Gyerektartás és láthatás

nandy # 2008.05.14. 11:34

havi 80ezer Ft-os gytartás,elég fura.

Nem tudom, nekem az jött le, hogy a 80 ezer a gy.tartás + az elmaradás... ki tudja, mennyi.

snoop # 2008.05.14. 11:35

Ne legyetek gonoszok!
Szerelmesek és kész! Megesik az ilyen! Ha nem is túl tiszta játszma volt az, akkor is már a multé, az a fejezet lezárult. Most egy új kapcsolat van.
Tényleg legyenek boldogok! Zsák a foltját? Lehet. De ha ez a jó nekik, ám legyen!

Össz-vissz azért írtam, hogy elmondhassam neki azt amit személyesen kényes lenne! És azért hogy felnyissam a szemét! Lehet, hogy saját maga is elhiszi amit írt? Nem nézi a tényeket, csak ami neki szimpi... így nem lehet érvényesülni a bíróságon.

Judmi # 2008.05.14. 11:50

Téli sítúra :D:D:D az igen!!! Az pedig szerintem nem "occsó"(:D:D) mulatság.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.05.14. 11:55

Csak fele annyi problémád lenne mint nekem (vagy Deakba-nak),a gyerektartás üggyel.

Az exnek aki egyedül szült - nyilván nem így tervezte - és egyedül neveli Deakba párjának a gyerekét GYES-ből, annak talán nincs?

Amazonok! Aki otthon pici babát nevel, az nem tud dolgozni menni, hogy keressen is. A férfi részéről minimum elvárható az anyagi segítség. A többit nem is sorolom, milyen az amikor csak magára számíthat az ember.

vicces # 2008.05.14. 11:58

...„nem éli át ezt az idegbetegséget,” ... én csak idéztem, de bocsánat. (talán ez az a rész ami igaz, hogy kikészül az ember benne. Én elhiszem hogy sok a gond a tartásdíjjal, mind az új pároknak mind a régieknek.)

Judmi # 2008.05.14. 11:58

Krizsta: Nekem is van babám,de ha valaki elvárja az anyagi segítséget akkor az aki az anyagi segítséget nyújtja láthassa már a gyerekét! Nem így lenne helyes?

bernadett 1978 # 2008.05.14. 11:59

Kedves Monalisa,és Péter.

Egy kérdés!!!

Ti odaadnátok a kiskoru gyermeketeket egy olyan apának aki beszámithatatlan????
Hogy mikor kattan be??
Mikor veszi elő a fegyvert???

Itt nem a 2 nő-szimpátiárol van szó!!
Tény nem csipem a mamát,DE ha nem nevelné ellenem a lányom,és nem hordana el mindennek a kislány elött,nyugott szivvel adnám oda.

És nem én sérülök ebben a dologban hanem a kislány.
Nem tiltom el az apjátol,de korlátozom a láthatást.

nandy # 2008.05.14. 12:04

Judmi: hát igen...

neked nem fura, hogy állítólag 22 ezer forintból élnek, de abból még futja nyaralásra, telelésre, szórakozásra? És még panaszkodik, hogy nincs miből fizetni???

nandy # 2008.05.14. 12:06

láthassa már a gyerekét!

tudod, ha az én gyerekem apjának ilyen párja lenne, lehet, hogy én is csak szigorúan meghatározott keretek között engedném a láthatást...

Egyébként láthatja a gyerekét, csak el nem viheti. Nagy különbség.

bernadett 1978 # 2008.05.14. 12:07

Judmi!!

Én inkánn lemondok a havi 5ezer ft gy.tartásról,csak ne vigyék el a lányom.

Abban igazad van,aki fizeti,az láthassa is a gyermekét.

Judmi # 2008.05.14. 12:09

Nandy,dehogynem fura. Van amikor én is sajnálom a pénzt,amikor küldjük,de tudom hogy kell nekik,és nem is nagyon akarom őket megfosztani tőle,de nekünk az a rossz az egészben,hogy fizetünk és nem láthatja a gyereket.

Judmi # 2008.05.14. 12:10

Bernadett:Megértem a hozzászólásodat,hogy nálatok az apa nem kiszámítható,de ez nálunk nem így van...

nandy # 2008.05.14. 12:11

bernadett:

komolyan mondod, hogy havi 5 ezret fizet??? Ez szégyen - az apára nézve.

bernadett 1978 # 2008.05.14. 12:11

Judmi!

Két külön problémával állunk szemben.

Judmi # 2008.05.14. 12:12

Nandy: Láthatja,de nem az ex házába,nem anyósoméknál (aki közvetlen szomszédja az exnek),hanem egy szempillantásra az utcán. Ez is nagy különbség,nem??

bernadett 1978 # 2008.05.14. 12:14

Nandy!!

a betegsége végett le van százalékolva.

IGEN HAVI 5 EZRET Kapok,és azt is kérni kell,és ugy adják,majdnem visszahuzzák a kezemből!!

A lányomnak tejcsire sem elég ez a pénz!!!!!

Pedig,nagyon jól állnak anyagilak,kisboltjuk,automosójuk van!!!

