Kicsit későn kérdezel... van egy jogerős, végrehajtható bírósági ítélet.
Ha már végrehajtás alatt van az ügyed, akkor kénytelen leszel kifizetni, vagy viszik a béredet, autódat, házadat.
Kicsit későn kérdezel... van egy jogerős, végrehajtható bírósági ítélet.
Ha már végrehajtás alatt van az ügyed, akkor kénytelen leszel kifizetni, vagy viszik a béredet, autódat, házadat.
NANDY
Jelenleg munkanélküli vagyok,ellátást már nem kapo a családipótlék,van meg árva ellátás..autom van de hitel van rajta...
A ház az ami aggaszt..szerinted??mit tegyek?,
köszi
A munkanélküliből és a családi pótlékból nem tilhatnak le - de ezt a jelek szerint te is tudod.
A "hiteles" autót viszont minden további nélkül végrehajtás alá lehet vonni, ha te vagy a tulajdonosa (forg. engedélyben nézd meg!)
Igen én vagyok a tulaj..
hát nem tudom elég nagy kakában vagyok ugy érzem
T Végrehajtó!
További kérdésem: még akkor is vonhatnak 33%, ha a létfentartásunkat veszélyezteti? Mivel az egy főre eső jövedelmünk a létminimumot sem éri el? és két kiskorú gyermeket nevelek egyedül?, vagy ezt a bíróság dönti el? Várom válaszát.
Tisztelt Végrehajtó!
Sajnos úgy jártam,hogy ebben a hónapban az X bank levont a jövedelmemből 33%-ot.1.5 hónap elmaradásom volt de mivel ÚJRAKEZDÉSI HITELRŐL an szó azt mondták et szígorúbban veszik.
Nekem nem szólt sem a bank sem a munkahelyemen csak nagyot koppantam,amikor jóval kevesebb pénzt kaptam a számlámra.
Nagyon sok a hitel törlesztésünk televagyunk DEVIZA HITELEKKEL is sajnos és elmaradásaink vannak.
A többi bank is rendszeresen fenyeget,hogy tiltani fogja a jövedelmem.
Azt szeretném kérdezni,hogy meddig mehetnek el a jövedelmem tiltásával?
Ingatlanom nincs tehát azt nem vehetik el.Szolgálati lakásban lakunk.
Tárgyakat elvihetnek a lakásból mint pl.számítógép.tv.mosógép?
Ha ezt a párom betudja bízonyítani,hogy az ővé,akkor is elviheti a végrehajtó?
Azt hallottam,hogy még jövedelmem van addig a bankok sorban álnak a tiltásra.Ez ténleg így van?
Köszönöm válaszát.
Hol kérdezhetek?
Mzsg
A letíltásnak semmi köze nincs a un. létminimumhoz.
„Azt szeretném kérdezni,hogy meddig mehetnek el a jövedelmem tiltásával?
Tárgyakat elvihetnek a lakásból mint pl.számítógép.tv.mosógép?
Ha ezt a párom betudja bízonyítani,hogy az ővé,akkor is elviheti a végrehajtó?
Azt hallottam,hogy még jövedelmem van addig a bankok sorban álnak a tiltásra.Ez ténleg így van?”
Válasz:
50%-ig
igen
nem(de ha házastársak akkor igen,kivéve ha az ingóság a házastárs külön vagyonát képezi)
igen
Tisztelt Végrehajtó!
Érdeklődni szeretnék az alábbiakról.
Édesanyám mozgássérült, rokkantnyugdíjas.
havi jövedelme
Most Albérletben él havi ~50.000,- ért.
szinte semmilyen ingósága nincs
Hogy legyen bejelentet címe is
un. Tartózkodási helyként a házamban van bejelentve.
Sajnos válása előtt felhalmozott igen csak nagy banki tartozásokat, több banknál: kb 1.000.000,- ot /amiről már tudok :-( /
hogy hogy adhattak neki hitelt azt se értem!
Kérdésem hogy mire számíthat ő, ill. én, a családommal hogy náluk van a bejelentet tartózkodási helye?
Köszönettel
A nyugdíja kerülhet letíltásra 33%-ig .
A nyugdíja kerülhet letíltásra 33%-ig .
Fogyatékossági támogatásnak utánanéztem az nem.
De ezt én sem tudom ha tudnátok választ rá.
Rokkantsági járadék?
