ha valaki nem vesz ki pénzt a cég(é)ből, az nem jövedelem, hiába nyereséges a cég. Természetesen a meghatározott minimumösszeget fizetnie kell akkor is, ha semmit nem vesz ki.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
ha valaki nem vesz ki pénzt a cég(é)ből, az nem jövedelem, hiába nyereséges a cég. Természetesen a meghatározott minimumösszeget fizetnie kell akkor is, ha semmit nem vesz ki.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Köszönöm.Olyan szempontból számíthat,hogy mit mutat a mérleg,hogy minimum összeget emeltessek?Vagy csak a kivett összeg a mérvadó,hiszen azt hívják jövedelemnek?
A minimumösszeg meghatározásánál akár számíthat is, de csak akkor, ha kellően stabil ez az eredményessége a társaságnak. Egy sikeres évre építeni aligha lehet.
Kedves Szeráf
Nem vagyok jogi tanácsadó,
de ezzel kapcsolatban az én tapasztalatom az alábbi:
1.
Ha a párod két saját gyermeket, saját háztartásban nevel, akkor a gyt. meghatározásánál őket is figyelembe kell venni, mint eltartásra jogosultakat.
Tehát a fizetésének 50 %-át 3 felé lehet osztani
hangsúlyozom, ezt akkor ha a gyerekek az ő nevén vannak (de miért ne lennének).
2.
A nagykorú gyermek után rokontartást kell egyenesági rokonnak fizetnie.
Ennek mértéke tudomásom szerint kisebb mint a gyt., de mivel a gyermek főiskolára jár munkavégzésre képes így saját eltartásához ő maga is hozzájárul,
amit szintén figyelembe vesz a bíróság.
Rokontartásnál mind ezt, mind pedig az "eltartó" édesanya, és a tartáshoz hozzájáruló édesapa jövedelmi viszonyait is figyelembe veszik.
A rokontartás megítélése természetesen peres ügy,
ezt a párodnak kellene indítani, ha csökkenteni szeretné.
Addig köztes megoldás a gyermekkel történő ezen dolgok megbeszélése, mivel az ügy lefolyása nem két nap.
javaslom olvasd el: Csjt. 60. § -tól.
üdv
Tiszteletem,
már többször kérdeztem, s bár kezdek elkeseredni, nem adhatom fel.
Válunk, a feleségem lassan 2 hónapja elvitte kisfiamat a nagyszülőkhöz külföldre. Beszélni sem hagy vele, fenyegetőzik.
A gyámhatóság, családsegítő, rendőrség mind azt mondja, hogy csak bírósági végzés esetén tudnak intézkedni. A bíróságon az első tárgyaláson csak egy jegyzőkönyv készült a láthatásról. A bíróság egyelőre jegeli a dolgot, ma egy novemberi időpontot mondtak. Képtelenség, hogy addig nem láthatom a kicsit - 3 éves - és nem tudom elhinni, hogy semmit sem tehetek... Valakinek van valami tanácsa?
Köszönettel
Cs.
Tiszteletem,
már többször kérdeztem, s bár kezdek elkeseredni, nem adhatom fel.
Válunk, a feleségem lassan 2 hónapja elvitte kisfiamat a nagyszülőkhöz külföldre. Beszélni sem hagy vele, fenyegetőzik.
A gyámhatóság, családsegítő, rendőrség mind azt mondja, hogy csak bírósági végzés esetén tudnak intézkedni. A bíróságon az első tárgyaláson csak egy jegyzőkönyv készült a láthatásról. A bíróság egyelőre jegeli a dolgot, ma egy novemberi időpontot mondtak. Képtelenség, hogy addig nem láthatom a kicsit - 3 éves - és nem tudom elhinni, hogy semmit sem tehetek... Valakinek van valami tanácsa?
Köszönettel
Cs.
Kedves Csaba06!
