Gyerektartás és láthatás

Fruzsi86 # 2009.09.28. 12:31

Nandy nem utálom a gyerekem apját. Söt....,de akkorsem megbizható szülö,és egy éve élünk külön és anyira nem érdekli a gyerek. A gyerek boldog, mosolyog. Sem engem, sem a gyerekem, sem a férjem nem ismered. Azt sem hogy én mit éltem át,és még igy szerettem a férjem.Az apja, nem foglalkozott vele. Akkor biztos azért nincs el a gyerek az apjával,mert én rajtam érzi. Hát nem. A gyerek megtudja különböztetni ,kit szeret.Szerinted a gyereknek milyen volt,hogy én kiakartam békülni a férjemmel, ő meg orditott velem.A gyerek félt oda menni az apjához.

ObudaFan # 2009.09.28. 12:19

A folyamatban lévő per ügyszámára hivatkozással kell ideiglenes intézkedést kérni a gyermekelhelyezésre és a tartásra.

kisokos # 2009.09.28. 12:18

gyorsított gyerekelhelyezési kérvénybe minek kell szerepelnie?
egy nagyon jó indoklásnak arra, hogy a döntés elhúzódása miért és hogyan sértené súlyosan és méltánytalanul a kiskorúak érdekeit. Elég jók az esélyeid, de sok múlik a bírón is. Ha szerencséd van, akkor az első tárgyaláson hoz a bíró ideiglenes döntést.

anyuka05 # 2009.09.28. 11:26

helló

nekem olyan kérdésem lenne hogy a gyorsított gyerekelhelyezési kérvénybe minek kell szerepelnie? mennyi idő?
oka: 2 hónapja hogy megtudtam megcsal a férjem egy barátnőmmel már akkor 4-5 hója és elzavartam. augba még én le tudtam venni a kártyájáról a gyerektartást mert ezeket a dolgokat megbeszéltük hogy ad és hogy mennyit stb. próbáltunk közös meg egyezéssel válni de annyira megváltozott teljes fordulattal hogy a gyerekeihez nem is jön, nem is érdeklődik felőlük (5 van) és nem fizetett most szeptemberben. Sajnos nekem szükségem van arra a pénzre lévén egyedül nevelem az 5 gyereket plusz a lakás fenntartása plusz a legkisebb 10 hós és emiatt én csak gyest kapok meg családit.
ezért szeretném a beadott válás ellenére meg gyorsítani a gyerek elhelyezést hogy levonják a gyerektartást a fizujából mert rendesen be van jelentve.

köszönöm
amúgy a gyerekek terén is meg egyeztünk hogy nálam maradnak és ő akkor jön látogatni amikor akar de ezt a részét úgy látszik nem akarja.

sagit # 2009.09.28. 09:39

Tartásdíjad adónál csak akkor kell bevallani ha meg is kapod nem ?

_Wasp_ # 2009.09.28. 09:36

(korrekció:
... ellenérték nélkül...)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

escargot # 2009.09.28. 09:34

És ha lemondhatok, utána már nem számít bele a jövedelmembe, az egyébként idáig sem megkapott összeg?”
Nem értem a kérdést. Adózott pénzről van szó, nem kell utána adót fizetni, ha erre gondoltál. Természetesen a családban az egy főre jutó jövedelem számításánál figyelembe kell venni.

papíron van tartásdíja, vagyis nem tud semmi olyan támogatást igényelni, amihez az egy főre jutó jövedelem kell..pl. ingyen kaja, tankönyv, rendszeres gyerekvédelmi támogatás, beiskolázási segély....magyarul a nem fizető apuka/anyuka duplán kib@szik velük

_Wasp_ # 2009.09.28. 09:33

(gyermeknek járó tartásról való lemondás még a gyámhatóság jóváhagyásával is érvénytelen)

_Wasp_

és felesleges megoldása

kisokos # 2009.09.28. 09:18

le akarok mondasni a gyerektartásról, mert ez látszik a legcélszerűbbnek.
Nos, ezt nem biztos, hogy a bíróság is így látja majd, és jóváhagyja a nulla Ft tdíjat. Lehet, hogy neked ez lenne a legjobb, de nem biztos, hogy a gyereknek is. Persze azt nem tiltja semmi, hogy a kapott tdíjat te egyszerűen visszaadd...

A gyermek elhelyezését ez érinti valamennyire?
Nem.

Milyen összefüggés van a gyerektartás és a láthatás között?
Nincs összefüggés, legalábbis olyan nincs, hogy az egyik a másik fejében járna.

És ha lemondhatok, utána már nem számít bele a jövedelmembe, az egyébként idáig sem megkapott összeg?
Nem értem a kérdést. Adózott pénzről van szó, nem kell utána adót fizetni, ha erre gondoltál. Természetesen a családban az egy főre jutó jövedelem számításánál figyelembe kell venni.

_Wasp_ # 2009.09.28. 09:12

gyermeknek járó tartásról megfelelő ellenérték (pl. ingatlan) átadásának hiányában jogszerűen lemondani nem lehet.

A tartásdíjnak és a kapcsolattartásnak úgy nagyjából semmi köze egymáshoz, az egyik a másik elmaradása esetén is jár.

_Wasp_

és felesleges megoldása

escargot # 2009.09.28. 09:02

inkább jelentsd fel a nemfizetőt

repce # 2009.09.28. 09:00

Sziasztok!

Az utolsó utáni pillanatban teszem fel kérdéseimet.

Ilyen-olyan okok miatt le szeretetnék mondani a gyerektartásról, amit a bíróság ugyan már megítélt nekem.

Van erre lehetőség? Azaz nem áll fenn részemről kiskorú veszélyeztetése, ha ezt teszem? Mi a pontos teendő? Hiszen gyermekem nem tehet semmiről!

És ha lemondhatok, utána már nem számít bele a jövedelmembe, az egyébként idáig sem megkapott összeg? Ezt azért kérdezem, mert nem mindegy, hogy mennyit kell fizetnem pl. az étkeztetésért vagy a taníttatásért!

Milyen összefüggés van a gyerektartás és a láthatás között?

A gyermek elhelyezését ez érinti valamennyire?

Összegezve: le akarok mondasni a gyerektartásról, mert ez látszik a legcélszerűbbnek.

Aki tud nekem segíteni, kérem, tegye meg!

köszönöm: repce

nandy # 2009.09.28. 07:53

Lehet, hogy jobb is lenne, ha látná pszichológus azt a gyereket.
Te soha nem gondoltál még arra, hogy a gyermek pontosan megérzi (még ha nem is mondod neki), hogy mennyire gyűlölöd az apját?
Tudod, hogy ez mennyire összezavarja egy ilyen kicsi ember lelkét?

Fruzsi86 # 2009.09.28. 05:31

Hát azt valóban nem nézzik hogy mi a jó a gyereknek. Mi lennénk a legrosszabb anyák ha ilyeneket csinálnák, mint a legtöbb apa. Jó a gyereknek ha ilyen környezetbe nől fel? Hát sajnálom hogy te is megkaptad ezt a dolgot. Anyák szivják meg a legjobban aki ki teszik a lelküket a gyerekeikért. Édesanyámék segtenek, önzetlenül. Igazán szeretik a gyereket. A másik nagymama meg sajnálja a pénzt? Hát ez elég gáz, nem?Nem hiszem tényleg hogy a gyerek ilyen jól érzete magát ott, ha ugy logott rajtam ,mint a kismajom és sirt ha leraktam. Ez nem árt a gyereknek? Mit mondana erre a pszichologus?

Hondas # 2009.09.28. 05:16

Fruzsi86

Én megértem a problémát,nálunk is ez volt a helyzte..anyci mindenek előtt...de az én exem már 38 éves..enghem két gyerekket hagyott itt 3 x fogadtam vissza..én kuyából ne lesz szalonna...a gyerek miatt tettem..aztán amikor apici megszületette 7 hetes volt amikor lelépett egy 42 éves nővel....és most őt idehozza a ház elé illegetni...nem szégyenlik magukat..de mivel nekem a gyógyszerekre havi szinten elmegy vagy 20 ezer... abban sem segít....és azt mondja nemis beteg a fia...pedig igen komolyan dologról van szónála.nemhiába kapta meg a tartós beteg papírt oszt főorv. prof aláírásával.!!!!
DE sajmos a gyerekeket senki nem nézi ebben a jogrenddszerben, csak hogy tartsák a kapcsolatot,és ha gyerekltartást akarsz vagy töbet szeretnél..bizonyítás bizonyítás és bizonyítás..azt meg vagy visszadobják vagy nem.....ez már csk a bírón múlik!

Fruzsi86 # 2009.09.28. 04:48

Ja, és azt még hozzá se tettem,hogy jó kis apa, aki 32 éves fejjel inkább eldobja a feleségét és a gyerekét, és az anyukáját válassza.Minta apa. Tényleg. Jó kis példa a gyereknek.Azt írják az anyuka mellett áll a törvény, hát én ugy veszem észre inkább az apukák mellett.

Fruzsi86 # 2009.09.27. 20:41

Szóval még az apukát sajnáljam, aki születése óta lepaszolta nekem? Mert fájt neki ha másfél óránál többet kellett lennie vele?Soha nem csinált semmit érte. Én nevelem egyedül, születése ota,mert apukára semmibe sem lehetett számitani. Ha haza hozza a gyerek engem keres, és ha elmegyek pisilni, ordit,hogy nem lát. De álitolag el volt. Akkor vajon miért sir a gyerek, ha elvolt? Az apuka a szemembe mondja hogy álitolag rossz anya vagyok. Mert hogy engem megvisel a válás,és bánt ahogy viselkedik. Ellenem uszitják a gyerek apját. Anyosom sajnálja az unokájától a pénzt. Ő milyen nagyi? Akkor meg sem érdemli az sem hogy lássa. Ha a férjem nekem adja a gyerektartást neki nem marad semmi. Mert a fia pénzeli,mert nem akar menni dolgozni.HÁt hihetetlen hogy ilyen emberekre van szüksége a gyereknek. Meg a férjem ittasan vezet.HA én tenném ezeket,én lennék a legnagyobb szemét,és ugy elvennék tőlem a gyereket hogy többet nem kéne látnom.

monalisa1 # 2009.09.27. 20:00

A külön élő apukák nincsenek szokva egy kisgyerekhez - tisztelet a kivételnek. A t.díj dolgát meg eleve kár ide sorolni, az teljesen más tészta...

Fruzsi86 # 2009.09.27. 19:49

Én jót akartam a gyereknek meg az apjának. Azért hagytam hogy elvigye. Meg a biró azt mondta neki hogy elviheti. :S Mindig készen állok a pelenkával,nem itt van a baj, hanem hogy milyen apa az, aki akkor apának gondolja magát, amikor vinni kell a gyereket az anyjának. De akkor nem apa, amikor gyerektartást kell fizetni.

monalisa1 # 2009.09.27. 19:36

Kedves Katakomba!

Ide a fórumra beírók nagy többsége arról panaszkodik, hogy az apuka (= az ők közös gyermekük apja) a gyermeknevelés terén nem áll a helyzet magaslatán - finoman szólva.

Fordított helyzetbe meg nincs miért képzelnie magát az anyának, mert legtöbb esetben a volt pasija magasról... - a gyerekkel együtt.

Hondas # 2009.09.27. 19:29

TErmészetesen van olyan apuka is aki jobban megérdemli a gyereket mint sok anya... ismerek is ilyent...DE és itt az a DE hogy sajnos nem mindeknki ilyen...sokan igencsak felelőtlenül tudnak visselkedni akiire még egy aranyhalat sem lehetne rábízni nemhogy egy gyereket!

Katakomba # 2009.09.27. 19:22

Az egy régesrégi "szabály" volt, hogy három éves korig csak a gondozó szülő lakásán volt "láthatás", de úgy látom, ez rendesen belerögzült a fejekbe.
Nagyon hosszú ideje nincs már ilyen a Családjogi törvényben. Különben is, miért ne tudna bánni egy apuka is a kicsi gyerekkel? Ott lehet már a szülésnél, gyesre mehet vele az apa is, pelenkázhatja, fürdetheti, etetheti stb., de csak addig, amíg együtt él az anyával? Utána miért nem? Utána már nem apa?

Hölgyeim, képzeljük már bele magunkat egy fordított helyzetbe!

Hondas # 2009.09.27. 19:11

Monalisa!

Az én fiam is csak másfél éves és mégis megítélte a íbróság elvitelre a picit úgy hogy krónikus fulladásos tüdőbetegsége van....ezért most megy tovább a per mert nem hagyom hogy a fiam betegsége felett elnézzenek...De én nem értem ezt a magyar jogrendszert.....vki azt mondja 3 éves kor alatt nem lehet elvinni csak anyai környezetben láthatja vki meg azt hogy niscn korhatár....na ilyenkor legyünk okosak!

optic # 2009.09.27. 19:05

Tisztelt Cím!

Az alábbi ügyben kérném segítségét:

Férjemtől 14 évvel ezelőtt elváltam. Azóta újra férjhez mentem. A férjem egyetlen fillér gyerektartást sem fizetett a kezdetek óta. Régebben amikor ezt szóvá tettem, tettlegességgel megfenyegetett. Kérdésem: az elmúlt 15 évre visszamenőlegesen lehet -e rajta érvényesíteni az elmaradt gyerektartást, illetve korlátozható -e azért a láthatási joga, mert soha semmit nem fizetett.
Köszönettel

monalisa1 # 2009.09.27. 18:50

Elég egy topicba leírni ugyanazt...