne...

Niki20 # 2009.06.15. 13:28

kedves kisokos!!
én mindent megpróbáltam!!!a mi kapcsolatunk a volt párommal már a terhességem alatt tönkre ment,csak akkor azért nem léptem ki,mert azt hittem ha a fiunk meglesz akkor megkomolyodik és helyre jön a kapcsolatunk!sajnos ez nem igy történt!pedig még a szülésnél is behivtam,hátha az is segit neki!!mikor a fiunk kéthetes volt akkor mondtam,hogy én nem birom tovább,nem akarok már töle semmit,csak mint szülöi kapcsolat!!mondtam neki hogy a gyerek érdekében kötelességünk együttmüködni!!sajnos ö ki is jelentette a minap hogy nem táplál érzelmeket a fiunk iránt,mert engem utál!!mondtam nek ihogy csak akkor jöhet ha a gyereknevelésben kiveszi az anyagi részét is!!ma is volt itt,beengedtem,mert azt mondta kaputelefonba,hogy vett a picinek tipegöt,badit,kiscipöt stb.!erre beállitott egy 250ft os kiscipővel!!ekkor el is küldtem!!!!
a gyámüggyel fenyegetözik......!mondtam neki hogy menjen a biróságra!!de oda nem akar menni,mert tudja hogy akkor fizetnie kell mindenképp!!!
nagyon nagy szükségem lenne egy jól "bevállt "tanácsra!!!!!!!!!

kisokos # 2009.06.15. 14:09

Niki20,

rengeteg kapcsolat él meg nehéz pillanatokat a tehesség alatt, majd a születés után is néhány hónapig. Ez kritikus időszak, amikor sok ember "nem önmaga". Talán érdemes lenne jól átgondolni, hogy mi történt a gyermek fogantatása óta eltelt 9 hónapban, ami miatt most már úgy érzed, hogy nem kívánod ezt az embert. Ha akkor még jó volt arra, hogy a gyermeked apja legyen, akkor hol ment félre a dolog azóta és lehetne-e rajta változtatni. Talán mégis jobb lenne a gyermeknek, nem? Muszáj szembenézni a ténnyel, hogy akár akarjátok, akár nem, a közös gyermek még évtizedekre összeköt titeket.

Ha válás, akkor persze válás.
Először is, a tdíj és a kapcsolattartás két független dolog, az egyik NEM a másik fejében jár. Mivel még egyik sincs szabályozva, azért semmi sem kötelező. Sem tdíjat fizetni, sem a láthatást engedni. Ugyanakkor neki is pontosan olyan joga van erre, mint neked, vagyis akár magához is vehetné a kicsit, az sem lenne jogellenes. Te mit szólnál fordított esetben, ha téged zárnának ki és tiltanának el a gyermekedtől?

A "jól bevált tanács" az, hogy egyezzetek meg. Ha ez nem megy, akkor kérjétek mielőbb a bíróság döntését a gyermekelhelyezés, kapcsolattartás és tdíj kérdésében. Lehetőleg kérjetek ideiglenes döntést is.
Egyébként meg nyugodjatok le egy kicsit.

Niki20 # 2009.06.15. 14:44

kisokos!
Egyezzünk meg??????????????????
ez egy jól bevállt tanács????????????
tudod te hogy milyen világban élünk????????????
tele van rossz emberekkel és sajnos én egyet kifogtam közölük!!
akkor azért gondoltam ugy hogy jó arra hogy a gyermekem apja legyen mert naív voltam,ugynis a megismerkedésünk után 5 hónapra estem teherbe és akkor még nem ismertem az igazi oldalát,ami fertelmes.na de mindegy,ebbe nem megyek bele!!bizonyára férfi vagy te is és ezért "pártolod!!!"
ja és még egy válsz:ha én az ö helyében lennék akkor én képes lennék csak a gyermekemre koncentrálni és megtenni mindent azért hogy nek ijó legyen!!!!!!!!és nem foglalkoznék azzal hogy elhagyott és bosszut állok!!ismerned kéne ött és akkor máshogy vélekednél!!
mindenesetre köszi hogy "segiteni" próbáltál!
szia!