A bíróságtól lehet kérni ideiglenes intézkedést a gyermekelhelyezés tekintetében, de nem akarom áltatni, elég kicsi az esélye, hogy ez összejöjjön. A gyámhatóságnál tehet bejeletést, ez csak arra jó, hogy dokumentálja a kapcsolattartás megakadályozását. Az egyetlen jó hír, hogy a gyermeknevelési alkalmasságot lényegében kizáró körülmény, ha valaki megakadályozza a másik szülő kapcsolattartását, és ezt a bíróság is tudja. Vagyis a végső döntésnél ez még igen jól jön majd. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Üdvözlet
A rokontartásról kérdeznék.
Már több helyen is sikerült utána olvasnom, a feltételei elég világosak, de sehol nem találtam meg konkrétan, hogy ennek a mértéke hogyan határozható meg.
A gyerektartás %-os meghatározása bárhol megtalálható.
Ehhez képest a nagykorú gyermek rokontartása a kötelezett fizetésének milyen mértékéig kérhető, határozható meg?
Előre is köszönöm a választ.
üdv
Kedves Anya13!
Írott szabály nincsen a mértékére külön, a bírói gyakorlat itt is a 20%-ból indul ki, de ez lefelé eltérhet a már sokszor megírt szempontok alapján (gyermek saját lehetősége a pénzkeresetre, viszonyuk stb.). Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Anya13!
Írott szabály nincsen a mértékére külön, a bírói gyakorlat itt is a 20%-ból indul ki, de ez lefelé eltérhet a már sokszor megírt szempontok alapján (gyermek saját lehetősége a pénzkeresetre, viszonyuk stb.). Üdv:
értékben általában ugyanannyi, csakhogy vannak csökkentő tételek a kötelezett javára (pl a jogosult ilyen olyan jogcímen szerzett jövedelme), vannak megszüntetési okok (pl. érdemtelenség, alkalmatlanság), és a végrehajtási, felelősségi szabályai is jóval enyhébbek (a kötelezett saját, vagy eltartottjának a tartásának rovására nem köteles a munkaképes nagykorút eltartani)
meg más egyebek is vannak.
_Wasp_
és felesleges megoldása
na. megint lassabb voltam...
_Wasp_
és felesleges megoldása
na. megint lassabb voltam...
_Wasp_
és felesleges megoldása
Köszönöm a választ!
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Apuka tartozik nekem 264 ezer Forint elmaradott gyerektartással. A bíróság havi 8 ezer forintban ítélte meg a törlesztést a havi gyerektartásdíjon felül.
előző munkáltatója küldte jogcímen utalta az összegeket:
Jelenlegi munkáltatója viszont egyben küldi. Így nem tudom nyomon követni, hogy a havi gyermektartásban benne van-e a törlesztés vagy nincs. Most azért bizonytalanodtam el, mert 8 ezer forittal kevesebbet kaptam. A törlesztés még csak márciustól tart, szóval még bőven nem járt le a tartozás kifizetése.
Mit tehetek ilyen esetben? Kérhetem a munkáltatójától, hogy küldjön részemre MIL lapot ahol látom, hogy hol tartunk tartozás ügyileg??? Vagy azt, hogy igenis utalja külön jogcímen így látom én is meg így lenne tiszta, mert így nekem nincs nyoma annak, hogy én igenis kapom a 8 ezer forint törlesztést.
a segítséget előre is köszönöm
A jelen problémával kapcsolatban a munkáltatónál kell reklamálni., az ő köteléssége - és egyben felelőssége, hogy a bíróság rendelkezése szerint történjék a levonás és annak utalása. Ha nem így jár el, tőlük követelhető a különbözet megfizetése...
Javaslom hogy egy ügyvéd írjon nekik egy "keményebb" levelet, téged mint volt feleséget valahogy nem vesznek kellő súllyal.
Majd 2012 őszén jár le a tartozás a közölt 8e Ft/hó intenzítással - sok víz folyik még le addig a Dunán...
azt énis kitudtam számolni, hogy mikor jár le. Csak nem tudom, hogy most kaptam-e az utalással vagy sem.
Tisztelt Fórumozók.
Elvált nő vagyok. A férjem egy hete, elvitte a kislányomat pár hétre /kötelező nyári láthatás/.
