végrehajtás alá vonható jövedelem

nandy # 2010.07.08. 15:20

Kicsit későn kérdezel... van egy jogerős, végrehajtható bírósági ítélet.

Ha már végrehajtás alatt van az ügyed, akkor kénytelen leszel kifizetni, vagy viszik a béredet, autódat, házadat.

ronix4 # 2010.07.08. 15:25

NANDY

Jelenleg munkanélküli vagyok,ellátást már nem kapo a családipótlék,van meg árva ellátás..autom van de hitel van rajta...
A ház az ami aggaszt..szerinted??mit tegyek?,
köszi

nandy # 2010.07.08. 17:50

A munkanélküliből és a családi pótlékból nem tilhatnak le - de ezt a jelek szerint te is tudod.

A "hiteles" autót viszont minden további nélkül végrehajtás alá lehet vonni, ha te vagy a tulajdonosa (forg. engedélyben nézd meg!)

ronix4 # 2010.07.08. 18:46

Igen én vagyok a tulaj..
hát nem tudom elég nagy kakában vagyok ugy érzem

Mzsg # 2010.07.08. 21:57

T Végrehajtó!
További kérdésem: még akkor is vonhatnak 33%, ha a létfentartásunkat veszélyezteti? Mivel az egy főre eső jövedelmünk a létminimumot sem éri el? és két kiskorú gyermeket nevelek egyedül?, vagy ezt a bíróság dönti el? Várom válaszát.

Patrika # 2010.07.09. 06:32

Tisztelt Végrehajtó!

Sajnos úgy jártam,hogy ebben a hónapban az X bank levont a jövedelmemből 33%-ot.1.5 hónap elmaradásom volt de mivel ÚJRAKEZDÉSI HITELRŐL an szó azt mondták et szígorúbban veszik.
Nekem nem szólt sem a bank sem a munkahelyemen csak nagyot koppantam,amikor jóval kevesebb pénzt kaptam a számlámra.
Nagyon sok a hitel törlesztésünk televagyunk DEVIZA HITELEKKEL is sajnos és elmaradásaink vannak.
A többi bank is rendszeresen fenyeget,hogy tiltani fogja a jövedelmem.
Azt szeretném kérdezni,hogy meddig mehetnek el a jövedelmem tiltásával?
Ingatlanom nincs tehát azt nem vehetik el.Szolgálati lakásban lakunk.
Tárgyakat elvihetnek a lakásból mint pl.számítógép.tv.mosógép?
Ha ezt a párom betudja bízonyítani,hogy az ővé,akkor is elviheti a végrehajtó?
Azt hallottam,hogy még jövedelmem van addig a bankok sorban álnak a tiltásra.Ez ténleg így van?
Köszönöm válaszát.

Hol kérdezhetek?

végrehajtó1 # 2010.07.09. 07:14

Mzsg

A letíltásnak semmi köze nincs a un. létminimumhoz.

végrehajtó1 # 2010.07.09. 07:17

Azt szeretném kérdezni,hogy meddig mehetnek el a jövedelmem tiltásával?
Tárgyakat elvihetnek a lakásból mint pl.számítógép­.tv.mosógép?
Ha ezt a párom betudja bízonyítani,hogy az ővé,akkor is elviheti a végrehajtó?
Azt hallottam,hogy még jövedelmem van addig a bankok sorban álnak a tiltásra.Ez ténleg így van?

Válasz:

50%-ig
igen
nem(de ha házastársak akkor igen,kivéve ha az ingóság a házastárs külön vagyonát képezi)
igen

garai # 2010.07.10. 06:48

Tisztelt Végrehajtó!

Érdeklődni szeretnék az alábbiakról.

Édesanyám mozgássérült, rokkantnyugdíjas.

havi jövedelme

• 22.800,- fogyatékossági támogatás
  • 61.000,- rokkantsági nyugdíj

Most Albérletben él havi ~50.000,- ért.
szinte semmilyen ingósága nincs

Hogy legyen bejelentet címe is
un. Tartózkodási helyként a házamban van bejelentve.

