Gyerektartás és láthatás

monalisa1 # 2009.07.11. 20:24

Tekintettel arra, hogy a férjedet nem ma ismerted meg, a személyiségi és jellembeli hibái miatt a második gyermeket már nem kellett volna bevállalni. (Ez egy beidézés egy fórumozó jogász véleményéből.)

Az hogy a kislány sajnos beteges, az valóban nagy probléma.

Nem tudom felétek a lakhelyen valamelyik óvodában nincs-e un. sószoba, vagyis a légzési problémát jól lehet gyógyítani - de legalább is karbantartani - a speciálisan tiszta levegőjű szobában való 20-30 perces eseti tartózkodással.

Bp.-en van ilyen magánrendelés - akár felnőtteknek is -, igaz nem két forint a kúra...

Hondas # 2009.07.12. 05:43

nem a ksilányomnak van krónikus légúti és hörgőgyulladása,hanem a kisfiamnak,aki még csak 15 hónapos.. Tüdőkórházbanmis voltunk már vele,ott írtak fel neki gépeket meg különböző gyógyszereket,mert állandóan elfullad a gégegyulladása miatt.Még tüdőtükrözésen is volt szegényem mert kellett.
És ezért szeretném egyenlőre az anyai környezetben a láthatást,ami úgyhiszem bölcsebb döntés lenne mint hogy egy órából hirtelen egész napra 8 órát kivenni a megszokott helyéről,főleg,hogy nemis ismer senkit sem ott.Még a bölcsödébe is beszoktatás van,de még az oviba sem hagyjuk ott egyik pillanatról a másikra a gyereket az elején.
a kislányomnál állnak fel azok a bepisiléses hányányásos dolgok,ő már 4 éves lesz.
Akárhogyan próbálom neki elmagyarázni hogy mi a helyzet,azt mondja hogy nem akar ott aludni akkor inkább el sem megy..
Akkor most? hogy legyen az ember ilyen helyztebnen okos?
Pedig nálunk ezek a problémák sajnos hogy valósak,és nem pedig megjátszott és kitalált dolgok mint a legtöbb édesanya által lejátszott menetek.
Én sosem tiltottam,még amikor kórházban volt a lányom isbejöttek még az ottani nagyszülei is..és nem értem a felháborodásukat.
DE a kisfiamról még csak annyit sem kérdeztek az ottani nagyszülők hogy hogy van.
Az apuka meg semmit sem hozott nekik csak ha szóltam hogy gyümölcsöt vehetne..azt is csak hosszadalmas idő után,mert azt mondta nem veszmert drága.
de bezzeg az interneten meg kint van hogy elvitte a barátnőjét ide oda nyaralgatni,külföldre,meg itt országon belül is.
Miért nem tud már úgy viselkedni mint más normális férfi aki nem él együtt a családjával.nem értem
Tudom hogy a 2. gyerek nem kellett volna,de hát már itt van akkor meg mindent megkell tenni az érdekében,de az apuka szerint nem beteg semmi baja,pedig papírunk is vanés orvosi szakvélemyén a kisfiú betegségéről és kezeléséről.
Nincs felelősségtudata pedig már a 40 felé közeleg.

Hondas # 2009.07.12. 05:55

a másik amit már tényelg nem értek, hogy a kislányomnál 3 éves korig 4-4 óra volt a láthatás annyi környezetben,pedig ő ismerte akkor az apját mertazért akkor többet volt vele,a kisfiam 7 hetes volt amikor elment, és őnála meg megítélnek 15 hónaposan egész napot az anyja nélkül.. akkor a gyerekek érdekeivel ki foglalkozik? Senki nem nézi hogy ez neki mekkora törés? csak én voltam neki eddig, rám számíthat, nem a fokozatosság bevezetése lett volna erre megfelelő mód?
Persze más könnyen ítélkezik más gyereke felett,de ha a sajátjáról lenne szó mindent megtenne annak érdekében hogy lelkileg ne sérüljön a gyerek.

