Márpedig ez tipikus, bántó, bugyuta általánosítás volt..... bárkitől is íródott volna, ez van.
Még ha megtűzdeljük azokkal a nagyon okos kifejezésekkel magyarázatunkat, akkor is annak sikeredett.
Márpedig ez tipikus, bántó, bugyuta általánosítás volt..... bárkitől is íródott volna, ez van.
Még ha megtűzdeljük azokkal a nagyon okos kifejezésekkel magyarázatunkat, akkor is annak sikeredett.
Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék szakszerű segítséget, tanácsot kérni a következő problémámban: 5 évvel ezelőtt kiléptem egy élettársi kapcoslatból akkor 1 éves gyermekemmel. A bíróság hivatalosan megállapított gyermektartásdíj mértéke az apa fizetésének 20%-a, minimum 8000 ft. Az apa magától utal 12000 ft-ot havonta, nem a munkahely vonja le a fizetéséből. ez a határozat 5 éve jogerős. én azóta nem léptem, most viszont szeretném felülvizsgáltatni a jövedelmét, valamint kérni, hogy a munkahely automatikusan utalja az összeget. ezt kérhetem így egy keresetben a bíróságtól? sajnos nem tudom, pontosan melyik cégnél dolgozik..ezt nekem kellene tudnom vagy a bíróság hivatalból megkéri a szükséges adatokat?
valamint a 2004-es határozatban benne foglaltatik, hogy "az apa a gyermeket az anya lakásán látogathatja". ez azt jelenti, hogy köteles vagyok beengedni a lakásba?? mert az az igazság, hogy én nem szoktam, kérem, hogy inkább vigye el valahova, szervezzen közös programokat.
valamint telefonon mi a normális kapcoslattartás a gyerekkel?? mert manapság naponta többször hivja a gyereket, aki örömmel beszél vele. engem viszont zavar, mert mintha ellenünk hangolná a gyereket. ezzel szemben tehetek valamit?
előre is köszönöm a segítséget!
Cathy
Üdvözlöm Cathy!
A családjogi törvény 2 évben határozza meg azt az időtartamot, amikor ítélet vagy bíróság által jogerősen végzés formájában jóváhagyott egyezség esetében csak lényeges "körőlmény változás" esetén változtat. Ez az időtartam lejárt, tehát törvényi akadály nincs annak, hogy újabb kérelmét elbírálják. Automatikusan nem von tartásdíjat a munkahely, erre akkor köteles, ha a férj önként nem fizet és végrehajtás van a munkabérére. Mint Ön is írta többet is fizet a kötelezett összegnél. Természetesen a bíróságnak köteles megadni a munkahely a jövedelmi adatokat, de ehhez igényérvényesítési kérelmet kell beadni.
Egy ma már 6 éves gyermeket nem szükséges az anya lakásán látogatni, azaz amikor láthatás van az apa viszi - hozza., a volt felek akár nem is látják egymást mert a gyermek kiszalad/leszalad az apja elé aki őt a kapuban várja. Aztán el az apával a láthatás 1-2 napjára és/vagy hetére.
Vagyis 5 év után újra kellene szabályozni, lévén nem kisdedről van már szó.
Ha nem tudod a férj munkahelyét/címét, a bíróság kérésére köteles az információt megadni, egyuttal jövedelemigazolást becsatolni.
Ha eddig bármi gubanc nélkül önként rendben teljesített - sőt, a letiltásra nem adott okott.
A keresetben kérni kell a t.díj aktuális meghatározását., egy eltartott gyermek esetében általában 20% a reális. (A többit az anya teszi hozzá a sajátjából...)
A mindennapos telefonhívás valóban zavaró lehet, vagyis az apa részéről hagyni kellene a srácot önállósodni már...
"Lisa"
laikus hozzászóló
Kedves Galga és Meshi!
Elnézést ha félreérthetően fogalmaztam, de nem akartam kioktatni senkit sem a pénzügyeinek a kezeléséről. Mindenesetre 150.000 ft feletti havi fixnél érdemes ránézni a citibank oldalára, mivel a 0 forintos számláikhoz tényleg nullforintot kell fizetni, ha esetleg jelenleg fizetsz olyan dolgokért hogy utalás, pénzfelvétel, havi számlavezetési díj...stb... ezek nullszaldósak náluk(csak a belföldiek).Cserébe egyösszegű havi rendszeres minimum 150.000-et kérnek hogy tedd be aztán elköltheted. Mellesleg megjegyzem hogy a pénzfelvétel bármilyen bank bármilyen ATM-éből ingyenes, mivel a bank rendezi helyetted a költségeket még akkor is ha pl.:OTP-s ATM-ből veszed fel a pénzed.
