Semmilye = semmiJe
Végrehajtási jogi fórum
Kedves Végrehajtó 1,
szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a lefoglalás és az elszállítattás között? Mert tényleg semmilye nincs az adósnak, csupán az amit írtam (ruha,cipő..stb) Mi értelme van akkor a lefoglalásnak?
Még valami: az albérletben lévő ingók sem tulajdon (a másik városban, ahol él), azokkal sem tudnak mit csinálni az végrehajtók?
Köszönöm!
Köszönöm válaszait!
Mindenkinek kellemes ünnepeket!
Bowen
A kérdés az, hogy 1. a szülők kötelesek-e beengedni őket igen
2. elvihetnek-e bármit (nincs semmi tulajdona a személynek a szülők lakásában)mégha lenne sem vinnék el.nem3. az APEH azt mondta, hogyha kijelentkezik az állandóról, akkor a lakcímkártyán lévő címre mennek ki (az meg albérlet). ez igaz?lehetséges És onnan elvihetnek valamit? már írtam hogy nem viszik el.Max. lefoglalják.Csak indokolt esetben kerül sor a lefoglalt ingóság elszállításárra
Az adósnak a személyes dolgain kívül (ruha, cipő, könyv) semmilye nincs.
Ha nincs akkor nem kell aggódnia .Majd elévül.
„Ebben az esetben is élhetek a kifogással a bíróság felé?!”
vh kifogással bármikor élhet, de ez esetben értelmetlen.Elutasítják
T.Hozzáértők!
Segítséget szeretnék kérni: APEH tartozás áll fenn. Bankszámlán nincs pénz, nem érkezik rá jövedelem, mivel az illető munkanélküli (ingatlana sincs). Az állandó lakcíme és a tartozkódási helye teljesen más (nem azonos város). Az állandó lakcímen a szülők élnek, az ő tulajdonuk a lakás. Most az illető levelet kapott az APEH-tól, hogy foglalást akarnak az állandó címen. A kérdés az, hogy 1. a szülők kötelesek-e beengedni őket
2. elvihetnek-e bármit (nincs semmi tulajdona a személynek a szülők lakásában)
3. az APEH azt mondta, hogyha kijelentkezik az állandóról, akkor a lakcímkártyán lévő címre mennek ki (az meg albérlet). ez igaz? És onnan elvihetnek valamit? Az adósnak a személyes dolgain kívül (ruha, cipő, könyv) semmilye nincs.
Köszönöm a válaszukat!
Köszönöm válaszát, sokat segített!
De sajnos erre a bankszámlámra nem csak a családi póték megy hanem a nyugdíjam is!
Ebben az esetben is élhetek a kifogással a bíróság felé?!
Sajnos amint írta biztosan levonják a mostani családi pótlékból a végrehajtás összegét, és mint írta utaltassam más számlára ez az idő rövidsége miatt már lehetetlen, és mint tudjuk az állami rendszer útjai kifürkészhetetlenek, és súlyosan bürokratikusak.
Válaszát megköszönve RenRóz
„Én azután szeretnék érdeklődni, hogy a családi pótlékból érvényesíthető-e a végrehajtási követelés!?”
nem
„levonhatják-e most 04.02-án megérkező családi pótékból?!”
Levonják.Írjon vh kifogást a bíróságra ha és emennyiben csak a családi megy a számlára.És utaltassa nem saját névre.
Tisztelt Végrehatjó úrak és högyek!
Én azután szeretnék érdeklődni, hogy a családi pótlékból érvényesíthető-e a végrehajtási követelés!?
Magyarul ha nekem minden hónap 2-án érkezik meg a családi pótlékom (mely szerintem a gyerekeim jövedelme)a bank számlámra, és a végrehajtó úr 03.24-én végrehajtást foganatosított a számlámon de nem teljesülhetett, mivel nem volt rajta pénz, azt levonhatják-e most 04.02-án megérkező családi pótékból?!
Válaszukat megköszönve RenRóz
Csipikeeee
A közvetlen bírói letíltás olcsobb és gyorsabb.Persze csak akkor ha van letíltható fizetése
Csipikeeee
Ha letelt a határidő a bírósági végrehajtóhoz lehet fordulni és végrehajtást kérni a tartozásra, ez lehet a tulajdonrészének árverezése de lehet a havi fizetésének 33% letiltása egálig. Vagy ha van bankszámlája akkor arról a tartozás leemelése.
Esetleges árverezésen anyukád mind vevő léphet fel akár "negatív" licittel az ár 70%-áig - a végrehajtó majd elmagyarázza.
"Lisa"
laikus hozzászóló
végrehajtó1 - szuper vagy, köszi a segítséget! :)
Szép jó napot Kívánok!
Az én kérdésem az lenne,hogy olyankor mi a teendő,amikor a szüleim ugyan elváltak,apukám kapott 1 határozatot,hogy ki kell fizetnie egy bizonyos összeget!
Amit persze ott a bíróságon el is fogadott,de amint kiléptünk onnan,közölte,h nem fogja kifizetni.Na most kapott ő a bíróságtól 1 határidőt,amely május 1ig szól.Kérdésem az lenne,hogy hova lehet fordulni,hogyha lejár a határidő,és nem történt semmi.Illetve,hogy mi is fog történni..Elárverezik a lakást?Mert a közös lakásunkban ő lakik!Mi anyukámmal albérletbe költöztünk.Vagy nekünk be kell perelnünk a bíróságon?
Előre is köszönöm a választ!
Most már nem számolgatok hanem berakom a tudnivalót ez ügyben és számold ki nem bonyolult::)
158. § (1) 311
Ha a 156. § alapján megtartott második árverés is sikertelen volt, úgy a végrehajtást kérő veheti át az ingatlant.
(2) Ha több végrehajtást kérő van, a végrehajtó megállapítja a becsérték felét meghaladó legmagasabb árajánlatot az ingatlant az veheti át, aki a becsérték felét meghaladó legmagasabb árajánlatot tette. Ha a becsérték felének megfelelően vagy azt meghaladóan több egyenlő árajánlatot tettek, az átvételi jogosultság a 165. §-ban meghatározott sorrend szerint alakul.
(3) A becsérték felének, illetőleg az azt meghaladó átvételi árnak megfelelő összeget be kell számítani a végrehajtást kérő követelésébe.
(4) Ha a végrehajtást kérő követelésének összege nem éri el az ingatlan becsértékének felét, a különbözetet a végrehajtást kérő köteles az árverési vevőre nézve irányadó szabályok szerint befizetni.
(5) Ha az árverésen a kikiáltási ár csak a becsérték 70%-ának megfelelő összegig szállítható le, az ingatlant ennél alacsonyabb összeg fejében nem lehet átvenni; az átvételre megfelelően alkalmazni kell a (2)-(4) bekezdésben foglalt rendelkezéseket is.313
(6) Az átvétel jogkövetkezménye azonos az árverési vétel jogkövetkezményével.
159. § (1) Ha a végrehajtást kérő nem vette át az ingatlant, a végrehajtás a második árverésről szóló jegyzőkönyvnek a végrehajtást kérő részére történt kézbesítésétől számított 15 nap elteltétől mindaddig szünetel, amíg a végrehajtást kérő újabb árverés kitűzését nem kérte.
(2) A szünetelés kezdő időpontjától számított 6 hónapnál korábban nem lehet újabb árverést kitűzni.
(3) Az újabb árverésre a második árverés szabályait kell megfelelően alkalmazni.
160. § (1) Ha az újabb árverés is sikertelen volt, a végrehajtást kérő kívánsága szerint a 158., illetőleg a 159. §-nak megfelelően kell eljárni.
(2) Az (1) bekezdésben említett árverést követően tartott újabb árverésekre is a második árverés szabályait kell megfelelően alkalmazni azzal, hogy a kikiáltási árat lakóingatlan esetén is a becsérték feléig lehet leszállítani, sikertelen árverés esetén pedig a becsérték felének megfelelő összeg fejében vehető át az ingatlan.314
Bocsánat (!!!), sajnos hiányosak voltak az infóim ezzel kapcsolatban.
Tudom hogy kissé nonsence :), de valóban ez áll a jegyzőkönyvben, amit idéztem (célzok a rendőrségre). Egy kerti traktorról van szó, ami "kiadásra rendelt" a bíróság által. Ez tuti.
A jegyzőkönyv viszont hibásan van kitöltve (jelezte a vh kérő) - az ingatlan 1/1 részben az adósé. Végül akkor a főkövetelésen felüli összeget ki részére kell megfizetnie, amennyiben megvásárolja az ingatlant 70%-ért?
Menyni a tulajdona?3/6-d?a másik 3/6-od nem az adósé?
Ne csepegtesd az infót.Mi aza tárgy?
És a bíróság kiadatni rendelte?Nem a tartozás fejében kerülne lefoglalásra?
De írtam az igazolja a tulajdonjogot aki magáénak valja.
