bocsánat, de az eszem alig van már a helyén, több helyen elírtam, nem 100 forint hanem 100 ezer forint..
Végrehajtási jogi fórum
Kedves Segítségnyújtó Fórumozók! Komolyan azon gondolkodom hogyan vessek véget az életemnek, elkeseredett vagyok és nem látok kiutat helyzetemből. Csak a gyermekeim miatt küzdök évek óta és harcolok a túlélésért. Megpróbálom röviden leírni a kétségbe esésem okát, hogy érthetőbb legyek és talán segítséget kapjak az elsőre ítélkezés helyett. 13 évi házasság után maradtam egyedül és otthon nélkül az akkor két kiskorú gyermekemmel 2002-ben. Otthonunkat a volt férjem szó szerint eljátszotta, ehhez nem is szeretnék többet fűzni, örülök ha azokra az időkre nem kell emlékeznem. Nagyon nehezen tudtam talpra állni, de a gyerekek erőt adtak, miattuk muszáj volt. Szüleim és munkahelyem segítsége nélkül azonban nem igen sikerült volna. Munkahelyem szolgálati lakást ajánlott fel, szüleim anyagilag segítettek az ő szűkös megélhetésük mellett, hogy gyerekeimmel az életünket újra tudjuk kezdeni. Így felnőtt fejjel, munkahely, gyerekek mellett főiskolai tanulásba kezdtem, hogy idővel majd a magasabb fokozatba kerüléssel a fizetésem így megélhetésünk is jobb legyen. Amit el is végeztem, fizetésem nem lett ugyan sokkal több, és lett egy diákhitel tartozásom. Összességében nem sok, 200 ezer forint. Közben nagyobbik gyerekem leérettségizett, főiskolára ment, a kisebbik középiskolába, a munkahelyem nem szűnt meg de átalakult, Kft. lett, így közalkalmazotti jogviszonyom megszűnt, a fizetésem kevesebb lett. Szolgálati lakásból költözni kellett. Mindez 2003-2007 között történt, hogy költöznünk kell majd, arról már 2006-ban értesítettek. Ekkor, 2006 nyarán kezdtem el azon gondolkodni most megint merre, hová és hogyan tovább? Hála szüleimnek akik biztattak, így még 2006-ban elkezdtünk egy itt a lakóhelyemen éppen felépült társaházi kicsi lakás vásárlásba belevágni, ami 2007 őszén sikerült végül. Egy kicsi 45 nm lakást vásároltunk úgy, hogy a nagyobbik, akkor még főiskolás (22 éves) gyerekem nevére történt a lakás vásárlása úgy, hogy fel kellett venni 7 millió forint hitelt + én még igényelhettem a 2 gyerekem után a "szocpol" támogatást, és ezt úgymond bevihettem a vásárlásba a hitel mellé önerőnek. Így sikerült a 9,5 millió forintos új építésű társasházban megvenni a kis lakást, amiben 1/2, 1/2 részben lettünk a fiammal tulajdonosok. A fiam azért lett a hitelfelvevő, mert így lehetett a legkisebbre kihozni a havi törlesztő részletet (35 évre vehette fel), 39 ezer forint törlesztéssel, nekem pedig muszáj volt tulajdonosi részes lenni mivel én "vittem" be a "szocpolt". Lehet zavaros, nekem is eléggé az volt akkoriban. Mindent egy otthonközvetítő cég intézett, aki a banki ügyeket is intézte, a közvetítő cég jutalékát pedig az eladó. Szóval 2007-ben lett egy kis lakásunk. Szüleim annyiban tudtak segíteni, hogy amíg meg nem lesz a fiam diplomája és elhelyezkedik dolgozni, addig havonta 8 ezer forinttal segítik a törlesztést. Így az én 90 ezer forintos fizetésem+családi pótlékból kitudtuk kalkulálni a havi 31 ezres törlesztőt, plusz a rezsit, ami miatt végül is bele mertem vágni a saját lakásba, mert havi 15 ezerből kijött. Még a tartásdíjat is bekalkuláltam, amire viszont sajnos nem mindig lehet/ett számítani. De megvoltunk, ha szűkösen is, de boldogan. Sajnos nem sokáig. 