Én így gondoltam a pénzügyek felülvizsgálatát, hiszen ha már havi 500 ft-ot meg tudsz spórolni, akkor az 12 hónap alatt azt jelenti, hogy 6.000-rel többet költhetsz mondjuk a gyermekedre karácsonykor. Én így gondolkodom pénzügyekben. Valamint mivel még nemrég költöztél albérletbe és azt írtad hogy a bútorokat és egyebeket otthon hagytad, ezért néha látogass el (ha nem ismernéd) a depo.hu-ra, mert jól jöhet hogy melyik boltban kapható ugyanaz a hűtő vagy mosógép (találsz ott mást is) mondjuk 5.000-rel olcsóbban...(vagy akár 10.000-rel is).
A 99%-os gyerekkel mi van és a pénzzel kérdésemet pedig boccs de a jogászoktól kérdeztem csak nem írtam oda, mert csak...
Édesapám most költözik új albérletbe kertes családi ház (két szobás)frissen felújítva. Nem nagy, és az is igaz hogy Budapesttől messze van (30 km) 20.000-ért, viszont vonatbérlettel és bkv bérlettel is még mindig 50.000. Vidéken sem jobb a helyzet óvodailag, mint a fővárosban, tehát ilyen téren nem nyernél semmit. Apropó óvoda, biztos hogy mindent megpróbáltál, nem hiszem de remélem most segítek egy kicsit a jogászoknak azt a kérdést kéne feltenni, hogy:
Melyik is az a törvény amelyik kötelezi a szülőt a gyermek óvodába járásáról való gondoskodásra 5 éves kortól?
Nincs véletlen egy hasonló rendelet, vagy hasonló, amelyik segíthetne neked elhelyeztetni a gyermeket?
Mellesleg a lakhelyedhez legközelebbi óvodát is kötelezik ilyen esetekben (5 éves kor felett) a gyermek felvételére.
Ezt hívják az ovisok létszám feletti kvótának (mindig van betervezve a létszám felett pár fő).Remélem segítettem, én is előkereshetem neked, de az időbe telik.Egyszerűbb, ha egy családjogban jártasabb ember segít neked.
A Magyar Államkincstárat pedig a telefonálással felejtsd el, kb annyi az esélyed hogy felveszik a telefont, mint a lottón a hármas, de inkább a négyes.Viszont ha felveszik a következőt fogják mondani (most spórolok neked a telefonszámlán):
Menj be az Árpád híd pesti hídfőjénél (rendőrpalota mellett) található épület földszintjén található MÁK ügyfélszolgálatiba.
Na ott balra átlósan iratkiadási üvegablakos néninek (sorszámot nem kell kérni de sorbanállásos ablakocska) mond el két-három rövid mondatban hogy külön költöztél és nálad a gyerek, meg hogy még nincs bírósági végzésed a válásról, mert folyamatban van. Erre ő összeállítja a paksamétát és átadja neked a kitölteni való dokumentumokat, valamint elmondja hogy mit kell saját kezűleg megírnod (ha kell).
Miután kitöltötted akkor beállhatsz a sorszámkérők közé, de a sorbanállást ha lehet ne hétfőn kezd el, mert akkor hat napi hidegélelmet vigyél magaddal.
Ha rám hallgatsz akkor postán adod fel az iratokat, a következőképpen:
Ajánlott tértivevényesen csak az egyik nem elég (furcsa de gyakran eltűnik ha csak simán adod fel...szinte mindig...).
A levelet az állandó lakhelyed szerintinek kijelölt máknak add fel (még egy furcsaság, de Budapestiek Ceglédhez tartoznak...no comment...) és készíts mindenről másolatot biztos ami biztos, de az eredetit add fel.
