Fellebbezés, de egyben jelezzed, hogy a gyerekek transzportálását a továbbiakban vonattal kívánod megoldani - a biztonságos utazás okán. (Arról ne tegyél említést, hogy neked ez a könnyebb, sem arról hogy őneki a rosszabb...) Oda címezd ahol az előbbi határozatot hozták, és kérd az újabb elbírálást. Ami a kisérő dolgát illeti, hát nem is tudom: a nagyobbik talán már tud vigyázni a másik kettőre. Feltétlen időben fellebbezz a határidőre tekintettel, Tértivevényes levélben adjad fel.
Gyerektartás és láthatás
Monalisa, Wasp: köszönöm.
a kíséröröl éjjel gondolkodtam, még kell egy felnött kísérö, de ez lehet akár egy ingázó egyetemista is (két egyetemi városról van szó) aki "csak" ott van velük, rájuk néz és ha gond van akkor segít - vonatjegyért cserébe. Olcsóbb is ha egy felnöttel három gyerek utazik, akkor egy felnött és egy ifjúsági jegy kell, ha három gyerek egyedül akkor három ifjúsági. Az út nem 4 -4 és fél óra hanem alig három a vonaton, plusz 70 km az exnek autópályán.
A vonat az exnek elö lett már rég vezetve (talán említettem hogy semmi kommunikáció nincs köztünk, nem válaszol az emiljeimre) a bírónönek azért csak szóban a tárgyaláson mert álmomban nem hittem volna hogy ilyen döntést hoz.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,ha a gyermeket anyuka átadja gondozásra,/a bíróság nála helyezte el annó/mert a körülményei miatt nem tudja ellátni,és erről papír is lett írva,tanúkkal,akkor erre az időre a családi pótlék kinek jár,és hol lehet ezirányban intézkedni?Köszi a választ
Magyar Államkincstár Területi Igazgatósága.
Vélem a t.díjat is vissza kell juttatnod minden hónapban a másik szülőnek.
Sziasztok!
Az előzö házasságomból született 2 gyermekem,a biróság az apának itélte és havi 30.000ft.gyerektartástfizetek utánuk.Tavaly született a kislányom a mostani házasságomból.Mennyi gyerektartást kéne fizetnem,mivel a biróságnak figyelembe kell vennie a harmadik gyermekemet is.
ha a 30.000 Ft a fizetésed 40%-a (a szokásos mérték) akkor kérned kell a tartásdíj csökkentését, és a kifizetendő összeg majd 25.000-re csökken.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Üdv mindenkinek!
A következő problémával fordulok hozzátok.2000-ben elváltam.Abból a házasságomból született egy kislányom akit az anyjánál helyeztek el.Azóta újranősültem.Van két kisfiam és egy nevelt lányom.A volt feleségem(aki egyébként még mindíg az én nevem használja)most gyerektartás növelése miatt beperelt.Hozzáteszem a közös lányunkat három éve nem engedi hozzánk láthatásra.Jelenleg én anyaságin vagyok a feleségem jövedelempotlékot kap plussz a családi pótlék.Vettünk egy házat 2 éve annak a havi törlesztése 26000 ft.A kérdéseim a következők:Viselheti-e ennyi idő után is a nevem?A havi rendszeres kiadásokat(hitel,ovi,suli,)beszámítsa a bíróság?Ja és még annyi,hogy közben a sok idegtől pánikbeteg lettem és nem nagyon merek járműre szállni.Megtehetem,hogy nem megyek el a tárgyalásra hanem az érveimet a kiadásokat igazoló dokumentumokkal együtt elküldöm a bírónak levélben?Képviseltetni sajnos nem nagyon tudom magam senkivel sem.Ügyvédre pénzem nincs.
Várom válaszotok!Szép napot mindenkinek.
„Viselheti-e ennyi idő után is a nevem?”
igen. Nagyon korlátozott, mikor lehet eltiltani a névviseléstől.