Niki20 # 2009.06.15. 14:52

na ez aztán nagy segitség volt!!ugyanazt irta le amit én is tudok!!na de min1!!majd megoldom egyedül!!
de miért nem ir egy olyan valaki,aki ténleg tud segiteni????????

_Wasp_ # 2009.06.15. 14:58

renben, akkor tedd az alternatívát:

pereskedj!

várható, hogy eltart egy kevés ideig, és belekerül némi pénzbe.

Kis szerencsével az apához kerül a gyermek, főleg, ha nyilvánvalóvá válik, hogy nem szándékozol biztosítani a kapcsolattartást. De semmi gond, lehetőséged a (pénzbeni) gondoskodásra utána is megmarad.

Ne is hallgass kisokosra. Végülis biztos hülyeséget beszél, hiszen ez csak a tanult szakmája.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Niki20 # 2009.06.15. 15:03

Wasp!! Fogadjunk te is férfi vagy?!
1000%mert a férfiak soha nem képesek megérteni a nöket!!

kisokos # 2009.06.15. 15:07

Mire szeretnél "jól bevált tanácsot"?

Azon az alaphelyzeten, hogy 5 hónapos ismeretség után gyermeket vállaltál egy olyan férfitól, akit alig ismertél és akinek az igazi oldalát néhány hónappal később már fertelmesnek tartod, azon aligha segíthet bárki.

Ha rendezni akarod a dolgokat, akkor egyezz meg, vagy pereskedj! Sajnálom, de nincs 3. út. Ha lenne, engem is nagyon érdekelne. A részletekben tudok tanácsot adni, ahogy mások is itt a fórumon.

Niki20 # 2009.06.15. 15:13

tudom hogy két megoldása van ennek:megegyezni vagy pereskedni!az elöbbivel többször is próbálkozta,az utóbbit viszont elakartam kerülni,de ugy látszik hogy nem lehet,mert ennek csak igy lesz pont a végén!!
külsö szemmel könnyen beszéltek!!
szerettem a fiam apját,talán még most is rossz nélküle,de soha nem bocsájtok meg!!

_Wasp_ # 2009.06.15. 15:13

én speciel (ha jól tudom kisokossal szemben) férfi vagyok, és úgy gondolom, nincs emiatt szégyenkezni valóm. Ugyanakkor azt is gondolom, nem az én szövegértésemmel vannak gondok.

Feketén fehéren tudod tőlünk a két (három) lehetőségedet:
egy: megegyezel
kettő: pereskedsz
(a plusz harmadik: visszacsinálod)

Én személy szerint a fennmaradó bérgyilkos/verőlegény kombinációt már csak azért sem javaslom, mert levágod a fejőstehenet, ami rosszul fog érinteni a következő 20-30 évben.

A lelki problémáid kezelésére viszont helyettünk azt hiszem érdemesebb lenne szakembert megkeresni, mert sajnos sok esetben a védtelen gyermeken vezetődik le a feszültség.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Niki20 # 2009.06.15. 15:23

ide figyelj wasp!!
amig nem ismersz addig nem mondj rólam rosszat!!soha nem vezetném le a feszültségemet a picimen!!minek nézel te engem?állatnak!!ne a férfiakból indulj ki,mert a nöknek vannak érzelmei és lelkivilága,de nektek.............!!!!!!!!!!!!!!szégyenkezni valód?a válaszaid után már van!!
lelki problémám??miröl "beszélsz te?"
ne is foglalkozz az én ügyemmel!!!!!!!mert olyas fajtától mint a volt párom,nem kérek tanácsot!!
szia!!

_Wasp_ # 2009.06.15. 15:30

(ha nem tudnád: a gyermekek bántalmazása elsősorban a hölgyek sara, különösen a viszonylag kis gyermekek elhanyagolása, bántalmazása, neadjisten megölése párkapcsolati, vagy egzisztenciális zavarok miatt. Mivel kiegyensúlyozatlannak tűnsz, mindenkiben ellenséget látsz ezért javasoltam hiszen erre vannak szakemberek.)

Már bocs, de olyan üggyel foglalkozunk, olyanról mondunk véleményt, amilyenről csak akarunk.

Az állathoz hasonlítást a többiek nevében is visszautasítom.