Sajnos válása előtt felhalmozott igen csak nagy banki tartozásokat, több banknál: kb 1.000.000,- ot /amiről már tudok :-( /
hogy hogy adhattak neki hitelt azt se értem!

Kérdésem hogy mire számíthat ő, ill. én, a családommal hogy náluk van a bejelentet tartózkodási helye?

Köszönettel

végrehajtó1 # 2010.07.10. 11:37

A nyugdíja kerülhet letíltásra 33%-ig .

dió # 2010.07.13. 15:37

A nyugdíja kerülhet letíltásra 33%-ig .

Fogyatékossági támogatásnak utánanéztem az nem.

De ezt én sem tudom ha tudnátok választ rá.

Rokkantsági járadék?

Köszönöm

mammamia30 # 2010.07.13. 18:39

GYES ÉS CSALÁDI PÓTLÉK UGY NEM KERÜLHET LETILTÁSRA?

dió # 2010.07.13. 21:14

mammamia30

Azért a pontosság kedvéért idézem a végrehajtási törvény 74. § .szakaszát, miszerint:
Mentes a végrehajtás alól: Ösztöndíj mentessége végrehajtás alól, Vakok személyi járadékának mentessége végrehajtás alól Hadigondozotti ellátás mentessége végrehajtás alól Tartásdíj mentessége végrehajtás alól Rokkantsági járadék mentessége végrehajtás alól

1. a nemzeti gondozási díj és a hadigondozottak pénzbeli ellátása, az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvény szerint járó életjáradék,
  2. az átmeneti segély, ideértve a meghatározott célra kapott segélyt is, a rendszeres szociális segély, a rendelkezésre állási támogatás, az időskorúak járadéka, a munkanélküliek jövedelempótló támogatása, az ápolási díj,
  3. az anyasági segély,
  4. a rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka,
  5. a megváltozott munkaképességű, illetve egészségkárosodást szenvedett személyt erre tekintettel megillető juttatás (keresetkiegészítés, átmeneti keresetkiegészítés, jövedelemkiegészítés, átmeneti jövedelemkiegészítés, rendszeres szociális járadék, átmeneti járadék, bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka),
  6. a törvényen alapuló tartásdíj, ideértve a bíróság által előlegezett gyermektartásdíjat is, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényen alapuló gyermekvédelmi pénzbeli ellátások,
  7. a nevelőszülő részére az államilag gondozott gyermek tartásáért fizetett gondozási díj,
  8. az ösztöndíj, a tudományos továbbképzési ösztöndíjas munkabér jellegű ösztöndíjának kivételével [66. § d) pont],
  9. a kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés,
  10. a meghatározott kiadás fedezésére szolgáló összeg,
  11. a fogyatékossági támogatás.

Dr. Knáb Gabriella

fandi23 # 2010.07.20. 19:37

Tisztelt Végrehajtó!
A férjemmel 2008 ban felvettünk személyi kölcsönt mindketten és hitelkártyát!Fizettük egy évig rendesen,de tavaly nagyon megemelkedett a törlesztőrészletünk és havi 30-ból lett hatvan amit már nem tudtunk fizetni.Ma érkezett egy levél ami azt írja hogy a fizetési meghagyás jogerőre emelekedett.Most nem tudom hogy mit csináljak a férjemmel egy bankszámlán vagyunk ő a társkártyásom mind a kettőnknek oda érkezik a jövedelme:neki a fizetése,nekem a gyedem és a családi pótlék félek hogy egyszercsak az egészet letiltják és nem tudunk mit csinálni albérletben lakunk.Az lenne a kérdésem hogy levonhatja e a végrehajtó a gyedet is,mert a munkáltatóm azt munkabér címén küldi?Tilthat akkor, ha a férjem jövedelme is megy rá?Előre is köszönöm válaszát!

végrehajtó1 # 2010.07.21. 06:04

jogszerint nem vonhatja,de a bankszámlán kévő pénz eredetét s bank nem vizsgálja.Ezért nyissanak nem saját nevükre bankszámlát.Pl: rokonnevére ismerős nevére és utaltassák ide a pénzeket

Rebme # 2010.07.26. 07:06

Szeretném megkérdezni, hogy a keresetpótló juttatásból is vonhat az apeh 33%-ot tartozás fejében?
Köszönöm.

nandy # 2010.07.26. 12:02

nem.

Maged # 2010.07.27. 08:19

Tisztelt Végrehajtó!

Lehet-e perújrafelvételt kérni az alábbi esetben?

Inkasszóval zárolták a számlámat, nagy meglepetésemre, ugyanis egyszer nem kaptam sem ajánlott, sem tértivevényes, sem sima levelet végrehajtói irodától vagy bíróságtól. Még szerencse, hogy a bankon keresztül legalább sikerült kiderítenem, hogy milyen zárolás és milyen okból történt. Kiderült, hogy a T-Mobile tartozást tart nyilván, melyről nekem fogalmam sem volt, és szerződésem az adott szolgáltatóval megközelítőleg 10 éve megszűnt. Igaz, volt közben lakcím változásom, legalább két éve, de sem ide, sem a korábbi címemre nem érkezett válasz. Kérhetek felfüggesztést az ügy tisztázásáig, vagy egyszerűen csak hagyjam, hogy amíg én rohangálok végrehajtótól T-Mobile-ig, és végre sikerül pontot tennem az ügy végére, tiltsák le a bankszámlámat vagy a fizetésemet, aztán majd egyszer, talán évek múlva visszakaphatom a pénzemet
Nem kellett volna esetleg akár a bíróságnak, akár a végrehajtói irodának bármilyen lépést is tenni és legalább egy kiértesítést postára adni?
Üdvözlettel: Maged

nandy # 2010.07.27. 09:54

Több okból is zavaros a történet.
Inkasszót kibocsátani csak az adós beleegyezésével, vagy jogerős bírói határozat alapján indult végrehajtás esetén lehet.

Gondolom, hogy nem egyeztél bele az inkasszóba, ezért marad a végrehajtás. A végrehajtást megelőzi legalább egy fizetési meghagyás, amit te a jelek szerint nem kaptál meg. Továbbá a végrehajtó is küldi a foglalási jegyzőkönyvet, amit szintén nem kaptál meg?

A lényeg, hogy itt nem perújításról van szó, hanem kézbesítési vélelem megdöntéséről, melyet a helyileg illetékes bíróságon kezdeményezhetsz. Egyben kérd a végrehajtás felfüggesztését is! És mellette nyiss másik bankszámlát pl. egy tak.szövetkezetnél, vagy utaltasd más számlájára a pénzed.

bagi77 # 2010.07.27. 19:17

Tisztelt Végrehajtó!
2 éve ingatlant vásároltunk a férjemmel.Én akkor aktív BAR-os voltam,a férjem lett az adós (én kézfizető kezes)az én két gyerekem szoc.polja lett az önrész.a hitel összege 20.500.000,-!!!
Kezdő törlesztő 114.000,-,múlt héten kaptuk meg az aktuális befizetendő összeget ami:223.000,-
Ma döntöttünk úgy,hogy ezt már nem lehet tovább fizetni.
Tájékoztattuk a bankot,hogy nem tudjuk tovább fenttartani a hitelünket.Sajnos semmi érdemleges információval nem szolgálnak,a következményekkel kapcsolatban.A mai nappal a tőke tartozásunk kb.31.000.000 Ft,az ingatlan értéke max.24.000.000Ft.
Mik lesznek a következő lépések?Mi visszavinnénk a kulcsot is,de nem nagyon kell a banknak:-)Bejelentett jövedelmünk nincs,jövedelemigazolásos ingatlanfedeztű hitelünk van.Akkor a férjem minimálbérre volt bejelentve!!!!Így kaptunk 20,5 milliót!!!Életbiztosítást nem kötöttek velünk,a cég akinél akkor alkalmazásban volt,az ügyvezetője ellen büntetőeljárás volt....mire számíthatunk?Eladhatjuk mi az ingatlant?Mi lesz a fennmaradó tartozással?
Üdvözlettel
Bagi77

Pompas13 # 2010.07.29. 11:34

Üdvözlet!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a férjem felvett 2008 októberében 5 millió forint személy kölcsönt, hogy a dirib darab hiteleinket kitudjuk fizetni. Egy évig tudtuk rendesen fizetni a 122000ft-os törlesztést. Többször kértünk a banktól segítséget amikor elveszítette a munkahelyét. De sajna süket fülekre találtunk. Most már hónapok óta nem tudjuk fizetni mert közben még egéb hiteleink is vannak közte lakás hitel, így erre már egy fizetésből nem futja. A héten megkaptuk a közjegyzői határozatot, hogy a bank felmondta a szerződésünket és 8 napunk van arra, hogy kifizessük a most jelenleg már 6 milliós összeget, mert különben megkezdi a végrehajtást. persze mi ezt az összeget nem tudjuk befizetni, hiszen már a z e havi lakás hitelelünket sem tudtuk ebből az egy fizetésből rendezni.Arra lennék kíváncsi, hogy mit lehet ez esetben tenni? Illetve, hogy a bank ilyenkor mit is vihet el a lakásból? Joga van e a végrehajtónak a személyes dolgaink közöttt túrkálni? (pl: ruhák között?) Illetve ebben az esetben cuccokat foglal vagy a lakásunkat árverezteti el. De a lakásunkon van 18millió jelzálog egy másik banktól? Nagyon köszi a válaszotokat. pompas13

nandy # 2010.07.29. 14:36

A lakásban található használati tárgyakkal nem nagyon szoktak foglalkozni, kivéve, ha nagyértékű ingóságot találnak.
De ha a férjed nevén van autó, ingatlan(rész), akkor azt bizony vihetik.

nandy # 2010.07.29. 14:38

Ja, és az nem számít, hogy a lakásra más bank javára már jelzálogjogot jegyeztek be.
Ilyenkor az árverés során befolyt összegből először a jelzálog jogosultját fizetik ki, a maradék pénzből pedig a végrehajtást kérőt.

nandy # 2010.07.29. 14:43

bagi77:

Lakáshitelnél azért nem úgy működik, hogy ha nem tudom fizetni, visszaadom a lakást...
Ha nem fizetitek a hitelt, előbb-utóbb úgyis viszik a házatokat. De a bank ritkán vacakol önálló értékesítéssel, inkább megvárja a végrehajtót.
A szocpol tovább súlyosbítja a helyzetet.

Azt viszont nem értem, hogy miért vagy felháborodva. Miért nem volt elég egy sima 10-12 milliós panel, ha ennyire nehéz fizetni a hitelt? Miért a bank a hibás, mert ti többet szerettetek volna, mint amennyire telt?

Helga1 # 2010.08.01. 15:27

Tisztelt Végrehajtó!
Tanácsot szeretnék kérni,hogy mit tegyek.Nekem 2hitelem van 1banknál.(1 szemkölcsön havi 22ezer,és 1tartozás rend.havi 8ezer).Sajnos olyan téren megváltozott az életkörülményem,hogy fizetésképtelen lettem.Albérletbe kerültem,egyedül nevelem a 16éves lányomat.Most nem tudták levenni júliusban a részletet.Már az augusztusban érkező bérem+családi+gyerektartás már másik bankban nyitott számlára kértem.De itt látom a hozzászólásokból,hogy itt sincs biztonságban a pénzem.Múlt héten nyitottunk a gyerekemnek is diákszámlát.Ide kellene kérnem a pénzem,hogy ne legyen inkasszózva az én számlámon?Én a munkáltatói letiltási formát választanám,ha lehetne választanom,mert úgy kevesebbet vonnának le,mert a fizum 57ezer forint,sajnos.Ez 1 évvel ezelőtt háromszor ennyi volt.És még arra szeretnék választ kapni,hogy mivel,hogy 1banknál van tartozásom,akkor is úgy fogják vonni,hogy 33%+17% ?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!