„A havi rendszeres kiadásokat(hitel,ovi,suli,)beszámítsa a bíróság?”
Beszámíthatja. De nem szokta.
„Megtehetem,hogy nem megyek el a tárgyalásra hanem az érveimet a kiadásokat igazoló dokumentumokkal együtt elküldöm a bírónak levélben?”
Megteheted. De nagyon nem lenne szerencsés.
„Képviseltetni sajnos nem nagyon tudom magam senkivel sem.Ügyvédre pénzem nincs.”
Feleséged is képviselhet pl. De ez sem szerencsés. Olcsóbb lenne egy ügyvéd, mint bukott per esetén a felemelt gyerektartás.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Köszönöm a gyors választ.Mennyi lehet az ügyvédi költség úgy álltalában?
nagyon változó. tárgyalásonként néhány tízezer. kérdezz utána a környéketeken!
_Wasp_
és felesleges megoldása
Mit lehet tenni a köv. esetben?
Apuka+nagyszülők két hetente tiszteletüket teszik a gyereknél. A gyerek nincs el egyáltalán velük, folyton jön utánam, vagy én is ott vagyok a többiekkel és akkor ugy eljátszik a gyerek, de akkor is inkább olyan játékot amit egyedül tud csinálni.
A láthatási időt nem szokták kitölteni, hallottam már különböző hülye indokokat, amik tényleg elég gyenge lábakon állnak.
Kész kinszenvedés az az idő amit nálunk töltenek. Most már ott tart a dolog hogy a gyerek ott van ahol én, a látogatok meg egy másik helyiségben tök jól elbeszélgetnek.
Akárhogy viszem be nekik a gyeret, egyből kijön utánam.
Próbálom biztosítani a zavartalan kapcsolattartást, és ezért is igyekszem nem zavarni őket. Ilyenkor vagy számítgépezek, vagy a házi teendőket csinálom, pl: mosok, főzök, sütök... de a gyerek ugyanugy ott van velem ilyenkor is, néha a látogatok is csatlakoznak a programom nézéséhez. De ez is elég hülye, feszült helyzet hogy egy kis fürdőben állunk 5en hogy hogy megy a mosogép mert a gyerek nézi a világító ledet.
Abszolut nem látom értelmét az egésznek, főleg azért mert én próbálkozom a gyereket bevinni nekik, de azt gondolom ha már ők jönnek, és az ő idejük akkor nekik kéne kijönni a gyerek után, vagy próbálni lekötni a figyelmét, ehelyett nálunk beszélik meg a dolgaikat.
Még az is a történethez tartozik hogy a gyerek ilyenkor tényleg nyügösebb, ez azt hiszem tanult viselkedés nála, mert a kezdetektől az volt hogy amikor alvás idő volt akkor fogták magukat és elmentek, és azt gondolom ezt ugy társította a gyerek hogyha elkezdek nyüglödni akkor ugyis elmennek. Nem rég mult egy éves a gyereköc. Szóval az sincs hogy befolyásolom, hisz még pici. Láthatásokkor a játékok se kötik le, eldobja magától, bujik hozzám, egyfolytába a kezembe akar lenni.
Érdekelne mi a véleményetek. Mert számomra elég elkeserítő a helyzet.
Nem tudom miért gondolják azt hogy majd ha eljön az idő akkor fogják elviszik a gyereket és akkor majd fognakt udni vele mit kezdeni, hisz most se tudnak. Csak mindig azt hallgatom hogy most nem tudnak mit kezdeni vele, mert nem lehet egy lakotelepen a gyerekkel mit kezdeni, mert nyügös lesz, de majd ha elvihetik akkor majd ott lesz kert.
Adj időt. Hidd el, nekik legalább akkora (és még nagyobb) kínszenvedés a láthatás, mint nektek.
Ha tényleg segíteni akarsz a problémán (ami egy nagyon tiszteletre méltő törekvés) akkor próbláj meg úgy csinálni, mintha örülnél annak, hogy jönnek a gyerekedhez.