Remélem tudtam segíteni, valamint a MÁK weboldalán tájékozódj az irodák címéről és a nyitvatartásokról is, mert ott is lehetnek furcsaságok, ide kattints:
http://www.allamkincstar.gov.hu/
Tisztelettel:Csecskedi Péter - Sárga Ember
Kedves Meshi!
"Miben különbözök én tőle, miért tekintendő a nála töltött szünidő másnak, mint a nálam?"
Abban, hogy a fenti 2 hetet leszámítva az év többi 50 hetében (nyilván a minden 2. hétvégét leszámítva) Ön van a gyermekkel. Vagyis az Önnel való tartózkodása az "alapértelmezett", ez a 2 hét a kivétel. Nyugodtan vegyen erőt magán, és ne hívogassa, semmi baja nem lesz! A gyereknek meg ne ígérje, hogy felhívja, ha előre tudja, hogy úgysem fog menni, mondja helyette azt, hogy T már olyan nagy fiú vagy, akinek semmi baja nem lesz, ha 2 hetet eltölt az apukájával, és közben nem beszélünk telefonon. És közben ne feledje, hogy a gyerekek 100-ból 100-szor azt mondják, amit az éppen velük lévő szülő hallani szeretne. És őszintén: Nem olyan Önnek, mintha hájjal kenegetnék, amikor olyasmit mond, hogy a 2 hét közben fel szeretné hívni, meg hogy gyakran gondol arra, hogy Ön mit csinál? Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Pözümi!
Elolvatam, amit írt. Nem ígérkezik könnyűnek az apa végleges kizárása a gyermek életéből, mondjuk úgy, hogy nagyjából 0 az esély, és nem is lenne jó. Értem én, hogy nem egy matyóhímzés az apa, de még egy ilyen apa is jobb a gyermeknek, mint a semmilyen (amint egy prostituált, italozó stb. anya is jobb a gyermeknek, mint egy semmilyen). Úgyhogy barátkozzon a gondolattal, hogy majd Önnél helyezi el a gyermeket a bíróság az apa kéthetenkénti kapcsolattartásával, és sokat ront a gyermek életén, ha nem adja oda, feltéve, hogy az apa a kapcsolattartásokra igényt tart. Ha nem, az más, és igen sajnálatos. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Grád András!
úgy érzem, a volt férjem Önnel konzultált nem-veszem-fel-a-telefont-a-2-hét-alatt-míg-nálam-van-a-gyermek-ügyben ;-)
A kapcsolattartás véleményem szerint ugyanúgy megilleti a gondozó szülőt hosszabb szünidő esetében, mint a másik szülőt az alapértelmezett helyzetben.
A kisfiú nem áll a túlzott befolyásom alatt, szerencsére továbbképeztem magam az elvált szülők gyermekeinek lelkivilágából, bár sosem mondhatom azt, hogy nem tévedek a döntéseimben.
Mindenesetre nem tartom normálisnak azt sem, hogy a kisfiúnak két élete van, ahol meg kell felelnie, egy az apjánál, egy a velem töltött idő alatt és apuka a saját világából teljesen kizárhatja az anyát, aki viszont kénytelen beengedni őt a sajátjukba, merthogy az az alapértelmezett.
A kérdésem az, vajon a Gyámhivatal is hasonlóképpen fog egy ilyen bejelentésre reagálni, vagy van erről más jogi vélemény is? Nem fogok beletörődni, hogy lesznek fekete lyukak a szünidők alatt, amikor 2 hétig, 1 hónapig nem tudhatok róla semmit, azt sem hogy hol van, azt sem, hogy hogy van, mi van vele, mert az ex így dönt. Tudom, a válás mindenkinél veszteséget okoz, de ez nem lehet egyenlő a másik fél tudatos bosszantással.
A fentieken kívül megkérdezném, hogy a volt férj a végzésben meghatározott hétköznapi kapcsolattartást mindig kihagyja. Erről egyszer írt egy mailt, hogy munkahelyi elfoglaltságai miatt, bla-bla-bla, a végzés szerint azonban ez még mindig megilleti. Magyarul megjelenhet előzetes bejelentés nélkül abban az időpontban és vihetné a gyermeket, nekem erre készen kell álljak? Vagy lobogtathatom a mailt, amit írt, ha esetleg nem talál otthon? A két éven még belül vagyunk. Jobban járhatok és védem magam, ha ezt még most jelzem a bíróság felé, vagy csendben várjam meg a 2 év leteltét és utána lépjek, vagy hagyjam az egészet?
köszönöm, m
Kedves Grád András!