2008-ban először év elején édesapám lett beteg, majd ősszel jött a válság, a svájci frankos hitelünk nem kevéssel megemelkedett, év végén édesapám elhunyt. Azóta a hitelünk csak nő, szülői segítség már nincs, el sem várnám ha lehetne sem, diákhitelem nem tudtam először fizetni, mert első volt a lakáshitel. Diákhitelt felmondták, APEH-nak átadták, most ezt vonják a fizetésemből. Másod állásban is dolgozok, hogy a törlesztőt fizetni tudjuk. Közben a fiam elvégezte a főiskolát, jelenleg diplomás álláskereső, állás kilátásban sincs egyenlőre (Sz-Sz-B megye). Éppen hogy kitudjuk fizetni a törlesztőt, a rezsit, egyik napról megélni a másikra. Kisebbik gyerekem közben középiskolás lett, kéttannyelvű iskolában, jó tanuló, tele nagy tervekkel szegénykém. Bármilyen elkeseredett is voltam eddig, csak ők, a gyerekeim adtak hozzá erőt. De a napokban már ők sem tudnak úgy érzem. Történt, amit eddig nem említettem, hogy még 2001-ben OTP banktól egy 100 ezer forintos C hitelt vettem fel. 1998 óta vagyok OTP-s, ide megy azóta a fizetésem egyébként. Ezt a C hitelt egy évig amíg a családi tragédiám történt, fizettem is rendesen, aztán sajnos nem. Egyetlen egyszer kaptam egy értesítőt, hogy a C hitelt felmondták. Aztán soha semmit, és igazság szerint nekem eszemben sem volt a közben, ami mindenen keresztül mentem, hogy nekem ott van ez a 100 forintos felmondott C hitelem. Ez év január közepén jött a MOKK-tól egy levél, hogy 2005.08 hónapban megszűnt ez a hitelem, és 378 ezer forint tartozásom van az OTP faktoring felé. GVégig gondoltam mitévő legyek, de jogosnak tartottam a követelést így nem éltem ellentmondással. A nagy hideg zuhany most ért, amikor megkaptam az OTP Faktoring nevében eljáró ügyvédi levelet és egy csekket, hogy 970 ezer forintot 15 napon fizessek be! Ebből a kamat 568 ezer forint.. nem értem az egészet, próbálok utáni járni mi lehet ez, de amiket eddig találtam és olvastam az OTP Faktoringot illetően, hát nem sok reményem. Most az aggaszt nagyon, hogy a fizetésem már terhelve van (diákhitel miatt), ami majd csak jövő évben jár le, akkor megtehetik-e, hogy a lakásra terhelik? Vagyis megtehetik, sajnos ahogy a hallottakból kiderül, de végre is hajtják? Van egy 1/2 rész tulajdni hányadom a 9,5 millió forintos lakásban, ebből 2,5 millió forint "szocpol" az államnak járna vissza, és ott van a másik 1/2 tulajdon a gyermekem nevén, amin a 3 éve felvett 7 millió forint tőke most 10 milliónál tart a frank miatt. 960 ezer forint tartozás miatt megtenné a végrehajtó, hogy a lakáshoz nyúl, miközben ha eladnák, akkor még a banknak sem térülne meg a követelése? Plusz ott van az államnak járó "szocpol" 2,5 millió forint, gondolom azt is elsőként kellene megtéríteni? Akkor miből tudja a végrehajtó az én 960 ezer forint tartozásomat behajtani? Utcára kerülhetünk? És amit nem értek, hogy egy 2001 évi 100 forintos hitelből majdnem egymillió forint követelés lett, ez helyénvaló? Azt, hogy a 100 ezer forintból 4 év eltelte után 380 ezer követelés lett, még fel is fogom, de azt, hogy most majd egymilliót követelnek, ezt fel nem foghatom! Hová, kinek és mit írjak? Kérlek segíts aki tudsz nekem! Az nem lehet, hogy a gyerekeim még egyszer utcára kerüljenek, én megyek bárhová, ha kell a sírba, nekem már mindegy, de ők ne, ilyen kegyetlen nem lehet az élet! Kérlek S.O.S! mit tegyek? Ha kell Csányi Sándornak is írok, bárhova, csak az otthonunk ne kerüljön veszélybe, és kifizetem valahogy azt a tartozást, ha jogos ha nem, valahogy kibírom, megyek 3 munkahelyre, csak az otthonunk ne menjen rá, valaki segítsen!
fele
Van munkabér, de már a párom folyószámlájára kapom, a sajátomat megszüntettem. Ebből gyerektartást is vonnak. Így mennyi az a maximum amit letilthatnak a fizetésemből?
Az autó foglalható.Ha más nincs akkor szüneteltetik a végrehajtást.
Munkabér sincs?
Tisztelt Végrehajtó!
Adott egy 2M ft tartozás OTP bank felé, ahol már kiadták az ügyet behajtó cégnek.
Van egy autó hitelem Budapest autónál,a fennálló tartozás 4M ft. Hitel fedezete maga az autó. Az autó piaci értéke 2M ft. Elviheti a behajtó ezt az autót? Más nincs a nevemen.Mire számíthatok, hogy hajtják be rajtam?