Hondas # 2009.07.12. 05:55

anyai környezetet akartam írni... :) már félreírok :)

gemBIRD # 2009.07.12. 07:11

Köszönöm a válaszodat Lisa!

Az édesanyja nem mondhatja, hogy nem hozhatom el magamhoz ? Ő egyszemélyben nem tilthatja meg ugye? Most nyári szünetben akkor pár napot közösen egyeztetve nálam is lehet?

Horog # 2009.07.12. 09:15

Esetleg valaki tudna segíteni a 10.-én feltett kérdésemre?

Tisztelt Fórumozók!

Olyan esetre kérnék véleményt, tanácsot, hogy EVÁS egyéni vállalkozó esetében véleményük szerint mi lesz a gyerektartás megállapítása során a gyerektartás összegének alapja? (Az EVA alap 10%-a? – ugyanis ez a járulékalap is). Előre is köszönöm a segítséget.
Horog

Hondas # 2009.07.12. 10:20

ha már gyerektartásra kerül a sor,szerintem ne azt nézze senki hogy hogyan tudna minél kevesebbet fizetni,mert a gyerekéről van szó.
Az én volt párom mindent megtesz hogy nehogy fizetni kelljen a gyerekei után,pedig nagy szükség lenne arra hogy igenis ami jár azt átutalja.És nem csak filléreket.
De viszont a láthatásért meg panaszkodnak.

monalisa1 # 2009.07.12. 11:37

gemBIERG

Látom nálatok sincs előre lerendezve a nyári szünet alatti láthatás dolga - sajnálatosan...

Természetesen akár hosszabb időre is elhozhatod a kislányodat - hosszú még a nyár, így akár 2-3 hetet is lehet nálad, és miért is ne?!

Ha a gyermek egészséges, semmi oka/magyarázata nem lehet az anya részéről az esetleges ellenkezésnek.

Tessék időpontokat egyeztetni., határozott fellépés kérdése a dolog...

Kívánok vidám, boldog közös nyaralást!

U.i.: már most előre jelezd az "igényt" az őszi iskolai szünetből néhány napra, ami valamikor okt. végén lesz majd.

citromka # 2009.07.12. 11:49

Kedves Fórumosok!
Két kisgyereket nevelek és az a problémám, hogy a volt férjem már hónapok óta csak a tartás felét fizeti mert azt állítja, hogy munkanélküli. De nekünk nagyon nehéz így megélni. Anyukám segít a gyerekekre vigyázni óvoda után, én dolgozom. Már kértem végrehajtást is, mert van egy kocsija (arra persze van pénze, hogy kocsit tartson!), de nem tudom mikorra remélhetek ebből is valamit. Tud valaki tanácsot adni?

monalisa1 # 2009.07.12. 11:52

Hordas

A kisfiú/kislány egészségi problémát félreolvastam, elnézést érte...

A beteg gyermekre tekintettel a neki járó t.díj akár a "csillagos ég" is lehet - tessék a sajnálatos körülmények miatt ismét bírósághoz fordulni és kérni a t.díj felemelését. (Persze vinni kell az összes orvosi papír fénymásolatát valamint a remélve gondosan eltett patikaszámlákat stb.)

Azzal ne foglalkozz, hogy hova vitte a barátnőjét vagy hova nem - mint "szabad" ember, éli a világát...

Az apai felelősségérzet kifejlődése nem életkor kérdése!...

Legjobb lenne egy ideig ritkittani a láthatásokat mert abból egyik gyermek sem jön ki jól. Próbáld ezt megbeszélve vele, lehet hogy nem is ragaszkodik a rendszerességhez...

