Köszönöm válaszát Ügyvéd Úr!
Gyerektartás és láthatás
zimcsi
Én csak azt, hogy ezen topicban (is) több tucatnyi beírás olvasható a "németben" lévő/dolgozó apukákról akik nemigen fizetik megfelelően a t.díjat. Javaslom olvassad vissza a topicot mert mások esetéből sokat lehet tanulni, hasznosítani.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Üdv Mindenkinek!
Az a kérdésem, hogy fizethetek e magamtól több tdíjat? Lehet e ebből gondom később?
Illetve tdíj emelést hogyan lehet a legegyszerűbben, leggyorsabban kérni? Ha lehet akkor úgy hogy ne kelljen tárgyalásra, stb. menni!
Köszönöm a választ!
Javasolnám továbbra is csak az itélt/megállapított összeget fizesd/utaltasd. Ellenben amit azon felül tudsz adni azt egy másik csekken juttasd az ex kezébe és már kikötésekkel: pl. sportolás, nyelviskola, netán zenei képzés stb. céljából - tehát ellenőrizhetően. Nehogy a későbbeikben elszaladjon vele a ló...
Külön bírósági eljárás nem szükséges.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Kedves méhecske!
Köszönöm szépen a választ!
Üdvözlettel: DobciBari
Szép Jó Reggelt!
Hogyan lehet külön bírósági eljárás és tortúra, tárgyalás nélkül kérni a tdíj megemelését?
Köszi!
Megállapodással. De az is csak bírósági egyezségbe foglalva végrehajtható.
üdv mindenkinek!
Rövid vázlat: adott egy 20 éves, most érettségizett fiú, szülők 17 éve elváltak. Anya apa ellen nevelte a gyereket, láthatást folyamatosan akadályozta, minek eredményeképpen a gyerek nem kíváncsi az apjára.Apa kétségbeesve, kapcsolatot akar, az ex, és a fiú csak a tartásdíjat. Apa 16 éve az én férjem, végigasszisztáltam a kapcsolattartási nehézségeket, 2 éve már nem is látja a fiút, ajándékok a szekrény alján. kérdem én, érdemtelenség címén meg lehet ebben az esetben szüntetni a tartásdíj további fizetését?? és, ha a fiúnak már van szakmája, továbbra is támogatni KELL a nappali tagozatos suli végéig?
„érdemtelenség címén meg lehet ebben az esetben szüntetni a tartásdíj további fizetését?? ”
Legalábbis jó eséllyel meg lehet próbálni... :-)
Ezt a bíróságtól kell kérni. Önmagában a kapcsolat elutasítása, noha súlyos, nem mindig elegendő indok az érdemtelenségre.
„ha a fiúnak már van szakmája, továbbra is támogatni KELL a nappali tagozatos suli végéig?”
Ha a nagykorú tanulmányai végzése okán rászorul, akkor igen. Ugyanakkor elvárható, hogy saját maga is tegyen hozzá a tartásához, tehát valószínűleg kevesebbet kell majd fizetni. Ennek megállapítását is a bíróságtól kell kérni.
Nem kell fizetni, ha ezzel a kötelezett saját tartását, vagy egyéb, kiskorú gyermekei tartását súlyosan veszélyeztetné.
Sziasztok!
Sürgős segítséget szeretnék kérni!
Elindítottam az apasági pert!Arra lennék kíváncsi,hogyha megállapítják az apaságot és az "apuka" eljátssza,,hogy nincs bejelentett munkahelye és nem fizet gyerektartást ilyenkor is megállapítják a láthatást...vagyis elviheti a gyereket amikor Ő akarja?
Mit csináljak vonjam vissza?
a láthatás és a kapcsolattartás független, tehát egyik teljesítése hiányában a másik végrehajtható.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Amennyiben megegyezés van a két fél között abban, hogy az apának korlátlan láthatást biztosít az anya, akkor mi az a minimum, amit a bíróságnak le kell ebből írni ? Elég annyi, hogy "korlátlan" a láthatás, vagy ezt valamennyire mégis szabályozni / konkretizálni kell ?
gambler,
szerinted hogyan lehetne a "korlátlant" konkretizálni? Vagy konkrét, hogy mikor igen és mikor nem, de akkor nem korlátlan, vagy korlátlan, és akkor bármikor tetszés szerint igen.
Éppen ezért könnyű beégni a korlátlan láthatással.
Pontosan arra lennék kiváncsi, hogy van-e olyan "kategória", hogy korlátlan ? Iletve, hogy elfogadja-e ezt a bíróság ?
Kinek a szempontjából gondolod, hogy "könnyű vele beégni" ?
Tisztelt Családjogászok!
A véleményeteket szeretném kérni, abban hogy a párom kislánya most jönne majd „rendkívüli kapcsolattartás“ címén 2 hétre. Ezzel nincs is probléma, hanem azzal, hogy az anyukája kijelentette, hogy csak 10 napra engedi el, mivel két héttel ezelőtt nálunk volt 4 napig. Persze ezt megbeszéltük vele, és belement mint hosszú hétvége, mivel nyári szünet van. Amiben persze benne volt a rendes 2 napos láthatás. Szóval ha még komolyan is gondolja, akkor is a 14-ből 12 nap járna nekünk. De mi azt szeretnénk, hogy rendesen 14 napra jöhetne. Sajnos az anyjával nem lehet beszélni, de mi szeretnénk. Sajnos ha nem vinnénk vissza akkor fenyegetőzne a rendőrséggel.