Köszönettel: J.E
Tisztelt Végrehajtó!
Adott egy 2M ft tartozás OTP bank felé, ahol már kiadták az ügyet behajtó cégnek.
Van egy autó hitelem Budapest autónál,a fennálló tartozás 4M ft. Hitel fedezete maga az autó. Az autó piaci értéke 2M ft. Elviheti a behajtó ezt az autót? Más nincs a nevemen.Mire számíthatok, hogy hajtják be rajtam?
Köszönettel: J.E
Kérd a vh-tól írásban és adjál be vh kifogást.
üdv!A vérehajtó ragaszkodik a jutalékhoz.Abban az esetben ha megegyeztem a végrehajtást kérővel,mire hivatkozhat?(VALAMILYEN JOGSZABÁLY).Röhej hogy 2milliót kér.
A 33% a munkabérre vonatkozik.
Segítséget kérnék!
Egyéni vállalkozó ellen indított végrehajtás esetében hogyan történik a jövedelem letiltása? Inkasszó a bankszámlára? Viszont ha bankszámlára utalnak a vevők, akkor az egészet letilthatják, azaz nemcsak a 33%-ot?
Atomtom21
A behajtók nagyon tudnak komolytalankodni...
Ötletelésük világszinvonalú.
Nem kell velük vitázni, ha telefonálnak ne vegye fel.
„Teljesen megalázóak az emberrel szemben és folyton a 2010 áprilisi törvénymódosításra hivatkoznak miszerint mindet elvisz mindent letilt ”
ha felhozza ujra akkor kérdezze meg melyik jogszabály.
Érdeklődnék, hogyan kell jogszerűen írnom a végrehajtónak hogy számoljon el a végrehajtási díjjal?
Hány % lehet a végrehajtó díja?
Egy Hajdú-Bihar -Megyei lakos ügye miért kerül egy egri végrehajtóhoz?
Hogyan szabályozzák ezt?
Köszönettel
Tisztelt Szakértő!
Igen a végrehajtó fenyegetőzik folyamatosan telefonon.
Közöl velem horribilis összegeket, meg közli hogy milyen emberek vagyunk hogy csak az időt akarjuk húzni nem pedig fizetni.Kérdem én honnan adjak neki 100 000 forintot 25 én normál minimálbéres fizetésből kp-ban.?
Teljesen megalázóak az emberrel szemben és folyton a 2010 áprilisi törvénymódosításra hivatkoznak miszerint mindet elvisz mindent letilt ...
A dolog érdekessége még az hogy felhívtunk egy ügyvédnőt akinek ezt elmondta és közölte hogy "IGEN joguk van hozzá" bár elég flegma volt mivel ingyenes jogsegélyszolgálat os volt a hölgy..
Nem tudom szabad e ezért nem írom be a Vh cég nevét de vicc amit megengednek maguknak.
Köszönettel: Atomtom21
Kösszönöm a választ!A 400.000 ft-hoz képest 2milliót szeretne a végrehajtó.A különbség egy picit soknak tűnik.Mit tegyek?
Behajtóról van szó, ugye?
Tisztelt Szakértő!
Elsősorban nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát.
De lenne még egy kérdésem mit lehet tenni azokkal a fenyegetésekkel amikkel a vh fordult felém illetve közölték, miszerint ha letiltásra kerül a sor akkor az 1.1 millió forintból lesz 1.5-1.8 millió forint valamint ilyen adatokat közöltek velem hogy a közjegyzői dij is legalább 70000 forint?És kire tudok hivatkozni vagy mit mondjak nekik ha legközelebb felhívnak hogy ez meg ez lesz?Megmondhatom nekik nyugodtan hogy a törvény nem ezt írja és nincs ehhez joguk vagy mit lehet mondani mert igen bosszantó a folyamatos fenyegetőzés az imént említett dolgokkal.?
Állításuk szerint tavaly áprilisában történt törvénymódosítás alapján kipakolhatnak meg minden amit felsoroltam,értem a válaszát miszerint ezt nem tehetik csak hogy volt egyáltalán ilyen törvény módosítás vagy ez csak üres fenyegetőzéseik egyik támpontja?
Válaszát türelmét előre is köszönöm.
T.:Atomtom21
dana99
kerekitve:400.000Ft + készkiadási költségekbehajtási jutalék nem illeti meg.
elfi
ahhoz hogy segíteni lehessen látni kell az ügyben keletkezett iratokat.
De ha vh okiratot hamísított akkor nem hiszem hogy megrovással megussza.
fizetés 33%-a tiltható le egy letiltás esetében.
nem pakolnak ki.
nem kell számla elég a szerződés.
élettárs fizuja marad.