Hondas # 2009.07.12. 11:55

a gyerektartás behajtása nehézkes dolognak ígérkezik ha munkanélkülin van a volt párod...nálunk most volt a per és min bérre jelentette be magát,és hiába keres 4x ennyit havonta,a bíróság azt mondta csak azt tudják nézni ami a papíron van.
És tudod mi volt az indok? hogy igen,látszik hogy többet keres és teljesen logikus is,DE és itt van az a DE amit mindenki hátborzongatónak tart!
Hogy csak a papíron lefektetett összeget tudják nézni.
De persze a gyerekek miatt meg összehazudta a tárgyalásokat,amivel ellenem fordult.
És nem nézik még azt sem hogy a 15 hónapos gyerek tartósan beteg,pedig jog szerinte kötelező lenne.
kitartás,azt javaslom,nehagyd magad
Ügyvéddel indíts el valamit.. más lehetőség nincs,vagy leülni az exxel és elbeszélgetni vele,igaz tudom ez úgysem működőképes dolog

monalisa1 # 2009.07.12. 12:04

Hondas, tévedsz, nem csak az "igazolt" jövedelmet nézik és annak alapján a t.díj megállapítása, hanem vizsgálják a körülményeit az életmódját - vagyis magasabb t.díj is megállapítható ha egyértelmű az apa hazudozása.

Hondas # 2009.07.12. 12:12

itt nem néztek semmit,azt mondta fizet az anyjáéknak a rezsibe mert velük lakik,stb..vett egy házat abból amit eladott anno..ott a faluban vette,tele volt mindenféle hitellel meg jelzáloggal,ami a vételáron felül rendezendő volt,( volt egy fix igazolt pénze de jóval több volt rajta a hitel,érdekes miből fizette) van egy autója amin hitel van cascó kötelező bizt. szervizelések,meg a benzin meg a mi a kocsi kiadásaihoz tartozik,2 mobilja van,lekérettem a telefonszámlát,elveve az mennyi volt,azt mondta ő veszi a kaját,fizeti az anyják rezsijének egy részét,ide egy hónapban 960 km-t teszmeg kocsival a gyerekkel oda meg vissza 2 hetente 60 km oda visza oda vissza....és így tovább plusz a melóhelyre kocsival megy és még bizonyítékom is volt rá hogy utazgat mindenfelé..de nem fogadtak el ebből semmit, csak azt hogy neki 63 ezer a fizetése...szóval nem értem

Hondas # 2009.07.12. 17:13

Monalisa

a bírónő azt mondta nem ért a betegségekhez és a gépekhez sem..az egyik gép recepre lett írva mert különben 28100.- a másik meg 5400 ft..plusz ezekbe a gyógyszerek,a fertőtlenítő meg stb..
és ahelyett hogy szakértő véleményét kérte volna ki ,megítélte az egész napot az exemnek a fiammal.
Még az óvódába is fokozatos beszoktatás van nem pedig egyik pillanatról a másikra viszem,nem hogy egy ilyen icipici kisgyereknek....főleg ha beteg ez a lelki nyomás csak hátráltatja a gyógyulását.
Talán serdülőkor a gyógyulás ideje..mondták...
most halasztást akarok kérni amig ide nem ér a tartós beteg papírom.mert ahhoz kontroll kell és oda megyünk hamarosan...

Hondas # 2009.07.12. 17:17

sőt, a patikai blokkok is be lettek adva,volt az is vagy 60 ezer januártól fogva de azt sem nézték...

van itt igazság egyáltalán?

monalisa1 # 2009.07.12. 17:32

"Rossz" bírót fogtál ki, vagyis valószínűleg nem kellően tapasztaltat.

Amúgy nem hiszem, hogy egy 15 hónapos kisgyermeket oda kellene adni egésznapos láthatásra, főleg ha komoly egészségi problémák vannak - valamint az apa hozzáállása...

Kérd a gyámhatóság segítségét, javaslatát.