Szóval kérdésem a következő lenne:
A kislány maradhat 2 hétig nálunk ( ahogy a jogerős ítéletben is szerepel), vagy kötelesek vagyunk visszavinni az anyja által megadott időpontban?
Ha nem, és mégis feljelent minket, akkor számíthatunk büntetésre? Vagy lobogtassuk az ítéletet, hogy az apának ez törvényesen jár.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Adel80:
ennyire konkrét ügyekben érdemes a megbízott ügyvédet kérdezni, mert a fórumozók csak tippelgetnek. Még akkor is, ha épp véletlen jogvégzett fórumozókról van szó.
Egyébként - általánosságban beszélve - a határozat a felekre érvényes, a gyermeket akkor kell visszavinni, amilyen időpont abban rögzítve lett. A rendőrségi eljárásnak és a GYH bírságnak semmi esélye nincsen. A békesség kedvéért a gyermek átvétele után (pl telefonon) feltétlen jelezni kéne, hogy "mégis inkább" a határozathoz tartanák magukat.
_Wasp_
és felesleges megoldása
_Wasp_
Elmondom röviden a történetet!
Tavaly április környékén jöttünk össze a kislányom "apjával"!Kicsit korán jött mert 2hónapja se voltunk Együtt amikor kiderült,hogy terhes vagyok!Először még a srác is akarta csak aztán a nővére közbe lépett,hogy minek Nekünk gyerek amikor Ő is elvetetett már 4-et!Így a srác közölte,hogy ne tartsuk meg,de Én tiltakoztam ez ellen!Innentől megromlott a kapcsolatunk mégis Együtt voltunk!Aztán odáig fajult,hogy csak saját Maga érdekelte,a haverjai meg a drog...aztán megelégeltem a dolgot és október végén elhagytam!Végül megszültem áprilisban a kislányom és egyáltalán nem jelentkezett...se amikor terhes voltam sem azután,hogy megszültem pedig tudta nagyon jól mikorra vagyok kiírva!Végül Én írtam neki egy sms-t,hogy igazán megnézhetné a picit.Meg is nézte,de nem nagyon érdekelte!2hónapos se volt a kislányom amikor először látta...azóta se tudunk Róla semmit!
Semmit nem tudott a kislányról és nem is kérdezett Róla,úgy mesélte el neki egyik ismerősöm,hogy mikor született mi a neve stb...
Aznap mikor ott volt a srác adott 4000forintot,hogy mindent vegyek meg belőle a picinek és közölte,hogy nem írja alá az apaságit!
Végül elmentem a gyámhatóságra ahol elindították az apasági pert!
Apukám ma felhívta a gyámhatóságot,hogy hol tart az ügy és ott azt mondták,hogy jól gondoljuk meg,hogy folytatni akarjuk-e mivel a srácnak nincs bejelentett állása így könnyen eltudja játszani,hogy nem dolgozik és ezáltal bármikor elviheti a lányomat...nem örökre,de,ha jön kénytelen vagyok odaadni neki!
Ilyen esetben mit tudok tenni?
Vicus-Alexa: a különélő szülőnek joga van a kapcsolattartáshoz, ennek a jognak a korlátozását csak kivételesen ítélik meg.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Szép Jó Reggelt!
Mit jelent az, hogy pl. a tartásdíjat "érdemtelenség" címén megpróbál megszüntetni?
Köszi a választ!
zozo73,
az érdemtelenség olyan súlyosan kifogásolható magatartás, melyre tekintettel a társadalmi felfogás szerint a jogosult a tartásra nem méltó. Ilyen lehet pl. ha folyamatosan bukdácsol, méltányolható indok nélkül nem tatja a kapcsolatot, sorozatosan dehonesztáló módon viselkedik a kötelezettel stb. Esete válogatja, hogy a bíró mennyire ítéli súlyosnak a viselkedést. Csak nagykorú gyermek esetén "játszik".
_Wasph_
Szerinted (mivel nem szeretném,hogy a gyermekemet elvigye) megszüntessem az apasági pert?
_Wasph_
Szerinted (mivel nem szeretném,hogy a gyermekemet elvigye) megszüntessem az apasági pert?
_Wasph_
Szia Pegakornis!
Köszönöm a tanácsod nagyon sokat segítettél ezzel!
A volt párommal semmiféleképpen nem kezdeném újra mivel már kétszer megpróbáltuk és akkor is fontosabb volt neki a drog meg a haverok!
Vicus-Alexa
Azért kérdezz utána, mert nekem az apjuk hat hónapig nem látogatta a gyerekeimet és ez is indok az apa ellen, mert nem foglalkozott a gyerekeivel. Ezért el nem vihette az otthonomból az engedélyem nélkül. Persze tartásdíjat sem fizetett.
diki
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02