A gyermek viselkedésének az az oka, hogy érzi az ellenséges hangulatot, fél a te szereteted elvesztésétől. Gondolj bele, egy egészséges gyerek egy idegennel is viszonylag jól elvan egy darabig (bölcsiben-játszótéren), miért ne lenne el a saját szüleivel-nagyszüleivel?
Segíthetnél azzal is, ha ügyesen szervezve kiugranál pár percre boltba, szomszédolni, mittudomén, szép fokozatosan egyre több időre, de ezt olyan módon előadva, hogy ne látszódjon rajtad a feszültség-aggodalom.
Ahogy nagyobb lesz a gyerek, úgy szokja majd meg/veszi természetesnek a helyzetet.
Remélem sikerrel jársz, és kétszülős, nem elidegenedett gyerekként fog majd felnőni a kicsi.
_Wasp_
és felesleges megoldása
„Most már ott tart a dolog hogy a gyerek ott van ahol én, a látogatok meg egy másik helyiségben tök jól elbeszélgetnek.”
„Abszolut nem látom értelmét az egésznek, főleg azért mert én próbálkozom a gyereket bevinni nekik, de azt gondolom ha már ők jönnek, és az ő idejük akkor nekik kéne kijönni a gyerek után, vagy próbálni lekötni a figyelmét, ehelyett nálunk beszélik meg a dolgaikat.”
Szerintem meg inkább azt érzi a gyerek, hogy a látogatókat nem igazán ő érdekli...
Márpedig egy gyerek igényli a figyelmet, ha nem kapja meg, hamar elfordul.
Ezen nem segít, sőt, inkább ront a helyzeten, ha az anyuka még magára is hagyja a "látogatókkal".
A véleményem az, hogy próbálj meg beszélni a látogatókkal.
Pl. hozzanak egy mesekönyvet, olvassanak fel együtt a gyereknek.
Vagy hozzanak valami játékot, játsszanak együtt - beszélgetés helyett.
ügyesen kell csinálni. bevonni a gyereket és az apát egy közös játékba, és utána a háttérbe lehet vonulni.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Nandyval értek egyet, mert ha a gyerek tényleg nem érzi a szeretetet, a törödést, akkor persze hogy kerüli a társaságukat. Hozzáteszem, a gyerköcöm elég közvetlen, jókedvű gyerek, mindenkivel barátkozik, és mindenkivel jól elvan. Érdekes mod bárki le tudja kötni a figyelmét, csak sajnos a család különélő része nem. Azt érzem hogy csak kötelességből jönnek, hisz anyosom felnevelte a gyerekeit,tehát kéne tudnia bánni az unokával is. Annyit a tevékenysége a láthatásokkor hogy ül, és szolongatja a gyereket, de ezzel nem köti le. Az apukán se érzem hogy annyira érdekelné a gyerek, de mondjuk hol is érdekelhetné ha már terhesség alatt elment, mondván hogy ez neki felelősség, és ő szabad akar lenni. Egyik ismerösnek azt is elismerte hogy nincsenek benne apai érzések. És igaz ami igaz, két láthatás között nem érdeklődik, ha mégis kommunikálunk akkor se kérdezi meg mi van a gyerekkel. Karácsonyra-szülinapra korának nem megfelelő játékot vesz, ha vesz, mert az is előfordult hogy még csak annyit se mondtak hogy boldog névnapot....
Rettentő sok játéka van a gyereknek, ugyhog még az sincs hogy nem tudnák lekötni a figyelmét, hisz teli vagyunk könyvekkel, zenélő kütyükkel.