Ha bíróság ideiglenes intézkedéssel az anyánál helyezte el a gyerekeket, az mennyiben hat az apa szülői felügyeleti jogára?
Ha a fenti végzésben nem tér ki a kapcsolattartás szabályozásásra is, abban az esetben mire van lehetősége az apának? Bármikor, bárhol találkozhat a gyerekekkel?
Ha az apa ezt a végzést megfellebbezte, annak van halasztó hatálya, vagy előzetesen végrehajtandó, mint a gyermektartásra vonatkozó ideiglenes intézkedés?
Köszönettel:
Tündér
Tapasztalati úton szerzett tudás alapján azt mondom:
Amíg nincs szabályozva a láthatás, végleges elhelyezés, vagy akár közös szülői felügyelet, /ami a legjobb, ha mindkét szülő akarja/, addig mindkét szülőt azonos jogok illetik meg, a gyermek életét érintő minden kérdésben.
Ez viszont képlékeny dolog, hiszen nem tud nyilván mindkét szülő azonos időt tölteni a gyerekkel, és nem akkor, amikor akarja.
Ez az az időszak, amikor elindulnak a kisebb csaták, és elkezdik ráncigálni a kedves szülők a gyereket,/ mintha egy ellopott váza volna, amit néha visszaveszek/
Ilyenkor érdemes minden bizonyítékot gyűjteni, és akár a legbanálisabb dolgot is bejelenteni a gyámhatóságon. És induljon a harc. Legalábbis ezt vettem ki a beíró soraiból.
Márpedig ebben a szülők a saját konfliktusukért, a gyerek sérül. Sajnos.
Kedves Meshi!
A kapcsolattartásról természetesen rengetegféle vélemény létezik, én értelemszerűen a magamét mondtam el, de bízom benne, hogy egykori családjogi bíróként meg pszichológusként ez picivel kompetensebb az átlagnál. :-) Változatlan meggyőződésem, hogy azokra a bizonyos "lyukakra", amikor uram bocsá' két hétig nem beszél a gyermekkel, nagyon nagy szükség van az egészséges személyiségfejlődéséhez, hogy megtapasztalja, 2 hetet simán ki lehet bírni Ön nélkül, ez a fokozatos felnövekedés, felnőtté válás része. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az Ön szülei, nagyszülei stb. idején ha ők elmentek egy-két hétre a gyermek nélkül, vagy a gyermek ment el pl. egy táborba, senki sem beszélt a másikkal telefonon, pl. azon egyszerű okból, hogy még nem létezett mobil, és ettől még egészséges felnőttek lettek, vagyis a mobiltelefon előtt sem lettek a gyermekek lelki sérültek, sőt! És nincs de!
Ami a hétközi kapcsolattartást illeti, érdemes lenne a kapott e-maillel bemenni a gyámhivatalba, és készíteni egy jegyzőkönyvet a bejelentéséről, miszerint az apa nem gyakorolja a hétközi kapcsolattartási jogát, ezért további ellentétes megálalpodásig Ön nem áll minden héten fölösleges késznlétben. Ezzel meg tudja előzni azt a problémát, hogy ha egyszer mégis élne vele előzetes bejelentés nélkül, akkor elmarasztalják. Üdv:
Kedves Tündér4!
A bíróság az ideiglenes intézkedést előzetesen végrehajthatóvá szokta nyilványítani (ezt mondjuk látnia kellett volna, ha elolvasta), de ez csak a majdani végleges döntéséig szól. Elég szokatlan, ha nem szabályozta a kapcsolattartást, de jóhiszeműleg célszerű lenne biztosítani neki, mert a meggátlása az Ön nevelési alkalmasságának a hiányára utalna. A gyereket úgyis vissza kell vinnie Önnek, hiszen ott az ideiglenes intézkedés. Üdv:
Kedves Grád András!
Én nem a gyerekek anyja vagyok, ha nem az estben szereplő apa menyasszonya.
Sajnos a végzést még nem láttuk, az ügyvédünk szabadságon van.