Köszönöm
GYES ÉS CSALÁDI PÓTLÉK UGY NEM KERÜLHET LETILTÁSRA?
mammamia30
Azért a pontosság kedvéért idézem a végrehajtási törvény 74. § .szakaszát, miszerint:
Mentes a végrehajtás alól: Ösztöndíj mentessége végrehajtás alól, Vakok személyi járadékának mentessége végrehajtás alól Hadigondozotti ellátás mentessége végrehajtás alól Tartásdíj mentessége végrehajtás alól Rokkantsági járadék mentessége végrehajtás alól
Dr. Knáb Gabriella
Tisztelt Végrehajtó!
A férjemmel 2008 ban felvettünk személyi kölcsönt mindketten és hitelkártyát!Fizettük egy évig rendesen,de tavaly nagyon megemelkedett a törlesztőrészletünk és havi 30-ból lett hatvan amit már nem tudtunk fizetni.Ma érkezett egy levél ami azt írja hogy a fizetési meghagyás jogerőre emelekedett.Most nem tudom hogy mit csináljak a férjemmel egy bankszámlán vagyunk ő a társkártyásom mind a kettőnknek oda érkezik a jövedelme:neki a fizetése,nekem a gyedem és a családi pótlék félek hogy egyszercsak az egészet letiltják és nem tudunk mit csinálni albérletben lakunk.Az lenne a kérdésem hogy levonhatja e a végrehajtó a gyedet is,mert a munkáltatóm azt munkabér címén küldi?Tilthat akkor, ha a férjem jövedelme is megy rá?Előre is köszönöm válaszát!
jogszerint nem vonhatja,de a bankszámlán kévő pénz eredetét s bank nem vizsgálja.Ezért nyissanak nem saját nevükre bankszámlát.Pl: rokonnevére ismerős nevére és utaltassák ide a pénzeket
Szeretném megkérdezni, hogy a keresetpótló juttatásból is vonhat az apeh 33%-ot tartozás fejében?
Köszönöm.
nem.
Tisztelt Végrehajtó!
Lehet-e perújrafelvételt kérni az alábbi esetben?
Inkasszóval zárolták a számlámat, nagy meglepetésemre, ugyanis egyszer nem kaptam sem ajánlott, sem tértivevényes, sem sima levelet végrehajtói irodától vagy bíróságtól. Még szerencse, hogy a bankon keresztül legalább sikerült kiderítenem, hogy milyen zárolás és milyen okból történt. Kiderült, hogy a T-Mobile tartozást tart nyilván, melyről nekem fogalmam sem volt, és szerződésem az adott szolgáltatóval megközelítőleg 10 éve megszűnt. Igaz, volt közben lakcím változásom, legalább két éve, de sem ide, sem a korábbi címemre nem érkezett válasz. Kérhetek felfüggesztést az ügy tisztázásáig, vagy egyszerűen csak hagyjam, hogy amíg én rohangálok végrehajtótól T-Mobile-ig, és végre sikerül pontot tennem az ügy végére, tiltsák le a bankszámlámat vagy a fizetésemet, aztán majd egyszer, talán évek múlva visszakaphatom a pénzemet
Nem kellett volna esetleg akár a bíróságnak, akár a végrehajtói irodának bármilyen lépést is tenni és legalább egy kiértesítést postára adni?
Üdvözlettel: Maged
Több okból is zavaros a történet.
Inkasszót kibocsátani csak az adós beleegyezésével, vagy jogerős bírói határozat alapján indult végrehajtás esetén lehet.
Gondolom, hogy nem egyeztél bele az inkasszóba, ezért marad a végrehajtás. A végrehajtást megelőzi legalább egy fizetési meghagyás, amit te a jelek szerint nem kaptál meg. Továbbá a végrehajtó is küldi a foglalási jegyzőkönyvet, amit szintén nem kaptál meg?
A lényeg, hogy itt nem perújításról van szó, hanem kézbesítési vélelem megdöntéséről, melyet a helyileg illetékes bíróságon kezdeményezhetsz. Egyben kérd a végrehajtás felfüggesztését is! És mellette nyiss másik bankszámlát pl. egy tak.szövetkezetnél, vagy utaltasd más számlájára a pénzed.
Tisztelt Végrehajtó!
2 éve ingatlant vásároltunk a férjemmel.Én akkor aktív BAR-os voltam,a férjem lett az adós (én kézfizető kezes)az én két gyerekem szoc.polja lett az önrész.a hitel összege 20.500.000,-!!!
Kezdő törlesztő 114.000,-,múlt héten kaptuk meg az aktuális befizetendő összeget ami:223.000,-
Ma döntöttünk úgy,hogy ezt már nem lehet tovább fizetni.