De engem nem érdekel a pénzük.

Judmi # 2008.05.14. 12:15

Nandy: Különben nekem,mint az apa párjának mi a köze a láthatást illetően???

nandy # 2008.05.14. 12:15

Judmi: megértem a problémád, nem könnyú a helyzetetek.

de azt be kell látnod, hogy a párod nem azért fizet, hogy láthassa a gyereket.
Azért fizet, mert erre a gyermekének szüksége van.
A láthatáshoz pedig az apának joga van - de nem ezért fizeti a gy.t.-t.

nandy # 2008.05.14. 12:16

hanem egy szempillantásra az utcán. Ez is nagy különbség,nem??

valóban az. ugyanis az nem láthatás. Illetve láthatás a szó szoros értelmében, de fizikai és érzelmi kontaktus nem jön létre. Márpedig az lenne a hivatalos "láthatás" lényege.

bernadett 1978 # 2008.05.14. 12:17

Az milyen dolog,hogy mikor elhagytuk az apukát,akkor volt a lányom 1.5 éves,
A drága mama irt egy levelet az án anyukámnak:
Hogy a lány nem is az ő fiátol van,hanem anyum uj férjétől!!!!!

Ez a mocs..s,és gusztustalan dolog.
Én a dns.t is bevállalom,mert tudom kié a kislányom.

Akkor most miért ragaszkodnak ennyire hozzá!!!!

Judmi # 2008.05.14. 12:20

Értem!

De az anyának kötelessége lenne a láthatást biztosítani. Mert nálunk nem láthatja a gyereket csak addig,amíg esetleg odaadja az ajándékot vagy ha megpillantja az utcán. Már azt is kinézem belőlük,hogy a gyerek arra van nevelve,hogy félnie kell az apjától,mert mikor elhoznánk a gyereket mindig az a kifogás,hogy fél meg hogy sír.

kali # 2008.05.14. 12:22

Bernadett!

Nekem is azt mondták hogyha nem hozza vissza időre a gyereket a különélő szülő akkor mehetek a rendőrségre és lehet lépni. És a rendőrség ilyenkor neki áll keresni, gyereknél nem szoktak várni semmennyi időt sem. És hogy ez veszélyeztetés. Ezt a gyámhivatalba mondták mielőtt leszedi bárki is a fejemet.

Az a baj hogy tényleg itt a forumon, valszeg jót akarnak akik tanácsot adnak. De a gyerek nem játékszer, és azért van meghatározva hogy mettől meddig lehet a gyerek a másik szülőnél hogy azt tartsák is be. Nem olyan hogy majd elviszem és majd hozom. A gyerek életébe rendszeresség kell, és az is hogy tudja ki az akiben megbizhat, és ha nem viszik vissza időben az mit mutat a gyereknek? hogy nem kell a határokat betartani. Ez pszichológia. Bár tényleg jó helyen volt a gyerek, de akkoris. Megértem az aggodalmadat.

Ez hogyha fizet akkor hadd lássa, ez már többször előkerült itt a fórumon. De ez nem állatkert, ahogy már máskor is írtam, hogyha fizetek akkor látni akarom. Mert ha nem fizetnek akkor nem érdekelné? Nem onnan belülről kéne jönni a szeretetnek? Nem pedig pénzhez meg láthatáshoz kötni?
Én megértem amit Bernadett írt, én is lemondanék a tartásdíjról. Tudom akkor megszünne ez az állatkert szindroma. Nálunk elég nyögve nyelős ez a látogatos dolog, és annyira érezni hogy az apa kényszerből jön, és ezt a gyerek is érzi.

bernadett 1978 # 2008.05.14. 12:27

Kati!!

Én tudom nem mondanak le a lányról,de ezt hogy csakis ellenem nevelik,ezt már nem fogom hagyni!!

És nem tiltom el az apjátol,csak a láthatás modositása lesz.

bernadett 1978 # 2008.05.14. 12:29

Most mennem kell.De majd este még bekukkolok.
Szép napot nektek.Sziasztok

kali # 2008.05.14. 12:36

Bernadett !

Megértelek, ha jól emlékszem már régen is írtál pont az apa betegése miatt, meg kiszámíthatalansága miatt.

Én azt nem értem, bár valami rémlik hogy erről is volt már szó itt, hogy az apa hogy kaphatta meg a gyereket elvitelre? Miért nem felülgyelt láthatás van?! Vannak erre kitalált helyek, ahol szakember felügyelete mellett van láthatás. Nem lehetne valami ilyen megoldás? Mert akkor az apa is látja a gyereket, tud vele kapcsolatba lenni, és te is nyugodt lennél mert felügyelve lenne a dolog. Senkinek se jó, de mégis mindenki érdeke érvényesülne.
Valami rémlik egyébként, hogy a nagyszülők pénzzel mindent elintéztek....
Van ismerösöm akinél most megy a válóper és ott is az apuka fegyverrel rendelkezik, meg folyamatosan fenyegeti az anyát. Ott is elég furi dolgokat mond a gyámhivatal meg az ügyvéd meg mindenki. Nem könnyű valóban, szomoru világban élünk.