A rendőr meg mit javasolgat?Neki az a dolga hogy a vh-tó testiépségét védje és minden olyan cselekményt megtegyen ami az eredményes eljárás biztrosításához szükséges.Felcserélődtek a szerepek.A végrehajtó meg gumibotoz?:)
végrehajtó1
Azért kérdeztem kinek kell igazolnia a tulajdonjogát, mert jelen esetben az exférjnél van az a nagy értékű tárgy, amit a tartozás fejében le akart foglaltatni a feleség /vh kérő/. Idézek a jegyzőkönyvből: "A mai napon x Ft értékű x tárgy kiadása meghiúsult, mert adós azt mondta a jelenlevő Rendőröknek és Nekem /VH/, hogy ez nem a kiadásra rendelt x tárgy. Állítása szerint kb. 3 éve vette és alkatrészekből rakta össze. Tekintettel, hogy egyértelműen nem azonosítható be az x tárgy, a rendőrség javaslatára (az x tárgy beazonosításáig) az eljárást elhalasztom." A feleség még ezt az egy értéket sem tudta lefoglaltatni az exférjtől. Mit tehet?
Ha jól értem, akkor jelen esetben 5.740.000 Ft-ért átveheti az ingatlan a feleség? A főkövetelésen felüli összeget ki részére kell megfizetnie? A tulajdoni hányad szerint 3/6 - 3/6 az exférj tulajdona, mi lesz a többi tulajdonos részével?
Lümier
„Az ingóságok között viszont van egy igen értékes tárgy, amit nem foglaltak, mert a vh kérő nem tudta igazolni a tulajdonjogát.”
Ezt nem értem!Nem a vh kérőnek kell igazolnia a tulajdonjogot.Vagy az ővé?Akkor meg mit akar lefoglaltatni?Nem értem
„Mit jelent az pontosan, hogy „átveheti az ingatlant“? Mennyi idő múlva lesz kitűzve a köv. árverés? A becsérték 10 %-át kell készpénzben odavinni és bemutatni a vh-nak az árverésen, és amennyiben övé lesz az ingatlan mennyi időn belül kell kifizetni a teljes összeget?”
A közölt adatok esetében ingyen átveheti az ingatlant.Ezt írásban kérje a vh-tól.De ha az árverésen csak a 70%-ig lehettet lemenni akkor csak a becsérték 70%-ának megfelelő tartozás esetén lehet átvenni az ingatlant.Ha ezt nem éri el akkor a különbözetet a vh kérőnek (aki át akarja venni a lakást) kell kifizetnie.
Ha ezzel nem él akkor 6 hónapig szünetel a végrehajtás.Majd ezt követően a vh kérőnek kell írásban kérnie a következő árverés kitűzését.
zimcsi
igen
Már a negyedik árverés is lezajlott, de nem kelt el az ingatlan. Mit jelent az pontosan, hogy "átveheti az ingatlant"? Mennyi idő múlva lesz kitűzve a köv. árverés? A becsérték 10 %-át kell készpénzben odavinni és bemutatni a vh-nak az árverésen, és amennyiben övé lesz az ingatlan mennyi időn belül kell kifizetni a teljes összeget?
~ 1 vh kérő van
~ becsérték beköltözhetően: 8.200.000 Ft
~ a telekkönyvi adatok szerint a t. hányad: 3/6 - 3/6
~ a végrehajtást kérőnek a főkövetelése 3.200.000 Ft, a jkv kiállítása időpontjában fennálló vh. okirat szerinti teljes tartozás: 4.690.115 Ft
Az ingóságok között viszont van egy igen értékes tárgy, amit nem foglaltak, mert a vh kérő nem tudta igazolni a tulajdonjogát. A számla kivételével mivel lehet még igazolni a t.jogot, mi az amit a végrehajtó elfogad ilyen esetben?
Jó estét!
Ha valaki nem ért egyet a fmh-val,akkor mi történik?mi következik?Tárgyalás?
Köszönöm!
Nem ússza meg.Csak a végrehajtói letéti számlára fizessen úgy ahogy a részletfizetésben írva vagyon.
T. Végrehajtó!
Az alábbiakban kérném tanácsát.
A Centrum Parkoló egy fizetési maghagyást adott be ellenem, amire én sajnos nem reagáltam, igy a Biróság végrehajtást rendelt el. A birság kb 69.000.- Ft volt, de mire a végrehajtóhoz került, már 121.000.-Ft lett. Bementem a végrehajtóhoz és kértem részletfizetést, amit megkaptam , 4 hónapra. Az lenne a kérdésem, hogy ha a Centrumnak két részletben átutalom a 69.000.- Ft-ot, meguszhatom a többi végrehajtói költség megfizetését. Már egy hónapot átutaltam a végrehajtó számlájára.
Köszönettel Györgyi
„kérnék felvilágosítást hogy legalább tudjam mire számíthatok”
Rövidtávon semmi gond,ellenben hosszútávon ...
Ha nincs végrehajtás alá vonható vagyontárgy ingatlan akkor a végrehajtás szünetel addig amíg netántán egyszer lesz valami ...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02