Hondas # 2009.07.12. 17:40

köszönöm a javaslatot. Azt fogom tenni.
Ja meg tudod mi a másik felháborító dolog? hogy ellenem nevelik a gyereket.mert amint hazaért a kislány, rögtön mondja hogy ki mit mondott...és gondolhatod hogy nem dícsérő szavakat mond.
És hiába vittem bizonyítékot,azt mondták hogy a gyerek hazudil..egy 3 éves gyerek nem hazudik..mindenki tudja nagyon jól,meg az elmúlt évek során volt szerencsém kiismerni a családjukat.
Mindenre bizonyíték kell, de semmit nem fogadnak el..akkor mi az amit elfogadnak ?

monalisa1 # 2009.07.12. 17:48

Szélmalomharc, melyet vagy lazán veszed vagy te is és a gyermek is rámentek. (Az a bepisilős dolog nem ok nélkül van...)

Hondas # 2009.07.12. 18:04

tudod azt szoktam ilyenkor csinálni,hogymegpusziloma kislányt,és megmondomneki én akkor is szeretlek,és akkor mindig sikerül visszaállítanom a régi kerékvágásba..de mostanában minden este velem alszik, és fogja a kezem úgy alszik el.
A gyerekeket sajnálom az egészben mert mindig ők a szenvedő alanyok ennek az egésznek.
Hiába szeretném hogy normálisan nőljenek fel,ha ebben az apjuk nem társ.
Az elgondolásom szerint ha már nem tudunk együtt élni legalább a gyerekekkel nem kellene ezt éreztetni,de én hiába mondtam neki...több mint egy éve mondom de semmi jele az együttműködésének.

monalisa1 # 2009.07.12. 18:12

Kellene melléd egy új Társ - egy másféle férfi, aki sokat jelentene mindhármótoknak.

Hondas # 2009.07.12. 18:20

van benne valami,de nem akarom elkapkodni az új pasi dolgot,mert a gyerekek az elsők és legfontosabbak.És persze igencsak nehéz normális férfit találni aki a gyerekeket is elfogadná.
Na meg persze a bizalmam is megingott rendesen.

Grád András # 2009.07.12. 18:34

Kedves Citromka!

Ha már elindította a végrehajtást, és megjelölte az autó rendszámát is, akkor legkésőbb pár hónapon belül a végrehajtó ki fogja tűzni az árverést, feltéve hogy a volt párja addig ki nem fizeti a tartozását. Viszont ha tényleg munkanélküli,számítson rá, hogy pert fog indítani tartásdíj leszállítása iránt, és akkor a bíróság le fogja szállítani a tartásdíjat. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2009.07.12. 18:36

Kedves Horog!

Akár evás valaki, akár nem, a nettó jövedelme 20%-a lesz főszabályként a tartásdíj alapja. Ha az az evás bevétel 90%-a, akkor annak a 20 %-a, ha azt további levonások terhelik, akkor meg az ekként csökkentett összegnek a 20 %-a. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Horog # 2009.07.13. 06:59

Tisztelt Grád András!
Köszönettel vettem segítségét.
Horog

gsxrobi # 2009.07.14. 14:19

tisztelt fórumozók!
segítséget szeretnék kérni tőletek ,illetve tanácsot hozzáértő szakembertől.5 éve elválltam ,akkor volt a kislányom 3 éves, eleinte a láthatás rendben volt ,de szép lassan teljesen megszűnt.(a gyermektartást fizetem,)amikor nálunk volt a kislányom ,nagyon jol érezte magát,ezzel szemben a volt nejem azt állítja hogy a kislány nem szeret hozzám jönni.legutóbb 1 hónapja voltam nála,és a kislányom azt hajtotta egyfolytában hogy -nem akarok elmenni,nem akarok elmenni...más mondat el sem hagyta a száját.pontosabban igen ,én apát szeretem,ezzel nem is lenne gond ,de ő nem szólít apának már 3 éve.a nevelőapját szólítja apának,engem pedig Robi-nak.
párkapcsolatban élek,nem fogyasztunk alkoholt,nem dohányzunk,harmonikus a kapcsolat .ezért nem értem miért fél nálunk a gyermek
segítséget előre is köszönöm.
szép napot