Köszönöm.
Ezek szerint dönthet úgy is,hogy pl.havonta 1 nap a kapcsolattartás? Nem ellenkezik ez a Csjt-vel?
(nem úgy működik, mint a juttatásoknál - felfelé módosíthatnak, de lefele nem?)
Gyerektartás és láthatás
kari6,
„gyámügy kamaszkorú gyerek esetében dönthet-e a láthatással kapcsolatban csak a gyerek kijelentése alapján?”
A gyh dönthet... hogy mi alapján, az nagyrészt rajtuk múlik.
„kötelezi a gyereket a kéthetenkénti láthatáshoz?”
Nem a két héthez, hanem a bíróság, majd a gyh határozatában megállapított kapcsolattartáshoz. Ha ez 2 hét, akkor ahhoz, ha ez más, akkor ahhoz. Kötelessége menni és ezért a gondozó szülő felel (elméletben).
„Jogszerű-e, hogy egyszerre hívnak be mindenkit”
jogszabály nem tiltja, vagyis jogszerű. Más kérdés, hogy éppen a leírt ok miatt szakmai-pszichológiai szempontból nem ajánlott.
kari6,
„gyámügy kamaszkorú gyerek esetében dönthet-e a láthatással kapcsolatban csak a gyerek kijelentése alapján?”
Nem a két héthez, hanem a bíróság, majd a gyh határozatában megállapított kapcsolattartáshoz. Ha ez 2 hét, akkor ahhoz, ha ez más, akkor ahhoz. Kötelessége menni és ezért a gondozó szülő felel (elméletben).
jogszabály nem tiltja, vagyis jogszerű. Más kérdés, hogy éppen a leírt ok miatt szakmai-pszichológiai szempontból nem ajánlott.
kari6,
anyuka05,
mind a soronkívüliség, mind az ideiglenes intézkedés alapvetően a bírón múlik. Sajnos sok esetben egyik sem jelent kézzel foghatóan gyorsabb ügymenetet a "normál" móddal szemben. Ennek ellenére érdemes megpróbálni, mert így legalább esélyt ad önmagának.
Üdvözlet.Érdeklődnék, hogy a gyámügy kamaszkorú gyerek esetében dönthet-e a láthatással kapcsolatban csak a gyerek kijelentése alapján?(csak ünnepnapokon jönne-erős szülői befolyásolás miatt)vagy a tv.felülirja ezt és kötelezi a gyereket a kéthetenkénti láthatáshoz?
Jogszerű-e, hogy egyszerre hívnak be mindenkit (gyerek, szülők)meghallgatásra? Egyértelmű, hogy nem fog a gyerek az ellen a szülő ellen beszélni, ahol lakik,őt éri attrocitás hétköznaponként,ha nem úgy tesz.
Válaszukat köszönöm.
kedves kisokos.
köszönöm a válaszát.. Még annyi lenne hogy ez mennyi idő a gyorsított per?
üdv anyuka05
Másfelől meg ne várj innen senkitől mély együttérzést, hisz csak a te verziódat hallottuk, a másik félét nem. Tőled pedig érthető okból nem várunk objektív, tárgyilagos esetleírást.
/Nem egyszer volt már példa is arra, hogy a másik fél is beszállt a vitába... igen érdekes dolgok derültek ki../
Nézd, a gyűlölet és a szeretet szinte egy tőről fakad. Az a közös bennük, hogy mindkettőt mély érzelem táplálja.
Az meg sem fordult a fejedben, hogy a gyermek a piás szülőjét is szeretheti ugyanúgy, mint a nem piázót...
Távol álljon tőlem hogy lenéznélek - nem ismerlek, meg különben is -, csupán az, hogy nagyrészt mindenki a saját életének kovácsa v. elrontója...
Hááát tulajdonképpen te írsz mindenfélét arról az "elragadó" emberről...
Minek mentél hozzá, piált az előzőekben is, az anyja dettó.