De az elmondottak a behajtókra hajaz.Nekik még jogosítványuk sincs semmire.
Tisztelt Szakértő!
Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni hogy volt
egy banki tartozásom mely a végrehajtóhoz került.
A jelen esetben ez egy 1.1 millió forintos tartozás melyet követlenek.Megkerestek a végrehajtással megbízott cégtől és közölték hogy a fizetésem 50% át letiltják,az ingatlanban ahova be vagyok jelentkezve mindent kipakolnak ha nem fizetem ki 5 napon belül egy összegben ezt a pénzt.Kérdésem az lenne hogy tényleg elvihetnek e mindent a lakásból úgy hogy jelen esetben ez egy albérlet amiben lakok(ide vagyok bejelentkezve is) illetve egy banki tartozás miatt letilthatja e a fizetésem 50% át?Említették hogy számlával kell igazolni az ingóságok tulajdoni viszonyát ami érdekes mert hát mindenről nincs az embereknek számlája illetve az érdekelne hogyha az albérleti szerződésbe bele van foglalva hogy az ingatlanban található minden ingóság az ingatlan tulajdonosának a vagyonát képzi akkor is kell-e számlával igazolni a dolgokat vagy ez esetben ez is elég és nincs joguk elvinni a dolgokat Valamint közölték hogy az élettársam fizetését is letiltják 50%-ban.Köszönöm segítségüket előre is tisztelettel:Atomtom21
üdv!azt szeretném megtudni,ha a végrehajtás alatt sikerül megegyezni a végrehajtást kérővel,milyen és mennyi követelése lehet a végrehajtónak.A KÖVETELÉS 30MFT VOLT.20MFT-BAN SIKERÜLT MEGEGYEZNI.KÖSSZI
Kedves Fórumozók!
A helyzet, amit most leírok véleményem szerint precedens értékkel is bírhat.
4 éve vettem egy házat árverésen, az előírásoknak megfelelően 30 napot vártam a kifizetéssel (önkormányzati elővételi jog), majd 30 napot kértem, mivel hitelt vettem fel és abból fizetem a mai napig.
A ház átadására majd 2 évet kellett várnom, mivel - és ez az ügy egyik lényegi pontja - az egyik adós ez alatt a 60 nap alatt elhalálozott. Erről engem nem értesítettek. Majd a másik adós (illetve a hirtelen előkerült lánya) márc. 8-án írt egy kérelmet a Földhivatalnak, hogy tegyenek perfeljegyzést a házra, ami meg is történt - én innen értesültem arról, hogy perlik a végrehajtást, illetve a tulajdonjogomat.
A végrehajtási eljárásban nem találtak kifogást, másodfokon is elutasították az adósokat. Erre feljelentették a végrehajtót okirathamisítás okán. Mindeközben a másik adós is meghalt. Maga után hagyott viszont 2 örökbefogadott gyermeket (egyikőjük már elérte a nagykorúságot) - tehát beszállt a gyámügy -, illetve a 10 év után előkerült nagykorú lányt - aki lényegében az egész hercehurcát elindította. Visszatérve az ügyészségi vonalra, az ügyészség kemény 1,5 év után megállapította, hogy a végrehajtó valóban követett el hibát, de az senkinek nem okozott pénzügyi érdeksérelmet - ergo kapott egy megrovást, viszont megállapították az okirathamisítást - ergo az én szerződésem semmisnek tekinthető.
Ezek után ott tartunk, hogy a tulajdonjogi per zajlik, és jelenleg kérték a tulajdonjogom törlését, miközben van egy hitelem (a ház a fedezet). Sajnos úgy tűnik nem tudok mit tenni, eljutottunk odáig, hogy én, aki rendesen fizetem a házam hitelét, elvesztem a tulajdonjogomat és az adósok örökösei jogtalanul hozzájutnak egy tehermentes házhoz.
Ha valaki tud erre valami fumányos megoldást, akkor nagyon kérem segítsen, mert ezt egyszerűen nem akarom elhinni.....
Üdvözlet remélem tudnak segiteni,a helyzet az hogy a férjem a házasságunk elött össze szedett pár tartozást lakás hitel személyihitel kocsi hitel.aztán megesküdtünk,és nekem lehetöségem volt fele rész önerővel elinditani egy lakás hitelt ennek érdekében beadtam a válopert és irtunk egy nyilatkozatot miszerint dec 1én megszakadt a vagyonközösségünk,és a vasarlando ingatlanra semmilyen jogot nem formál.a válást még nem mondták ki de az ingatlant heteken belül a nevemre kerül.a kérdésem hogy a nyilatkozat megvédi-e az ingatlant a férjem adóságainak végrehajtásától???
amika
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02