A helyzet inkább az, hogy az anya az utolsó láthatásra nem adta ide az egyik gyereket - pedig a szóbeli megállapodás szerint páros hétvégén az apánál vannak -arra való hivatkozással, hogy a nagymamánál nyaral a gyerek.
Akkor amint lehet, megnézzük, pontosan hogy szól a végzés. De ha a kapcsolattartásról nem rendelkezik, akkor az apa nem követ el jogsértést, amennyiben az iskolában olykor meglátogatja a gyerekeket?
Hosszú láthatás alatti telefonos kapcsolattartás témában: ha a gyerekek csak egy hétvégére is vannak nálunk, az anya minden nap hívja őket, pedig ezek a gyerekek már több mint tíz évesek....
nem akarjuk ezt korlátozni, mert akkor az anya nem enhedi, hogy az apa telefonon tartsa a gyerekekkel a kapcsolatot. Sajnos már több esetben volt rá példa, hogy bosszúból kikapocsolta napokig a gyerekek telefonját.
Tisztelt Fórumozók!
nem találtam erről semmit, ezért itt kérek tanácsot.
Mi az,ami minimálisan elvárható, mikor a gyermeket átvesszük láthatásra?
Páromék elváltak, bíróság szabályozta a láthatást.Rendszeresen megtagadva anya részéről, ezért álandó ügyfelei vagyunk sajnos a gyámhatóságnak.
Tegnap ismét 1 órás cirkusz után 9 helyett 10 órakkor kaptuk meg a gyereket 1 db. poló+short+szandálban.
2,5 éves most tanulja a szobatisztaságot, de soha nem kapunk váltóruhát, nem kapjuk meg az alvókáját és ha beteg semmilyen infót nem kapunk arról, hogy gyógyszert kap-e, van-e érzékenysége stb.
Eddig nem volt gond,mert otthon átöltöztettük, és vissza a saját ruháiban adtuk, de tegnap többször "baleset" történt így más csak általunk vásárolt száraz ruhában tudtuk hazavinni.Anya persze őrjöngött, és éjjel 3* telefonált,hogy vigyük le a közeli plázába azokat a ruhákat, amit elloptunk, lent van a gyerekkel.Reggel ismét mocskolódó sms-eket kaptunk.
Kérdésem mit tudunk tenni?Tudom, jelentsük a gyámhatóságon...... ma ismét megtettük.
Szerintem az, hogy nem hajlandó gyógyszert adni, sem megmondani, hogy mit szedhet kimeríti a veszélyeztetést.
Hogyan tovább?
Szeretnénk normálisan élni, programokat csinálni a gyerekkel, de nem tudunk tervezni, mert vagy nem kapjuk meg vagy ha igen, akkor cirkusszal, 1 láthatás alatt 10* telefonál.Oda áll kocsival a lakásunk elé, követ minket, hívogatja a családot, hogy nem engedélyezi,hogy találkozzanak a gyerekkel stb.
Mi a megoldás?
Köszönöm.
Tisztelt Dr. Attika és Liza (és más, témában hozzáértők)!
köszönöm a válaszokat, de maradt még nyitott kérdés számomra.
Úgy kell értelmeznem, hogy ha a volt férj tényleg rendszeresen fizet és nem is az 5 éve megállapitott minimumot, hanem az állítólagos fizetése 20%-át, akkor esélyem sincs arra, hogy a bíróság a munkáltatóval letiltassa gyermektartást?? ezt csak akkor lehetne kérni, ha nem teljesítene vagy nem időben teljesítene?
mert én úgy érzem, hogy ha ő lakást és autót is tudott venni azóta, akkor nem minimálbért keres...pedig azután fizet. persze attól lehet, hogy csak annyira van bejelentve, de akkor legalább biztos lehetnék benne, hogy annyi utalódik, amennyit a bíróság megállapít.
Köszönettel,
Cathy
Ebben az esetben a tartásdíj megemelése iránt indíthatsz pert. De ott a bizonyítás téged terhel. Persze bérkimutatást kérhetsz a munkáltatójától a perben.