És akkor a gyermekvállalás!...
Próbálj elszakadni a környezetétől, próbálj mielőbb új életet kezdeni - kívánom sikerüljön mielőbb!
Azt hiszi mindenki hogy utálom és azért féltem tőle a gyereket. De nem utálom.De köszi.hogy ennyire lenézően kapom a válaszokat.
Ha azt a palit még mindig szereted (...) akkor a továbbaikban egy pisz-szavad se legyen - megérdemled...
HA ezt nem lehet felfogni hogy én még most is szeretem a férjem, de akkor sem megbizható,akkor nem kell vissza irni.mert nem ti voltatok mellette amikor ittasan vezetett nem egyszer,és meg volt a gyerek. Nem ti néztétek amikor az anyjánál feküdt tők részegen,én meg 8 honapos terhes voltam.Nem ti veszitettétek el ,majdnem a gyereket,mert a férjemet az anyukája boldogsága érdekelte. És szerintem, nem ti voltatok, akiknek mesélte hogy elvitte a gyereket és ő autót szerelt és az alkoholista nagymamára bizta a másfél éves kislányt. Akinek nem volt olyan nap hogy ne ivott volna.És annyira elitta az agyát hogy azt se tudja mit beszél néha. Még az elvono sem sikerült neki. A gyereknek erre van szüksége.Hát akkor gratula. Holnaptól én is iszok,meg részegen fetrengek,meg Meg én is akkor megyek a gyerek közelébe ha lesz kedvem,mert az ilyen szülö a szülö.
Irtam hogy nem utálom a férjem. Én mai napig szeretem és bármit megtettem volna érte. De láttam hogy nem törödött soha a gyerekkel. Eldobott minket az anyáért. Ő az aki gyülöl,és a szemembe mondja hogy én vagyok rossz anya,mert nekem fáj a válás. Jó apa, ki nem törödik vele, hogy ha anyukámék nem segitenének, nem tudnám etettni a lányom? Mert egy éve nem kapok semmit tőle?Én csak az utálatát nem értem. Én voltam az aki mindig szoltam neki hogy jöjjön már a gyerekhez, aztán nem jött. Akkor miről beszélünk? Mindig probáltam rá venni hogy ne a dolga legyen fontos, hanem a gyerek.
repce:
Itt jegyezném meg, hogy - legalábbi az adótörvények szerint - az számít a magánszemély jövedelmének, amit meg is kapott.
Józan paraszti ésszel sem lehet jövedelemnek tekinteni a meg nem szerzett összeget.
Szóval ne hagyd magad az önkormányzatnál...
Egy férfi agya másképp jár, ezt már sokan leírták ezen fórumon is.
Ha mindkét oldalról vannak nagyszülők, bizonyára segítenek az unoka (fel)nevelésében.
Köszi Lisa..Amugy már túl vagyok a nagy beszélésekkel,belefáradtam..semmire nem megyek vele,hazug önimádó,nem beszélve az elözö házaságából is van 2 gyereke,ahol a volt feleség is feljelentette..sajnos az én kislányom nem sok jót kap az apjától,söt semmit..most kezdte az elsőt és aza drága ember még csak azt sem kérdezte meg,hogy betudom e egyáltalán iskolázni a gyrekét..Szóval egyszerüen nem birom azt hogy férfiak tiszta lelkiismerettel nyugodt szivvel birjanak lefeküdni miközben a másik oldalon a csalodotság és a düh forrjon...valahogy elintézem:)
Ha a feltett kérdésre ill. a hozzá hasonló sokra valaki tudna érdemi választ adni, akkor sok-sok anyuka mindennapos megélhetési gondja könnyebbülne - valamelyest.
Amúgy már a 4 órai munkavégzés "keresményére" is eszközölhető a letiltás - küld el a bírósági itélet/végzés fénymásolatát a munkáltatónak ajánlott-tértis levélben. (Ha csak részpénzt kapsz a semminél az is csak több, a különbözet meg neki növekszik hónapról hónapra + kamat.)
