Végrehajtási jogi fórum


eurosolar # 2012.03.18. 10:51

Nem tudom mire kaptad fel a vizet, de te jobb is ha nem írsz semmit, mert nem sokra megy vele az ember.

gerbera317 # 2012.03.18. 09:30

Úgy látom, te nem csak a végrehajtóval akarsz szórakozni, hanem velünk is.
Részemről eurosolar témája lezárva.

hattyúdal # 2012.03.18. 08:01

Az nem csak lehetőség, hogy bejelented ha 3 hónapnál hosszabb időre külföldre távozol, hanem kötelező is!

eurosolar # 2012.03.18. 06:29

Mi történik abban az esetben, ha az ember lánya bejelenti a hatóságoknak, hogy külföldre távozott mondjuk ideiglenesen 5 évre, vagy akár végleg?

eurosolar # 2012.03.18. 06:26

"Ahol a levelet átveszed, vagy nem keresed, ott laksz."

Akkor jó. A 3. lakásban veszem majd át a leveleket, oda is leszek állandóra bejelentve, onnan pedig vihet is amit akar.

gerbera317 # 2012.03.17. 20:45

eurosolar

Jó, hogy egy tök idegen lakásba nem mehet már be

Bemehet. Vht. 43. § (1) a): A végrehajtás során a végrehajtó megtekintheti és átvizsgálhatja az adós
lakását és egyéb helyiségét. Vht. 44. § (1): A végrehajtó szükség esetén az adós lezárt lakását, a tartózkodási helyéül szolgáló vagy egyéb helyiségét, a hozzájuk vezető bejáratot (értsd: a lépcsőház-bejáratot, ha oda sem akarod beengedni).
Az egyéb helyiség az bármilyen hely, ahol előfordulsz vagy előfordultál, vagy bármid található, vagy akkor is, ha ezek valószínűsíthetők.

Első körben a végrehajtó azt tekinti tartózkodási helynek, amit a végrehajtást kérő közöl. Ha ez a cím nem jön be, megvizsgálja a többi címedet is. A központi nyilvántartás nem csak azt közli, hogy hol laksz, hanem azt is, hogy hol laktál. Ezeket a címeket tértivevényes levél küldésével hamar le tudja tesztelni. Ahol a levelet átveszed, vagy nem keresed, ott laksz. Ha egy ilyen címen a végrehajtó másvalakit talál, nem köteles beérni azzal a szóbeli közléssel, hogy "eurosolar nem lakik itt". A helyszínen talált személy köteles együttműködni, és lehetővé tenni, hogy a végrehajtó erről a helyszín átvizsgálásával személyesen meggyőződjön. Ha ezt megtagadja, a végrehajtó minden további nélkül visszatérhet, és felnyittathatja a lakást. Ha már egyszer bemegy egy ilyen helyre, nyilvánvaló, hogy foglal is. Aztán lehet igénypereskedni. A végrehajtási kifogás semmit sem ér ilyenkor, mivel a visszatérést a végrehajtó a sikertelen eljárásakor készített jegyzőkönyvben egyébként is kilátásba helyezi, és ha az ellen nem emelnek kifogást, akkor az belenyugvásnak tekintendő. Másrészt a bíróság úgyis azzal utasítaná el a behatolás elleni kifogást, hogy a 3. személy nem került volna ilyen helyzetbe, ha annál a helyszíni eljárásnál, amelynél jelen volt, együttműködő magatartást tanúsított volna.

Nem igazán világos, mit rejtegetsz a végrehajtó elől? Ha nincs semmid, azt miért nem lehet ott megállapítani, ahol laksz? Vagy csak szórakozni akarsz a végrehajtóval? Ne tedd, mert hamar észreveszi a végrehajtó, és majd ad neked szórakozást, ha éppen olyan kedve van, felnyitott és zárcserélt lakással (kulcs átvehető a rendőrkapitányságon), de még ennél is izgalmasabb, ha a lépcsőház zárjával teszi ugyanezt, aztán magyarázkodhatsz a lakóközösségnek...

Azt pedig, hogy mindezt tényleg megteszi-e, megtudhatod a már korábban is ajánlott "Mit vihet a végrehajtó?" című topikszobában.

luigi2 # 2012.03.17. 17:23

Kevered Gizikét a gőzekével. A pénzbüntetés nem egyszerűen tartozás, hanem büntetés. Azt azért lehet átváltani szabadságvesztésre, mert eleve lehetett volna a büntetés az is.

Végülis szándékosan keverem, mert függetlenül attól, hogy hívják, a bírói hatalom az én kárommal kapcsolatban keményen (börtönnel) büntet, melyért cserébe pénzt is elfogad, nem pedig arra helyezi a hangsúlyt, hogy az adófizető károsult kára enyhüljön. A végrehajtó a - már az elején nyilvánvalóan reménytelen - helyzet során kapott tőlem 70ezer forintot cserébe néhány, számára könnyen beszerezhető információért (ti. nincs az alperes nevén semmi) - gyakorlatilag mindenki jól keresett az ügyön; el lehet mondani, hogy a szereplők alig várják az újabb bűneseteket...jól kitalált rendszer :)))

eurosolar # 2012.03.17. 07:47

"A végrehajtó egyébként bármelyik helyen megjelenhet és foglalhat bármely olyan ingóságot, amiről nem zárható ki minden kétségen kívül, hogy a tiéd."

Az lenne a kérdés, hogy nyomozza ki, hogy melyik helyen élek életvitelszerűen?
Körbekérdezi a szomszédokat az összes lakásnál?
Ismétlem: ha lakcímbejelentést néz, akkor csak a romos lakásban vagyok.

Jó, hogy egy tök idegen lakásba nem mehet már be, és onnan is foglal bármi amit nem tudnak bizonyítani az ott lakók, hogy az övék.
Azért szerintem ez nem így működik.
Valami kapcsolatot kell találni köztem meg egy lakás között. Indok nélkül nem mehet be lakatossal bárhova.

eurosolar # 2012.03.17. 07:20

Lehet, hogy kicsit bonyolult, de van több lakás is.
Pontosan 3!

  1. Anyuék laknak benne, én is oda vagyok bejelentve állandóra 20 éve.
  2. Itt lakom életvitelszerűen, de soha nem voltam állandóra bejelentve, viszont ideiglenesen igen. Ráadásul a nevemen is volt a tulajdonjoga, de már nincs. Most már ideiglenesen sem vagyok ide bejelentve kb. fél éve. De most is itt lakom életvitelszerűen.
  3. Van egy romos lakás, régebben az én tulajdonom volt, mostanra már nem. Soha nem voltam eddig oda bejelentve. Most készülök kijelentkezni az 1-es lakásból, és bejelentkezni ide a 3-asba, de csak papíron, mert életvitelem marad a 2-es lakásban.
vegrehajtasugyintezo # 2012.03.17. 02:57

Vhtó persze csinál amit akar (foglalhat miattad nálam is) de - ha nem bosszantod - felméri a helyzet magyarázhatóságát és nem foglal ha úgy sejti, hogy bukó lehet.

gerbera317 # 2012.03.16. 22:43

olyan lakásban élek életvitelszerűen amelybe nem vagyok bejelentve
egy olyan lakásban, ahol nem lakom életvitelszerűen, csak hivatalosan be vagyok jelentve

Most akkor melyik? A végrehajtó egyébként bármelyik helyen megjelenhet és foglalhat bármely olyan ingóságot, amiről nem zárható ki minden kétségen kívül, hogy a tiéd. Az igényper kilátásba helyezésétől sem fogja összexarni magát, már csak azért sem, mert azt nem ellne kell megindítani, hanem a végrehajtást kérő ellen. A kamarás fenyegetés baromság: ha a végrehajtó intézkedése törvénysértő, akkor végrehajtási kifogásnak van helye, ezt nem pótolja semmiféle más feljelentés; ha pedig alaptalan a kifogás, akkor nyugodtan, bármit, bárhová, ki nem xarja le?

Azt pedig, hogy a végrehajtó hajlandó-e egyáltalán összekoszolni a kezét azzal, hogy beletúr a fiókodba vagy a cipősszekrényedbe, megtudhatod a "Mit vihet a végrehajtó?" elnevezésű, rendkívül fordulatos topikszobában.

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.16. 19:14

helyes óvatosság.....
vhtó ha erőlködik, igényperrel figyelmeztetni, kamarával fenyegetni, lakcím igazolást jegyzőkönyvbe vetetni.
És persze épp csak vendégségben.....
Ellenállni tilos....

eurosolar # 2012.03.16. 18:58

Átveszem a levelet, de egy olyan lakásban, ahol nem lakom életvitelszerűen, csak hivatalosan be vagyok jelentve. Onnan vihetnek is amit találnak.

szsysy # 2012.03.16. 17:00

azt szeretném kérdezni,jelent az valamit,hogy a végrehajtonál az irattárban van az akta?bennvoltunk,és azt mondták,hogy már ott van,majd ekkor és ekkor menjünk be,addigra előkeresik.

gerbera317 # 2012.03.16. 12:27

Például onnan, hogy átveszed itt a leveleket. Vagy "nem keresté"-vel nem veszed át őket. Ha pedig megtagadod az átvételt, pláne. Csak akkor nem laksz itt, ha a küldemény "ismeretlen" vagy "ismeretlen helyre költözött"-tel érkezik vissza a végrehajtóhoz.

eurosolar # 2012.03.16. 07:26

Pontosabban nem is az a kérdés, hogy megtalálhat-e, mert nyilván fellelhető ez a cím.

De honnan tudja, hogy TÉNYLEGESEN itt élek életvitelszerűen?
Szomszédokat kérdezgeti?

eurosolar # 2012.03.16. 07:23

régi gyorshajtás

kisszöszi # 2012.03.15. 20:23

Érdeklödni szeretnék , hogy elég nagy összegel tartoznak , már végrehajto is volt kint de sajnos semmi nincsen a nevén, nemtudtak foglalani semmit.Ö miatta jelenleg is albérletben lakunk mit egyre nehezebben tudunk fizetni.Nem tudom ezután hová forduljak.Nagyon sürgös lenne. Köszönöm

gerbera317 # 2012.03.15. 16:44

Nyilván olyan kért ellened végrehajtást, aki ismer, és a tényleges lakcímedet is tudja. Ha a közüzemi szolgáltató az, akkor meg pláne. Meg fognak találni.

eurosolar # 2012.03.15. 08:53

Ha olyan lakásban élek életvitelszerűen amelybe nem vagyok bejelentve, nem is vagyok tulajdonos, sem haszonélvező, akkor is képes kinyomozni a végrehajtó, hogy esetleg itt lakhatom?
Mert régebben ideiglenesen be voltam jelentve, illetve a tulajdonom is volt. Közüzemi számlák most is a nevemen vannak.

Képes eljönni szomszédokat kikérdezni, stb.?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.14. 23:27

Nekem kell végrehajtót találnom és megbíznom?
Nem, majd a bíróság megtalálja. :) Te a bíróságtól kérj végrehajtási lapot. Természetesen a végrehajtásban is képviselhet ügyvéd. Sőt, ha nem állapodtatok meg másként, akkor a perben eljárt ügyvéd meghatalmazása eleve kiterjed a végrehajtásra is. (A munkadíj viszont külön van.)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.14. 23:22

az alapján jegyezték be a földhivatalnál a bank mögé.
No látod.

vinnie # 2012.03.14. 22:08

Tisztelt Fórum! Tartozásról szóló jogerős bírósági ítélettel a kezemben mi a pontos ügymenet, ha végre akarom azt hajtatni? Nekem kell végrehajtót találnom és megbíznom? Vagy ezt is ügyvéden keresztül érdemes intézni?

benga66 # 2012.03.14. 15:26

banki hozzájárulás külön a bank adta ki, az alapján jegyezték be a földhivatalnál a bank mögé.

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.14. 15:11

nem látok banki hozzájárulást....
s mert - gondolom - a zálogjogból fakadó igényének kielégítését sérti, nem maradhat.