Azt abszolut nem tartom ötletnek hogy egy-két percre is magára hagyjam a gyereket velük, miután a gyerek folyamatosan szemmel követi hol vagyok, de inkább ott van velem, tehát ha eltünnék csak sirás lenne, és abból kiindulva hogy nem foglalkoznak vele, nem hiszem hogy meg tudnák vigasztalni. Én vagyok neki a biztonság. És még mindig azt mondom hogy ha már eljönnek akkor nekik kéne erőlködni hogy felvegyék a gyerekkel a kapcsolatot. Mert beviszem nekik, ülnek, nem mozdul egyik sem, tehát a gyerek nem is érzi hogy kell ő nekik oda.
Akkor játszik el vele a gyerek ha én is ott vagyok, de akkoris távolságtartóan viselkedik. És tényleg egyébként meg nagyon közvetelen szokott lenni, még ha az utcán egy tök idegen szól neki,egyből mosolyog, meg huncutkodik.
A látogatásokkor meg befordul. Talán az is benne van hogy érzi hogy a terhesség alatt mennyi rosszat éltünk át miattuk, a sok idegeskedést, bántást, meg érzi azt hogy nem a szeretet vezérli őket, hanem inkább a kötelesség.
sziasztok
csak azt szeretném kérdezni,hogy ha apaság megállapítása (dns) címen indul bírósági idézés kiskorú xy alperes ellen,akkor nekem be kell vinnem a kiskorú xy-t a bíróságra ? utána még azt is írják,hogy én tanuként jelenjek meg. nekem nem egyértelmű az,hogy vinnem kell a picit,vagy csak én megyek.
a válaszokat előre is köszönöm
kali: más ötletem nincs. esetleg próbálhatsz tanácsot adni a másik szülőnek, hogy hogyan tehetné jobbá a dolgokat, hogyan köthetné le a gyereket, de ehhez mindketten kelletek.
reméljük kialakul idővel.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Kali: megértem a helyzeted, és együttérzek veled :)
Ami még eszembe jutott, próbálj meg esetleg egy rövidke közös kirándulást (pl. séta az erdőben, vidámpark) szervezni, és megbeszélni az érintett felnőttekkel is, hogy ez a nap/pár óra tényleg a gyerekről szóljon. Hátha feloldódnak ők is.
trigi: Én úgy tudom, hogy kiskorú esetén a Gyámhivatal kirendel egy törvényes képviselőt (ügyvéd), aki a kk. nevében eljár.
„Az apukán se érzem hogy annyira érdekelné a gyerek, de mondjuk hol is érdekelhetné ha már terhesség alatt elment, mondván hogy ez neki felelősség, és ő szabad akar lenni.”
Hűű, ez valahonnan nagyon ismerős :(
Azt viszont ne vedd figyelembe, hogy mit mondott az ismerősnek, nem biztos, hogy az a valóság. Inkább az lehet, hogy tényleg nem tudja, mit kezdjen a gyerekkel. Mivel nincs vele születésétől fogva, ezért nem is érez akkora felelősséget, szeretetet, mint te.
De szerintem a körülményektől függetlenül egy gyermeknek fontos az apja is, tehát próbáljatok meg mindent, amit csak lehet.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Azt szeretném megtudni, ha a lányom 50%-ban az apjánál van, kell e gyerektartást fizetnie?
Előre is köszönöm a segítséget!
van gyerektartást megállapító határozat? (igen-IGEN, nem-NEM)
tehát lehet az apjánál 100%-ban is, amíg nem születik ellentétes értelmű határozat, a tartásdíjat továbbra is tartozik az apa fizetni.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Nincs határozat, mivel most kezdődik a válási procedúra. Bár már több mint négy éve nem élünk együtt. Szeptember óta van az a helyzet, hogy felesben van nálunk a kicsi, előtte legalább nem hordta el, mindig velem volt.
Semmit nem fizet és nem is áll szándékában.
Ma vázolja az ügyvédje, hogy mit szeretnének.
Te meg majd visszaírod az ügyvédnek, hogy te mit szeretnél, ill. neked mik a feltételeid. Nehogy már "odaátról" diktáljanak.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02