Elvileg magához vitte a gyermeket /saját lakcím/, de ott nem tartózkodik senki. Onnan tudom, hogy egy közeli szomszéd ment volna meglátogatni a kicsimet de napok óta üres és sötét a lakás. Bár megbeszélt időközönként beszélhetek a kislányommal, nem árulják el, hogy hol vannak. Vagyis a kicsi csak hallgat mikor kérdezem a volt párom pedig kitér a válasz elől.
Tehát jelenleg a gyermekem jogosan az édesapjánál tartózkodik, de számomra ismeretlen helyen. Tehet ilyet vagy kötelessége beszámolnia arról, hogy hol és milyen körülmények között vannak?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tóth Ivett
„Tehet ilyet vagy kötelessége beszámolnia arról, hogy hol és milyen körülmények között vannak?”
illene tájékoztatnia, de ha nem teszi, akkor nincs eszközöd a beszámoló kikényszerítésére - hasonlóképpen, neki sincs lehetősége arról, hogy fordított helyzetben beszámoltasson téged.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Tisztelt Wasp köszönöm a válaszát!
Ha megengedi feltennék még egy kérdést.
Abban az esetben mi a teendő, amikor a volt férj elviszi a kislányomat de rendszeresen le is adja még aznap a bátyjánál és annak a családjánál és csak vasárnap esik be érte és hozza vissza. Mikor beszélni szeretnék a lányommal nem egy esetben a volt sógoromékat kell hívnom. /a gyermek ott is alszik az apja nélkül/
Én arra vagyok kötelezve, hogy a volt férjemnek adjam oda és ővele legyen a leányom. Azért is járhat büntetés, ha kijelentem, hogy úgy nem adom oda, ha a testvérénél van a gyerekem?
Ilyen esetben mi a teendő?
Mielőtt bárki azt javasolja, hogy beszéljek vele erről, jelzem megtettem, de ő az elfoglaltságára hivatkozik.
„Én arra vagyok kötelezve, hogy a volt férjemnek adjam oda”
ez igaz
„és ővele legyen a leányom”
ez nem igaz.
„Azért is járhat büntetés, ha kijelentem, hogy úgy nem adom oda, ha a testvérénél van a gyerekem?”
Járhat. Ugyanolyan abszurd lenne, ha nem adnád oda, mintha az apa arra hivatkozva nem hozná vissza a lányotokat, hogy nem állandóan nálad van, hanem például a szüleid is vigyáznak rá.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Tisztelt Wasp!
Tehát ha jól értem ő attól még jó apa, hogy 5 láthatásból átlagban egyszer tölti a hétvégét a kislánnyal és másra bízza.
De vajon én jó anya lennék ha 5 hétből csak egy héten lenne velem, és másik 4 héten leadnám a nagyszülőkhöz?
Ha én tenném ugyanezt, nyilván támadható lennék.
Félre ne értse senki sosem tenném ezt meg vele. De tartom, hogy a láthatáshoz való joga a férjemnek van meg és nem a volt sógoroméknak.
a kérdés nem az volt, hogy ki a jó szülő, én nem is erre adtam választ!
Ha így értette volna, akkor kérem olvassa át újra a válaszomat.
Az ugyanis csak arra vonatkozott, hogy a kapcsolattartási időben történtekhez a gondozó szülőnek csak vajmi kevés köze van, a kapcsolattartás megtagadása pedig jogellenes lesz - bármi hasonló indokot is találna rá.
_Wasp_
és felesleges megoldása
sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, a fiamat (3éves) hétfőn műtötték torok- és orrmandulával. Jól sikerült a műtét minden rendben van szerdán haza is engedték.
Az anya a műtétre hivatkozva nem adja oda nekem a gyermeket, amit még meg is értenék,mondtam neki akkor átmegyek meglátogatni de ne menjek mert még a levegőre se mehet ezt mondta. Ma meg hogy felhívtam, hogy had beszéljek a fiammal, azt mondta ma indulnak Erdélybe 3 hét múlva jönnek haza. Mit tudok ilyenkor csinálni?
Segítséget előre is köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02