Ha jól megfizetsz egyébként egy ügyvédet, akkor az nyilván neked ad igazat akkor is, ha épp tévedsz.

mi nem.

_Wasp_

és felesleges megoldása

nandy # 2009.06.15. 15:33

Nem értem, mi a baj a 250,-Ft-os kiscipővel.... Tudod, fel lehet háborodni akkor, ha 46-os tornacsukát vagy XXL-es inget vesz a babának, mert azt valóban sokáig nem tudjátok használni (ergo: felesleges). Én a helyedben örültem volna, hogy legalább hoz valamit a gyereknek. De ha nem, hát nem.

A bíróságon mindenesetre ne nagyon hangoztasd majd, hogy kidobtad az olcsó cipő miatt...

_Wasp_ # 2009.06.15. 15:36

pedig ezt imádnák a bírók. egy cseppet se tűnne emiatt pénzéhesnek...

_Wasp_

és felesleges megoldása

honeybear45 # 2009.06.15. 16:00

Én anya vagyok, ergo nő, de neked Niky20 egyáltalán nem való még gyermek és ha így folytatod jó eséllyel indul az exed gyerek elhelyezés ügyileg.
Te magad sem tudod még, hogy mit akarsz és nekem úgy tűnik, hogy te is egy leszel azon női típusokból akik az exüket a gyerekükön keresztül próbálják bűntetni, tönkretenni.
És előbb utóbb évek harcai múltán egy dolgot érsz el a gyereked nem fog tisztelni, az apját meg nem is fogja ismerni, ha már az elején ezzel próbálkozol, hogy egy olcsóbb cipő miatt kidobod később mi lesz beállsz a sorba, ahol a "gondoskodó" anyukák akadályozzák a kapcsolattartásokat a gyermekük kontójára az apjukkal.
Te még nagyon az elején vagy javaslom keress vel egy pszichológus szakembert mert a férfiúi gyűlölet oly mértékben van nálad elahatalmasodva, hogy ez árthat a gyermekednek is a későbbiek során.

Niki20 # 2009.06.15. 16:01

Nem a 250-ft a probléma hanem az hogy folyamatosan azt mondja hogy menyire szereti a fiát.nem látogatja 3 hétig,nem járul hozzá egy forinttal sem az eltartásához.Ráadásul beállit egy pár kiscipővel.

honeybear45 # 2009.06.15. 16:10

"sajnos ö ki is jelentette a minap hogy nem táplál érzelmeket a fiunk iránt,mert engem utál!!"

"folyamatosan azt mondja hogy menyire szereti a fiát"

Legalább figyelj oda, hogy mit írsz Niki20!
Ereszd ki a gőzt, mert így nem tudsz normálisan gondolkodni!!!
Ha már egyszer szültél akkor próbálj meg éretten viselkedni, felelősségteljes szülőként viseltetni a gyermeked iránt és egy dolgot ne felejts el soha egy férfi nem csak addig apa míg megcsinálja a gyermeket, hanem utána is, ha ti már szétváltatok.

genius70 # 2009.06.15. 16:19

Niki20!

Tele vagy indulattal,így nem lehet problémát megoldani,ez nem vezet semmi jóra.
Jelen esetben az egész világra haragszol,de talán legjobban önmagdra,csak nehéz belátnod.
Miért?
1.5hónap elteltével nem biztos,hogy jó döntés volt a gyermek.
2.Soha nem fogsz tudni megtartani egy férfit sem egy gyermekkel,ne használd eszközként a gyermekedet.
3.Egyedül érzed magad,minden a nyakadba szakadt,hiszen nagy felelősség egy gyermek..főleg ellátni.
4.Depresszió szülés után,az általában minden nőnél kijön,,hol így-hol úgy.
5.Te még mindig szereted a párodat csak nem mered bevallani.
6.Soha ne feledd egy germeknek apára és anára is szüksége van!

Megkérdezhetem hány éves vagy?(csak ha nem sértő részedre)

honeybear45 # 2009.06.15. 16:26

Genius70 teljesen egyetértek veled. Egy a lényeg és a legfontosabb anyára és apára egyaránt szüksége van a gyermeknek.