Tisztelt Hozzáértők!
Egy - számomra - speciális ügyben kérem a segítségeteket.
Két évvel ezelőtt egy mérőóra átírási probléma miatt kb 250e Ft tartozás halmozódott fel a Fővárosi Gázműveknél, amit a velük történt rövid egyeztetést követően ki is fizettem.
Ezt követően fizettem minden hónapban a havi átalányt, illetve igény esetén a korrekciót.
Most azonban nagy meglepetés ért. Kaptam egy levelet egy végrehajtói irodától, miszerint 340 ezer Ft + 110e Ft kamat, + illetékek-jutalékok-költségek, összesen 577 ezer Ft-ot fizessek haladéktalanul, ellenkező esetben elindul a végrehajtási eljárás.
Azonnal rohantam a gázművekhez, ahol a 04.04-i utolsó mérőóra adatok alapján 52e Ft gázdíjat befizettem. A gázművek felé 340e Ft tartozásom soha nem volt. Valószínűleg ők a 2 évvel ezelőtti befizetést követően nem állították le a behajtási eljárást.
Az 52 ezer Ft-ra 61 ezer Ft jogi költséget követelnek, amit nem szeretnék kifizetni, mert nem tartoztam a követelt összeggel a Gázműveknek.
Az ügyvédi irodát nem tudom elérni telefonon, az idő pedig ketyeg...
Való igaz, abban hibáztam, hogy a tértivevényes értesítő alapján nem vettem át a bírósági levelet, mert az előző munkahelyemen munkakörömben tett feljelentések miatt még mindig kell bíróságra járkálnom tanúként.
Ilyenkor valóban köteles vagyok egy jogerőssé vált, de nem létező tartozás alapján kibocsátott FMH alapján egy 52 ezer Ft-os tartozásra 61e Ft jogi költséget megfizetni?