2004-ben váltam el, gyermekünket én nevelem. Volt férjem nagyon ügyesen csinálta dolgait, mert édesanyja nevére iratta vállalkozását, melyben szegény minimálbérért dolgozott! Neki is és nekem is lett élettársi kapcsolatunk, én bevallottam, Ő nem. Nálunk bekérték az új párom fizetését és mondván, hogy nem vagyunk rászorulva, 20.000 ft-ot ítélt meg a bíróság. Azóta eltelt 5 év, a gyereknek nőnek az igényei, infláció, stb. Én jelenleg gyesen vagyok, mondhatni egy fizetésből élünk. Szeretnék emeltetni az összegen, de hát vállalkozó, ott csal ahol tud, ráadásul új párja APEH-os! Merre és hogy induljak neki, hogy sikerüljön??? Köszi a segítséget.
menj el ügyvédhez.
aztán kereset beadása, bizonyítási eszközök gyűjtése, stb. vagy... egyezz meg a magasabb tartásdíjról.
én ez utóbbit javaslom.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Kedves Syllka!
Számtalan módja van annak, miként lehet a minimálbéren bejelentett, de a vlóságban jóval többet kereső vállakozót rábírni a bíróságon a fizetésre. Érdemes megindítani a pert, sokféle bizonyítási eszköz kínálkozik, sokat már le is írtam itt különböző topikokban. Viszont a Családi Jog című lap szeptemberi számában megjelenik egy fővárosi bírósági családjogi bíróval közös cikkünk, amiben kifejezetten a trükkel és ezek leleplezési módszereivel, ellenjátszmáival foglalkozunk vagy 8 oldalon. Javaslom, hogy vegye meg a lapot, a HVG-ORAC terjeszti! Üdv:
Tisztelt Ügyvéd Urak!
Én a szoban forgó apa élettársa vagyok, tehát nem az enyém a gyerek de a következő lenne a problémánk.
A szülök az élettársi kapcsolatot 14 év után megszakították.
Akkor a kislány 9 éves volt.
Az apuka akkor látta amikor csak akarta, oda vitte ahova csak akarta és amit tudott megadott a gyereknek. Még külföldre is elengedte az anyuka, hiszen az egyik nagymama ott él a mai napig.
Mindez így ment tavaly november végéig.
A kislány most 15 éves. Az apukának lett egy élettársa akit a gyerek is elfogadt. Örült nagyon és felkészült a kislány arra, hogy kezdi a középiskolát és legalább lesz segítsége a tanulásnál és az angol nyelv elsajátításánál.
De mint a villámcsapás, 6 év nyugalom után az anyuka beadta a bíróságra a gyermek elhelyezést és a gyermektartási díj megállapítását. ( 6 év alatt a kislány minden hónapban kapott 6-9 ezer Ft. + fel lett töltve a telefon, ruha, cipő, iskolaszer, kirándulások stb). A viszony felhőtlen volt még a két szülő között is.
A bíróságon az anyuka az nyilatkozta, hogy a gyerek nem kívánja látni az apját, ő ezt nem akadályozza meg és kéri a bíróságot, hogy hallgassák meg a gyermeket.
Természetesen a bíró ezt elutasította.
A második tárgyaláson szintén ugyan ez volt a válasz, hogy a gyermek nem akarja látni az apját.
Mit ad az Isten a bírónő felfüggesztette a tárgyalást októberig és kérte az apukát, hogy beszélje meg a lányával ezeket a dolgokat, mert Ő mint bíróság meghozza az ítéletet, de mivel a lány elég nagy már ezért bármit kitalálhat, hogy ne beszéljen vagy találkozzon az apjával.
Mi úgy gondoljuk, hogy az anyuka félelembe tartja valamivel a gyereket mert amikor felhívta az apja telefonon akkor azt mondta a gyerek, hogy nem ér rá beszélgetni és a háttérbe az anya hangját hallottuk.
Ilyenkor mit lehet tenni? Ön mit tanácsol?
Hagyjuk annyiba, hogy a lány nem sérüljön és tudjon tanulni vagy szálljuk harcba és akkor tönkretesszük egymást mindnyájan!?
Köszönettel
Kedves Fokker70!
Valaminek kellett ott történnie, amit nem tudunk biztosan. Lehet pl., hogy a kislány mégsem örült annyira Önnek, mint gondolják. A gyerekek 100-ból 100-szor azt mondják, amit az aktuálisan velük lévő szülő hallani akar. Valószínű, hogy Ön az első élettárs az ő életközösségük megszakadása óta, és ez mind a gyereket, mind az anyát megzakkantotta. Aligha véletlen, hogy pont az Ön színrelépésével változott meg a 6 éve békés rendszer. Ez ettől még nem az Ön hibája, nyilván nem tehet róla, hogy így alakult. Jó lenne a gyerekhez valami értő figyelemmel közelítenie az apának (most csak ő találkozzon vele, Ön nem!), és megbeszélni a kislánnyal, miért bántja ez a helyzet. Én sejtem: Ezzel veszett el számára a remény, hogy valaha újra együtt lesznek a szülei, márpedig minden egészséges gyerek együtt szeretné látni őket. Ki kell beszélnie ezt a problémát, ami valószínűleg tudat alatti. Üdv:
Kedves Fokker!
Én is hasonló pozícióban vagyok mint Te.
A mi esetünkben is voltak hasonló nyilatkozatok a gyerekek részéről, bár ők még jóval kisebbek. De amint találkoztak az apjukkal, már örömmel jöttek, beszélgettek.
Nem lehet esetleg megkeresni a kislányt, ahol anyukamentesen meg lehetne beszélni ezeket a dolgokat vele? Szerintem van rá esély, ha eddig jó volt a kapcsolata az apával.
Tündér
Tisztelt Grád Ur!
Nem, nem én vagyok a probléma ez 100% merem állítani.
Az anyuka azért hagyta el annak idején az apukát mert 3 év szerető tartás után terhes lett a szeretőtől és el ment vitte magával a gyereket is és még ami mozdítható volt a házba.
Az anyukának már régen más élettársa van és egy másik gyereke.
A háttérben olyan anyai viselkedés van és olyan terror amitől a lány fél, ezt ő már annak idején is mondta az apjának.
Ha a gyerek telefonját feltöltöttük szinte könyörgött a gyerek, hogy nem mondjuk meg az anyjának, ha elmentünk cipőt vásárolni mi ketten mind két nő akkor engem kért, hogy ne mondjam meg, hogy mennyibe került.
Számlát akartunk nyitni a gyereknek, és ott gyűjtögetni egy kis pénzt számára de amikor a gyerek meghallotta, azt mondta, hogy az anyja agyonveri és ne akarjunk neki rosszat, inkább kapja meg készpénzbe.
Nem velem kell találkoznia, hanem az apjával de nem hajlandó valamiért. Most volt a ballagása és nem hívta meg az apját, ez nem a gyerek keze és nem a gyerek esze.
Ilyenkor mi van?
Kedves Tündér4!
Köszönöm válaszodat, de sajnos ez nem olyan egyszerű.
Ez a nő játszik mindenkinek az életével.
Minden hol egy kicsit b... szül egy gyereket, aztán perel a vagyonért és annyija mindig van hogy éhen ne haljon.
Van 8 osztálya és bugyi árus ami nem sok pénzt hoz a házhoz.
Elhagyta az én páromat és 6 évig csendben volt amig a másik kapcsolata rendben volt.
Most még a füvet is el akarja perelni az udvarról szó szerint ez van beleírva az iratba amit beadott a bíróságra.
Tehát 6 évig nyugi, majd megromlik a kapcsolat és pereli az előzőt, most meg a második élettársat is.
És miért mert nem a mostani élettársa nevén van a nagy ház hanem az élettársa édesanyjáén és onnan már sok mindent nem kap de azért oda is perel.
Két vagyon pert visz hazugsággal és senki nem veszi észre?
Letelt az 5 év élettársi kapcsolata és van egy harmadik ezért pereli az elsőt és a másodikat hogy kapjon pénzt.
Milyen ember az ilyen? Milyen nő? Milyen anya, van 2 gyermeke 2 apától és egyik sem volt jó neki, most kell a harmadik. Hát akkor kiben van a hiba.
Az apa megkeresi a gyerekét személyesen mert az októberi tárgyaláson kell valamit mondani, de nem értjük főleg Ő.
Tisztelt Fórumozók!
ha valaki tud erre, kérem válaszoljon.
A gyámügyest megint nem tudjuk utolérni 1 hete, köszönöm.
"nem találtam erről semmit, ezért itt kérek tanácsot.
Mi az,ami minimálisan elvárható, mikor a gyermeket átvesszük láthatásra?"
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02