De legelőszőr is próbálj beszélni a fejével.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Szép estét..Én kiváncsi lennék arra,hogy hogyan tudnám behajtani a volt férjemtöl a majdnem 10havi gyerektartást,ha sem bejelentett lakcime nincs,se semmilye,és ép,hogycsak most kezdett el dolgozni egy helyen persze 4 órás bejelentéssel...?
Általában egy gyerekelhelyezési perben kb. 14 év fölött igen erős súllyal esik latba a véleménye. 16 éves kortól pedig a gyámhatóság engedélyével bárhol élhet.
tiszteletem.azt szeretném kérdezni,hogy a gyermek hány éves korától választhat a szülők közül,hogy kivel szeretne élni?köszönöm szépen
„A hat havi gyerektartásra való igény végrehajtásért cserébe, amikor az apuka nevén nincs semmi, egyenesen vicc. A gyereket tovább fogom nevelni, mint 6 hónap.”
félreérted. A hat hónap akkor él, ha közben fütyülsz a dologra. Ha megfelelő formában intézkedsz, akkor soha nem évül el az ügy, tehát a tartozás mindaddig halmozódik, amíg végrehajtható nem lesz. Egyszer csak örököl, elmegy dolgozni, stb.
A tartás elmulasztásának egyébként nem csak polgári jogi (értsd: végrehajtási) következménye lehet, hanem, ha feljelentést teszel, akkor büntetőjogi is. A kurtavas árnyéka sok rossz adósban feltámasztja a szülői lelkiismeretet...
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
papíron van tartásdíja, vagyis nem tud semmi olyan támogatást igényelni, amihez az egy főre jutó jövedelem kell..pl. ingyen kaja, tankönyv, rendszeres gyerekvédelmi támogatás, beiskolázási segély…magyarul a nem fizető apuka/anyuka duplán kib@szik velük
Ez az. Pont ez. Ő nem fizet, mi a gyerekkel meg szívunk. Sehol semmi kedvezmény.
A hat havi gyerektartásra való igény végrehajtásért cserébe, amikor az apuka nevén nincs semmi, egyenesen vicc. A gyereket tovább fogom nevelni, mint 6 hónap.
Még egy kérdés: ha az iskolát elkezdi egy gyerek, akkor milyen esetben változhat a tanulmányira fordított összeg? (étkezés, tankönyv, ilyesmi)
Mert az egyenesen közröhej, hogy eresszem rá a végrehajtót az apára, és akkor a T. hivatal majd hisz nekem, kapok kedvezményt, egyébként meg nem.
Feljelentés? Abból mi haszna a gyereknek?
Ezért akarok lemondani a gyerektartásról, de sürgősen.
repce
Fruzsi86!
"Anyák szivják meg a legjobban aki ki teszik a lelküket a gyerekeikért. "
Ez nem igaz, mert egyedül a gyermek és főleg azok a gyermekek, akiknek a szülei nem tudnak megegyezni abban, hogy válásuk után a gyermek még mindkettejük gyermeke marad és rajta nem lehet így osztozkodni.
Sok ilyen anyát látni akik biztos nagyon szeretik a gyermeküket, de az egykori szerelmük gyűlölete felülemelkedik a gyermekük iránti önzetlen szereteten.
Vannak anyák akik új életet kezdenek egy másik férfi oldalán és úgy gondolják hogy így már a régi apuka felesleges, mert férfi van és ezzel meg van oldva az apa szerepe. A fantasztikus boldog család imitációja során a gyermekek pedig szép lassan tönkremennek, aztán lehet egymásra mutogatni. Szerintem minden elvált szülőnek alaposan utána kellene néznie annak, hogy mivel járnak tetteik a gyermekeikre nézve, bizony sokan nagyon megdöbbennének. Nem az apák pártján állok, hanem csak a gyermekeket nézem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02