Tájékoztattuk a bankot,hogy nem tudjuk tovább fenttartani a hitelünket.Sajnos semmi érdemleges információval nem szolgálnak,a következményekkel kapcsolatban.A mai nappal a tőke tartozásunk kb.31.000.000 Ft,az ingatlan értéke max.24.000.000Ft.
Mik lesznek a következő lépések?Mi visszavinnénk a kulcsot is,de nem nagyon kell a banknak:-)Bejelentett jövedelmünk nincs,jövedelemigazolásos ingatlanfedeztű hitelünk van.Akkor a férjem minimálbérre volt bejelentve!!!!Így kaptunk 20,5 milliót!!!Életbiztosítást nem kötöttek velünk,a cég akinél akkor alkalmazásban volt,az ügyvezetője ellen büntetőeljárás volt....mire számíthatunk?Eladhatjuk mi az ingatlant?Mi lesz a fennmaradó tartozással?
Üdvözlettel
Bagi77
Üdvözlet!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a férjem felvett 2008 októberében 5 millió forint személy kölcsönt, hogy a dirib darab hiteleinket kitudjuk fizetni. Egy évig tudtuk rendesen fizetni a 122000ft-os törlesztést. Többször kértünk a banktól segítséget amikor elveszítette a munkahelyét. De sajna süket fülekre találtunk. Most már hónapok óta nem tudjuk fizetni mert közben még egéb hiteleink is vannak közte lakás hitel, így erre már egy fizetésből nem futja. A héten megkaptuk a közjegyzői határozatot, hogy a bank felmondta a szerződésünket és 8 napunk van arra, hogy kifizessük a most jelenleg már 6 milliós összeget, mert különben megkezdi a végrehajtást. persze mi ezt az összeget nem tudjuk befizetni, hiszen már a z e havi lakás hitelelünket sem tudtuk ebből az egy fizetésből rendezni.Arra lennék kíváncsi, hogy mit lehet ez esetben tenni? Illetve, hogy a bank ilyenkor mit is vihet el a lakásból? Joga van e a végrehajtónak a személyes dolgaink közöttt túrkálni? (pl: ruhák között?) Illetve ebben az esetben cuccokat foglal vagy a lakásunkat árverezteti el. De a lakásunkon van 18millió jelzálog egy másik banktól? Nagyon köszi a válaszotokat. pompas13
A lakásban található használati tárgyakkal nem nagyon szoktak foglalkozni, kivéve, ha nagyértékű ingóságot találnak.
De ha a férjed nevén van autó, ingatlan(rész), akkor azt bizony vihetik.
Ja, és az nem számít, hogy a lakásra más bank javára már jelzálogjogot jegyeztek be.
Ilyenkor az árverés során befolyt összegből először a jelzálog jogosultját fizetik ki, a maradék pénzből pedig a végrehajtást kérőt.
bagi77:
Lakáshitelnél azért nem úgy működik, hogy ha nem tudom fizetni, visszaadom a lakást...
Ha nem fizetitek a hitelt, előbb-utóbb úgyis viszik a házatokat. De a bank ritkán vacakol önálló értékesítéssel, inkább megvárja a végrehajtót.
A szocpol tovább súlyosbítja a helyzetet.
Azt viszont nem értem, hogy miért vagy felháborodva. Miért nem volt elég egy sima 10-12 milliós panel, ha ennyire nehéz fizetni a hitelt? Miért a bank a hibás, mert ti többet szerettetek volna, mint amennyire telt?
Tisztelt Végrehajtó!
Tanácsot szeretnék kérni,hogy mit tegyek.Nekem 2hitelem van 1banknál.(1 szemkölcsön havi 22ezer,és 1tartozás rend.havi 8ezer).Sajnos olyan téren megváltozott az életkörülményem,hogy fizetésképtelen lettem.Albérletbe kerültem,egyedül nevelem a 16éves lányomat.Most nem tudták levenni júliusban a részletet.Már az augusztusban érkező bérem+családi+gyerektartás már másik bankban nyitott számlára kértem.De itt látom a hozzászólásokból,hogy itt sincs biztonságban a pénzem.Múlt héten nyitottunk a gyerekemnek is diákszámlát.Ide kellene kérnem a pénzem,hogy ne legyen inkasszózva az én számlámon?Én a munkáltatói letiltási formát választanám,ha lehetne választanom,mert úgy kevesebbet vonnának le,mert a fizum 57ezer forint,sajnos.Ez 1 évvel ezelőtt háromszor ennyi volt.És még arra szeretnék választ kapni,hogy mivel,hogy 1banknál van tartozásom,akkor is úgy fogják vonni,hogy 33%+17% ?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |