Köszönöm a gyors választ!
Magyarul, csak abban az időben láthatja a fiamat, amikor az apja jön hozzá, vele együtt, nincs külön időpontja.
Amennyiben én ezt nem engedem, hogy a nagymama jöjjön, nem tud mit tenni?
Dóra
Köszönöm a gyors választ!
Magyarul, csak abban az időben láthatja a fiamat, amikor az apja jön hozzá, vele együtt, nincs külön időpontja.
Amennyiben én ezt nem engedem, hogy a nagymama jöjjön, nem tud mit tenni?
Dóra
Semmit. De hadd jegyezzem meg, hogy a magatartásod szvsz hagy kívánni valót maga után.
Dóra!
Ez a hozzáállás nem mindig vezet jóra! Ne feszítsd a húrt, mert a feszültség senkinek nem tesz jót!
Üdv: Zoli
Amikor 8-10 éves lesz az unoka, a nagyszülőnek bizonyára lesz majd saját kapcsolattartásra is joga, pl. hogy őnála nyaraljon a gyerköc stb. - mint nem szétment házasságokban.
Viszont ha a szülő jön érte és elviszi, de aztán végig a nagyszülő van a gyerekkel, az ellen meg te nem tudsz semmit tenni.
Köszönöm a válaszokat!
Igazatok is van, meg nem is, mivel nem ismeritek a helyzetem!
Dóra
A jog nem az egyes családi helyzetekre/körülményekre szól hanem általánosítva.
Kedves szakértők, ujabb kérdésem lenne:
Gyermekem hamarosan elkezdi a bölcsit, az egyik láthatás hétköznap van, du., de mivel én dolgozni fogok (egyelőre 2hét beszoktatás van), nem tudom a láthatás helyszínére vinni a kicsit. Mi van ilyenkor? hogy kell pótolni? 5-1/2 6ig dolgozom. Hamarabb eljönni nem tudok, ő nem viheti el a kicsit. Megegyezni nem tudunk, felajánlottam a pótlást, de ő ahhoz a naphoz, és a kiírt időponthoz ragaszkodik.
Másik:felvetettem neki, hogy nagyon elképzelhető, hogy hamarosan költözünk, Bp-től 20km-re, mivel ott jobb életkörülményeket tudok nyújtani a gyereknek, de most őrjöng, és megfenyegetett, hogy akkor meglátom, hogy mi bajom lesz...! ezek szerint életem végéig ott kell laknom, ahol most, mert ahogy az ex is megmondta, ez neki piszok kényelmes. Nem dönthetek ebben a kérdésben? Nem tudom elhinni, hogy a bíróság is ezt mondja, hogy éljek Bp-en, szmogban, 2 szobában a gyerekemmel+szüleimmel, miközben kertesházban lakhatnék, önállóan, 2szobában...
Kiz.szülői fel.jogom van. Mi tehetek?
köszönöm a válaszokat!
"ő nem viheti el a kicsit." Miért nem viheti el a gyerekét??? Ön és közveszélyes? Bántotta, vagy bántani akarja? NE HAGYD MAGAD! HÍVJ RENDÕRT!!!
Nyugodtan elköltözhetsz, van rá precedens. Volt, aki határon túlra vitte a gyermekét és a bíróság jóváhagyta! Van rá BH.
Hmm.
örulök hogy mas kerdezö a nagyszulöi kapcsolattartasra konkretabb valaszokat tud kapni töletek, mint en a nyaron. Biztos rosszul kerdeztem.
(en vagyok az, aki olyan szemet tetu hogy a sajat, gyermekeivel töltött szuk 1 honapos nyaralasabol nem volt hajlando a gyerekeket ket hetvegere az anyosekhoz adni.....
:-) )
de ide erdemes visszajarni, mindig tanul az ember, köszönöm.....
Hmm.
örulök hogy mas kerdezö a nagyszulöi kapcsolattartasra konkretabb valaszokat tud kapni töletek, mint en a nyaron. Biztos rosszul kerdeztem.
(en vagyok az, aki olyan szemet tetu hogy a sajat, gyermekeivel töltött szuk 1 honapos nyaralasabol nem volt hajlando a gyerekeket ket hetvegere az anyosekhoz adni.....
Hmm.
Volt, aki határon túlra vitte a gyermekét, és a bíróság ezt engedte. Meg volt, ahol nem engedte, és a Hágai Egyezmény alapján agyermeket visszahozták, és még az elhelyezést is megváltoztatták. Nem árt először megszerezni az engedélyt, és utána költözni, a helyi bíróság nemperes eljárás keretében a fél rendelkezésére áll.
Szerintetek van olyan vagyonmegosztás, amellyel mindkét fél elégedett? A volt férjem úgy számol, hogy én rövidítettem meg, én pedig úgy gondolom, hogy ő sokkal jobban jött ki a házasságból mint én...
Nálunk nem vagyonokról van szó...panaellakás adóssággal, telek, idősebb autó. Mért képes még az ember gyűlölködni állítólagos pár százezer forint miatt? Persze elfelejtvén, az adósságokat amit nekem hagyott....A legképtelenebb pillanatokban hozza fel...a gyerekeknek mondogatja...ráadásul tök igazságtalannak érzem.
Nem értem, miért nem javul az elmérgesedett viszonyunk, amikor ő együtt élhet már a nővel akiért elhagyott (17 év után, 3 gyerekkel maradtam), és én is kiegyensúlyozottan élek(nék), mert találtam egy szerető , a gyermekeimet is elfogadó társat.
Azt kellene átgondolni, hogy ezek a sérelmek megérnek-e annyit, hogy még vagy 3 évig kelljen egymással pereskedni, egymást elviselni a tárgyalóteremben, és viselni ennek költségeit, vagy jobb lenne inkább engedni valamelyest.
Sziasztok!
A mai napon, jogerős végzéssel a kezemben a fiam iskolához mentem, hogy hétvégén együtt legyünk, ugyanis több, mint 400 napja elzárja tőlem a feleségem és az élettársa. Az alábbi történt:
2007.09.08-án jogerős végzéssel mentem az iskolához, hogy a fiammal legyek hétvégén, akit 400 napja elzár tőlem a feleségem és az élettársa. Az aulában várakoztam, a feleségem telefonon behívta az élettársát. Épp a fiam felé fordultam, amikor az ott várakozó szülők, gyermekek és a SAJÁT FIAM ELÕTT ököllel leütött az élettárs. A feleségem, most annyit se szólt, mint tavaly. Rendőrt hívtam, elmenekültek, kértem a rendőrjárőröket, hogy a közvádas garázdaság és kiskorú veszélyeztetése miatt rendeljék el a körözést, mivel kiskorúak és a fiam előtt történt. Szerintük "csak" testi sértés. Szerintem nem.
Amit kérdezni szeretnék:
1 A fentiek kimerítik-e a garázdaság bűncselekményét?
2. A rendőrjárőrök mikor jártak volna el helyesen, ki kellett volna adni körözést a férfi ellen?
Nyolcadika holnap van.
Bocs, 7-én volt, tehát tegnap.
Megvalósulhatott a garázdaság. Ha feljelentést tettél, a rendőr nem hirdetheti ki saját szakállára szóban a feljelentést elutasító, vagy nyomozást megszüntető végzést, hanem a nyomozó hatóság vezetője írásban rendelkezhet így , ami ellen viszont panasznak van helye az ügyészséghez.
Sziasztok!
Biztos volt már ilyen kérdés, nem találtam, ne haragudjatok.
Ezen a hétvégén az enyémek lennének a gyerekek. Szo. reggel 9-től vasárnap este 18-ig. Vasárnap dolgoznom kell (félkatonai szervezet, műszak 7-19ig), és nem tudtam elcserélni.
Kinek a kötelessége a gyermekről gondoskodni ilyen esetben, ha a láthatási jog gyakorlásában az apa akadályozott ?
Exem közölte, hogy neki programja van, és nem mondta meg hol van. Be kell vinnem a gyerekeket a munkahelyemre így.
Nincs egy szomszéd vagy valaki rokon/ismerős., átvinnéd a gyerekeket és ha netán hasonló korúak vannak ott, egyből csuda jó társaság jött össze.
Nézd, az exed ezt a hétvégét előre tervezhette - már miért is ne -, és a te sajnálatosan egybeeső elfoglaltságod miatt nem köteles változtatni a saját programján.
Néhány hete volt már közel azonos téma itt a fórumon, és a jogászok véleménye: lásd az előző bekezdés.
Magánmegjegyzés: amikor nagyritkán bemehettem az édesapám munkahelyére nagyon élveztem a dolgot.
Köszönöm.
Már megint jött a lelki terror : "persze, mert nem vagy kiváncsi a gyerekeidre", meg "nem vagy hajlandó gondoskodni róluk"...stb.
Törvényben nem találtam határozottan, hogy kinek a "kötelessége"- ezt a szót imádja az exem - a gyerekekre vigyázni ilyenkor.
Visszakeresem azt a topikot.
Már ne is haragudj, de tudnék mit mondani az ex-edre., szó sincs arról hogy nem akarod látni a gyerekeket vagy nem lennél hajlandó gondoskodni róluk, nem, hanem ELFOGLALTSÁG miatt adódott így a helyzet. Igaz nem köteles elfogani és alkalmazkodni hozzá, de ha most besegítene - később ő is kerülhet hasonló helyzetbe...
Hasonló helyzet :))
Csak így esti búcsúzóul leírom a nyarat: megegyeztünk, hogy júliusban nálam vannak a gyerekek, augusztusban pedig nála. Nosza, júliusban kivettem az összes szabimat, voltunk Bükkben, a Balatonnál, és a Velencei tónál is. Persze legtöbbször vadkemping és konzerv. Ha emlékszel az elejére, most 25.000 nettom van kb, 3 amit még össze tudok dolgozgatni. Jött az augusztus: 3 hét az anyai nagyszülőknék Romániában, miközben az ex itthon volt, dolgozott, esténként pedig a nagy házban egymás idegeire mentünk, majd augusztus utolsó hetében elvitte a gyerekeket a barátnőjéhez, aki gyesen van és így napközben vigyázott a gyerekeimre, ott laktak a gyerekek, ő onnan járt be dolgozni, időnként hazajött a postáért. Én egész héten otthon voltam, és tudtam volna vigyázni a gyerekekre. ( műszakban dolgozom, sokszor éjjel) NEM TUDTAM HOGY UGYANABBAN A VÁROSBAN VANNAK A GYEREKEIM ÉS CSAK AZÉRT NEM OTTHON LAKNAK, NEHOGY LÁSSAM ÕKET EGYSZER IS AZ ÕT MEGILLETÕ FOLYAMATOS KAPCSOLATTARTÁS ALATT!!!!! Én egész héten otthon voltam, rohadtul hiányoztak a kölykök, örömmel vigyáztam volna rájuk, és ő egy barátnőjénél bújtatta őket, hogy szivasson.
Aztán meg jön ez a "leszarod a gyerekeidet, szar apa vagy" szöveg...
A 4 hétből, amikor neki kell vigyázni a gyerekekre a nyári szünetben, 1 hét szabit nem volt képes kivenni, hogy együtt legyenek, 3 hétre lepasszolta a gyerekeket a szüleinek, egy hétre meg a gyesen levő barátnőjének.
A kitűnő anya...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |